Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Olvasónk vonata a Kőbánya-Kispest állomás 4-5 vágányára érkezik. A peron csak lépcsőn közelíthető meg, mivel az ott lévő mozgólépcső már több hónapja működésképtelen. Ezzel nem lenne nagy baj, hisz a mozgólépcső csak egy extra, de a peronra vezető lépcső nagyon rossz állapotú, balesetveszélyes. Az utas már tavaly jelezte a hibát a MÁV-nak, de válaszra sem méltatták. A mostani –májusban írt- levelére már válaszolt a MÁV, de a mozgólépcső azóta is áll. Részletek alant:

Tisztelt MÁV-figyelő!

Hetente utazom a Pilis-Kőbánya Kispest vasútvonalon.

Kb. tavaly tavasz óta nem működik a 4-5-ös vágányokhoz lejuttató mozgólépcső, helyette egy lépcsőn kell lemenni. A lépcső állapota olyan, hogy az első fok meg van dőlve (a szöget nem tudom bemérni), ily módon a második fok jóval alacsonyabb az elsőnél, a harmadiknál kezd helyreállni a magasság. Ha nem figyelünk, hanem automatikusan elindulunk, akkor zuhanhatunk egy jó nagyot, csak remélem hogy még nem történt itt komolyabb baleset.

Az első pihenőnél eső esetén az utas kénytelen belelépni a tócsába, mert az esővíz megáll a pihenőn, de ha egyúttal esik is, akkor a nyakába is rendesen belefolyik a víz. A lépcső korlátja piszkos, az üvegfal galambokkal „megtisztelt”.

Első ízben tavaly írtam a MÁV-START-nak, válaszra nem méltattak. Idén is jeleztem ugyanezeket, most azt a választ kaptam, hogy panaszomat elküldték a mozgólépcsőért felelős részlegüknek. A levelet csatolom, a választ május 22-én kaptam, de intézkedés nem történt.

Örülök, hogy megtaláltam Önöket, mert reménykedem, hogy még történik valami, tekintettel a nyári menetrendre. Ugyanis ezen vágányokra érkezik a Balaton felé menő vonat is talán Nyíregyházáról, vagy Miskolcról, pontosan nem tudom. Azt látni kellene, hogy csomagokkal, gyerekekkel, bottal, bőröndökkel felszerelkezve ezen utasok  hogyan közelítik meg a vonatot a lépcsőkön lefelé, miután már megtettek egy ugyanilyen felfelé magasságot – szintén lépcsőkön -  a felüljáró gyorsforgalmi úti oldalán.

Üdvözlettel: Hős Mária


A MÁV-Start levele:

Tisztelt Utasunk!                                         

Köszönettel vettük Társaságunknak küldött elektronikus üzenetét, mellyel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni.

A Kőbánya-Kispest állomáson lévő mozgólépcső állapotával kapcsolatos megkeresését továbbítottuk az illetékes szervezeti egységünknek. Reméljük, hogy amennyiben módjukban áll, munkatársaink javítani tudnak a körülményeken.

Észrevételét köszönjük.

Üdvözlettel: M. Aliz ügyfélszolgálati szakelőadó

Címkék: hiba közlekedés máv vonat vasút pályaudvar állomás észrevétel mozgólépcső


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr821202387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2009.06.23. 11:30:29

Copy-Paste levél, de remélhetőleg történik valami.

oolajtoo 2009.06.23. 11:41:31

ahhhááhá, azthitted? majd ha csoportos halálesetlesz, esetleg akkor ...

múltkor egy alkesz csávó meg a perontetőn szaladgált a kökin, kergette a forgalmista ... vicces volt.

belekotyogok 2009.06.23. 13:54:16

Gondolod, hogy ha eddig nem történt semmi - nyilván az ott dolgozók tudnak róla, hogy a mozgólépcső rossz, a lépcsőn szarrá ázol a tető folytonossági hiánya miatt, illetve elég érdekes a lépcsők kiképzése is -, akkor majd pont egy ilyen bejelentés után fog változni? EZ évek óta probléma, nyilván szóltak már többen is...

belekotyogok 2009.06.23. 13:55:28

@belekotyogok:
de bár ne nekem lenne igazam!!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása