Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Olvasónk Budapestről utazott Balatonfűzfőre, átszállásra 13 percük lett volna Székesfehérváron, ha egy barom nem húzza meg a vészféket még a Keletiben feleslegesen, egymás után kétszer. Ezek után a kalauznak panaszkodtak, aki később jó hírekkel tért vissza: Megvárja őket a vonat, ha sietnek.

Kedves MÁV-figyelő!


Augusztus 20-án a délutáni órákban próbáltunk meg ketten lejutni Balatonfűzfőre. A menetrend szerint a Keletiből induló IC-ről Székesfehérváron kell átszállni, erre van 13 percünk. Megvettük a jegyet, az IC pótjegyet, OK. Elindul a vonat, gurul ki a peronról, hatalmas fékezés. 5 perc állás után ismét indul, megyünk 100 métert, újabb fékezés, újabb állás...Negyedóra késést szedtünk össze még a Keletiben, kezdtem idegeskedni, hogy a MÁV-ot ismerve ezt nem fogjuk behozni, és nem érjük el a csatlakozást.


Lázas telefonálás ismerősöknek, hogy nézzenek vonatot Fehérvárról. Visszahívnak, hogyha ezt lekéssük, akkor másfél órát kell várnunk a következő vonatra...Közben Kelenföld után megérkezett a kalauz, kérdeztük hogy mikor leszünk ott, panaszkodtunk, hogy lekéssük a csatlakozást, és persze érdeklődtünk, hogy miért álltunk annyit. A kalauz nagyon kedves volt, segített másik vonatot nézni, sajnálta ami történt velünk, és elmondta, hogy valaki(k) 2x meghúzták a fészféket! Elhiszem, hogy aki nem száll át annak mindegy a negyedórás késés, de azért másnak fontos.


Megyünk-megyünk, már lemondtunk róla, hogy elérjük a csatlakozást, épp terveztük a másfél órás kis spontán Fehérvári városnézést, amikor benyit a kalauz akinek panaszkodtunk és a következőt mondja: -Ugye Önök akarnak Balatonfüred felé menni? A vonat megvárja magukat!


Felcsillant a szemünk, megköszöntük, de igazából a hozzáállás tetszett, hogy segített és nem vállat vonva továbbment. Nem tudom, hogy az ő kérésére várt a vonat, vagy kötelező ilyenkor, de nagyon szimpatikus hozzáállás volt, köszönjük mégegyszer. Székesfehérváron megkerestük a vonatot, kis piros 3 kocsis vonat volt, amin 2 azaz kettő utas várakozott, velünk együtt négyen mentünk.



Itt ért a második meglepetés: ugyanis mi a Keletiben csak Székesfehérvárig vettünk jegyet, mert nem tudtuk hogy az IC vonatra meg lehet venni azt a szakaszt is ahol átszállunk nem IC-re. Székesfehérváron viszont nem vettük meg a jegyet Fűzfőig, mert siettünk, hogy elérjük a csatlakozást ami ránk várt. Jött a kalauz, egy hölgy volt, kéri a jegyet, mondtuk hogy most szeretnénk venni, erre néz nagy szemekkel. Azt hittük ebből büntetés lesz, de nem! Megkérdezte hogy miért nem egybe vettük, miért akartuk bonyolítani a dolgot, majd kedvesen odaadta a jegyet és ment tovább.


Mindkét kalauzzal kapcsolatban kellemesen csalódtunk, és a vonat is megvárt. Azt hiszem itt kezdődne egy EU színvonalú vasút, ha minden szolgáltatás ilyen lenne minden alkalommal.


Szép napot, Ádám

Címkék: közlekedés máv vonat késés ic vasút kalauz átszállás csatlakozás tájékoztatás dicséret vészfék


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr361343231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grmindenyssa 2009.08.28. 10:42:29

Miért nincsenek kommentek, amikor dicsérni lehetne?

kenshikun 2009.08.28. 10:44:25

Létezik ilyen hála égnek. Én Paks felé menet jártam szinte pepitában így, de a kalauzhölgy ismert és mondta, hogy menyjek el jegyet venni, addig megvárnak. (mondjuk voltunk talán ketten is a pótkocsis BZ-ben, de a pótkocsiban nem tudom volt-e valaki, mert elöl csak én :) )

KomplexSokaság 2009.08.28. 10:58:40

@grmindenyssa: Mert azért nem fizetnek a bértollnokoknak az olcsón privatizálni vágyók.

Tapmancs 2009.08.28. 11:29:53

Ezt is el kell küldeni a MÁV-nak!

zauberpferde (törölt) 2009.08.28. 12:26:28

@grmindenyssa: mert a jó hír, nem hír
én személy szerint örülök...:)

Leijon 2009.08.28. 19:57:37

@zauberpferde: ez sajnos tényleg így van...sokat blogoltam és sajnos, ha dícsérő poszt született sosem volt 1-2 kommentnél több=(

szecsuanisincsiszolo 2009.08.28. 20:50:35

Nekem is jó tapasztalataim vannak a kalauzokkal kapcsolatban a Mávnál. Újpestről indultam el, a Keletihez, de útközben lerobbant a busz, a vonatot épphogy elértem a következő busszal, jegyvásárlásra nem volt már időm. Késésben is voltam, mert reggel kilukadt egy flakon szénsavas üdítő, és belefolyt a táskámba, ugyhogy így indult a nap. Lényeg, hogy a vonatot pont az induláskort sikerült elérni, amikor jött a kalauz, mondtam neki, hogy miért nincs jegyem, a Keletitől nem adhatott jegyet, mert ott mindig lehet jegyet venni (csak pótdíjasat 600 ft plusszért, de annyi meg nem is volt nálam, ki voltam számolva nagyon oda-visszaútra), egy olyan állomástól adott jegyet, ahol épp nem volt jegypénztár, így 105 ftból megúsztam az utat. Egyébként eddig mindig csak rendes, udvarias kalauzzal találkoztam.

martinasz 2009.08.28. 21:23:03

Sziasztok! A szikozódó kommenteket majd azok fogják írni akik viszont 15-20 perc késésel idultak fehérvárról a késő Ic miatt,meg akik a szembejövö vonaton a keresztél vártak az Ic miatt késve induló Bz-re! ...Azért így teljes a kép! HiHiHi

Bambalazs 2009.08.28. 22:29:07

azért nincs sok komment pozitív híreknél, mert nincs mit fikázni :)

Tomi324 2009.08.28. 23:39:46

Mi biciklivel mentünk, késett a vonatunk, de ugyan így azt mondták, hogy majd megvárnak minket. meg is vártak, a cangákkal átmentünk a másik vonathoz, a vasutasok segítettek felrakni a vonatra a bicikliket, kedvesen jött a kalauz lyukasztani a jegyet......ja, az elejére elfelejtettem odaírni, hogy Ausztriában voltunk :PPP
süti beállítások módosítása