Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



„Ez már a sokadik eset” –vigasztalta olvasónkat a MÁV egyik kalauza. Az utas a tájékoztatásnak megfelelően felszállt a Budapest felé tartó vonatra Székesfehérváron, ám azaz ellenkező irányba indult el, Veszprém felé:

Tisztelt MÁV-figyelő!

Ma olvastam a "A MÁV-Start sem tudja, melyik vonata megy Székesfehérvárra" című beszámolót (2009.08.26. 07:20). Hasonló dolog történt velem is. Csak mi el is indultunk a rossz irányba...

Naponta járok Székesfehérvár és Pest között. Egyik hétköznap este is éppen Pestre mentem volna fel. Kiírták Fehérváron, hogy az 1. vágányról indul a vonat. Be is futott oda egy 2 kocsiból álló Flirt vonat Pestről. Az emberek leszálltak, az indulók meg fel. Majd 5 perccel előbb, mint kellett volna, elindult a másik irányba, a kijelzőn már Veszprém szerepelt.

Rohantam a kallerhez, hogy miért nem Pestre megyünk. Erre közölte, hogy szétkapcsolták a vonatot, egyik fele Pestre ment, a másik Veszprémbe. Persze erről semmiféle hangosbemondós tájékoztatás nem volt, hogy 2 szerelvény álla  vágányon, vagy ilyesmi. Az egyik kallernő meg engem cseszett le, hogy miért nem figyelek. Ekkor már odajött másik 4 utas is, ugyanezzel a problémával, ők is Pestre mentek volna. Mondták hogy hátul még rajtuk kívül is vannak. Összesen 9-en voltunk, akik így jártak. Az egyik úriember pedig mondta, hogy ő az utolsó pillanatban szállt fel a vonatra, és még akkor is Budapest Déli volt kiírva a mienkre is.

A vége az lett, hogy Sárszentmihályon leszálltunk, ott megvártunk egy fél óra múlva esedékes vonatot vissza Fehérvárra, és agy egy órával a tervezettnél később elindultunk Pestre.

A dologban az volt még a durva, hogy a Sárszentmihályra beérkező vonaton dolgozó kalauz mondta, hogy már a sokadik ilyen eset ez...

Üdvözlettel: Alexa

Címkék: közlekedés máv vonat vasút információ panasz kijelző kalauz tájékoztatás észrevétel


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr831411905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ákibard! 2009.09.28. 11:00:22

"beérkező vonaton dolgozó kalauz mondta, hogy már a sokadik ilyen eset ez..."

És igaza is van, Székesfehérváron rendszeresen variálnak a vágányokkal... :S

Mondjuk az összes ilyen általam tapasztalt esetben 4-5 alkalommal elmondták a hangosban a változást.

sütöde 2009.09.28. 17:10:15

Talán Székesfehérváron kellene orvosolni a problémát. Én sajnos semmit nem tehetek

Petiteto. · http://magyarbusz.info 2009.09.28. 20:35:48

Székesfehérvááral nekem is rossz tapasztalataim vanak azzal, hogy 1 vágányon több, vagy 1 szétkapcsolt szerelvény áll. A hangosbemondón pedig nem mindig hívják fel erre az emberek figyelmét.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2009.09.28. 21:09:20

De a motorvezető is kaphatna egy lecseszést, hogy nem állítja át időben a vonat kijelzőit.

Ákibard! 2009.09.28. 23:42:05

@Peti817172M:
Mondjuk mert az utolsó pillanatban találták ki hogy másfele megy nem?
Neeem, ezt már mindenki órákkal előre tudta, de a szemét utasokkal nem közölte senki, a mozdonyvezető és a hangoskezelő direkt nem irta ki, mondta be.

Tegnap a 9208-at Tatabányától mindenhol megállították.
"Ezt rendelte el az Irányító" jelszóval. De hogy miért? Az állomási személyzet sem tudta. Jah, és kullogott utánunk Tatabányától a személyvonat, utasokkal. De minek? ÉS mi miért álltunk meg mindenhol...?

Adani 2009.09.29. 08:09:25

Ilyen esetben jogos lenne ha vészféket rántanának az utasok? Hiszen nem arra megy, amerre kéne okkal feltételezheti ,h valami baj van. Ugye ha nem áll meg ott ahol meg kéne akkor már kitárgyaltuk korábban, h jogos. Ha rossz irányba indul el akkor vészfék és lehet leszállni róla.

Egyébként pedig ha 1 perccel korábban döntik el, akkor miért nem lehet beleböfögni a mikrofonba, h T. Utasok ez a vonat Veszprémbe megy, mert most szóltak nekem is, h arra induljak el. Flirtről van szó, ott lehetőség van erre, ennyit megtehetne a vezér.

2009.09.29. 10:21:47

@Ákibard!: "Székesfehérváron rendszeresen variálnak a vágányokkal" - alkalmam volt sokszor tapasztalni. Fehérváron, ha kisétálsz valamelyik (mindegy) peronra, mindig rajtra késznek kell lenned, sosem tudhatod, hogy a forgalom mit hoz be és hova, aztán futi van ám az aluljárókon át, egy kis frissítő mozgás, hogy ne legyen olyan unalmas az utascsere... :)))

Adani 2009.09.29. 13:14:37

@Selkath:

Ilyen a Keletiben is csináltak már többször sőt Szolnokon is volt már részem MÁV Fitneszben. :)

greentech 2009.10.02. 21:05:52

Azt tudom tanácsolni ilyen esetben, hogy mivel nem az utasok hibája volt, nyugodtan meg lehet húzni a vészféket. Ilyen setben nem szabad. Akkor is megtehető ez ha nem tudsz időben leszálni, mert előbb indítják a vonatot. A MÁV hibája majd ő rendezi.
Humánusabb megoldás, hogy mivel egy részből állt a szerelvény a mozdonyvezetőhöz sétálhatott volna a kalaúz hogy megkérje álljon meg.

Könyörgöm, 10-zel jár ki a vonat, nem hiszem el, hogy mágvárták míg a következő megállóba mennek.
10 perc mire elhagyja a szerencsétlen állomást a vonat. A Postánál megállt volna ott visszasétálnak az úton. A baj hogy szartak az utasokra.

greentech 2009.10.02. 21:09:29

Ilyen esetben szabad!!!
Előzőt elírtam, nehogy félreértés legyen.
Hasonló eset volt, hogy nem tudott leszállni a Bz-ről mert az előbb elindult, meghúzta a vészféket, és a mozdonyvezető kért elnézést, mert előbb elindult
süti beállítások módosítása