Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Amikor automatából jegyet, üdítőt esetleg kávét veszek, mindig figyelek, hogy mekkora összeget dobok be. A Volán automatái 10 esetből 8-szor biztosan elnyelik a pénzem, tehát ott sosem dobom be a teljes összeget, először 5 és 10 forintosokkal próbálkozom. MÁV automatával eddig még bajom nem volt. Biciklinek szoktam ott jegyet venni (egyszer vettem magamnak Győrig), de minden rendben ment.

Egy olvasónknak nem volt ilyen szerencséje. Ő kétezer forinttól vett könnyes búcsút, mert elnyelte a gép. Hiába próbált segítséget kérni, a pénztáros azt mondta, ez nem az ő feladata:

Üdv Figyelő!

Kérdésem lenne, hátha találkoztál már hasonló esettel. Tehát:

Bp. Keleti pályaudvar, 05.11, reggel 06:55 körül: Jómagam jegyet szerettem volna vásárolni egy csodás automatából (Kerepesi út felőli bejárat, szemből nézve a bal oldali, "újabb" gép), és 2000 forintos bankjeggyel fizettem. Volna...

Ugyanis miután megetettem a gépet a pénzemmel, az rögtön kiírta, hogy meghibásodott, és hogy nagyon sajnálja. Hát a k***a a****t. Természetesen a pénzt semmilyen körülmények között nem adta vissza, hiába beszéltem hozzá finoman és kulturáltan, még ál-könnyeket is ejtettem, de nem hatotta meg. Szóval a kérdés: ilyen esetben mi a teendő? Ugyanis a pénztáraknál azt mondták, hogy ők ezzel nem tudnak mit kezdeni (jogos). Történt már valakivel hasonló (nyilván igen)? Mit csinált? Továbbá, ha esetleg segítséget kapnék valahonnan, akkor hogyan bizonyítanám, hogy elnyelte a pénzemet az automata? Hiszen akár ki is találhatom. Nemde? Konklúzió: MINDEN esetben pénztárból szabad csak jegyet venni, akkor is ha kilométeres sor van, akkor is ha kerékpárral vagyok, mindig.

Más. További sok sikert, csak így tovább. Remélem jól sikerültek az írásbelik.

Üdv, Uzsidoboz

Ilyen esetben mi a teendő szerintetek? Addig oké, hogy anyázunk egy sort a géppel, amiért megzabált kétezer forintot, de kihez lehet fordulni, ha a pénztárhoz nem? Én azt tanácsoltam az utasnak, hogy írja fel az automata számát, és hívja fel a Protokon Kft.-t (vagy írjon nekik e-mailt) és rja le, mi történt. A BKV automatáit is ők üzemeltetik és azokat a Volán, MÁV automatákat is, amikkel eddig találkoztam. BKV esetében ilyenkor vagy visszaadják a pénzt, csak küldenek 1-2 vonaljegyet, attól függően, mennyi pénzünk maradt a gépben.

Ezúton üzenem a Volán érdi forgalomirányítójának, hogy még mindig várom a hívását, mert január elején megígérte, hogy ha kiszedik az automatából a pénzem akkor felhívnak, mikor lehet érte menni. (Azóta várom)

Címkék: máv ügyfélszolgálat pénz vasút utas panasz automata jegy pénztár észrevétel protokon


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr11116473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sherlock20 2009.05.12. 08:35:37

még mindig jobb, ha egy 5000-st dobsz be. nem volt a gépre kiírva, hogy támogassa adója 1%-ával a MÁV-START zrt.-t? :) remélem sikerül visszaszerezned... (bár kicsi rá az esély...)

Ákibard! 2009.05.12. 10:00:46

"Ilyen esetben mi a teendő szerintetek?"

Hát nem az, hogy anyázós levelet írunk a MÁVfigyelőnek...

Felhívja a Protokon kft számát (ingyenes) megadja az automata számát emg hogy mennyit nyelt el, és postán kiküldik a pénzt...

Ákibard! 2009.05.12. 10:03:32

@Ákibard!:
Jah, és ez tapasztalat. Nekeme gy százast nelt el, felhívtam hogy bejelentsem, javítsák meg. Elkérte a címem, először arra gondoltam, hogy a bejelentés hitelessége mkiatt kell a munkalaphoz vagy nemtom. Egy hét múlva hozott egy 100-ast a postás, a hátoldalán rajta volt a csekknek:
Protokon Kft kártalanítás, elnézését kérjük!.
Azt hogy igazat mondtál-e a log fileból úgyis látják. Mondjuk nem volt annyi bevétel mint amennyi pénz benne volt.

esef 2009.05.12. 10:04:15

A posztírónak pechje volt, pont akkor romlott el az automata. Ennyi.
Velem ilyen nem fordulhat elő, automatából 30 ill. 45 Ft-ért szoktam jegyet venni. :)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.05.12. 10:35:15

@Ákibard!:

Mint látod én sem ezt tanácsoltam. Ugyan azt írtam le a bejegyzés végén, amit te.

A kérdés arra vonatkozott, hogy a helyszínen mit lehet csinálni?

Ákibard! 2009.05.12. 11:06:28

@BKV figyelő:
"a helyszínen mit lehet csinálni? "
Felhívni a Protokont.
Az hogy a helyszínen visszakapja a pénzát, hát semmi. Az automatának van egy uilyen hátránya, hogy magától működik, felügyelete csak jóval messzebb van, olyan módon, hogy a hiba bekövetkeztekor nem érhető el azonnal.

Carl Lazlo, Esq. 2009.05.12. 11:43:32

Én kártyával szoktam fizetni az autómatáknál és még soha nem volt semmilyen problémám. Szerintem fasza.

rickyramirez 2009.05.12. 11:46:39

Készpénzkímélő fizetési módot kell választani, és akkor nincs ilyen gond. 2009 van ám! Ráadásul ha elnyeli, és nincs több nála, akkor akár le is mondhat az utazásról.
Az viszont érdekes, hogy ilyen esetben mi van akkor, ha valaki mögötte áll, látja az esetet, és ő is elküldi a nevét, címét az üzemeltető kft-nek, mondván, hogy elnyelte a pénzét... Ha nem hívja fel őket azonnal (az érintett), akkor onnantól kezdve nem lehet majd eldönteni, hogy ténylegesen kinek nyelte el a pénzét.

_tracky 2009.05.12. 11:58:36

Olyankor mi van, ha nincs nála több pénz? Szálljon fel a vonatra jegy nélkül, mutogasson az automatára, ott meg még jól meg is büntetik :))

GatyaPityu 2009.05.13. 09:42:42

Én már régen megtanultam, hogy automatából sikeres ember nem vásárol semmit. Még anno a főiskolán szivatott meg többször is a kávé-, és tea automata, hogy forró tea helyett forró cukros vizet töltött a poharamba - és persze a pénzemnek búcsút inthettem.
Az egyik zsúfolt, forgalmas 4 / 6 villamos megállóban a járművön ülve az ablakon át láttam, hogy egy rossz külsejű f*szi halálos nyugalommal buherálja, ütlegeli a jegyautomatát, valami drótot is dugdosott bele, aztán egyszer csak mint a casino-ban a jackpot-nál, elkezdett belőle ömleni a pénz. Emberünk a legnagyobb nyugalommal szedte össze az érméket, senki sem vonta kérdőre (igaz, én sem). Szóval, a lényeg, hogy a nyilvános helyen elhelyezett automata FELEJTŐS!

uzsidoboz vigyáztam 2009.05.13. 11:12:10

@Atro: Most már én is megtanultam. Bár ettől még nem lettem sikeres.
süti beállítások módosítása