Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Ezúttal az állami vasúttársaságnál talált több tízmilliós végkielégítésekre a sajtó, amit a MÁV többnyire el is ismert. Hónig Péter közlekedési miniszter belső vizsgálatot rendel el.

Szamos Alfonz pályavasúti főigazgató 38 évi munkaviszony után összesen 87 millió, Csontos Endre forgalmi igazgató pedig 41 év után közel 60 millió forint juttatásban részesült, amikor távoztak a MÁV-tól - közölte tegnap az állami vasúttársaság, reagálva a Magyar Nemzet ezzel kapcsolatos cikkére. Sipos Sándor az anyag szerint mindössze két és fél évig dolgozott a cégnél portfóliókezelési vezérigazgatóhelyettesként: a MÁV közlése alapján ő nem kapott végkielégítést, de a le nem dolgozott két havi felmondási idejére szintén kapott 8,8 milliót. A MÁV-közlemény megemlíti még a korábban hírbe hozott Tömpe Istvánt, aki 2003-2004-ben stratégiai vezérigazgató-helyettes, 2007-ben pedig tanácsadóként jegyezték a MÁV-Startnál, ám egyszer sem kapott végkielégítést.

A reagálás nem tér ki Kugler Flórián egykori humánpolitikai vezérhelyettesre, akiről a TV2 azt állította, hogy 2006-ban több mint 67 milliós végkielégítéssel távozott. A MÁV sajtóosztályától úgy tudjuk, ez utóbbi adat megfelel a valóságnak - mi több, tőlük származik -, így az is, hogy Kugler cége később a MÁV-Starttól vett fel tanácsadási pénzeket. (A cikk Szamos Alfonz és Csontos Endre esetében kissé, Sipos Sándornál nagyságrendekkel magasabb összegről szól.)

A közlemény bizonyos cikkek kapcsán leszögezi: a vezetőket sem bánatpénz, sem titoktartási pénz, sem egyéb jogcímen nem illeti meg további juttatás. Hozzáteszik: a MÁV minden esetben szabályszerűen járt el.

Ezzel a megállapítással viszont talán kissé előreszaladtak: lapunk információi szerint ugyanis Hónig Péter, a tulajdonosi jogokat képviselő közlekedési miniszter vizsgálatot kezdeményez az ügyben a MÁV-nál. A minisztérium felkéri a vasúti cég igazgatóságát, vizsgálja meg, a hírekben szereplő számok igazak-e, illetve a vasúttársaságnál az utóbbi időben kifizetett végkielégítések megfeleltek-e a belső szabályzatoknak - közölte lapunkkal a közlemény kiadásával egy időben Hónig Péter. Ezen túlmenően annak áttekintését is kérik a testülettől, hogy a végkielégítési szabályok megfelelnek-e az üzleti etikának, a társaság és a tulajdonos érdekeinek. A tárcavezető ennek határidejét egyelőre nem kívánta megjelölni, mint ahogy a hírekben szereplő összegeket sem kívánta minősíteni.

A MÁV sajtóosztályán lapunkat úgy tájékoztatták, ilyen minisztériumi kezdeményezésről egyelőre hivatalosan nem tudnak.

(Népszabadság)

Címkék: cikk máv népszabadság botrány vonat vasút panasz végkielégítés közlekedési miniszter


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr661424065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VakondM 2009.10.04. 16:22:29

Nagyon jó! És akkor mi lesz? Vissza egyik se fogja adni a pénzt, nem hülyék!
Évek óta voltak ilyen botrányok. Vizsgálódtak, nézelődtek volt pár enyje bejnye aztán a következő vezérkar cserekor megint távoztak egy kisebb vagyonnal..... Hány éve látjuk ugyanazt csak más műsorral?

babu2000 2009.10.07. 13:24:20

TÖKÖM TELE A VIZSGÁLÓDÁSSOKKAL, EZ IS CSAK EGY ÚJABB PÉNZKIDOBÁS, LEGYEN MÁR VÉGRE KÖVETKEZMÉNYEI IS EZEKNEK AZ ÜGYEKNEK!!!
süti beállítások módosítása