Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



SMS-re rajtol a vasutassztrájk

 2009.02.05. 09:18

Egy évvel az eddig sikertelennek bizonyult vasutas-gördülősztrájk megindítása után, új fogásokat próbál ki a Gaskó István vezette Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ); például a tagok SMS-ben kapnak majd értesítést a sztrájk megkezdéséről – írja a Népszava.

Az érdekképviseletnek a MÁV személyszállítási leánycégénél működő alapszervezete január 28-ai választmányi ülésén olyan új sztrájktechnikák "bevetését" határozta el, melyek még kiszámíthatatlanabbá teszik az ország vasúti közlekedését egy munkabeszüntetés idején – írja a lap.

A lap birtokába került Barna István területi vezető ügyvivő a tagságnak küldött levele: "a reggeli, illetve a délutáni időszakban 2-3 óra időtartamra hirdetünk csak sztrájkot, hetente akár több alkalommal is".

"A másik lényeges pontja az új sztrájktechnológiának, hogy csak a munkáltató felé jelentjük be a sztrájk megkezdését megelőzően kb. egy órával, a közvélemény felé nem (...), a VDSZSZ-tagok a sztrájk kezdésének időpontjáról SMS-ben kapnak értesítést" - olvasható a levélben.

(FigyelőNet)

 

Címkék: budapest máv vonat sztrájk vasút vdszsz gaskó


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr11923880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

töröttszárnyú angyal (törölt) 2009.02.05. 09:32:24

tarajos tüskés emlősállatot kérnék sms-ben a gaskónak

winston01 2009.02.05. 09:49:52

Ezen már csak röhögni lehet. Teljes idegbaj.

Bit Rot 2009.02.05. 10:11:07

Javaslom, hogy legyen egy régi lottó-szerű sorsolás is minden reggel, lehet ugyanazzal a 90 számmal, ha páros, akkor aznap sztrájk, ha nem, akkor nem.

Ötletnek ez se lenne rossz :-)

Sf68ns 2009.02.05. 10:14:30

Ez ha így lesz, akkor nem lennék a vasutasok helyében. Mondjuk így sem, de aki ezt meg fogja tenni, annak nagyon nem lesz jó.
Illetve indítványozom, hogy ennek a gerinctelen féregnek a zuglói otthonát keresse már fel egy életvitel tanácsadással foglalkozó úriember, és adjon már neki tippeket a hosszabb élethez...

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.02.05. 10:16:13

"A másik lényeges pontja az új sztrájktechnológiának, hogy csak a munkáltató felé jelentjük be a sztrájk megkezdését megelőzően kb. egy órával, a közvélemény felé nem"

Ez az online sajtó és a majd minden irodában szóló rádiók világában nagy fenyegetés ám :)

Edömér 2009.02.05. 10:19:24

@Ibigoo: annak tükrében, hogy a MÁV és a MÁV- Start kommunikációja mennyire gyors és hatékony, én elég nagy fenyegetésnek érzem :(

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.02.05. 10:29:39

@Edömér: ugyan-ugyan, tudnak ők is gyorsan reagálni :) Ráadásul elég a sztrájkról szóló közleényt eljuttatni az MTI-hez, az meg megszórja vele az egész magyar médiát.

Ami miatt nem tartom komoly fenyegetésnek a fentieket, az a (z online) médiumok vasutas forrásai. Az Index, a Népszabadság, a Hírszerző vagy éppen a Népszava elég jól el vannak látva vasutas forrással, és a VDSzSz sms-e ugyanolyan gyorsan jut el a dolgozóhoz, mint egy adott dolgozó sms-e az újságíróhoz.

komolytalan az egész, ahelyett hogy ilyeneken törnék s fejüket, kezdjék el reálisan szemlélni a világot a VDSzSz berkein belül.

Paladin 2009.02.05. 10:36:36

Úgy látom érdemes volt elküldenem a cikket. Gyorsan kikerült. Bérletet nyerhetek?

Kopi3.14 2009.02.05. 10:41:00

A másik lényeges pontja az új sztrájktechnológiának, hogy csak a munkáltató felé jelentjük be a sztrájk megkezdését megelőzően kb. egy órával, a közvélemény felé nem (...), a VDSZSZ-tagok a sztrájk kezdésének időpontjáról SMS-ben kapnak értesítést

Egyreszt: elegsegesz szoglaltatas vadparaszt gaskoja az mi?
Masreszt:remelem a valahol utkozben rekedok jol agoynverik majd a sztrajkolokat, ha tenyleg igy fognak sztrajkolni. Meg ulok is helyettuk, ha kell. Hiaba nem nagy fenyegetes, azert a modszer, hogy valakik pusztarettenton rekedjenek bizonytalan idore, mikozben esetleg targyalasra mennek, utazni keszulnek nagyobb tavra, amihez csak elolepes a vasut, s modnjuk igy buknak rpejegyet, neadjisten szallodat, vagy a parkolasi dijuk egy-ket nappal is akar novekszik, taxizniuk kell fel orszagon at,ugye megfizeti a tisztelt szagszervezet midnenkinek a sztrajkalapbol?

Harmadreszt: valaki a teljes levelet tegye mar kozze.

töröttszárnyú angyal (törölt) 2009.02.05. 10:41:42

@Ibigoo: már megint hülye vagy!
és aki főiskolán előadáson ül?
vagy bemegy vizsgázni és amikor kijön már nem tud hazamenni

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.02.05. 10:59:31

@töröttszárnyú angyal: a stílus maga az ember :)

Mindig is lesznek olyanok akikhez nem jutnak el az információk; pl. aki a wc-n ül és tojik, vagy aki a kertben kapál, esetleg a földeken húzza az ekét. Kivételeket mindig lehet találni.

Egyébként nem értem a problémádat: a szakszervezet közvélemény címén eddig is a médiát értesítette - most nem fogja. Helyette értesíti a MÁV-csoportot, amely értesíti a médiát, amely értesíti a közvéleményt. A sztrájk ténye ugyanúgy eljut az emberekhez - kivéve a kivételt, amelyek ugye mindig vannak. Szóval mi a problémád?

Autotróf prokarióta 2009.02.05. 11:05:14

Ez a böszmeség teteje! És a vasutasoknak se jó. 2-3 órára? Az kinek jó? Annyi idő alatt ki megy haza pihenni vagy akármi? Addig a vasutasok is mit csinálnak? És miért jó a nép életét szétbaszni ezzel? Mert szerintem ha reggel megtudja valaki, hogy a 2 órás vonata nem megy, akkor elkészül 5-re vagy valami, de ha kimegy a pályaudvarra, és nem jön a vonat, annak a napja is el lett baszva. Ez már abszolút nem az érdekekért van, hanem a baszogatásért és szívatásért...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.02.05. 11:10:26

@Paladin: Milyen bérletre gondoltál? Ez nem a BKV-figyelő! ;) Bár itt is lehetne valami bérletes játék...

töröttszárnyú angyal (törölt) 2009.02.05. 11:11:56

@Ibigoo: látom, mit sem változtál
a nagyképűséged miatt dobtak a fix tvtől is

töröttszárnyú angyal (törölt) 2009.02.05. 11:33:28

figyelő !

teljesen OFF, de a pagefooterban (DivId) benne van két "D"

Paladin 2009.02.05. 11:43:41

@BKV figyelő: A fenébe pedig reméltem, ha már egy cég ... :D:D

Paladin 2009.02.05. 11:57:06

Na most pampogott a Gaskó pityu, hogy "az nem úgy van ahogy azt mindenki elmondja, mert mindenkinek szólni fogunk"

Attól még rohadjon meg

Dreon 2009.02.05. 12:12:14

Ennek szeritem káosz lessz a vége. Gondoljatok csak bele pl Kiss Béla bácsi mozdonyvezető ugy dönt hogy ö ma nem akar dolgozni, mert semmi kedve nincs mozdonyt vezetni. Fogja magát és azt mondja hogy ö bizony kapott egy SMS-t hogy sztrájk van. Ki tudja ellenőrizni? Sajtóba max 1-2 orás késéssel jelenik meg. És ha utánna kitudodik hogy nincs is sztrájk, akkor is lazán mondhatja hogy de ö akkor is ilyen sms-t kapott, kirugni meg ugysem fogják ha eddig sem tették.

töröttszárnyú angyal (törölt) 2009.02.05. 12:28:00

szeged -röszke- szabadka... nem járnak a vonatok!?

Pcmg · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=49359 2009.02.05. 12:36:04

Ezt komolyan megtehetik? Ezért akármilyen más cégnél röhögve rúgnák ki úgy hogy 1000 km-es körzetben még a boltokból is kitiltanák.
Ja igen:
- Gaskó járjon vonattal!
- Vonatjegy mellé minden kedves utas kapjon egy vascsövet, amivel tiltakozhat az esetleges sztrájk ellen.

Paladin 2009.02.05. 13:01:04

Nem azért, de a törvény szerint nem kellene 5 nappal a kezdés előtt bejelenteni a sztrájkot?

@kukac@ 2009.02.05. 13:38:20

Ebből tökéletesen látszik, hogy gaskó"rendbontó"pistának semmilyen komoly célja nincs, csak hogy szétverje a vasúti közlekedést. Ha azok lennének a céljai, amiket mond, akkor VALÓDI kompromisszumokat ajánlana fel, mert mindig hangoztatja, hogy milyen kompromisszumkész, valójában azonban szó sincs ilyesmiről, ha jobban utánanézünk, a másik fél kompromisszumos ajánlatai sem érdekelték egyszer sem... És ez sem véletlen: egy normális országban ha valaki ilyeneket követelne, először csúnyán körberöhögték volna, majdpedig eltakarítják.
Kérdem én: ki tudná eltakarítani, hogy ne tegye méginkább tönkre a magyar vasutat? Biztos, hogy szükség van erre? A vasutasok jelentéktelen százaléka áll emellé a vicc mellé, nem kéne hát a többség döntése alapján belerúgni a hátsó felébe??? Igazából az sem érdekelne, ha a milliós kocsijával távozna, és a mégtöbb milliós villájába vonulna vissza, csak tűnne már el...

ZBR 2009.02.05. 14:01:09

Hatás - lehetséges ellenhatás:

"MÁV Zrt. Vezérigazgatóság
MÁV-Start Zrt. Igazgatóság

Címzettek: MÁV Zrt. és MÁV-Start Zrt. minden, végrehajtó szolgálatban alkalmazott munkavállalója
Szíves tudomásul: valamennyi vasutas szakszervezet részére

1495/2009. sz Parancskönyvi rendelet
A MÁV Zrt., illetve a MÁV-Start Zrt. vezetősége ezúton szabályozza a mobiltelefon szolgálat közbeni használhatóságát.
A mobiltelefon-készülékeket a szolgálat átvételétől a szolgálat átadásáig kizárólag szolgálati ügyben lehet használni. A szolgálati ügyek közé kizárólag a segélykérés, a munkavégézéséhez közvetlenül kapcsolodó információ kérése, illetve a munka végézésére irányuló információk közlése (pl. az egyéb helyeken szabályozott esetekben vonatforgalommal kapcsolatos közlemények adása-vétele) tartozik. A mobiltelefonok fénykép- és videorögzítő funkciója, továbbá a mobiltelefonon tárolt fényképek, videofelvételek elküldésének funkciója a szolgálat végzése során nem használható. Ugyanígy nem használható a rövid szöveges üzenetek (SMS) küldésének, fogadásának, olvasásának funkciója sem.
A fenti rendelet munkabiztonsági megfontolásokból került kiadásra: a vasúti üzem veszélyeséggéből kifolyólag a munkavállalók figyelmét nagyban elterelő mobiltelefonok használatát korlátozni kellett.
A fenti rendeletet megszegők veszélyeztetik a vasúti közlekedés biztonságát, munkatársaik, az utasok, valamint az áruk, rájuk bízott vagyontárgyak épségét. Ezért a fenti rendeletet megszegőkkel szemben fegyelmi eljárás indítható, melynek büntetése az elbocsátás lehet. A rendelet megszegőivel szemben súlyos eseztben bűnvádi eljárás is kezdeményezhető."

Na?

petya.bacsi 2009.02.05. 14:18:35

Én komolyan nem értem őket. Ma, amikor az emberek szemét pár ezer forintos "béremelésnek" csúfolt sértéssel szúrják ki, ma, amikor az emberek munkahelye napról-napra megszűnik, mert leépítések vannak, ma, amikor a munkahelyek elvesztése családi és megélhetési drámákat okozhatnak, ezek a sínbohócok hozzásegítik azokat a szerencsétlen, vidékről ingázó, munkahelyüket féltő embereket a munkanélküliséghez, akik a kakas előtt kelnek, hogy beérjenek dolgozni, mert etetni kell az otthoniakat. Azon cég dolgozói, akiknek munkahelye hatalmas terhet jelenet az adófizetőknek, mert az egész cég úgy ahogy van, ilyen formában veszteséges.

Mennyivel könnyebb volna mindenkinek SMS-ezni, hogy "bakker Jóska, nem akarok dolgozni holnap, mert most megy a Barátok köztet a tévében, puff, kügyünk egy SMS-t, hogy holnap ne dógózzunk mán!".

A vasutasok az állami cégeknél nem látott pluszt kapnak: 250 ezer vagy afelett van náluk a béren kívüli juttatás, az egész család ingyen utazik az adófizetők kontójára, és még ők sztrájkolnak. Mutassanak 1 olyan állami céget, ahol 2-5 százaléknál nagyobb volt a sima munkások körében béremelés. A MÁV-nál drasztikus változatásokra lenne szükség, létszámleépítésekkel, a juttatások átgondolásával és megszigorításával.

Nyugattal nem érdemes példálózni, mert ott a takarító is annyit keres, mint idehaza egy friss diplomás ember. Akit persze a munkahelyén nem feltétlen becsülnek meg, diploma ide, diploma oda. Ha kinyitja a száját, hogy kevés a pénz, megköszönhetik a munkáját, mert rengeteg ember szeretne dolgozni. Kedves sztrájkolni készülő vasutasok, a Ti helyetekre is van ezerszám dolgozni akaró ember, könnyen helyet cserélhettek a munkaügyi központban - akkor majd rájöttök, hogy ami van, annak örülni kéne. Nem pedig szívatni egy egész országot.

Nem az ország nem adja nektek a kinézett zsákmányt, miért mégis az ország lakosságát szívatjátok? Nézzetek már Nyugatra - ott tudnak sztrájkolni, Ti még azt sem... Messze vagytok Nyugattól!

petya.bacsi 2009.02.05. 14:25:00

@Paladin: köszönöm az élményt, nagyon jót nevettem. A vasutasok bármikor sztrájkolhatnak, ők megtehetik, rájuk nem vonatkozik semmi. Eddig is megtehették, ezután is megteszik. Ki akadályozná meg őket? Ugyan már kérem!

petya.bacsi 2009.02.05. 14:26:35

""A másik lényeges pontja az új sztrájktechnológiának, hogy csak a munkáltató felé jelentjük be a sztrájk megkezdését megelőzően kb. egy órával, a közvélemény felé nem"

Magyarán: a birka fizető utasok le vannak nagy ívben szarva. Magyarország, 2009. Ezt megtehetik büntetlenül. Köszönjük Emese.

ekzs (törölt) 2009.02.05. 14:43:02

És a vonaton az utas? Gyanútlanul menne haza, iskolába, munkába, erre a vonat megáll 5 órára?

Adani 2009.02.05. 14:46:36

Bravo VDSS, de mit szólnak majd az utasok ha Alsópiripócson megáll a vonat és közlik, h innentől sztrájk van? Mondjuk bejelenti a kaller, h sztrájkba lép. Sztem ott basszák le helyben a vonatról.

petya.bacsi 2009.02.05. 14:48:55

@Adani: Mit szól az utas? Semmit. Tűri, ahogy eddig tette.

Az első ilyen eset után módosítani kellett volna a sztrájktörvényt, mert ez már a Mórickába se férne bele. De az nem az utas hatásköre.

petya.bacsi 2009.02.05. 15:03:52

"Arra a kérdésre, hogy szerinte hol húzódik a sztrájkhoz, illetve a közlekedéshez való jog határa, a VDSZSZ elnöke elmondta: úgy gondolja, a sztrájkhoz való jog, illetve a közlekedéshez való jog nem zárja ki egymást. A közlekedéshez való jog a teljes közlekedési infrastruktúrára vonatkozik, ebből csak egy alrendszer a vasút. Az emberek - az esetek többségében - más közlekedési eszközt igénybe tudnak venni a vasutassztrájk alatt."

Gaskó úr megint okos dolgot mondott. Az eszem megáll, komolyan mondom.

Egyre inkább úgy látom én is, hogy akármennyire szeretem ezt az országot, a lehető leghamarabb el kell innen húzni!

ZBR 2009.02.05. 15:12:47

@petya.bacsi: Gaskó vlszg. egyébként alkotmánybíró is egyben, mert ő meg tudja állapítani, hogy melyik jog hogyan nem kerül szembe más jogokkal... Paraszt...

petya.bacsi 2009.02.05. 15:16:54

@ZBR: Én felnézek az okos emberekre, tőlük lehet tanulni :)

Kopi3.14 2009.02.05. 16:01:32

ZBR: csak nem atfogalmaztad a BKV-s szabalyzatot? :)

Ákibard! 2009.02.05. 16:27:56

Megjegyzem ez az SMS jelzés volt eddig is...
Nagy a sztrájkalap van pénzük... :-/

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.02.05. 16:45:56

Rájöttek,hogy a sztrájk önmagában nem elégséges szopatás,mert a Volán megoldja az emberek szállítását,így azt találták ki,hogy órákra túszul ejtik azokat az embereket,akik éppen a vonaton vannak..
Abszurdisztán 2009.
"El lehet innen menni.." (gyurcsány ferenc,Magyarország köztörvényes miniszterelnöke)

Kopi3.14 2009.02.05. 18:19:00

@Jack/rendetteremt: Remelem nem futok bele ilyenbe. Most amugy is kisse ingerultebb vagyok, ha neadjisten hazamenve meg oket is megkapom, lehet verengzes lesz belole.

Bruno 2009.02.05. 20:38:51

Ezekkel a patkányokkal (gy.k.: sztrájkolók) csak kutyakorbácccsal lehet tárgyalni. A következő akciójuknál gondoskodni fogok peralapról és szénné perelem az egész bagázst.

Budafuck 2009.02.05. 20:51:32

Normális országokban ahol gyakorolják a demokráciát és nem csak ugatnak róla,meg használják a jelzőjét,ott egy sztrájkon nem akadnak fent az emberek.Mint itt nálunk hogy mindenki anyázza a Gaskót és akik csatlakoznak.
Ott kiálnak egymásért az emberek.Erre a legjobb példát hozom fel:Franciaország!
Semmit sem engednek magukra eröltetni!Magyarok mindenbe beletörödnek,puffognak ,és kifizetik és bedölnek.Mindennek amit a proli miniszterünk és társai ránkeröltetnek.
Pár hete Parisban megütöttek egy buszvezetőt,szolidaritásból másnap nem ült volánmőgé egy buszvezető sem, késöbb csatlakozott a többi ágazat is.
És nem hallodtál höbörgő utasokat, meg ott dolgozókat akik nem csatlakoztak,hanem mindnki kiáll a másikét!Nálunk csak a széthúzás ,ugatás,másik bemoszerolása megy.
Nekünk utasokank elkéne fogadnunk hogy akarnak valamit ami egy nagy "üzletből" befojt pénzből ők is akarnak részesülni,vagy ha már nem kapnak akkor az a pár eberke miért is kap busás hasznot,Jutalmat?majd lelépnek.Igenis harcolnak az igazukért mert ők azt annak tartják.Mi meg utasok ha nem látunk teljesen bele azért ne küldjük el őket az annyukba akik lófasz pénzért ugyanúgy robotolnak 8-9órákat.Itt nem Glaskóról beszélek:)
Legyünk lojálisak és ha mindenki kiállna az iagazak melett akkor nem hagynánk hogy 9000et kifizetessenek velünk havonta bérletre és nem ez a miniszter lenne az ország élén!
De mivel több az érdek,lúzer ebben az országban ezért sajna bámit megtehetnek!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.02.05. 20:54:00

Eddig hanyszor irtam le, hogy a sztrajk bejelentese utan azonnal el kellene kezdeni a tuntetest, hogy a media ne csak a lab logazo vasutasokat lassa, hanem azokat is akikkel kiszurtak a vasutasok.

Amugy ez a VDS(z)S(z) sztrajk kezd egyre szanalmasabb lenni.
Gasko tudja, hogy ez az ugy mar regen el van veszve es ezek a probalkozasok inkabb csak amolyan enyhites a totalis vereseg beismerese elott.

kenshikun 2009.02.05. 23:05:54

Ha emiatt én akárcsak egy laboromat vagy gyakorlatomat is elmulasztom, azért Gaskó úrnak küldöm a számlát, hogy fizesse helyettem. Agyrém.
Sajnos az általános közöny az utasok részéről itt is jelen lesz, bár ha megállunk út közben, én megkérdezem ki sztrájkolt, és adom neki a kitöltött formanyomtatványt, hogy az okozott káromért ő felelős (már megvan a szöveg, kinyomtatva). Ezt én eddig sem tűrtem, most sem fogom, és én még istenes helyzetben vagyok sokakhoz képest.
Ajánlanám közfelháborodásra az alábbi lehetőséget:
Amint megkezdődik a sztrájk, Gaskó úr mobiltelefonjára is mehet az sms, valami finom kis szöveggel (mindenkinek ízlésére bízom). Ha valaki kellőképp informált a szám közkicsé tételét javasolnám.

kenshikun 2009.02.05. 23:16:11

@Paladin: De igen, ha Sztrájkot kezdenek, de itt ugye nem kezdenek, hanem "újrakezdenek", mert "gördülő sztrájk", amit nem befejeznek, csak felfüggesztenek. Ez is egy szép példája a joghézagnak.

Budafuck 2009.02.06. 00:18:58

@kenshikun:
Erröl irtam fentebb.Tipikus ungarn hozzáállásod van neked is.Ez a szomorú.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.02.06. 04:44:58

Azert arra kivancsi leszek, hogy mikor indul ujra a bohozat.

Adani 2009.02.06. 07:09:56

@rol@:

Ezt én is olvastam, naponta kb. 4-5 vonat jár csak arra van fénysorompó mindkét irányba jól belátható a pálya és mégis sikerült. Ehhez már ész kell.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2009.02.06. 07:37:32

Budafuck 2009.02.05. 20:51:32 >>>

Szép példa, csak az a probléma vele, hogy pl. Franciaországban (te hoztad a példát) kicsit jobban el vannak eresztve az emberek anyagilag (mondjuk a többség), és mondjuk nem megterhelő kocsit fenntartaniuk (akár többet is), amit adott esetben máris használhatnak. Ha meg tudom oldani máshogy, akkor nem is pofázok. De azért 60 km-t nem fogok gyalogolni naponta, hogy melózni menjek (szabad helyváltoztatás joga).

kenshikun 2009.02.06. 08:17:59

@Budafuck: Uram. A Francia példa több helyen sántít. Egyrészt chipetke példájának okán, másrészt a Francia vasút (pl) amikor sztrájkol is kiszámítható, mivel kiírják, kifüggesztik, elmondják, hogy melyik vonat mikor hova hogyan közlekedik.
Én még istenes helyzetben vagyok, mert a sínbohócok ha belekezdenek az épp aznapiba viszonylag könnyen találok alternatív utat, de nem akkor amikor már a vonaton vagyok!
És bizony ha akárcsak 1 labort vagy gyakorlatot is emiatt elkések az oktatókat cudarul nem fogja érdekelni, hogy ez miért történt és jobb esetben pótlehetőséget kapok, rosszabb esetben azonnal elvesztettem azt a tárgyamat erre az évre és fizethetek.
Amég nem szolidárisak annyira sem velünk, hogy egy minimális szolgáltatást fenntartsanak vagy legalább szóljanak már előző nap, hogy szerencsétlen utas betervezhesse a sztrájkot, addig ne várjanak szimpátiára azoktól az emberektől, akiknek az élete és jövőbeni megélhetése, vagy már csak most is a megélhetése függ attól, hogy a vasút őt elviszi-e a céljáig vagy sem.
További érdekes vonásnak tartom, hogy 2-3 órára sztrájkolnak, kb. 1 órával előbb szólnak. Az 4 óra. Nagyjából ennyi idő kéne a Volánoknak, hogy elindítsák a kisegítő rendszert, tehát amint elkezdődik és az emberek rossz helyen vannak rossz vonaton, a napjuknak onnantól önhibájukon kívül vége. Marha szolidáris, becsületes és utasbarát megoldás, nemde?

rol@ 2009.02.06. 09:43:19

@Adani:
Tökéletes alföldi síkság, sehol egy bokor. Ha el se forgatja a fejét akkor is látja h nini egy vonat. Ami nem 300+kmh-val közeledett, hanem még a 60at se ütötte meg. Szóval tezsemazt ha szar volt a jelző, akkor ugye meg meg kell állni.
Idióta barom. Nem kívánom a halálát de mindig a barmok ússzák meg.

Adani 2009.02.06. 10:05:56

@rol@:

Pontosan, a KRESZ szerint is ha nem működik a fénysorompó akkor olyan mintha STOP tábla lenne. Azért észre kénem ár venni, még ha teszem azt fehér volt a fénysorompó ( erről szó se volt és egyébként is ritka jelenség) akkor sem ártana körülnézni.

Orosházán volt olyan ,h biciklivel valaki nekiment a vonat oldalának egy átjáróban. Ez még hagyján, de ráadásul a Bzmot szerelvény második pótkocsijának ment neki, vagyis már bőven haladt át az átjárón.

töröttszárnyú angyal (törölt) 2009.02.06. 10:23:07

reggel hallottam a lapszemlében, hogy "szolgálatteljesítés közben nem lehet sms-ezni"

érdekes lesz ez a sztrájk, ha sms-ben küldik ki, mert akkor mindegyiknek, aki elkezd sztrrájkolni, mert megkapta az sms-t postázhatják az anál intrúder 2000et

kenshikun 2009.02.06. 10:29:52

@töröttszárnyú angyal: Ide nekem a bökőt, hogy semmi következménye nem lesz. Majd megoldják, hogy "éppen állt a vonat" vagy majd "hallják" az egyik forgalmi szolgálattevőtől útközben.

AAAKK 2009.02.06. 16:08:25

sok kis komcsi. meglátja a sztrájk szót máris röfög, mint egy disznó.

Kopi3.14 2009.02.06. 17:46:11

@Budafuck: Ha mondjuk a nemet vasut sizntjet meguto modon fognak sztrajkolni, akkor egy szavam nem lesz. Megmondjak, hogy mikor lesz sztrajk, mennyi ideig tart, es lesz tajekoztatas arrol, hogy mi kozlekedik, akkor nem fogom oket szidni. De amikor szolgalatteljesiteskent sem tudnak semmit a kozlekedo szerelvenyekrol, ami a dolguk lenne, addig had ne nyaljam mar fenyesre a dragalatos segguket. eleg neked megtenni.
Ahhoz is had legyen mar joga az utasnak, hogy nemtetszesenek adjon hangot, esetleg a karat behajtsa karteritessel egyutt a sztrajkolokon, ha neadjisten keletkezik, mert modnjuk az orszag kozepen vesztegeltetik fel napot.

Budafuck 2009.02.07. 15:57:57

@kenshikun:
Tudod mi a furcsa?El vannak eresztve nagyonis de mégsincs enyni autó a városban.sőt párizsban szinte eggyáltalán nem ülnek át autóba a incs tömegközlekedés.Ott mindenki az emberek 80%-a metrózik!Öltönyösök,dokkmunkások,négerek,pakik,indiaiak,és politikusok.Mindenki.Ők már évtizedek óta kinöttek ebből hogy attól kiváltságos valaki ha kocsija van.Nem ők mint a németek,osztrákok sokkal értelmesebben gondolkoznak ésnem ülnek órákat dugóban ha azt 10per alatt megtehetik metróval!
Ez igaz Grazra is.Egész belvárosban nem látsz kocsit.Csak vllamosok,biciglisek.
Visszatérve az én példámra,ott sem jelentettek be semmit,egyszerűen egy utas bunkósága miatt ugymond büntették az egész utazóközönséget.és nem jelentettékbe!
De ott akkorsem anyáznak egy sztrájk miatt,hanem szolidárisak egymással.ezért jutott oda az az ország,ahova jutott.Hogy semmit nem nyeletnek le velük!
ÉS visszatérve egy laboróra nem akkora nagydolog az életben képzeld aki orvos és műteniekell bemenni,vagy tüzoltó,vagy ennél sokkal felelőségteljesebb munkák.De meégis megoldotta mindenki aki akarta .yMindenki aki tényleg akarja megtudja oldani.

Közlekedésguru · http://kozlekedem.blog.hu 2009.02.07. 16:19:33

A MÁV helyében kirúgnám az összeset. Persze tudom, hogy a törvény védi őket, de csak egy szonda kellene hozzá és törvényesen ki lehetne rakni őket folyamatosan.

Sztrájk előtt egész éjjel mulatoztak legutóbb hajnalig, hol munkaképes utána másnap?

Ja, hogy nem fog dolgozni? Munkaidőben munkaképes állapotban köteles lenni, ha ittas KI VAN RÚGVA!

Már rég nem lenne probléma.

Ákibard! 2009.02.07. 17:37:12

@Közlekedésguru:
Az a baj, hogy megtette a MÁV, és ez a szemét vödöszöszö banda ezt is fellebbezte!!!!

A próbaidős jegyvágókat akik sztrájkoltak a sztrájk után elbocsátották.
Ugye próbaidő alatt a munkáltató indoklás nélkül felmondhat, és ezt a MÁV megtette.
Erre ez a genyó társaság elkezdett hepajkodni, hogy biztos a sztrájk miatt és ez szemétség és nekik jogaik vannak és így-úgy.
Újra felvették őket...

kenshikun 2009.02.07. 18:00:03

@Budafuck: Egy-egy alkalomra ilyen esetekben én is elnéző vagyok, de ide s tova itt már évről beszélünk. Egy évről amikor nem utazhat el úgy az ember sehova semmikor, hogy biztosan tudja onnan hazajöhet. Ha az ember megáll piripócs alsón, onnan sehogy nem juthat tovább, így egy egész napja igazolatlan hiányzás, és szívás, mivel addig nem tud semmit sem csinálni, amíg Gaskó-úr azt nem sms-ezi a legénységnek.
És kérlek egy labor nem egy óra. Jobb esetben kettő, esetemben 4 és 6. Azonban ha voltál felsőoktatásban tudhatod, hogy a tanárokat aztán végképp nem érdekli, hogy te miért késel, pótlehetőség sokszor nincs. Tavaly csak azért nem buktattak meg egyébként laborból (amin ugyancsak vasutassztrájk miatt nem tudtam jelen lenni teljes hosszában), mert ismertem a tanárt ÉS előzőlegesen én azt a labort már elvégeztem. Akkor még 8-an voltunk, a sztrájk miatt 2 társamat meghúzták. Ez csak nekik 32000. és plusz egy félév tanulmány (ha van keresztfélév ugye, ha nincs 1 év plusz), ami ugyancsak sokba kerül (csak erre a tárgyra lenne 42000/fő ha nem vagy már államilag támogatott). Mindezt azért, mert voltak olyan szerencsések, hogy a MÁV által tudtak csak bejutni. Továbbá, ha voltál felsőoktatásban tudhatod, hogy a laborgyakorlatokon minden esetben jelen kell lenni, minden órán. Igazolt hiányzás nincs.
Ismétlem a sztrájk tényével nincs gond. DE!
-Legyenek annyira tekintettel az emberekkel, hogy ne az utolsó utáni pillanatban szóljanak
-Legyenek annyira tekintettel az emberekre, hogyha már sztrájkolnak egy biztosított MINIMÁLIS SZOLGÁLTATÁST biztosítsanak.
Eleinte még megértettem a sztrájkolókat, mert a 3 műszakos munka nem embernek való, azt nem lehet eléggé megfizetni sosem, ezt beismerem, de nagyon elszaladt velük a ló, így már nem tudok szolidáris lenni velük.

GH 2009.02.08. 13:38:57

Most sajnos nagy támogatottsága lehet a vasútnál a sztrájknak, mert a Cargós dolgozóknak az osztrák tulaj a kapott részvényekért nettó 800 ezret fog fizetni, egy összegben fejenként. Tehát most Gaskó veri majd magát, hogy mindenki kapjon ennyit. A Cargo tényleg fizetni fog ld.:

www.vsz.hu/keret/hirek/hirek703.htm


Akkor most válság van?:))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.02.12. 18:32:54

@Paladin: a sztrájk folyamatos, csak felfüggesztették... ahogy sokan szívesen függesztenénk fel Gaskót egy oszlopra, de ez más kérdés x)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.02.12. 18:53:22

@petya.bacsi: neeem, gaskó okosat mondott végülis,
kimondta hogy a máv nem való mindenkinek. a kötélidegzet szükséges de nem elégséges feltétel a vasút igénybevételéhez. amúgy valahogy nem is lepődök meg ezen. az utas mint tényező a vasutasoknál? hááát...

a másik fele meg az, hogy speciel én simán megtiltanám a mobiltelefon használatát. ott a rádió, használja. rádiósávot meg figyelni, rögzíteni. nyilatkozatot aláíratni. sztrájkra felhívót beazonosítani hang alapján, kirakni.

az első egy-két próbálkozás után persze kódolt szavakkal hívnának fel a sztrájkra nyilván.

viszont van egy apróság amin megint csak el lehet csúszni mint a banánhéj. a kedves munkásnak a műszak elején be kell jelentenie hogy ő most dolgozik vagy sztrájkol. ha esetleg nem lenne rá utasítás, "csak" szokásjog, akkor ezt utasításba adni.

aki megszegi az utasítást és műszak közepén tör ki rajta a sztrájkolhatnék, nos annak nem kötelező a MÁV-nál dolgoznia...

úgy mellékesen, csuklás nélkül a dolgozó tudomására hoznám, hogy 1 órás leállása mennyi pénzbe kerül a cégnek és az neki mennyi havi munkabére... és közölni azt is, hogy hát sajnos veszteség van meg válság, így se biztos hogy tudjuk teljesíteni amit kérsz, de ha sztrájkolsz akkor tuti nem... az okosabbja észbe kapna gyorsan.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.02.12. 19:14:32

@Budafuck: azért mielőtt elragadtatod magad a nagy ömlengésben, javaslok a figyelmedbe pár tényt.

1. hamár Franciaország: ott nem rúgnak ki ha sztrájk miatt nem érsz be a munkahelyedre 2-3x.
Magyarhonban igen. Remélem megérted, hogy én inkább azokkal vagyok szolidáris, akiket a sztrájk a munkahelyüktől foszt meg.
2. tudod gazdasági világválság vagy mi van épp, ennek tiszteletére más helyeken örülsz ha nem csökken az amúgy nem feltétlen magas béred.
ennek fényében kicsit pofátlannak tűnik az, hogy kompromisszumok helyett gaskóék csak BŐVÍTIK a követeléslistát, és többezer ember munkahelyét elvéve terrorizálják az országot. Igazán kedves, na.
3. volt pár apró hiba ebben a szappanoperában már eleddig, ami nem feltétlen okozott nálam szimpátiát.
- egészségügyi törvény elleni sztrájksorozat (már bocsánat de a sztrájk a munkáltató [segítek : MÁV-Start Zrt /= kormány] és a munkavállaló vitáinak rendezésében a végső eszköz. hogy is jön ide akkor egy törvény ami kívül áll ezen mint sztrájkok?)
- a gördülő sztrájk amit már lassan egy éve folytatnak, fel-felfüggesztve, a sztrájkjoggal való visszaélés iskolapéldája
- érdekes módon a sztrájkolhatnék eszükbe se jut tehervonat esetén (azaz nem a követelések kikényszerítése a cél, hanem nettó szívatás)
- a karácsony előtti nagymaratoni nemdolgozunk is szép volt, külön tetszett a gaskó-féle nyilatkozat, mely szerint ha teljesítik az összes követelést, akkor a reptéri dolgozókkal szolidarítva basznak felvenni a munkát

4. hogy láss pozitívumot is tőlem: speciel a bkv-dolgozók sztrájkjával egyetértettem, elnézve a járműveket amiket vezetniük kell, elnézve azt ahogy a fővárosi önkormányzat a játékmetrója miatt szépen megöli a budapesti tömegközlekedést.

lefordítva vasutas analógiára: ha azért menne a rinya, hogy milyenek már a szerelvények, hogy mire megy el egy vagon pénz, hogy miért nem lehet értelmesebb, jobb körülmények között a munkát végezni; ott lennék azok között akik szó nélkül aláírják a szolidaritási nyilatkozatot, sőt, üsse kavics, még akár vállalnám is a szolidaritási sztrájkot; pedig kicsit többet kockáztatok mint a MÁV-Start dolgozói (engem speciel kirúghatnak, nem állami cégnél dolgozom x)).

Másrészt, azért gondold meg, már érezni a gaskó hatást. Ez olyan mint a Toyota-hatás volt a reklámban, csak kicsit megcsavarva. igen, a Volánokat így kell fellendíteni. és még hozzájön hogy ahol nincs Volán ott meg ugye autóba ül a "szemét utas" hogy beérjen dolgozni. Namost, az autóból szerinted ki ül vissza a vagonba amíg úgy néznek ki és olyan "pontosan" közlekednek mint most? Talált, senki.
süti beállítások módosítása