Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 UPDATE1: 18 órától országos vasutas sztrájk!

VDSZSZ.HU: Minél hamarabb szeretnénk a sztrájkkal eredményeket elérni, ezért a VDSzSz Szolidaritás december 14-én 18 órától az egész országra kiterjeszti a határozatlan idejű általános vasutas sztrájkot.

December 14-én újra sztrájkba lépnek a vasutasok, akik február óta most hatodszorra szüntetik be a munkát. A szakszervezet fejenként negyedmilliós juttatást és tíz százalékos extra béremelést követel.

"Szombaton éjféltől határozatlan ideig folytatódik a vasutassztrájk - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke szombaton Budapesten. - A sztrájk egyelőre az ország Dunától keletre fekvő területeit érinti, kivétel ez alól a főváros és Pest megye. Pest megyében ugyan nem lesz sztrájk, de Cegléden igen."

"A sztrájkban várhatóan a MÁV Start munkavállalói vesznek részt, így nemcsak a jegy- és kocsivizsgálók, a forgalmi területen dolgozók csatlakozhatnak a munkabeszüntetéshez, de a pályamunkások és a gépészek támogatására is számít a szakszervezet. A mozdonyvezetők felveszik a munkát, de nem lesz, aki elindítsa a vonatokat" - nyilatkozta Gaskó egy nappal korábban Nap-Keltében.
Negyedmilliót minden vasutasnak

A szakszervezet két legfontosabb követelése, hogy minden vasutas kapjon 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, ami a 102,5 milliárd forintból 8 milliárd forintot tenne ki. Követelik továbbá a kiszervezett MÁV-leányvállalatoknál a 10 százalék kiszervezési pótlékot.

A VDSZSZ még február 1-jén hirdette meg határozatlan idejű, úgynevezett gördülősztrájkját (ennek lényege, hogy bármikor felfüggeszthető és újraindítható). A vasutasok az elmúlt csaknem tíz hónapban ötször állították le a munkát, legutóbb július 14-én. A múlt héten még december 12-re ígérték az újabb sztrájk elindítását.

(Index/MTI)

Címkék: index mti cikk máv sztrájk gaskó


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr89820934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sheldrake (törölt) 2008.12.13. 17:46:08

T. Gaskó István!

Ha meg tetszenek kapni a 250ezret és teljesítik egytől egyig a követeléseiket, akkor tudják-e azt garantálni, hogy a kedves MÁV-Start dolgozók valóban kedvesen, pontosan fognak bánni az utasokkal? Működni fog az összes olyan szolgáltatás, amely nem vezethető vissza az infrastruktúra kőkorszaki voltára és a professzionális képességekkel rendelkező döntéshozók balul sikerült döntéseire?

Alkalmas Ön a szakszervezet vezetésére?

Kicsit elvesztettem a fonalat, hogy most épp még mit követelnek, de az biztos, hogy megint az utasok sz***nak, mert aki elutazott hétvégére vonattal, az most bizony így járt. Nem lehetett volna bejelenteni már 2 hete, hogy ekkor meg ekkor sztrájk lesz? Nem nagyon érdekel, hogy magát ki pénzeli, miért csinálja amit csinál, de mélységesen sajnálom magát...

Lehet egyszerűbb lenne azt követelni, hogy maga és még a többi vezető beosztású emberke ne kapjon egy veszteséges cégnél prémiumot, ne kapjon egy közlekedési vállalatnál a menedzsment szolgálati autót, stb. és ez talán még az utasok szemében is szimpatikusabb és teljesíthetőbb követelés lenne... Az nem egy járható út szerintem, hogy állítólagos ígéretek miatt követelnek valamit és a fizető utasokat hozzák kellemetlen helyzetbe, valamint a vasutasok amúgy is alacsony tekintélyét tépázzák még tovább.

Igen, minden vasutasnak, még annak is, aki nem kifejezetten utasközpontú, jár minden, amit a követeléseikben megfogalmaznak, ha a menedzsment javadalmait és dőzsölését vesszük alapul egy veszteséges vállalatnál. Sőt még több is járna, de ha a realitások talaján maradunk, akkor nem nagyon járna sokaknak semmi sem.

Kicsit jobban át kellene gondolni ezt a nyomásgyakorlást és valahogy úgy kellene megszervezni, hogy ne az utas szívjon miatta, mert az utas nem Gaskó Istvánnal és csapatával lesz arrogáns a sztrájkolósdi miatt, hanem az egyébként dolgozó vasutasokkal...

Önök szerint az utas a felelős azért, mert nem kapják meg, ami maguknak - véleményük szerint - jár? Azoknak próbáljanak az orra alá borsot törni aki a felelős az állítólagos átverésükért és ne a feldühödött, panaszkodó utast használják eszközként, ne a szerencsétlen munkavállalót áldozzák fel...

Köszönöm szépen!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.13. 17:53:31

Koszonom kedves VDSzSz!

Legalabb nem hetfon kezdodott a sztarjk.
Legalabb hamarabb fogy el a sztrajk penz es hamarabb indul ujra a "munka".
Mert amit a MAVnal muvelnek az nem nevezheto munkanak hanem valami munkaszeru tevekenysegnek amivel inkabb az utazok turelmet teszik probara.
Gondolok itt az allando kesesekre, jaratkimaradasokra, stb.

dontals 2008.12.13. 18:05:54

Nagy élmény volt egyik este néhány napja fűtetlen (!!!) és halványan pislákoló 3 db lámpával kivilágított bhv vagon-roncsban hazamenni. Elővárosi közlekedés, 70-es vonal.

Ezért a minősíthetetlen szolgáltatásért nem több pénzt kell követelni, hanem pofát befogva azon dolgozni, hogy amit csinálnak annak legyen értelme, mert értéket teremt. Hogy a társdalom ne azt érezze, hogy az adóforintok milliárdjai nem elszublimálódnak, hanem értékes közszolgáltatásként testesülnek meg.

NOHAB 2008.12.13. 18:06:01

Sajnos nem szombat éjféltől hanem vasárnap éjféltől www.vdszsz.hu/drupal/index.php?q=node/294 :(((

Magg (törölt) 2008.12.13. 18:07:12

Óh, hogy rohadnának meg.....
Aki pénteken este jött Pestre, most hogy a f@szba megy haza mondjuk épp kelet felé, ahová még a Volán is csak max naponta 1-szer indít járatot és 5 órás az út a vonat 2 és fél órájával szemben?
A Gaskó és megvezetett bandája szarjon sünt!

petya.bacsi 2008.12.13. 18:10:46

Juj de izgi! Juj! :D

Vajon fognak sztrájkolni? Hányan? :D Tyű, nincsen Karácsony Gaskó nélkül :D És megint nagyon korrekt módon utolsó pillanatban szólnak. Hát igen, a gerinc nagy kincs!

Szánalmas. Emberek ezrei vesztik el a munkájukat nap, mint nap, ezek meg itt cirkuszolnak. Úgy látszik NEM a megfelelő emberek vesztik/vesztették el a munkájukat...

dontals 2008.12.13. 18:11:12

"Követeljük az infláció 1,1 százalékkal történő kompenzálását." Hát beszarás komolyan mondom. Infláció kompenzálást követelni.

Bíróság is kimondta, hogy törvénytelen, de hát mit számít. Ugyan már! Ebben az országban?

dontals 2008.12.13. 18:16:16

Én mint utas:
1. Követelem a MÁV szervezeti racionalizálását, a fölösleges munkavállalók azonnali elbocsátását.

2. Követelem a szolgáltatási színvonal azonnali és radikális emelését.

3. Követelem az utasbarát vasút kialakítását, az ennek nem megfelelő alkalmazottak felelőségre vonhatóságát.

4. Követelem a pazarlások megszüntetését, az adómilliárdok felhasználásáról való teljes körű elszámolást.

petya.bacsi 2008.12.13. 18:22:57

Asszem nekem is jól jönne a 250 ezer Karácsony előtt.

Adófizető magyar állampolgár vagyok, így a Cargo eladása az én sikerem is. Majd megírom a számlaszámom, ugyanannyi közöm nekem is van a Cargohoz, mint nekik.

szabiaki (törölt) 2008.12.13. 18:23:01

Rohadjon meg ez Glaskó a szolidaritásával együtt.
Kurva szolidáris volt az összes vasutas mikor elindították úgy a vonatot a munkába menőkkel, hogy tudták 10 kilométer után megáll a bivalybasznáki állomáson, ahonnan már nem tudnak hova menni az utasok, meg a többi naplopó mávos megoldás.
Ezért költöztem el, hogy ne szopassanak többet ilyesmivel és tudjak dolgozni, persze ez a fogalom ismeretlen Glaskónak. Most eljövök hétvégére a szüleimhez és emiatt a vasutasparaszt miatt nem fogok tudni visszautazni, még csak időben be sem jelentették, hogy ne retúr jegyet vegyek, próbálják meg nem visszaadni a pénzem.

Zsolt_ 2008.12.13. 18:32:20

NOHAB! Vasárnap 0 óra = szombat éjfél!

LlamaDalai 2008.12.13. 18:33:02

Gaskót zárják már be valahova!
Dübörög a gazdaság(i válság), és ezek megint előállnak a nevetséges követeléseikkel. Kedves manipulálható mancika meg a pénztárból tapsikolva megy teázni az irodába. Rohadjanak meg. Hónapok óta elterveztük, hogy barátnőm lejön hozzám keletmagyarország legnagyobb városába. Ahova csak vonat visz el. Legalábbis 4 órán belül, egyenesen, stb.. Erre bejelentik, hogy pont azon a napon (csütörtökön) kezdenek megint óbégatni, amikor Ő utazna. Aztán hétfőn(legalább vasárnap Én lemehetek egyetemre), de nem, inkább vasárnaptól, de érezzük magunkat megtisztelve, csak keletmo. kerül "blokád alá".
Komolyan, ha ez a negyedmilliós követelés nem lenne, jobban tűrném az egészet. De így, komolyan elzavarnám az összeset, aki kiáll Gaskó mellett. Mernek megszólalni? Mit csinálnak egész évben? A segítőkész MÁVos ritka, kallerből művelt, emberi viselkedésű meg csak a mesében létezik. Most történt velem, hogy megvettem a jegyem Pestre, Zuglóba, de ugye a gyorsvonat nem megy arra, mert vágányzár van(mivel építkeznek, de ezt nem mondja el a pénztáros, a kaller, csak internetes kutatás után lehet megtudni az infókat), ennek ellenére azért az Intercity, meg a tehervonat mehet arra. Persze, a kétóránkénti gyorsvonatnál az óránkénti két IC ritkább. Vagy csak jobb nekik, ha valaki inkább megveszi a pótjegyet is???(költői kérdés volt) Szóval szólt a kaller, hogy ezzel ugyan nem jutok el Zuglóba, le kell szállnom Szolnokon. Emberség nulla, azt nem lehet, hogy mégis bemegyek Nyugatiba. Mert a három kilométer, az három kilométer! Szóval Szolnokon van közvetlen csatlakozás, ami megáll Zuglóban. Ja. Nincs. Megy Ceglédre egyből valami, aztán már csak IC van. Mivel sietnem kellett, rohantam, hogy a tíz perccel később induló ICre vehessek jegyet. Így, 110 Forint helyett 520-at kellett fizetnem. De legalább láttam, hogy milyen veszett tempóban dolgoznak a munkások. Egy peronon. Köszönöm MÁV, köszönöm kedves kaller. Remélem a hetekben találkozhatom Veled, és megköszönhetem személyesen is.
Ja, és kinek jár az a negyedmilla? Azoknak, akiknek semmi köze sincs ahhoz az ágazathoz? Mondjuk a takarítónak, aki nem hogy a MÁV-Cargo járatain nem takarít, de még az IC-t is csak módjával, nehogy meghúzza a hátát, vagy valami. Sztem csak azért mennek keresztül a vagonokon, hogy megnézzék, találnak-e valami értékeset... Szóval ha például Egyszeri Géza, a budapesti XY cég főnöke eladja a cég Audiját, akkor jár a yokohamai leányvállalat éjszakai portásának is pénz??? Milyen alapon? Mert egy kókler politikus mesélt valamit a szakszervezetisnek? Valami kocsmában? Vazze.

LlamaDalai 2008.12.13. 18:37:41

Ja, és ha kapnak fejenként ennyi pénzt, akkor minden rózsaszín lesz??? Majd jól elköltik karácsonyra, vesznek a másfélszobásba plazmatévét. És? A szerencsésebbje belenyomhatja hitelbe, amúgy teljesen értelmetlen. Egyszeri varázs, ami nem tart majd egy hétig sem. És??? Ezért szopjunk mi?
Mondjuk a MÁV vezetőséggel is elbeszélgetnék...

akh_horusz 2008.12.13. 18:50:33

Javaslatom, az utasoldali sztrájk. Ha nincs szolgáltatás mi se vegyünk jegyet! Ha összefogunk a kalauzok sem tudnak semmit tenni...
Sztrájkok idején rendszeresen megteszem....
Nekem bejött...

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.13. 18:51:52

Eloszor ezert kell negyed millio.
Ha megkapjak, akkor eloallnak a kovetkezo kovetelessel.

Nem kell adni nekik semennyi penzt, inkabb elviselem a sztrajkot, minthogy a zsebembol es mas adofizetok zsebebol huzzak ki a penzt, hogy betomjek a naplopok szajat.

vvvv15 2008.12.13. 20:03:58

A sztrájk törvényben rögzített joguk, tahát ha sztrájkolni akarnak, akkor ebbe senki nem szólhat bele.

LlamaDalai 2008.12.13. 20:04:17

Duna TVs híradóban úgy vigyorgott az a pojáca, hogy egyből elkezdett viszketni a tenyerem...

LlamaDalai 2008.12.13. 20:05:36

Ja, csak próbálj meg Te élni a jogaiddal szemben velük... Hajrá. Pedig jogod, az van.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.13. 20:27:51

Ebben az orszagban a kozalkalmazottaknak mindenhoz joguk van.
Probalnak meg ezt eljatszani mondjuk a maganszferaban.

lurkó 2008.12.13. 20:57:31

Az lehet hogy a közalkalmazottaknak szabad de mi nem vagyunk azok. Csak egy a sok tévedés közül.

vvvv15 2008.12.13. 21:12:31

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · twollah.atw.hu 2008.12.13. 20:27:51
Azért nem szoktak az emberek a magánszférában sztrájkolni, mert ezt megakadályozzák akár törvénytelen eszközökkel is (pl: ha valaki reklamál a követkeező héten már ki is rúgják). Az igaz, hogy több joguk van a állami cégeknél dolgozóknak, viszont ennek ellenére nem tudják érvényesíteni az érdekeiket: előre megjosólható, hogy mi lesz a mostani sztrájknak a vége: természetesen ugyanaz, mint a korábbiaknak, tehát elfogy a támogatottsága anélkül, hogy bármi előrelépés volna a bérekben. Ugyanis megfigyelhető, hogy a sztrájkoknak általában akkor van eredményük, hogyha a támogatottság 90-100% körüli, ugyanis ha ennél kevesebb akkor a sztrájkoló dolgozók szép lassan elkezdenek ismét munkába állni, mert rájönnek, hogy nem tudnak eredményeket elérni. Az szinte boritékolható, hogy ennek a sztrájknak 50% alatt lesz a támogatottsága, így nagy valószinüséggel csak pár napig lehet fenntartani. Abból a szempontból viszont jogosak a követeléseik, hogy nagyon alul vannak fizetve, viszont Magyarországon a közférában szinte mindenki alul van fizetve, ezért ilyen körülmények között szinte biztosan nem fognak semmi pluszt kapni a sztrájk hatásása nyomán.

Konegafi (törölt) 2008.12.13. 21:17:06

... azon töprengek egy ideje, hogy vajon milyen beteges perverzió, netán guruló forintok (?) vezérelheti bloggerünket, aki módszeresen szítja a vállalatnak kiszolgáltatott kisemberek ellen itt a gyűlöletet? Vajon miért nem tesz maga rendet a MÁV-nál, ha olyan baromiokos? Miért képtelen működőképes, realizálható megoldásokkkal szolgálni, miért áll ki nettó fikázásból? Mi érdeke fűződik a vasút még durvább szétveréséhez, lejáratásához? - hiszen mást, mint, megosztottságot és gyűlöletet nem hozott árokásó ténykedésével.

szabiaki (törölt) 2008.12.13. 21:38:24

Konegafi, elég nagy tévedés azt feltételezni, hogy a máv ellen hangolni kell az embereket. Elég ha rendszeresen használja az ember, és látja mit neveznek munkának a vasutasok.
Az, hogy valamit kritizál az ember nem jelenti, hogy tudnia is kell jobban csinálni, ahhoz, hogy meg mond elsósták a levest vagy oda kozmált a kaja, nem kell tudni főzni.
Glaskó majd megint bele hazudja a kamerába, hogy a sztrájk sikeres csak nem eredményes, ja mint a műtét ami sikerült csak a beteg nem él.

lurkó 2008.12.13. 22:03:33

Nos én személy szerint érintett vagyok mint vasuti alkalmazott. És kiváncsi lennék hogy az itt mocskolódók többségét mi tartja visza hogy a vasútnál keressenek állást? És hogy veszi bárki is a bátorságot ahoz hogy müveletlennek nevezzen hogy ki merje jelenteni hogy nem vagyok segitőkész amikor még nem is találkozott velem. És mi számit emberi viselkedésnek?

petya.bacsi 2008.12.13. 22:14:02

VDSZSZ.HU oldalról idézet (csatolt fájl):

"ezért a tehervonatok közlekedésén kívül vonatközlekedést nem biztosítunk"

Most ezt nem értem. Ha sztrájkolnak, akkor miért csak a személyvonatokat tartják fel? A tehervonat az nem vonat? Repülő vagy mifene?

petya.bacsi 2008.12.13. 22:19:20

Lurkó: akinek nem inge... valószínűleg nem rólad írnak.

De egyébként - ez sem neked szól! - ha nem tetszik a jelenlegi állás, lehet keresni másikat. Nekünk mindig ezt mondták és ezt mondják, és valószínűleg ezt is fogják mondani (mikor mondjuk elégedetlenkedünk valami miatt).

Ez nem jó, és nem normális válasz, de ez van.

Az utas tehet a legkevésbé arról, hogy sok vasutasnak nem jó, és hogy sztrájkolniuk kell.

lurkó 2008.12.13. 23:01:25

Mint már irtam én megtettem amikor azt mondták ha nem tetszik el lehet menni... Egyébként köszi. Csak az általánositás ami nagyon piszkálja a csőröm. Pedig amit az elmúlt egy hétben megtettem két bajba jutott utasomért azt nem hiszem hogy megtette volna bármelyik mocskolódó is. És nem ellenszolgáltatásért hanem mert engem igy neveltek valaha hogy ha bajba jut valaki akin érdemes segiteni azon segitsek. (emberi viselkedés) De utálnak mert a vasutnál dolgozok utálnak mert jegyvizsgáló vagyok utálnak mert háromszor anyi munkáért 10%-kal többet kérek plusz azt a juttatást ami a nemrég még ugyanennél a cégnél dolgozó embereknek megjár. Én ezek után akkor utálnám magam ha nem sztrájkolnék! Egy "müveletlen kalauz"!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.13. 23:08:28

Pont ez a vicc az egeszben, hogy csak huzzak a szajukat a vasutasok, hogy keves a penz, sok a munka, stb.
De az allam csecserol nem akarnak leszakadni, csak szivjak.

Lurko: van fogalmad hanyszor hallottam a fonoktol, hogyha nem tetszik a fizetes el lehet menni.
N+1 ember tud felvenni a helyemre.

Megsugom nem szeretek vele dicsekedni, de ez van.
120at keresek, muszakpotlek az nincs, mert minek.
Munkasruha nincs, mert minek ott a fizetesem vegyem meg magamnak.
A szabadsag hiaba van, csak nagy konyorgesek aran kapom meg, a maradekot lenyeli a fonok, meg ki sem fizeti.
Fizetes emeles nem sok, ha megemlitem akkor jon egybol a szajhuzas, mindenfele kifogasok keresese.
Elvaras az van, de ha neki is be kene tenni valamit a merleg masik serpenyojebe akkor megy a szajhuzas.
Hozongeni lehet, max az utcan talalom magam.
Es ez megy szinte mindenhol.

Ezek utan az allami alkalmazottaknak "arany" eletuk van.

Szoval szaj befog es csendben dolgozik tovabb.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.13. 23:12:02

Ez meg kimaradt az elozo hozzaszolasbol.

Fel ot fele kelek, hogy hatra beerjek vonattal, villamossal a munkahelyemre, szoval sikeres ember nem lehetek.

Tommeeca · http://napimerites.blog.hu 2008.12.13. 23:17:27

Az egész mávot elkéne adni egy magánüzemeltetőnek, akár jelképes áron is, máris egy csomó kiadástól szabadul meg az állam és a magánbefektető nem fog félni attól, hogy elbocsájtsa azokat akiknek sztrájkolni van kedvük...

lurkó 2008.12.13. 23:30:34

Bolond az aki azt hiszi hogy attól kell megszabadulni aki nem sztrájkol. Mert ha van lehetősége és nem sztrájkol akkor elégedett a jelenlegi helyzettel. Mondjuk 200.000 Ft/hó én sem sztrájkolnék és a vasuton belül sok olyan vezetőnek nevezett semittevő van aki még ennél is többet kap ne féljetek mert ők nem fognak sztrájkolni. Elégedettek és tovább folytatják a ti utazásotok ellehetetlenitését a menetrend tönkretevését és a magyarázatok gyártását hogy miért ilyenek a pályák miért ilyenek a kocsik miért ilyen a szolgáltatás...

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.13. 23:52:56

Gaskonak nem szopott reggel az asszony, most szop helyette neki az egesz orszag.

Tommeeca · http://napimerites.blog.hu 2008.12.13. 23:53:33

Elnézést, ha félreérthető voltam. A lényeg, hogy egy magánbefektető, vagy üzemeltető, nem azt nézi, hogy ki sztrájkol és ki nem, hanem racionálisan azokat bocsájtja el akikre tényleg nincs szükség és azokat a vonalakat fejleszti, ahol van forgalom.

lurkó 2008.12.14. 00:01:20

120.000Ft ??? Akkor tényleg ne gyere jegyvizsgálónak. Nekem 83.000Ft landolt a számlámon mert nem volt tulórám és nem volt sok jegyeladásom. Ha 95.000Ft feletti fizetést szeretnék akkor a vezénylők seggét kell nyaljam hogy olyan vonatokra küldjenek ahol lehet jegyet irni(Bp elöváros). De én erre nem vagyok hajlandó soha és senkinek nem fogok nyalni! És van hogy 0:30-kor kelek hogy 1:30-ra feljelentkezzek. És a legtöbb feljelentkezés hajnalban van 1:30és5:00 között van amikor ti még az igazak álmát aluszátok. Mert nem onnan indul a vonat ahonnan ti mentek dolgozni.

lurkó 2008.12.14. 00:07:40

És a felelösségről még nem is beszéltem. Pedig a mozdonyvezetők állandóan erre hivatkoznak. Pedig egy balesettel végződő indulásért inkább a forgalmistát vagy a jegyvizsgálót szokták felelőségre vonni. A fizetésben pedig csak a mozdonyvezetőnél jelentkezik.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.14. 00:10:38

Lurko:
Szerintem ne menjunk bele, hogy kinek mennyire szar, hogy mennyiert kell es milyen korulmenyek kozott dolgoznia.
Mindenkinek a sajat keresztje a legnagyobb.

Amugy ha nem tetszik lehet valtani... ...marha van hova.

aaabbb 2008.12.14. 00:10:44

ki fog tüntetni a sok köcsög sztrájkoló ellen??? ezek terroristák! a vasutasok csak fogják be a pofájukat! mindenki csak követel baszki. senki nem veszi észre, hogy most lenne itt az ideje a társadalmi szolidaritásnak ilyen nehéz időkben, mikor embereket bocsátanak el, rúgnak ki, leépítéseket visznek véghez, ezeknek állandóan csak a pénzen jár az eszük (tisztelet a kivételnek). ide keménykezű vezetés kell, aki ha kell, elküldi a sztrájkolókat, ha fáj is például két hónap vasúti kiesésbe, rájönnek, ha nincs miből etetni a gyerekeket, fizetni a számlákat, akkor visszajönnek mint a kisnyuszi. legyen belőle népszavazás, hogy valahol fogjuk már össze a magyar társadalmat egyfajta szolidáris alapon és ne csak kiszolgáljuk egy részét, ha ordítanak baszki. lemondás kell az együttéléshez, közteherviselés és igazi közös szerepvállalás!!! ki hallot még olyat, hogy ha eladnak egy állami céget, a dolgozók pénzt kapjanak utána? ráadásul ennyit?? fizessékbe adóként aztán szevasz, lenne mire költeni.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.14. 00:17:02

Amugy valaki mar kiszamolta, hogy ez a moka mennyi kart okoz az amugy sem fenyesen teljesito gazdasagunknak.

Az is erdekes, hogy csak a Mav Stop jaja bocsanat Startnal sztrajkolnak, a tehervonat az mehet.
Az nem vonat hanem repulo vagy mi a tosz?!?!

Gondolom a Cargosok kozoltek Gaskoval, hogy ha feltartjak a tehervonatokat akkor ra fognak lepni a VDSzSz torkara.

Miert nem mennek ki a szakszervezetisek a Parlament ele vagy a retre tuntetni?

aaabbb 2008.12.14. 00:24:10

a sztrájkról azt gondolom szabályozni kéne, mert rászoknak az emberek könnyen, ha kapnak. pl. be kéne jelenteni egy hónappal előre, egyébként érvénytelen. és ha meglepetésszerűen sztrájkolnak egy állami cégnél, vonják meg a fizetésük felét a sztrájkolóknak, a vezetők teljes fizetését és a cég se kapjon teljes finanszírozást. és egyszerre ne lehessen többet sztrájkolni mint három munkanap. pénteken, szombaton, vasárnap ne lehessen sztrájkolni.

lurkó 2008.12.14. 00:44:11

Már bocs de a sztrájk jog egy alap jog minden munkaválalónak. Mivel ezt tagadod egy válalkozó lehetsz aki más emberek nyomoruságán biztositod a saját családod boldogulását. Nagyon sajnálom hogy ebben az országban ilyen kevesen vannak képben az erejüket illetően. Mert aktiv dolgozók nélkül nincs gazdaság. Ami ma magyarországon folyik az a rabszolgatartó közösségeket idézi. Minden munkavállalónak egyszerre kellene sztrájkolni hogy ezt a gondolkodást megálitsuk. Miért keres egy németországban ugyanazt a munkát végző ember sokszor többet mint aki a mi országunkban csinálja? Mitől ér kevesebbet az ő munkája? A gazdaságiválság van duma pedig alaptalan amig ilyen sokan vannak akik kiskirályként élnek Magyarországon. Ők legyenek az elsők akik áldoznak hogy ne legyen válság.

aaabbb 2008.12.14. 01:05:25

lurkó, melléfogtál, semmi közöm nincs egy vállalkozáshoz sem, hogy megnyugtassalak, én még annyit sem keresek mint egy vasutas és én iszom meg a levét a ti sztrájkotoknak

kérdéseid: kérdezd a politikát. mért nem akarjátok mondjuk elbocsátani magatokat, hogy ne legyen veszteséges a MÁV vagy mért nem akarjátok adóként befizetni a privatizációvól befolyt összeget, mért akarjátok hazavinni? ez tudod, olyan mint a munkahelyi lopás. mondjuk lehetne enyhíteni a céged tartozásait belőle ...

amúgy a német nem sztrájkból él, hanem mert ott mindenki dolgozik és becsületesen fizeti az adót és nem lopja másikét!

aaabbb 2008.12.14. 01:07:40

ja és van öntudat, megveszi a német sajtot, kenyeret stb-t, meg nem basszák át a másikat

A-tech · http://www.oszkar.com 2008.12.14. 01:54:08

Aki mégis utazna: www.oszkar.com

Segíthetünk egymáson. Telekocsi magyar módra.

Jó éjt!

flimo13 2008.12.14. 03:04:33

Még szerencse, hogy számítva a köcsög gerinctelen húzásra nem mentem haza pénteken, így hétfőn be tudok menni vizsgázni. Hogy letéptem volna pár tököt, az is biztos.

Lurkó, te meg egy ostoba, 20 IQ-s fasz vagy, akinek fingja sincs a világ működéséről. Megérdemled, hogy vasutasnak mentél. Persze nyilván azért szar minden, mert a parlament alagsorába van bezárva a NAGY VAGYON, amit azért nem kap meg a NÉP, mert reggelente abban fürdenek a politikusok Dagobert módjára.

Azért majd írd le mit érzel akkor, amikor a kedves Gaskó Orbán alatt miniszter lesz, és jól belelép a pofátokba hasonló helyzetben.

Amúgy a leginkább vérlázító követelés a vdszsz.hu alapján az, hogy bárkit kirúgni csak a szakszervezet hozzájárulásával lehet. Faszverhet egész nap, és ha szólnának neki csak elfut a szakszervezethet. Hát elmentek ti a 'csába.

flimo13 2008.12.14. 03:14:29

"Csak az általánositás ami nagyon piszkálja a csőröm."

"a legtöbb feljelentkezés hajnalban van 1:30és5:00 között van amikor ti még az igazak álmát aluszátok"

"azt nem hiszem hogy megtette volna bármelyik mocskolódó is"

"Mivel ezt tagadod egy válalkozó lehetsz aki más emberek nyomoruságán biztositod a saját családod boldogulását."

A folyósó végén balra a második ajtónál veheted át a "Hét képmutatója" díjat.

Teljesítmény-Leadó Tengely (törölt) 2008.12.14. 07:05:39

Feletébb bölcs nagyapámtól idéznék:
" Gaskó I. 25 botot érdemelne a picsájára, de 24-nél mindig el kéne számolni és újrakezdeni "
Mindennek van határa. Azt hiszem Gaskó úr elérte ezt a bizonyos határt. Ámen.

Teljesítmény-Leadó Tengely (törölt) 2008.12.14. 07:12:10

Lurkó! Ön vállalhatatlan. Kérem távozzon.

hard 2008.12.14. 10:10:02

de mi a szarnak van 32000 mávos?

Hány szerelvény van 1 nap 5-600? Minden szerelvényre jut 60-70 mávos?

5000 embert tuti ki lehetne nyomni kapásból.

Az én adómból meg a többi rendesen adózóéból tessék rendesen dolgozni nem szopatni az embereket. Bár én ez a romhalmazt szerencsére nem kell igénybe vennem. Egyetem 5 évét is letudtam busszal. Bár a mávosok nem igazán tudják milyen egyetemre járni.
Ja és nem kell mártírkodni, más is dolgozik 3 műszakban, meg kel hajnalban. Még én is, egyetemi diplomával, igaz a bruttóm több mint amit itt egy összegben követelnek.

petya.bacsi 2008.12.14. 10:14:19

Hard: ebben igazad van, alul-felül (ott főleg!!!) le lehetne építeni rengeteg embert.

LlamaDalai 2008.12.14. 10:21:17

No igen, mocskolódom én itt állandóan. Mert amúgy minden rendben van a MÁVval. Csak én szítom itt a tüzet. De ha minden rendben van, akkor miért is van sztrájk. Ellentmondás 1.
Csak az általánosítással van bajod? Sajnos így működik a világ. Hirdess keresztesháborút a helytelen, logikátlan beszéd ellen. Írj könyvet, legyél nyelvész, filozófus. Nyilván azért mentél kalauznak, mert sokat lehet olvasni. Na figyelj Lurkó. A tököm tele van az olyan emberekkel, akik kikérik maguknak az általánosítást, aztán ugyanazt csinálják. Akik sírnak amiatt, hogy mennyire szar az életük, de ők választották. Mint valaki fentebb írta, mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb. Én tudom, hogy nekem mennyire jó életem van hozzád képest, nekem eszemben sincs hét óra előtt felkelni normális esetben, de nem is sírok. Maximum nagyon privát körben :).
És itt el is érkeztünk a téma lényegéhez. Nekem te ne pofázz még itt is, amikor miattad én kényszerülök állandó magyarázkodásra mindenkinek az egyetemen(tudom, milyen jó nekem, meg mennyire, de kabbe, tudod, lehet hogy a végén művelt leszek, meg okos, úgyhogy nézd el nekem, hogy azon a héten, amikor elválik, hogy milyen vizsgák lesznek, meg hogy, egy rakat jegyet meg kellene tudni, bent szeretnék lenni...), azért, mert kényszeresen ki akarod vetíteni a problémádat mindenkire. Mert látnunk kell, milyen lenne a világ nélkületek. Hát igen, szar. Mégszarabb. De akkor sem tartom helyesnek, hogy nekem ti kellemetlenséget okoztok, azért mert nektek nem jó. Érted. Értitek.
Tudom, hogy a fejétől bűzlik a hal, de akkor nektek kellene valami olyan hozzáállást mutatni, amitől az ember azt gondolja, hűha, tényleg, igazuk van. De amíg azt látom, amit látok. Olyan a kalauzok kilencven százaléka, amilyen, amíg a vonaton a csapból fekete víz jön, amíg minden ablak retkes, egy vagonon szinte csak a kerekek működnek gond nélkül, addig rohadtul nem. Tudod, az a baj, hogy minden szférában megjelenik lassan az, hogy ha nekem nem adnak eleget, akkor én sem végzem a munkám rendesen, hát kapják be. sikítófrászt fogsz kapni, hogy nehogymár, de valaki például még képes arra, hogy egy pl. töri órára minden kellő oktatási segédanyagot megcsináljon(igen otthon, igen munkaidőn kívül), saját pénzből, csak azért, mert felülről szart sem kap(sem pénzt, sem kész anyagot), de oktatni akar, azt akarja, hogy legyen valami képe a gyereknek. Miért hozom ezt fel. Azért. Lehet, hogy ellehetetlenítenek, de azért lehet dolgozni, mondjuk nem csak cipelni a felmosóvedret ide-oda. Egy pénztáros kisasszonynak köszönni, figyelni, hogy mit kérek, és nem hátul beszélgetni a barátnővel, mikor 20 ember áll az ablaka előtt. Hülye dolog, de én még azt is elvárnám, hogy az Elvirát rendesen frissítsék, benne legyen minden pontosan. Érted. Lehet erőn felül, ha úgy tetszik teljesíteni, de nem ezt várom el, pusztán annyit, hogy lássam, legalább próbálkoznak. Nem a pénz miatt, hanem azért, mert méltónak akarja érezni magát az emberek bizalmára. Akkor talán én is kiállnék melléd.
Így inkább dühös vagyok.
Persze a vezetőség hibás. Hogy ne lenne az, tudjuk, itt a tízezer vezetőn kívül csak szent él. Mostantól mi leszünk a kilencmilliókilencszázkilnecvenezer-szent országa. Mint ahogy mi vagyunk a 10 millió fociedző, a 10 millió politikus országa is. Itt mindenki ért mindenhez, csak ahhoz nem, ami a dolga. Bocsánat elkalandoztam. Sajnos én már nem hiszem azt, hogy ha megkapod a 250 ezer forintot, akkor normális leszel velem, mindenkori MÁVos. Nem hiszem azt, hogy neked is jobb lesz. Érted. Ez itt a baj. De mondom, minden téren ez megy sajnos. Senki nem akar dolgozni, csak ha pénz van. Persze, ha másnak jár a pénz, te is kapjál. Ezzel egyet értek. De abba is bele kellene gondolni, hogy ezzel a sztrájkkal amennyi erőt mutattok, annyira elcseszitek sok ember hetét. Tárgyalási pozíciót nyertek, de az emberek nagy részét magatok ellen fordítjátok. Mert így már azokat is elítéli sok ember, akik eddig üdítő kivételek voltak. Érted. Mert lehet, hogy veled is, kedves Lurkó, el tudnék beszélgetni, de ennek a vacakolásnak a hatására mindkettőnkből kijött a baromállat, és itt anyázunk egymásnak. Mert szerinted jogos, szerintem meg faszverés. Mert szar, hogy mindenki ezt csinálja, mert mindenkinek ennyi morálja van. Mert öljük egymást. Ehhh.
Gaskó meg tuti fényes karrier előtt áll.

LlamaDalai 2008.12.14. 10:28:16

Ja igen. Hány kalauz álmodott már gyerekkorában arról, hogy kalauz lesz? Ki akart emberekkel foglalkozni. Ha kell segítséget nyújtani? Akkor is pozitívan viselkedni, amikor nincs okuk rá? Szóval emberien viselkedni(bár miért pont tőletek várom el, ha már szinte senki sem teszi meg :( ).
És most tegye fel a kezét az, akinek ez kényszerpálya. Na látod. Akkor ne védd a mundér becsületét, ha nem elviek alapján választottad ezt a pályát. És ha tehetnéd mennél valahova, ami több pénzzel jár (nagyon sokat emlegeti mindenki a pénzt...).
Képzelem milyen látványos a különbség, most hogy nem takarítanak a takarítók :D.

siófoki35 2008.12.14. 10:31:59

Más: Menetrendkönyvet miért nem lehet kapni?????? Felrobbanok mindjárt idegességemben, ezek a barmok már a menetrendkönyvet sem bírják időben megjelentetni!!!!!!!!!!!

LlamaDalai 2008.12.14. 11:06:42

Nem vennék menetrendkönyvet, úgyis mindig az épen aktuális számít. Kimész, és megy, ami megy. Van nem megy, és veszel Intercity pótjegyet. Ez van mindenhol. Öltözz melegen, és vigyél egy kötet Dosztojevszkijt.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.14. 11:13:04

"atrocitás a sztrájk alatt eddig nem történt" az Indexrol ideztem.

Pedig jo lenne ha par felduhodott ember berohanna a szolgalati helysegbe es elverne a nem dolgozokat, majd kizavarna oket dolgozni.

Csak ugy oktatasi celzattal plusz, hogy erezzek a torodest.

LlamaDalai 2008.12.14. 11:18:05

Vannak, akik mernek sztrájkolni. Jó. Köszönjük. Kilátástalan.

petya.bacsi 2008.12.14. 11:21:38

LlamaDalai: ott a pont, nagyon jó!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: :) elképzelem, ahogy vörösfejű utasok kergetik a sztrájkolókat :D :D

Néhány vasutasnak ez a nap olyan, mint a többi. Most azért nem dolgoznak látványosan, mert sztrájk van, amikor meg nincs, akkor meg azért :)
Sebaj, a MÁV-tól nem igazán szoktak senkit sem kirúgni, még az ilyen nem-dolgozókat sem.

Tommeeca · http://napimerites.blog.hu 2008.12.14. 11:25:06

Én csak akkor adnék nekik 250 eFt-ot, ha onnantól fogva egyetlen vonat sem késne, ez szerintem jó tárgyalási alap lenne a máv oldaláról, ha viszont mégis késik a vonat az adott vonalon ugrik a 250ezer+a fizu mondjuk 5%-a, de az minden késésnél, rögtön pontosan járnának a vonatok :)

petya.bacsi 2008.12.14. 11:30:28

Továbbra is várnám a választ a tegnapi kérdésemre, valamelyik sztrájkoló vasutastól:

Ha sztrájkolnak, akkor miért csak a személyvonatokat tartják fel? Ja, mert azon emberek is utaznak, és jól ki lehet velük cseszni? A tehervonat az nem vonat?

"ezért a tehervonatok közlekedésén kívül vonatközlekedést nem biztosítunk" - vdszsz.hu

petya.bacsi 2008.12.14. 11:38:58

Tényleg, a munkaadónak milyen kötelessége van a sztrájkolókkal szemben?

Én tuti kihajtanám őket a szabad ég alá, elzárnám a fűtést, a vizet, hiszen úgy sem dolgoznak, így arra sincs szükségük... minek melegednek? :D

petya.bacsi 2008.12.14. 11:48:24

FRISS! FRISS!

Este hattól országos vasutassztrájk

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete vasárnap 18 órától az egész ország területére kiterjeszti a határozatlan idejű sztrájkot.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás vasárnap 18 órától az egész ország területére kiterjeszti a határozatlan idejű vasutassztrájkot - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ Szolidaritás elnöke vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Gaskó István elmondta: délután konzultációt folytatnak a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) képviselőivel arról, hogyan lehetne összekapcsolni a reptéri és a vasúti akciót a nyomásgyakorlás erősítése érdekében.

forrás: www.hirszerzo.hu/cikk.este_hattol_orszagos_vasutassztrajk.90746.html

dontals 2008.12.14. 12:04:08

"Lurkó"
Igazad van, a sztrájk alapjoga minden munkavállalónak, viszont sztájkolni nem szokás olyan célokért, melyeket bíróság jogszerűtlennek mondott ki korábban.
Emellett nekem utasnak alapjogom, hogy hozzájussak ahhoz a szolgáltatáshoz, amit megfizettem előre vagy a bérlet vagy a jegy árában.

Ti közalkalmazottak vagytok, az állam, vagyis közvetve az adófizetők tartanak el benneteket. Nem új értéket állítotok elő, hanem szolgáltattok. Azt viszont nagyon alacsony színvonalon.

Németországban (és még sok más helyen) kétségtelenül minden területen jobban keresnek az emberek. Ez nem azt jelenti, hogy a munkája többet ér, hanem többnyire gazdaságtörténeti okai vannak.

Ezek az okok nem szüntethetőek meg azzal, hogy mindenki abbahagyja a munkát. A különbség is sajnos csak minimális mértékben és ideiglenesen lenne csökkenthető olyan osztozkodásoknak köszönhetően, amiért most a megvezetett MÁV-STOP alkalmazottai sztrájkolnak. A nagy össznépi osztozkodásoknak soha nem lett jó vége és egy ilyen országban ezt nem is lehet megtenni.
Én tudom, hogy nehéz ezt egy laikusnak átlátni, aki nem ért a gazdasághoz, de megpróbálom nagyon egyszerűen elmagyarázni:

Van ebben az országban egy magánszféra és egy közszféra. A magánszférában találhatóak a vállalkozások, a benne dolgozó emberek, a termelő üzemek, melyek új értéket állítanak elő, stb. A közszférát bizonyos szolgáltatások ellátására tartja fenn a magánszféra. Ilyen az oktatás, az egészségügy és ilyen a vasút is. A magánszférának nagy szüksége van a közszféréra, viszont nem tud rá több pénzt áldozni, mint amit maga is megtermel. Így aki a közszférában helyezkedik el, annak el kell fogadnia, hogy nem számíthat kiemelkedő fizetésre. (Legfeljebb a vezetői szinten). Ez akkor sem változik, ha ő sztrájkol, mert egyszerűen nincs több pénz, nincs további lehetőség a magánszféráról lehúzni egy újabb bőrt, hogy azzal a közszérára még többet költsenek. HIszen így is külföldről kapott hitelekből finanszírozták eddig is ezt az egész rendszer működését, tehát önmagában FENNTARTHATATLAN.

dontals 2008.12.14. 12:07:43

petya.bacsi:
Mily' meglepő.
Ez a sz.rházi még az adventet sem tartja tiszteletben.

Lehet, hogy ebben az országban bármit meg lehet tenni következmények nélkül, de egyszer Isten előtt úgyis felelnetek kell önző önös érdekből vezérelt tetteitekért

petya.bacsi 2008.12.14. 12:16:58

Dontals: Ugyanmár! Advent? Mijaz? MÁV Cargo! Wuff! :)

Igen, sajnos a vasutasok mindent megtehetnek. Egy biztos: Gaskó nagyon jól csinálja, amit csinál. És most hallom, hogy a MÁV kezében van a döntés, hogy odaadják-e nekik a pénzt (amit ilyen elgondolás alapján minden adófizetőt megillet), vagy sem.

Ha engednek a követeléseknek, egy olyan lavina fog elindulni, amit senki sem fog tudni megállítani...

dontals 2008.12.14. 12:25:39

petya.bacsi: Múlt héten kétszer, nem tévedés kétszer ültem olyan vonaton, ami 4-5 percig várakozott a nyílt pályán, mígnem a vezető feltehetőleg megunta a dolgot és elkezdett dudálni. Fél perc kellett hozzá, hogy ledudálja a bakter fejét, további fél perc után megindult a vonat. Gondolom a bakter felébredt és szabaddá tette a pályát, váltót állított, zöld jelzést adott, tudom is én.
De ilyen embereknek egyetlen fillért ne adjanak az állami vagyon eladásából származó bevételből!!! Ez nonszensz!

petya.bacsi 2008.12.14. 12:27:24

Dontals: ment a barátok közt, vagy a móúnika show :D meg meleg van, minek menjek ki? :)

Nem kell bemutatni a MÁV-ot... az APEH-et jobban csípem, mint ezeket...

Viszont ma délután nem lennék kalauz... mert ha nem is fog sztrájkolni, az utasoknak lesz egynéhány kedves szavuk hozzá, az biztos...

petya.bacsi 2008.12.14. 12:29:04

"meg meleg van, minek menjek ki? :)"

mármint ő miért menjen ki. Remélem megkapják a pénzt, és akkor én is kapok, mert a Cargo az enyém is volt. Meg minden adófizetőé. Hohó, lesz LCD tévé a fa alatt! :D

hard 2008.12.14. 12:33:29

de miért ilyen humanoidoknak kell váltót állítani meg zöldet adni?
2 havi béréből lehetne automatizálni. Márciusban már kedvére sztrájkolhatna otthon.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.14. 12:35:20

Beletettem a friss infót a postba. Fasza egyébként, mert ma hamarabb kell Érd felé vennem az irányt, nem akarok dolgozni nem akaró szarkupacok miatt az állomáson állni, így is betegen.

(Gaskó: Bekaphatod!)

dontals 2008.12.14. 12:38:43

Amit megtermelnek, majd szétoszthatják maguk között. A közvagyon nem 35.000 vasutas tulajdona, nekik semmivel sincs több joguk hozzá, még akkor sem, ha valami kocsmában valami politikus ezt megígérte nekik szóban.

És igen hard, a MÁV kb. 10.000 vasutasból vígan tudna sokkal színvonalasabb szolgáltatást nyújtani, háromszor akkora bért kapnának. CSakhát akkor többet kéne "dógozni".

petya.bacsi 2008.12.14. 12:54:08

Van egy konstruktív javaslatom a MÁV Vezérkarnak:

1., Az összes vasutas kapja meg amit követelnek (EGYSZERI 250 ezer forint, kiszervezési pótlék, béremelés. toronyóra láncostól).
2., Vizsgálják felül (gyk. vegyék el) a szabadjegyet a vasutasok családtagjaitól, csak a vasutas dolgozónak legyen szabadjegye (na, itt van a csavar a dologban :D).
3., Vizsgálják felül a menetrendet az utasok észrevételeit is figyelembe véve.
4., Januártól vizsgálják felül a létszámot, és a felesleges munkavállalókat építsék le -> a MÁV Cargo pénz itt jön vissza, amit kiosztottak nekik.

Pont.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.14. 12:58:07

Jobbat tudok:

Adják nekik oda azt a 250 ezer forintot, de előtte vonják le belőle azt a pénzt, amivel megkárosították a céget a sztrájkok során. Végül a sztrájkoló vasutasoknak kellene kb. ugyan ennyit fizetni a MÁV-nak...

Az emberek örülnek, hogy a világválság miatt, még van munkahelyük, ezek meg több pénzt akarnak? El kellene kergetni az összeset, azt majd sírnának a munkahelyük miatt.

@kukac@ 2008.12.14. 13:00:35

Amit a VDSZSZ csinál, az nem érdekvédelem, az egész gaskó kisded játékairól szól. Tudja jól ő is, hogy a követelések nonszenszek, de ő a milliós fizetésével és autós közlekedésével még azt is megteheti, hogy a beleröhög az emberek képébe a kamerákon keresztül. Ami a legaggasztóbb, hogy viccet csinál a sztrájk intézményéből. És nincs, aki megfékezze ezt a barmot. Ilyenkor gondolkodom el én is, hogy milyen országban élünk?
Itt szeretném megjegyezni, hogy minden tiszteletem a dolgozni akaró vasutasoké, szerencsére ők vannak többségben, le a kalappal előttük! Akik meg követik ezt az álságos gazembert, azokat meg egytől egyig ki kéne rúgni!
És az a gáz, hogy ő élvezi, ahogy bosszankodnak az emberek, neki ez okozza az örömet!!! Szóval lehet, hogy most épp a kommenteket olvassa, és olyan undorítóan röhög, mint ahogyan a kamerákba teszi, csak visszafogottság nélkül...

dontals 2008.12.14. 13:02:54

petya.bacsi:
Nem rossz a konstruktív javaslatod, de számomra elfogadhatatlan, hogy azt a bevételt osztozkodásra fordítsák.

Állapodjanak meg a szervezeti átalakításban, a vasút fejlesztésében. A felesleges "belső munkanélkülieket" pedig távolítsák el a vasúttól, az ott maradóknak javítsák a körülményeit és emeljék meg a fizetését.

KEEP · http://joomla.blog.hu 2008.12.14. 13:04:51

szép....
kedden olyan vizsga, amit nem lehet ismételni, a buszokon el lehet majd képzelni hogy lesznek én meg törött kézzel nem vezethetek autót. A vizsga Szegeden, én Vácon.
Hálás köszönet...

petya.bacsi 2008.12.14. 13:08:02

Dontals: az egyes pont egy látszatintézkedés, hogy befogják a szájukat, és így a sztrájknak se legyen tovább alapja - mondjuk így sincs szerintem.

A lényeg a többi pont (a 4 pont, leépítést meg úgy végezném el, hogy megnézném ki sztrájkolt, és repíteném. :) ). Hangsúlyozom: nem a sztrájkkal van a gond, a sztrájkjoggal élni szabad és élni kell, de nem így...

De egyébként tényleg szomorú, hogy a sztrájk-törvény ennyire gáz, és ennyi kiskaput tartalmaz, hogy bármiért lehet sztrájkolni... na mind1.

petya.bacsi 2008.12.14. 13:09:42

KEEP: addig szerintem abbahagyják, megunják, holnap 3-kor tárgyalnak, és szerintem délben leállítják ezt a sztrájkszerű valamit.
Legalábbis eddig ezt csinálták :)))

ZBR 2008.12.14. 13:14:13

Igazából vasárnap este hattól. Az éjszakás bejön, felveszi a munkát és sztrájkba lép abban a pillanatban. Nehogy vasárnap este haza tudjon jutni az ember.

Abba kéne már hagyni ezt a hülyeséget.

hard 2008.12.14. 13:20:25

KEEP: BP-szeged között vannak fasza express buszok, nem áll meg sehol sem, csak szegeden. Igaz, hogy a volánnak meg nincs busza meg embere, akiket ilyenkor a szükséges plusz járatokra tenne. Ha ők kapnának egyszer 10-20mrd-ot, abből 100-200 nagyon fasza buszt lehetne venni, de jó is lenne.
Nem is mondom a 100mrd-ot, amiből több mint 1000 busz kijönne. Jutna minden megyének 50db. Az már nagyon komoly színvonal emelkedés lenne a fő vonalakon.
De persze a máv csak úgy év végén beszippant 100mrd-okat.

petya.bacsi 2008.12.14. 13:21:12

BKVFigyelő: "Az emberek örülnek, hogy a világválság miatt, még van munkahelyük, ezek meg több pénzt akarnak? El kellene kergetni az összeset, azt majd sírnának a munkahelyük miatt."

Hát igen... sebaj, a létszámleépítés előbb-utóbb a MÁV-ot is eléri, és remélem lesz igazság akkor majd...

hard 2008.12.14. 13:24:25

Amúgy jó ez a 250e követelés.
Én kaptam a munkahelyemen 200e-et, meg az összes dolgozó, csak épp a cégnek 20mrd profitja volt idén.

Dorie 2008.12.14. 13:31:18

utálom a mávot, szívből gyűlölöm. undorító, mocskos és büdös. és még is. most az egyszer kéne azzal utaznom és basszmeg akkor is sztrájkol. én úgy ahogy van bezárnám az egészet. elküldenék mindenkit, kezdve a vezérigazgatóval, folytatva Graskó-val.
aztán újra csinálnám az egészet. de a most normális emberekkel és a mostaniakat a közelébe se engedném.

petya.bacsi 2008.12.14. 13:41:35

Pff... hány szakszervezet van a MÁV-nál? Melyik a legnagyobb? Ezt most olvastam:

"A MÁV-csoport 36 991 munkavállalójából 9400 tagja a VDSZSZ-nek."

hard 2008.12.14. 13:46:33

petya.bacsi 2008.12.14. 13:41:35

vazze én eddig 32000-et számoltam ki, hol találtál 5000 vasutast még? Nem kéne minden zugba benézni, mert mávosok jönnek elő. :)

flimo13 2008.12.14. 14:05:35

Ez most már a köcsögség netovábbja. Egy körül kikerül netre, ahol én lakok ott kettő után nem sokkal indul az utolsó vonat, ami felér Pestre. Hát nem kevesen megszopták emiatt.

Legyen akár hetekig is sztrájk de ezeknek a férgeknek egy FILLÉRT SE adjanak! Ha mégis, akkor lebliccelem a MÁV-on a saját 250 ezrem, abban biztosak lehetnek. Elöbb adják oda a Volánnak a pénzt buszokra a Gaskó pofájába röhögne, mint hogy egy fillért is nekik adjanak.

Solyacyp 2008.12.14. 14:38:22

Majdnem 5000ft-ot fizetek azért hogy a lakóhelyemről eljussak Pestig.(a munkám miatt...)és mindezt teszem egy mocskos, bűzös, zsúfolt vonaton (az IC-ken is bűz van...nem is beszelve a wc-k állapotáról). Ha nem akarnám a családomat, a szüleimet látni hetente legalább egyszer, bizony isten fel sem ülnék erre a szarra, kifizetve a (nekem) drága jegyárat a pótjeggyel együtt (mert ugye gyorsvonatra mégúgysem ülök fel, nehogy elhányjam magam az állapotától.)
Mégis: valahol megértem én, hogy a MAV-osok is elégedetlenek, de könyörgöm, miért az utas szívja meg???Mert magyarázd ezt meg annak akinek tényleg mennie kell.Idegbaj a köbön..és miért ott szüntetik be először a munkát ahol a legjobban rá van szorulva az ember a vasúti közlekedésre???(keleti országrész)..és miért tehetik meg, hogy lebénítják a fel országot ezzel??A sztrájknak is megvannak a szabályos keretei (vagy ebben az országban mar mindent meglehet csinálni?Vagy ez így szabályos?)
Hova tartunk?Meddig lehet meg feszegetni az emberek idegeit?...ország ez egyáltalán???
Kérdés van, nincs válasz.

garai 2008.12.14. 14:58:36

Egyenlegértesítő vasutasoknak

Tisztelt Dolgozó!
Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és
ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek alapján ön a
következő juttatásban és béremelésben részesül:
- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan
- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg
Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai
árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított
meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk
dolgozott. Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV
Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk
tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:
- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után
Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt
készpénz-átutalási megbízás segítségével 2008. március 1-éig kiegyenlíteni. Társaságunk
a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek
során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő
100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.
További jó munkát kívánunk!

A MÁV csoport tagjai nevében:
Kis Piroska
Pénzügyi Csoportvezető

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.14. 15:06:47

Igen valahogy igy kellene.
Ne csak a joban, hanem a rosszban is osztozzanak.
Gasko arrol nem beszel, hogy a munkaadojanak (MAV) tobb milliardos adossaga van.
Abbol nem akar resz.

Solyacyp 2008.12.14. 16:52:53

és vaze!!!!!a munkahelyemet nem fogja érdekelni, hogy miért nem vagyok ott holnap reggel.Szarnak a sztrájkra, igazuk van!!!!!

BlackLabel 2008.12.14. 17:37:00

Óhh jeee. Még fél óra és már sehonnan sehova se lehet menni. Vonattal. Qva jó... Remélem büszke magára ez a tenyérbemászó képű Gaskó úr, meg a többi sötét aki egyetért ezzel a baromsággal. Tisztelet a kivételnek.

Kiváncsi lennék mit szólna(nak)ahhoz a gondolatmenethez amit "garai" írt. Magyarázkodás az lenne...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.14. 17:57:28

Off: Miért jó, hogy a déliből mindig 3 és 8 perckor indulnak a vonatok? (Pl. 12.03. 12.38) Miért nem lehet 12.00 és 12.40? :)

jocee (törölt) 2008.12.14. 18:04:52

Ennyi antiszociális hülyét még nem láttam egy helyen!Marha nagy különbség,hogy utazol a vonaton,vagy dolgozol rajta!Ha nem telik kocsira,vagy buszjegyre menjetek gyalog!Szüleiteknek-nagyszüleiteknek megfelelt ez a mocskos vasút,de nektek lószar sem jó!Persze,hogy Gaskó köcsög,de 2 év múlva is ugyanott rohadtok a vonaton,mert másra nem tellik!Ja,és 500tonna birkát jobban megéri szállítani,mint ugyanennyi utast!

Pöttyös Bálna 2008.12.14. 18:10:33

Kedves KEEP,
üdv a klubban, igaz, nekem csak pestig kéne felvergődnöm... Egy probléma van csak, hogy ilyenkor nem lehet felférni a volán buszra...

petya.bacsi 2008.12.14. 18:17:34

Na, szóval az élménybeszámoló a sztrájkról:

Első nekifutásra elmondom, hogy a MÁV most is bebizonyította, hogy nem tudja uralni a helyzetet - ami egyáltalán nem egy váratlan helyzet, mivel mindenki tudta, hogy Gaskó & sztrájkoló vasutasok bármikor támadhatnak -, félretájékoztatja az embereket.

Komolyan mondom nem hiszem el, hogy nem tudtak erre felkészülni. Mit csinálnak ezek a nagyeszűek? Tudják, hogy sztrájkolnak a védéeszeszesek, tudják, hogy Szolnok is "elesett", tudják hogy Pest megye nem sztrájkol. Erre az Isten barmai leengedik Szolnokra a személyvonatokat, ahelyett, hogy akár Pest megye legutolsó állomásán Tápiógyörgyén visszafordítanák, vagy leküldenék Újszászra, JNkSz megye első állomására, ahol szintén nem sztrájkolnak. Nem, a nagyeszű MÁV-osok, mintha résztvevői lennének a gaskói csikicsukinak, beengedik az oroszlán barlangjába a vonatokat, aminek a közlekedése ezek után a szolnoki főguru kezébe kerül.

Szolnokon is beverte a fejét ez a főguru, ugyanis nem minden vonatot engedtek ki. Innen is üdvözlöm ezt a szerencsétlent, remélem rajta lesz a létszámleépítéskor a listán. Lesz helyette bőven olyan jelenleg munkanélküli ember, aki boldogon elvégzi helyette is a munkát.

Tehát már délután is maradtak ki vonatok. Nem tudom mi lesz 6-kor, de én arra tippelek, hogy romlani fog a helyzet.

Remélem boldogok, hogy sok-sok ezer embernek elcseszték az Ezüstvasárnapjukat, a visszautazó diákoknak az utolsó hetüket.

Hellisfitar 2008.12.14. 18:21:59

Egy köpés: 20 Ft.
karpatiaklubgyor.gportal.hu/portal/karpatiaklubgyor/image/news/gasko.jpg
A befolyt összegen képernyőtisztítót vásárolunk és osztunk szét.

dontals 2008.12.14. 18:30:28

jocee: Antiszociális a te...

Nekem diákként nem telik sajnos kocsira, de nem sokáig fogok már a mávval szarakodni.
December hónap volt AZ UTOLSÓ amikor bérletet vettem, soha többet nem fogok.

A vasút színvonala BOTRÁNYOS, 3 napja FŰTETLEN kocsiban utaztam 3 lámpabúra mellett egy rohadó vagonban, kellemes volt vacogni, főleg, hogy arcüreggyulladásban szenvedek. Képzeld, ez számomra elfogadhatatlan és a nagyszüleimnek úgyszintén az.

Amúgy meg finanszírozd TE a vasutasok követeléseit, az én szüleim, nagyszüleim egyetlen fillérel sem fognak többet fizetni ezért a szarért sem adó formájában sem másképpen. Éppen eléggé megkopasztják őket.

Solyacyp 2008.12.14. 18:33:32

''Ha nem telik kocsira,vagy buszjegyre menjetek gyalog!''- mennek én gyalog...ja, ha nem egy fél El Camino távolságot kellene megtennem.Nem akarok egyenlőre bezarándokolni Budapestre, batyuval a hátamon, az M3-on.
''Szüleiteknek-nagyszüleiteknek megfelelt ez a mocskos vasút,de nektek lószar sem jó!''-ami akkor jó volt nembiztos, hogy a 21-ik században megállja a helyet.Szerintem eljuthatnánk mar odáig, hogy 2008-ban ne bűzös, összehugyozott vonatra kelljen ülnünk, ennyi pénzért.
Csak összehasonlításképpen: 380km=4560 forint(IC pótjegy nélkül), Budapest-Becs reptér távolság 3600 forint viszonylag kényelmes, nem húgyszagú buszon.
Talán nem kellene lenyelni a rengeteg pénzt, és akkor nem kattogna tovább a sok ''antiszociális barom''

hard 2008.12.14. 18:37:00

petya.bacsi 2008.12.14. 18:08:26
látom ott a végén a szám. Akkor most vagy a gaskó nem tud számolni, vagy nem tudja, hogy hányan vannak. mert szte 8mrd elég az összes vasutasnak.
Olyan jó 1.2mrd-ot akkor elsumákolt az összegből, ha tényleg ennyien vannak. Bár mávék felé ilyen aprókkal már nem törődnek.

petya.bacsi 2008.12.14. 18:40:32

Hard: nem tudom, hogy pontos-e az adat :)

Solyacyp 2008.12.14. 18:48:05

karpatiaklubgyor.gportal.hu/portal/karpatiaklubgyor/image/news/gasko.jpg

na ezt amúgy én mar nem tudom megnyitni.Le van tiltva az oldal.

Hellisfitar 2008.12.14. 18:50:10

Solyacyp!

Képzeld oda a (sic!!!) Gaskó nagy fejét... ;)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.14. 19:12:10

Írd be a googleba, hogy Gaskó. Az első képre kiugrik a Vasutasok védőszentje.

Solyacyp 2008.12.14. 19:15:00

jó.odaképzeltem.
de akkor most Megmondaná valaki HOGY JUTOK EL PESTRE??????
autót ne javasoljatok, mert nincs pénzem benzinre.(autóm sincs, hehe)Buszt se, mert próbáltam, nem fértem fel, és amúgy szétszedték egymást az emberek.
Repülővel, talán!!!!!? (Ja, nem, bocccs, ök is sztrájkolnak...heh...)

Teljesítmény-Leadó Tengely (törölt) 2008.12.14. 19:25:58

Solyacyp 2008.12.14. 19:15:00

próbálkozz meg ezzel: (hátha sikerül)

utazzolcson.net/
elviszem.com/

Fuck VDSZSZ & Mr. Gaskó

Mozvez 2008.12.14. 19:26:27

Ismét kitudnám hangsúlyozni:
Nem a vasútasok sztrájkolnak, hanem a VDSZSZ.
Én, mint mozdonyvezető nem tudnám megmondani ki mikor hol sztrájkol. Föleg, hogy nem csak a saját kollégáit felejtette el tájékoztatni Gaskó úr a sztrájkról, de volt olyan hely ahol a tv-ből tudták meg a VDSZSZ-esek, hogy sztrájkolnak 0 órától.
Majd a sok sztrájkoló jövö hónap elején rá fog jönni, hogy v@ze kevés a fizu, mert kevesebbet fog kapni, mint ha dolgozna. Nem jár a pótlék stb., viszont a kettös személyiségü "FÖNÖKE" fizetése nem lesz kevesebb. A munkáltató vezetőségében lévő ember képviseli a munkavállaló érdekeit:)? Érdekes felállás:).

LlamaDalai 2008.12.14. 19:36:20

jocee, sétálj el hozzám, seggberúglak, aztán elsétálhatsz velem a hátadon Debrecenbe. Köszi. Igen birkát jobban megéri szállítani. Meg talán a megrendelők nem hagynák, és több esne ki, mint az utasok után. De akkor is, azért mi is fizetünk valamennyit a MÁVnak... Ja, és nagy kettő: ezek a kocsik megfeleltek nagyapáinknak, persze, de azóta eltelt pár év, és nem változott rajtuk sok minden. Ja, és a saját nagyszüleid nevében beszéljél.
Keep: szerintem jelentkezzünk a művelt kollégánál, hogy vizsgáztasson le mindkettőnket. Ha a tanárom elfogadja, hogy külsősnél szóbeliztem felvilágosodás irodalmából, akkor minden rendben! :)
Ja, busz is annyira opció, hogy minimum négy és fél óra átszállással, és akkor mázlim van, hogy mindkét buszra felfértem, rakat cuccal, és nem lopták el semmimet, és nem jött rám a sietség, és... túl sok itt a ha (tudom, az "és"). Legutóbbi sztrájk alatt néztem volánmenetrendet, és ott volt egy busz, ami 7.45-kor indult stadiontól, és két átszállással be is értem volna Debrecenbe 14.50-re. Hujjé!
Autó nem opció, a nagysikerű Pest-Debrecen repülőjáratot meg megszüntették. Meg sztrájkolnak is. tényleg gyalogoljak?
És a végére egy szemléletes kép: Kedves Kovács úr, igaz, hogy felnyitottuk önt, és félig kimetszettük a vakbelét, de most tovább nem mehetünk, hisz sztrájkolunk, feküdjön csak itt határozatlan ideig. Ha további tájékoztatást szeretne, kérem gyalogoljon le az információhoz, mert a betegszállítók és a nővérek is sztrájkolnak. Ha gondolja, egy fogorvos összevarrhatja, ők ugyanis nem tagjai a OSzSz-nek.
Megértését köszönjük...

hitomi 2008.12.14. 19:40:53

az eddigi hozzászólásokhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ha a MÁV olyan színvonalon szolgáltatna, amilyenen sose fog (l. pontos indulás-érkezés, normális jegyvizsgálók, _működő_ online menetrend), akkor lenne jogalapjuk a sztrájkra. de amíg a béka segge alatt van az egész cég (a dolgozóival együtt), addig lesznek szívesek kussolni és dolgozni. és nem az én pénzemen a seggüket vakargatni.

Pistie 2008.12.14. 19:46:23

Tudják, hogy sztrájkolnak a védéeszeszesek, tudják, hogy Szolnok is "elesett". Ezen behaltam :DD

Nagyon sajnálom az összes egyetemista ismerősömet, mivel ők nyugodtan hazautaztak a pótlási hét előtti hétvégén, és most, amikor már nagyon tétre mennek a dolgok (előre jelentkezős fizetős pótpót zhk amiken a félév áll/bukik, olyan pótlások amikre nincs több alkalom) most nem tudnak visszajönni csak mindenféle plusz unka árán.. Ilyenkor örülök hogy pesti vagyok és még van más választásom is mint a vonat. Pedig alapvetően szeretek vonatozni, mindennap vonattal járok haza hiába vagyok pesti, nade azért nem kéne egy évben 6szor sztrájkolni... Jópárszor megszívtam már énis emiatt.. De sztrájkolni azért mert egy állami céget privatizálnak és kell nekik a pénzből? Énis állampolgár vagyok, énis akarok akkor a mávcargo árából 250.000-et!:)) Najo, megelégszem 100.000-el, mert végülis nem vagyok alkalmazott, csak egy állampolgár aki mindennap fizet ennek a 'cégnek' :)

Sheldrake (törölt) 2008.12.14. 19:48:05

Solyacyp 2008.12.14. 19:15:00

Szerintem próbáld meg felhívni az illetékeseket aktuális menetrendi információk ügyében:
www.vdszsz.hu/drupal/index.php?q=tiszt

[OFF]
Mi magyarok sok mindent rosszul csinálunk... A VDSZSZ pl. rosszul sztrájkol, de gondolj bele milyen okosak a németek és az osztrákok!

Nyitnak nálunk sok Lidül, ÁLdi, Spur, Pennimárkit boltokat, ahol hébe-hóba lehet magyar terméket is vásárolni, de a játék tulajdonképp nem erről szól. A német piac túl kicsike már ahhoz, hogy a német élelmiszeripar megéljen belőle, ezért nyomott áron hozzák hozzánk a sok olcsó kaját, mi pedig szépen megvesszük a cuccot. Jobb esetben a külföldi cég nálunk dolgoztat és csak a profit megy külföldre, de azért néhány élelmiszeripari dolgozónak is ad munkát, nekik sem kell segélyt fizetni. Friccéknek megéri szinte előállítási áron, olcsón elárasztani minket, mert náluk nem kell segélyt fizetni addig se a töröknek vagy aki éppen gyártja a cukorkát, van hol dolgozni, nálunk meg spórolunk egy nagyot az ákción, gyűjtjük a kupont, a pontot és szépen eladhatatlan lesz a magyar termék... Aztán csodálkozunk, hogy ez is bezár az is bazár...

Azt azért ne mondja nekem senki, hogy olyan nagyot spórol pl. a szlovensko tejen a tecsóban, hogy azt megveszi 149 Ft-ért, magyart meg vehet 179-ért... Még ha napi két liter tejet is iszik meg a család, akkor sem... Bár nem tejet isznak a magyar emberek, hiszen az iskolatej sem dívik a diákok között, az nem menő... :S

Rég nem lehet pl. már nem távolkeleti műszaki cikket vásárolni, de azért még magyar élelmiszert lehet. Azt sem lehet megakadályozni, hogy külföli áruházláncok boltokat nyissanak, de azt ma még meg lehet nézni, hogy a kenyér Magyarországon készült-e... Még...

Most is a legutóbbi kozmetikázott gazdasági mutatók tulajdonképpen azért lettek olyan szépek, mert a mezőgazdaság jól teljesített a KSH szerint és ha kicsit megnézzük a térképet, akkor lehet kiderül, hogy nem a vas- és acél, de nem is a mikrochip országa vagyunk, de annyira okosak sem, hogy a sok új találmányunktól dübörögjön a vonat.

Itthon is sok zsivány van, de legalább magyar. :) És ahhoz nem kell kokárdában, mentében zászlóval a kézben járni-kelni, hogy ne vágjuk magunk alatt a fát. Legalább azokat a faágakat ne, amiket mi fűrészelünk...
[/OFF]

Gaskó sokunk fáját vágja. :(

Mozvez 2008.12.14. 19:48:37

Ha valaki nem értené:
www.mav.hu/vezetok.php
"A felügyelő bizottság tagjai...
...Gaskó István
tag "

hitomi 2008.12.14. 19:53:53

hímtag...
(már bocsánat :])

Pistie 2008.12.14. 19:59:53

egyébként ha már nagyon vissza akarnák forgatni a mávcargoért a pénzt akkor pl a bkv-t ezzel ki lehetne húzni a sz*rból -> 80mrd-os adósságuk van, ez 100mrd, tehát mé 20mrd-os hasznuk is maradna.. (bár jobb ha az ilyen állami cégek kezében nincs haszon mert az valamelyik vezető zsebében köt ki végülis nagyrészt!)

Sheldrake (törölt) 2008.12.14. 20:00:06

hard 2008.12.14. 13:20:25

Sajnos a Volánnál is ülnek döntéshozó pozícióban nem oda való emberek. Szerintem a pénzből vennének ugyanolyan sz*** kínai buszokat, amik újak, jók a motor környezetvédelmi paraméterei, csak utazni ne kelljen rajtuk és vezetni ne kelljen őket:
buszestura.extra.hu/kinglong.html
(Aki utazott már ilyen rémen, az tudja, hogy életre szóló élményeket szerezhet hosszabb távon...)
Elővárosi busznak biztos jók így télvíz idején a nulla fűtésű buszok, menet közben nyíló ablakokkal és fapados ülésekkel, de nem távolsági járatba berakva 80 km-re 1,5-2 órás menetidőkhöz. (Egyetlen jó bennük, nyáron a légkondi, amit ha használ a sofőr, akkor kétszer ekkora buszra is jó lenne.)

MÁV is közlekedtet(ett?) pl. Desirokat Bp.-Sátoraljaújhely vonalon hétvégente, IC jellegű szerelvényként. Büszkeség diesel vonatok Mezőzombortól villamosított pályán Pestig; és igen, meg tudják magyarázni, hogy ez így olcsóbb, mert nem kell trakcióváltás.

Nem tudom mit kellene előbb megszüntetni, de lehet a kommunikációs főiskolákat, mert akik ott végeznek, szóvivők lesznek, de kommunikálni azt nem tudnak és közük nincs az adott szakmához.

LlamaDalai 2008.12.14. 20:01:22

Komolyan sajnálom azokat a normális(!) MÁV dolgozókat, akik most a szokásosnál is több negatív kritikát kapnak. Velük nincs is bajom, talán annyi, hogy nem keletmagyarországon teljesítik áldásos tevékenységüket.
Meg kell említenem a kedves kalauznénit, aki két szegény fiatalt felvilágosított arról, hogy átverték őket a pénztárnál, és elbeszélgetett velük az úton. Azt a kalauzt, aki hagyta, hogy az egy órát késő intercityvel inkább bemenjek nyugatiba, hogy biztos legyen aki visszaváltja a jegyem, holott Zuglóba szólt a jegyem. Azt a mozdonyvezetőt, aki elvitte a mozdonyon barátaimat BalatonXY-ból YZ-be, mert kíváncsiak voltak. Azt a Kalauzt, aki nem fizettette velem ki a 3000 HuF-os pótdíjat(az út 150 Forint volt, de nem volt egyszerűen érkezésem megvenni a jegyet, mert Déliben akkora sor volt(két nyitott kassza), hogy 20 perc alatt két lépést haladtam előre, viszont időre kellett mennem). Meg üdvözlöm azt a pályamunkást a nyugatiból, akivel el tudtam beszélgetni, míg elindult a vonatom két éve télen.
Kb. ennyi jut eszembe olyan 8 év aktív vonatozás után. Őket sajnálom. A többiről meg inkább szót se. Legyen ez egy ilyen szép komment. Azért annyit talán sikerült érzékeltetni, hogy nem vagyok(vagyunk?) elfogultak, nem utálok minden MÁV dolgozót, nyitott vagyok mindenre.

jocee (törölt) 2008.12.14. 20:02:34

Szánalmas vagy LlamaDalai!Nyomod,hogy milyen szar a vasút de a lényeg,hogy NINCS más lehetőséged!Lehet fröcsögni,akasztani,sértődni,de vonattal közlekedsz,vagy sem!Miért pont a vasút működne a te "sok-sok"pénzedből ebben az országban!?

Solyacyp 2008.12.14. 20:06:44

Mozvez

értünk mi mindent.túl sokat is.csak az a baj, hogy megértésből nem lesz megoldás.Minthogy az sem megoldás, hogy ma nem lehetett elérni sem a debreceni sem a nyíregyházi vasútállomás forgalmi irodáját.ugyanis ki volt a telefon kapcsoltatva.
ennyi.így kell lerázni a kedves, szolgáltatást igénybevevő embert.(az antiszociális utast, hehe...)

petya.bacsi 2008.12.14. 20:12:49

Mozvez: igen, ez egy érdekes dolog. Egyszer a MÁV-nál magasrangú beosztott, aki szakszervezeti vezetőként a saját munkaadója ellen harcol. Érdekes állapot :D

petya.bacsi 2008.12.14. 20:13:55

Solyacyp: a telefon is sztrájkol, na! :D

LlamaDalai 2008.12.14. 20:18:44

És szerinted ez jó? Vazze, vedd le a szűrőt a fejedről, és olvassál már. Nyisd ki a szemed. Nem mondja azt senki, hogy jó minden. Nem mondtam én sem, hogy minden működik. Pont az ellenkezője. Szinte minden rossz, csak talán ha már nyakig ér a szar, nem kéne lötykölni. Érted. Mindig gáz egy ilyen sztrájk, mert rengeteg embernek okoz felesleges problémát. De pont akkor, amikor amúgy is rengeteg embernek kifelé áll a rúd a munkahelyéről, amikor sok fiatal, a jövő dolgozói, kerül górcső alá (értsd, vizsgaidőszak), nem kellene elcseszni a lehetőségeiket. Ez talán elég érthető?
Amúgy te egy ritka állat lehetsz. Ha a boltban csak szarral tömött croisant-t lehetne kapni, te megvennéd, panasz nélkül megennéd, csak azért, mert nincs más? Ez egy feszültség levezetési forma, még mindig jobb, mintha kimennék a nyugatiba, és az első látványosan nem dolgozó MÁVost kezdenék el inzultálni.
Mondjuk úgy, hogy hápogunk itt (is), hátha felhallatszik a hangunk az istenekig, és valami történik. De eddig csak Te jöttél ide megmondóemberként, így megkérlek, add át az üzenetünk.
Miért pont ez működne? Most miért ezt zrikáljuk? Vegyük pellengérre a sajtkészítőket? Most ki sztrájkol? Ki követel annyi meg annyi pénzt, meg minden? Nem mondom, hogy ha a sajtkészítők sztrájkba lépnek, írnék bárhova, mert az marginális probléma lenne, de ez nem az.

Solyacyp 2008.12.14. 20:21:40

jocee

te meg csak vagdalózol, mindenki antiszociális, mindenki barom, szánalmas, mert véleménye van.
arra nem gondolsz, hogy mennyien ki vannak akadva (főképp azok akik ma nem tudtak elutazni)és mennyi mindenkivel ki...sztak ma (holnap, holnapután...).
szerintem te vagy antiszociális, de hagyjuk.egy a lényeg:fejétől bűzlik a hal, megoldás nincs, nem lesz mert NINCS MIBŐL!!!!A hal feje meg röhög a markába.rajtunk.rajtad is.

mutant · http://universal.blog.hu 2008.12.14. 20:30:23

Mások melveszítik az állásukat; egyik napról a másikra élnek...ezek meg 250 ezret követelnek!aztajókurvaanyjukat!akkor legalább az alap szolgáltatásokat megkapnánk a pénzünkért: mint pl. fűtés. Sorvadjon el mind!

petya.bacsi 2008.12.14. 20:37:17

Mutant: amivel én jöttem, azon volt fűtés... majd megdöglöttünk olyan meleg volt :D

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.14. 20:41:29

vdSS mélyen LEtisztelt elnöke sz@rjon kétvágányú vasúti pályát felsővezetékkel... esetleg vonatokkal, bekapcsolt 25kV vontatási feszültséggel...

burok008 2008.12.14. 20:45:15

A jó édes anyukáját glaskónak, hogy lehet valaki ennyire gyp-s? remélem egy f@szkorbácsot fog neki hozni a jézuska, mert nem érdemel meg mást. miért kell neki kicsesznie folyton az utasokkal, és most szerintem főleg az egyetemistákkal, akiknek most van az egyik legizzasztóbb hete?
Egyébként a követelés szerintem is irreális, és azonnal ki kéne rúgni a lusta vasutasokat, mert hogy dolgozni az büdös, az egyszer biztos!

petya.bacsi 2008.12.14. 20:46:57

Továbbra sem kaptam választ: a tehervonatok miért közlekednek, és a személyvonatok miért nem?

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.14. 20:52:14

petyabá: valsz azért, mert kapott egy kis kenőpénztet a gaskó.

Egyébként a teherforgalom megbénításával lehetne nagyot ütni. Az a pénzes buli.

flimo13 2008.12.14. 20:52:55

"Szüleiteknek-nagyszüleiteknek megfelelt ez a mocskos vasút,de nektek lószar sem jó!"

Tudom neked ajánlani a 100 évvel ezelötti orvosi ellátást, ha a nagyszülőknek az megfelelt, akkor neked se sírjon a szád.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.14. 20:53:29

vagy azt tartogatja következő fokozatnak...

Solyacyp 2008.12.14. 21:00:29

Azért mennek a tehervonatok,(még!!!) mert azon nem ülnek emberek, a szállítmánnyal nem lehet kib@szni, (a birkák csak bégetnek ha áll a vonat a pusztába legfeljebb leszállnak legelni)csak a megrendelővel, de az valószínű többnyire külföldi érdekeltségű, azt mar nem merik bevállalni.Pénz beszel itt is, a kutya meg nem ugat, mert lassan az is benémul ennyi takony után ami ebben az országban folyik.

Solyacyp 2008.12.14. 21:03:21

amúgy meg rajtunk röhög az egész világ megint.

burok008 2008.12.14. 21:20:09

egyébként nem tudja valaki, hogy meddig fog tartani a sztrájk?

Kopi3.14 2008.12.14. 21:22:26

Szeretem, hogy a mÁV azon dolgozik folyamatosan, élen gaskóval, hogy minél kevesebb utasa legyen, és midnenki inkább autózzon. Bár lehet akkor majd a szellem-személyvonatok lesznek a jók, ahol a kallert senki nem zavarja békés magányában, a mozdonyvezetőnek is csak előre kell figyelnie, és nem baj, ha meg sem állnak az állomásokon.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.14. 21:24:04

Eddig csak a szaj tepes ment megint ebben a blogban a kommentelok reszerol (reszemrol is).
De ki az a tokos legeny aki tuntetest szervez az egyik palyaudvarra?

Ne csak azt lassa a media, hogy az utasok behuzott farokkal kifordulnak az epuletbol, hanem azt is, hogy utazni AKARNAK, nem szeretnenek HANEM AKARNAK es ezert tesznek is, tenni is fognak valamit.

Mas.
Meg egy, ket ilyen huzasa van a VDSzSznek es olyan szinten meg fogjak valtoztatni a sztrajk torvenyt, hogy a fal adja a masikat.

Szerintem pillanatok alatt osszejonne a megfelelo mennyisegu alairas, hogy az AB fontolora vegye az ugyet.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.14. 21:26:15

Kopi3.14:

Szerintem meg ugy fel napig, max 1, 2 napig utanna elfogyott a sztrajk alap es a sztrajk kedv is kelloen lelombozodik.

petya.bacsi 2008.12.14. 21:34:21

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX: ha lenne ilyen petíció, népszavazási indítvány, elsők között írnám alá, sőt, még a Keletibe is kimennék aláírásokat gyűjteni. Pikk-pakk meglenne a szükséges mennyiség...

dontals 2008.12.14. 21:37:16

Szerintem akasszuk elhasznált illetve feleslegessé vált máv jegyeinket, bérleteinket a fővárosi pályaudvarok utaskarámjaira.

aaabbb 2008.12.14. 21:52:33

Módosítsák a sztrájktörvényt a javaslatom szerint. Írassátok azt alá a petícióban.

atika85 · http://funkyforum.hu 2008.12.14. 21:53:32

"Megállapodás esetén is folytatja a sztrájkot a VDSZSZ

Akkor sem ér véget a vasutassztrájk, ha a MÁV netán engedne a VDSZSZ követeléseinek. Gaskó István, a szakszervezet elnöke a TV2-nek nyilatkozta, hogy megállapodás esetén is folytatják a munkabeszüntetést, immár szolidaritási sztrájkként a reptéri dolgozókkal"

aaabbb 2008.12.14. 21:54:56

még lurkónak: mellesleg külföldön (pl.: németországban) van kultúrája is a sztrájknak: nincs teljes leállás, csak mondjuk ha egy irányba van egy nap 10 vonat, akkor minden második indul csak el. és nagy különbség: nem hülyeségért sztrájkolnak a dolgozók, nem telhetetlenek

Sheldrake (törölt) 2008.12.14. 21:55:49

Re: petya.bacsi 2008.12.14. 20:37:17

"
A fűtőberendezés – a hőfokszabályozó létezése ellenére – úgynevezett „direkt” bekötéssel működik (vagy fűt, vagy nem), mivel az évek során a termosztátokat – többszöri pótlás ellenére – illetéktelenek eltulajdonították, feltételezhetően csirkekeltető, vagy más háztáji berendezéshez.
"

Ha meleged van és nem esik az eső/hó, akkor nyithatsz ablakot, feltéve, hogy működik, ha nem működik, akkor ezért nem:

"
Az ablakok működését a bowden-szál (acélsodrony) épsége biztosítja. Amennyiben az megsérül, vagy elszakad és begyűrődik, illetve amennyiben utasaink különböző oda nem illő tárgyakkal ékelik ki az ablakot, előbb utóbb működésképtelenné válik. Rutinos féklakatosok, a kalapáccsal, kívülről fel szokták segíteni az ablakot.
"

Forrás: MÁV Ügyfélszolgálat - 2008-11-19

aaabbb 2008.12.14. 21:56:37

Hát ez fasza. Senki sem akar dolgozni ebben a kibaszott vállalatban??????????????????? Faszom Gaskó, büntetésből vegyék vissza a jogsiját, járjon gyalog meg tömegközlekedéssel!!!!!!!4

aaabbb 2008.12.14. 21:57:53

Szolidaritásból ne is menjenek be soha többet dolgozni, mert fasz kivan mindig valamelyik ágazatban.

BlackLabel 2008.12.14. 22:09:44

Ez az egész egy vicc. Ennek a gaskónak szar volt a gyerekkora és most éli ki minden aberrált vágyát.
Ennyi erővel ne is legyen soha vasúti szolgáltatás de a fizunkat kapjuk örökre...

Én meg sajna megvettem decemberre a máv bérletemet... Még szerencse hogy jó a volánra... :S

hard 2008.12.14. 22:31:58

Nem szép dolog zsúfolt volán járatra MÁV bérlettel felszállni.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.14. 22:36:35

hanem a máv bérlet mellé még venni kéne táb buszjegyet, ha mán a volán társaságok bevállalták....
No comment. én ugyan megoldottam máshogy a melóba jutást...

vvvv15 2008.12.14. 22:43:42

aaabbb 2008.12.14. 21:54:56

Ez nem igaz, ugyanis nNémetországban ugyanez volt ekkor a helyzet:

www.mfor.hu/cikkek/Veget_ert_a_nemet_vasutassztrajk.html

- nem állapodtak meg elégséges szolgágtatásról
- a legtöbb nagyvárosban alig jártak a vonatok
- a saját béremelésüket követelték (pedig nekik nem is lenne okuk, ha összehasonlítanánk a magyar vasutasokkal)
- 2 héten belül ötször is sztrájkoltak (nálunk ez 1 éven belül 6 alakalom)
- a vezetés sokáig ott sem volt hajlandó béremelést adni nekik

Akkorhát mivel másabb a német sztrájk kúltura mint a magyar?

lurkó 2008.12.14. 22:51:34

ZIU9. Köszi hogy erre nem csak én emlékszem.

aaabbb 2008.12.14. 22:53:01

www.mav-start.hu/hirek/hir.php?mid=14945467db04ff

A MÁV Zrt. vezetése sajnálattal vette tudomásul, hogy a VDSzSz a józan mérlegelés helyett az ezüstvasárnapi kudarc miatti első felindulásból hozott döntést a sztrájk folytatásáról és kiterjesztéséről. Ezzel súlyosan árt a magyar vasútnak, a vasutasság érdekeinek, lejáratja a sztrájk jog intézményét. Az ezüstvasárnapi fiaskó azt mutatja, hogy irreális, eleve teljesíthetetlen követelésekkel nem vihetők sztrájkba a vasutasok. Nem véletlen, hogy akciójukhoz nem állt egyetlen más vasutas szakszervezet sem.

aaabbb 2008.12.14. 22:56:59

ZIU9,
az előbbi cikkeddel magadra cáfoltál, ugyanis:

Több nagyvárosban, mindenekelőtt Berlinben és Münchenben, valamint Frankfurtban, Hamburgban és Stuttgartban egyáltalán nem vagy a megszokottnál jóval ritkábban közlekedett a városi vasút, az úgynevezett S-Bahn is. A harminc órás sztrájkot követően a normális közlekedés várhatóan csak a késő esti órákra áll helyre.

A mostani munkabeszüntetést több hasonló, úgynevezett figyelmeztető sztrájk előzte meg, a legutóbbira október 12-én került sor.

OTT EGY NAPIG, KB 30 ÓRÁIG TARTOTT!!
ÉS FIGYELMEZTETŐ SZTRÁJKOK ELŐZTÉK MEG!!

burok008 2008.12.14. 22:56:59

Komolyan mondom ennek a gaskónak nincs logikai készsége. ha azt mondja, hogy megállapodás után is sztrájkolni fognak, akkor a máv miért állapodjon meg vele? ez már tényleg a poén kategóriájába tartozik...

flimo13 2008.12.14. 22:58:26

Nézz már meg egy magyar, meg egy német vonatot, meg kezeltesd a jegyed sorrendben e két náció kalauzaival, aztán majd megérted.

aaabbb 2008.12.14. 22:58:27

JA ÉS NEM FASZKODTAK, _JOGOS_ KÖVETELÉSEIK VOLTAK, AMIKET, HA MEGKAPTAK, UTÁNA ABBAHAGYTÁK A SZTRÁJKOT

lurkó 2008.12.14. 22:59:12

De példálózhatnánk a franciákkal ahol nagyon sok a szolidáris sztrájk. Mondjuk elkezdenek sztrájkolni a halászok akkor csatlakoznak hozzájuk a vasutasok légiforgalmi dolgozók pékek tanárok. Legalábbis legutóbb igy volt.

aaabbb 2008.12.14. 22:59:42

amúgy meg kinek nem jön jól csak úgy 250000 ft???

lurkó 2008.12.14. 23:04:21

A VSZ januárig nem csatlakozhat a bérköveteléshez mert buta módon szignálta az idei évre szóló bérmegállapodást.

flimo13 2008.12.14. 23:04:26

A franciák balfaszok, ha neked az tetszik költözz ki. De maradj kinn akkor is, amikor csődbe mentek, és az afrikai gettók fellázadnak.

vvvv15 2008.12.14. 23:06:19

aaabbb 2008.12.14. 22:56:59
Azt még nem tudjuk, meddig fog tartani,: figyelmeztető sztrájkok itt is voltak kb: fél-egy évvel ezelött, lényegtelen, hogy figyelmeztető sztrájk vagy sem a lényeg ugyanaz nem közlekednek a vonatok.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.14. 23:06:49

"Megállapodás esetén is folytatja a sztrájkot a VDSZSZ

Akkor sem ér véget a vasutassztrájk, ha a MÁV netán engedne a VDSZSZ követeléseinek. Gaskó István, a szakszervezet elnöke a TV2-nek nyilatkozta, hogy megállapodás esetén is folytatják a munkabeszüntetést, immár szolidaritási sztrájkként a reptéri dolgozókkal."

vvvv15 2008.12.14. 23:09:38

aaabbb 2008.12.14. 22:58:27
Ha ott jogos 30%-os bérkövetelés akkor itt 5-10%-os miért nem az? (A 250.000Ft elképzelhető, hogy nem jogos, de még mindig jobb lenne, hogyha a privatizációból befolyt bevételek egy részét köztük osztanák szét mintha megvásárolnák belőle a HÉV-et)

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.14. 23:12:17

meg a kőfaragók és a balett-táncosok is. Franciaország teljesen más ilyen szinten is. Nem biztos, hogy velük kellene példálózni.

Itthon: oké, ti sztrájkoltok. De sok embernek, köztük nekem is be kell jutni dolgozni, a vezetést nem érdekli, hogy ti sztrájkoltok. Ha úgymond szolidárisak vagyunk és otthon maradunk, már aznap szólnak, hogy oké, akkor többet nem is kell bemenni. Mindezt akkor, amikor úgymond "válságban" a "gazdaság". A másik nem kicsit bosszantó, hogy az ember megveszi a nem olcsó vasúti bérletet, aztán derült égből vasutassztrájk. Kártérítés nincs, a Volán társaságok jóindulatára ne bízd magad, mert ott is utaznak (lásd hard 2008.12.14. 22:31:58) tehát menj bringával, gyalog, motorral, robogóval, gokarttal, léghajval, helikopterrel, kocsival (már ha van bármelyik, gyalogolni meg nem igazán jó ötlet 2-3 kilométer felett), mert vonat az nem fog menni. Titeket nem érdekel, hogy hogyan jutunk el dolgozni, minket nem érdekel, hogy miért sztrájkoltok.

hitomi 2008.12.14. 23:13:46

ZIU9,
azért, mert az itteni "szolgáltatás" köszönő viszonyban sincs az ottanival.
a Gaskó pedig szolidaritási alapon szarjon sünt.

petya.bacsi 2008.12.14. 23:17:17

Hehe, ez tetszik. A szolidaritás. Sztrájkolni bármiért lehet.

Szerintem sztrájkoljanak azért, mert nyáron nem esik hó. Hátha elintézik ezt is...

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.14. 23:25:49

Jah: talán még lakossági támogatásr is számíthatna a sztrájk, ha lenne néhány vonatpár, fixen leközlekedtetve olyan indulásokkal, hogy a célállomásra 5:30, 7:30, 13:30, 17:30 21:30-ra beérjen és vissza pedig menne 6:30, 8:30, 14:30, 18:30, 22:30-kor

csak hogy pl. melóba eljussanak az emberek. de alapszolgáltatás nélkül ne várjatok támogatást.

na meg előre bejelenteni nem azt jelenti, hogy előtte 1-2 héttel pedzegetni hogy lesz, aztán előző este a híradóban vigyorogni, hogy ja, hát holnap.

vvvv15 2008.12.14. 23:25:50

hitomi 2008.12.14. 23:13:46
Viszont az itteni "fizetés" köszönőviszonyban sincs az ottanival. Szerinted mennyivel könnyebb például mozdonyt vezetni a MÁV-nál mint Deutsche Bahn-nal? Semmivel. Mégis a német vasutasok kétszer annyit keresnek és joguk van sztrájkolni 30%-os béremelésért, a magyar vasutasoknak pedig 10%-osért sem?

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.14. 23:28:59

ZIU9 az a sztrájk még akkor volt, amikor a váságról csak a bankigazgatók pusmogtak. Most már mindenki tudja és itt keménykednek. Na de hát joguk van, ugye...

petya.bacsi 2008.12.14. 23:30:15

ZIU9: menjél ki a németekhez dolgozni, ha irigyled a bérüket.

Mennyit keres odakint egy orvos? Egy tanár? Egy nővér? Egy postás? Egy informatikus? MINDENKI jobban keres odakint. És itthon mennyit keres egy orvos, egy tanár, egy nővér, egy postás, egy informatikus? Ugyanaz a munka van itt is, mint odakint...

Nekünk azt mondja a főnökünk: ha nem tetszik, keressünk másik munkahelyet.

vanek ur 2008.12.14. 23:30:55

Vajon lenne itthon olyan vasutassztrájk, amit támogatnának a nem vasutas emebrek? (De úgy sztrájk, hogy semmi se jár, max napi 1-2 pár vonat minden vonalon!)
Pl. ha azért sztrájkolnának, mert 20 éve nem cserélik le a járműparkot, és 40-50 éves kocsikat húznak 30-40 éves mozdonyok, már ha nem hibásodnak meg; mert az állomásépületek nagy részét már csak a vakolat tartja össze; mert a pályán több a rossz állapot miatti sebességkorlátozás, mint a teljes sebességgel bejárható szakasz; illetve egyáltalán: mert egész Európában lassan csak a Vatikánban lesz rosszabb a vasúti szolgáltatás színvonala, mint nálunk (és ott is csak azért, mert egyáltalán nincs vasút).
A BKV sztrájkát érdekes módon támogatták az emberek. Még a ferihegyi sztrájknál is inkább a tájékoztatást hiányolják az emberek, a célokkal többen egyetértenek.
Sőt, akár még egy béremelésért folytatott sztrájkot is sok ember el tudna fogadni.
A Gaskó féle sztrájk teljesen elfogadhatatlan. A vasutasok mindig is az évente megajánlott béremelési sáv felső határához közeli emelést kaptak (főképp a szakszervezetek miatt - de hát ezért vannak), akkor is, ha a versenyszférában épp nem emeltek. Erre akarnak még 10% pluszt, és a Cargos "jutalékot", meg ami még éppen eszükbe jut (ne zárják be a mellékvonalat, ne legyen új menetrend, stb.) Miközben akik utaznak azt szűrik le a sok késő vonatból, hogy a vasutasok még csak nem is dolgoznak rendesen... (Igen, akkor is, ha éppen az a késés nem rajtuk múlt.)
Gaskó lejáratja a sztrájk intézményét (pedig jól jön az néha), szépen leszoktatja az embereket a vonatról, a vasutasok megbecsültségét még mélyebbre taszítja; ezt tudja elérni. Ezt éri el minden sztrájkoló vasutas.
Kedves sztrájkolók! Ezeket tessék meggondolni, és dönteni. A háború már rég elveszett, de egy-két japán katona még harcol. Szólni kéne nekik, hogy vége van...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.14. 23:31:15

ZIU9 2008.12.14. 23:25:50 >>>

Itt nem a 10%-ról van szó, hanem arról az irigységről, ami abból a lófejű Gaskóból árad. Zolika kapott szaloncukrot, akkor ő miért nem? Nincs alapja a sztrájknak, teljesíthetetlen, és szarban van a vasút. Örüljön a vasutas, hogy van munkája, mert anyám és apám jelenleg nem biztos benne, hogy holnap is lesz neki. Merne még béremelésért sztrájkolni.

Szar a vasutas munka? Kevés a fizetés? Takarodjon, keressen más munkát, és ne más állásával szórakozzon, hogy nem juttatja el A-ból B-be. Nagyon hamar rájönne, milyen jó helye volt neki, és biztos munkahelye. Egyből visszajönne a vasúthoz.


Külföldi példa: Lehet többet keres, de többet is költ. Tesómék kint laknak, és hó végén ugyan őgy jönnek ki mindennel, mint ha itthon laknának.

petya.bacsi 2008.12.14. 23:33:48

Én befognám a lepénylesőmet, ha az egész családom ingyen utazna az adófizetők kontójára annyiszor, amennyiszer akar.

Számoljuk ki ismét, hogy ez mekkora ajándék a béren kívüli juttatás és a fizetés mellett????

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.14. 23:44:58

Mellesleg ha a MÁV dolgozónak ingyen bérlet jár, a postás miért nem kap ingyen bélyeget?

Amíg a jó meleg vonaton furikázol szerte az országon ingyen, jóval több fizetésért, mint a postás, aki hóban, fagyban, 40 fokban tekeri a biciklit, addig a munkakörülmények miatt ne panaszkodj.

Postás is sztrájkolhatna, hogy legyen télen is 20 fok. Kb. ugyan annyi értelme lenne mind2 sztrájknak.

hitomi 2008.12.14. 23:55:25

ZIU9,
a probléma az, hogy a vasutasok most nemcsak a 10%-os béremelés miatt csinálják a cirkuszt, hanem pitiáner szarságok miatt is (l. 250 000 a MÁV-Cargo eladásából, stb.), amihez közük nincs, csak az országot bénítják meg.
a szolidáris alapú sztrájk belengetésétől meg már tényleg csak röhögni tudok.

Kopi3.14 2008.12.15. 02:30:46

ZIU, aaabbb: amikor DB-n sztrájk volt, akkor a következőket lehetett látni a kölni főpályaudvaron:
1. külön információs pult, mi mikor hova megy.
2. Vasutasok vizet, frissítőt, kávét osztottak az állomáson az embereknek.
3. A regionalbahnok jártak, nagyjából menetrend szerinti ritmusban, majdnem pontosan, tájékoztatás valamennyi a kisebb állomásokon is volt.
Ami nem járt, ezt előre beharangozták, kiírták, hogy az utas fel tudjon készülni.

ZIU: a német vasutasokkal ellentétben a magyar vasutasok nagy átlagban nem végzik a munkájukat, így nekik nicns joguk sztrájkolni. Mert nekik előbb megfelelően kell dolgozniuk, aztán lehet sztrájkolni, meg követelni.

Nézzük csak a bérrel előjövetelt. Németországban a bérek magasabbak. Ellenben a lakásbérlet, rezsi is magasabb. Tök üres lakások simán 500-1000 € közötti öszegért vannak kiadók, ami meg modnjuk egy gyerekes családnál szinte minimum méret. És ekkor a tök üres annyi így van, hogy izzó nincs egy darab sem a lakásban, padló nicns, tapéta sincs, csak a csupasz falak. Vagyis miután kibérelted, még egy csomó melód van vele, hogy lakható is legyen. És az ételek élelmiszerek sem oclsóbbak, ha csak átszámoljuk magyarp énzre, fizetés arányában már lehetnek azok. És itt nem keres mindenki olyan jól, mint az otthoni mesékben szokás hangoztatni. Meg lehet élni normálisan, ennyi.Ja, saját házat venni szinte lehetetlen, olyanok az árak. 200k€ alatt még nem láttam ház hirdetést, és inkább a 300+ a jellemző, mint a 300-. Ez még itteni fizetések mellett sem könnyen kigazdálkodható.

Kopi3.14 2008.12.15. 02:32:42

Egyébként remélem, hogy hamar kifújnak és elfogy a pénz a kaszából. Aztán szépen rjönnek a vasutasok, hogy a sztrájkért nem adnak kenyeret. Ahogy remélem terjedni fog a legutóbbi sztrájkkori állampolgári engedetlenség is.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.15. 04:45:02

Amugy mintha jarna valami vonat a Szolnok, Cegled, Monor, Vecses, Nyugati vonalon.

Kozel vagyok a vecsesi allomashoz es ha jol vettem ki a zajbol valami elduborgott a palyan.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.15. 05:02:17

twollah >>>
A teherforgalmat valami oknál fogva nem akadályozzák, szóval tehervonat simán lehetett, főleg éjszaka.
Mondjuk a Start honlapján láttam, hogy a 30a vonalon is van közlekedés Székesfehérvár és Bp-Kelenföld között... na majd hazafelé menet megnézem, és 7 óra tájban ideírom, hogy mit láttam...

Magg (törölt) 2008.12.15. 06:31:12

Most jártatja éppen a pofáját a Gaskó az M1-en és arról vinnyog, hogy micsoda törvénysértés, hogy sztrájktörőket alkalmaznak és hogy pfúúúj Volán, mert elszállítja az utasokat, na meg akár fizet a MÁV, akár nem, ők biza sztrájkolnak - mert miért is ne!
ROHADÉK!

Ebből is kristálytisztán látszik, hogy csak és kizárólag a zavarkeltés a célja.
Hiszen a vasárnapi sztrájkkal egyértelműen velem/veled/velünk szúrt ki!!!
Ezek a kómás, zombi vasutasok meg bambán követik!
Gratula!

Magg (törölt) 2008.12.15. 06:34:41

Ja és még annyi....
Foglyul ejtik az egész országot, a szabad mozgásomban korlátoznak - ez már már terrorizmus!
Nem igaz, hogy nem lehet valami törvényi szabályozást kitalálni az ilyen csakazértis zavargások ellen!

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.15. 06:59:22

no

Amit hazaúton láttam:
_Menetrend szerint_ Kápolnásnyékről indult a helyi személy (két FLIRT egység) Székesfehérvár irányába. Az ellenpárját nem vártam meg. Gárdonyban és Velencén az állomásban nem hiába várakozó utasok voltak...

A 30a forgalma tehát úgy tűnik, a Déli és a vdSS nélkül is tud működni.

Gaskó pedig szarjon népes süncsaládot....

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.15. 07:20:57

Ami az ellenvonatot illeti... nemrég láttam ismerőseimet, akik azza jöttek haza...

na én most megyek aludni...

Teljesítmény-Leadó Tengely (törölt) 2008.12.15. 08:00:42

Gaskó monnnyoooon leeeeee!
Bezzeg ha Vektor lenne...

petya.bacsi 2008.12.15. 08:25:25

1 éve sztrájkoltak - nem kaptak semmit. Ez már történelem!

petya.bacsi 2008.12.15. 08:31:04

A MÁV bevethetné Uri Gellert Gaskó és a sztrájkoló vasutasok nevű formáció ellen...

wowww 2008.12.15. 08:51:51

Monor és Nyugati pu. között járnak a vonatok. összevissza- dehát ez megszokott akkor is, ha nincs sztrájk. sőt: legalább ezúttal le tudtam ülni, mert kevesebben voltak.
lehet, hogy akkora a támogatottság, hogy már a normálisabb vasutasok is rühellik/szégyellik? Vagy csak félnek, hogy a bejáró melósok megrugdosnák őket szolidaritásból. Vagy mindkettő. Már azon se lepődnék meg, ha ez a Gaskó-Hoffa a fuvarozók beépített embere, így szerez kuncsaftokat a konkurenciának. Majd akkor micsinálnak a süsüfejű sztrájkolók, ha nem lesz igény a vasútra, mert sikerült lejáratniuk teljesen...

wowww 2008.12.15. 08:58:59

amúgy a tüntetést én is támogatom, de szerintem nem pályaudvarra kellene, hanem a VDDSz új csilivili székháza elé, megnézni miylen puritán környezetben tengetik napjakat a szegény szakszik:

"A konföderáció a nyár elején költözik a Svéd Királyság budapesti nagykövetségének eddig otthont adó, városligeti, Ajtósi Dürer sori ingatlanba. Az épület felújítása folyik.

Az 1854 négyzetméteres, háromemeletes épületben a Liga egyik tagszervezete, a tömörüléshez hasonlóan ugyancsak Gaskó István által vezetett Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete is új otthonra talál. Az ingatlant közösen vásárolták meg 500 millióért.

Az új ingatlan második szintjén - mintegy 400 négyzetméteren - a konföderáció rendezkedik be: itt alakítják ki a Liga és egyben a VDSZSZ elnökének irodáját, a testületi ülések megtartására alkalmas, 80 fős tanácstermet s egy kisebb tárgyalószobát is. Az apparátus hat irodában dolgozik majd. A földszinten irodákat alakítanak ki, amelyeket egyelőre bérbe adnak.

www.fn.hu/belfold/20080428/kozosen_vett_szekhazat_liga

petya.bacsi 2008.12.15. 09:04:48

Wowww: "lehet, hogy akkora a támogatottság, hogy már a normálisabb vasutasok is rühellik/szégyellik? Vagy csak félnek, hogy a bejáró melósok megrugdosnák őket szolidaritásból."

Azon vasutasok, akiket én hallottam beszélgetni, nem sztrájkolnak, dolgoznak, de sajnos ők kapják a kedves szavakat az utasoktól.
Egyik vasutas, akit ismerek, nagyon cikinek találja a helyzetet, és ki is kéri magának, hogy ő nem VDSzSz-es, 1x sztrájkolt, amikor még nemes célért ment az egész, de azóta sosem. Anyagilag és erkölcsileg sem éri meg neki.

Előbb-utóbb csak kinyílik a szemük...

Azhát 2008.12.15. 09:20:28

JELENTÉS:

Reggel Hatvanban minden vágányon álltak a vonatok. kiírás semmi. Pestre végülis 7:07-kor indult el egy személyvonat, amely különösebb zökkenők nélkül jött Rákosig (eleve így is mondták be)
Amíg ott álltunk egy vonat jött be Hatvanba: a szolnoki személy.

Freesign 2008.12.15. 09:36:07

Én speciel csak és kizárólag egyet szeretnék, bejutni dolgozni Pestre.
Amit sajnos nem tudok megtenni, hacsak nincs valami jólelkű ismerősöm, aki bevisz. Erre sajnos ma nem volt lehetőség.
Reggel ugyan hajnali negyed hatkor elindultam a buszhoz, amiből ugyan szokástól eltérően kettő darab is jött a MÁV sztrájkra való tekintettel, viszont nem lehetett egyikre sem felférni.
Anniyra jó lenne, ha nem a szerencsétlen marhák, mint én szívnák meg azért, mert valaki KÖVETEL valamit.. Postán dogloztam sokáig, a posta eladta a Krisztina körúti postapalotát, mégsem álltunk neki jobbra- balra sztrájkolni, pedig ezek szerint nekünk is járt volna? a pénzből ami befolyt a postának.
És ugaan vajon ki fog nekem munkát keresni, ha sokáig szóakoznak még a sztrájkolással, mert a munkaadóm nyugodt zívvel kirúghat, mivel még próbaidőn vagyok, miután a posttól kirúgtak engem és velem együtt még kb. 300 embert? Mert ugye senkit nem érdekel, miért nem jutok be dolgozni, csak az, hogy találnak a helyemre olyan embert is, aki Pesten lakik, és nem történhet olyan, hogy ne érne be, mert mondjuk nem járnak a vonatok...

mustang · http://plus-size.hu 2008.12.15. 09:38:01

Én mindent értek, azt is, hogy ők felszólalnak a jogaikért, meg hogy részesedést akarnak, meg fizuemelést, ez önmagában nem lenne baj, HA:

-ezzel nem lehetetlenítenék el sokezer ember munkába jutását ( ha a pék nem jut be a munkahelyére vagy a közértes, akkor a mávos sem fog enni)

- nem lenne visszás a helyzet, mert gazdasági válság idején a legtöbb dolgozó ember örül hogy lyuk van a seggén, és nem rúgják ki, a fizetés csökkentést is lenyeli, csak hogy holnap is munkába mehessen ( de ha nincs mivel...),ők meg emelést követelnek egy köztudottan veszteséges cégtől

Már sokan elmondták és csak helyeselni tudom, hogy az a szerencséjük, hogy a MÁV monopolhelyzetben van, és az emberek nem tudnak másik társaság vonatával menni. És biztos vagyok benne, hogy ha egy mozdonyvezetőt egy hét alatt ki lehetne képezni, ezek úgy repülnének, mint a szar. Azt nem értem, hogy a MÁV miért nem rúgja ki az 5 perc alatt betanítható és ezáltal gyorsan pótolható embereket ( kalauz, pénztáros) és vesz a helyükre olyanokat, akik meg vannak elégedve azzal a fizetéssel, amit az állásinterjún ajánlanak nekik.


Szóval nehogymár valaki ezt előrelépésnek, és a jogok érvényesítésének fogja fel, mert mert ez semmi más, csak nagyfokú önzés, az országot kollektíve semmiben nem viszi előre, sőt...

petya.bacsi 2008.12.15. 09:47:47

Freesign: több pesti haverom szerint jogos a sztrájk (nem érinti őket). Bezzeg mikor a BKV sztrájkolt - ami érintette őket - habzó szájjal anyáztak mindenkit... De aki autóval jár, annak mindegy, hogy BKV, MÁV sztrájk van, őt nem érinti - így könnyen lehet szolidáris olyannal, ami nem is érinti.

@kukac@ 2008.12.15. 10:10:37

Őszintén kívánom, hogy az összes majom, aki gaskó kisded játékait támogatja, veszítse el az állását, és a helyükre felelősen gondolkodó, dolgozni akaró emberek kerüljenek. Egy nagy-nagy lépés lenne a 21. századi vasút felé.
Világválság van, itt az ideje, hogy tisztázzuk: ki akar dolgozni, és ki nem. a gaskó-bérencek úgy látszik, hogy tényleg nem, hát akkor ne is kelljen... viszont egyre nagyobb számban vannak, akik dolgoznának, ám nincs lehetőségük, nos, nekik fel lehetne ajánlani pl. számos jegyvizsgálói munkakört!

Kopi3.14 2008.12.15. 10:38:37

Tenyleg, ugyis utazom haza a heten es vonatozom is. Szerintem majd kozlom veluk a vonaton ultomben, amikor a kaller keri a jegyem, hogy sztrajkolok, menyjen tovabb, mastol kerje a jegyet.

Pöttyös Bálna 2008.12.15. 10:56:19

Egyszer ezt már lejátszottuk, ilyen kiskapu nincs a sztrájktörvényben, csak a sok jogász mind mind megkapta a maga kis zsebpénzét... A sztrájkövetelés jogellenes, és a sztrájk maga is. Ha működne itthon a jogrendszer, G. I. Joe-t szépen bezárnák csíkos pizsiben, mint jogellenes tevékenységre felbujtó, a buta sztrájkolókat szankcionálnák, és a most dolgozó mávosoknak kiosztanák a követelt 250ezres jutit! A többi meg üljön be a karácsonyfa alá, mint munkanélküli exmávos!
Szolidarítani meg lehet, DE csak miután megállapodtak az elégséges szolgáltatásokról, lévén állami cégről van szó...
Én pedig jogosan mennék, és rugdosnám a nemdolgozók seggét, mert én fizetem a k**** fizetésüket!!!!

petya.bacsi 2008.12.15. 11:07:41

Kopi3.14: én tegnap ugyanezt akartam tenni - elhajtom a kalauzt -. Csak éppen ő nem sztrájkol, és miért szívassam meg, mikor dolgozik...

timikee 2008.12.15. 11:17:05

Szolnok-Debrecen közt tud valaki valamit?

Mozvez 2008.12.15. 12:09:52

Solyacyp:
szerintem bármelyik kolléga elvinne téged szívesen: de a vörös jelzőn még a teher vonat sem megy át. Itt is vannak közlekedési szabályok... amit ha nem tartasz be nem egy autó törik össze.

Egyébként most azok sztrájkolnak akik nettó 60-70e Ft-ért az életüket is kockáztatják vagy a tiéteket. Nagy többség vagy iskolai végzettsége vagy kora vagy egyéb más miatt választotta ezt a munkát, hiszen neki is megkell valamiből élnie.
Ök azok akik összeállítják a vonatot, akik segitik a vonat állomásra történö beállítását, akik megvizsgálják, hogy jó e az a kocsi még közlekedni, akik megpróbálják megjavítani a kocsikat a meglévő eszközökkel. egy vonat pl. nem indulhat el kalauz(vezető jegyvizsgáló) nélkül, de a vonat nem indul a forgalmista nélkül. A vonat közlekedés ilyen szinten függ a váltókezelőtől is. Én sem eredeti vasútas vagyok és mig bele nem kerültem én is csak azt láttam nem megy a vonat. Ök azok akik nem igazán vannak megfizetve azért a felelöségért ami rajtuk van.
[b]Azzal viszont én sem értek egyet, ahogy azt a szakszervezet csinálja[/b]. A dolgozok nagy többsége szeretne megegyezni, viszont feljebb nem csak a pénzről és az emberekről szól sajnos az egész.
Egyébként a mozdonyvezetők a sztrájk ideje alatt készenlétben vannak, hogy ha be zöldül vagy sárgul a jelző akkor mindenkit eljuttasson oda ahová kell.

flimo13 2008.12.15. 12:12:27

"Kopi3.14: én tegnap ugyanezt akartam tenni - elhajtom a kalauzt -. Csak éppen ő nem sztrájkol, és miért szívassam meg, mikor dolgozik..."

Ha vége a sztrájknak, nem tudhatod, hogy elötte sztrájkolt-e. Másrészt meg elmeséli majd az irodában a többi fasznak, hogy hiába pofázza a Gaskó, nem támogatják a sztrájkot. Bár amilyen hülyék elintéznék annyival, hogy biztos a kormány lázította fel.

flimo13 2008.12.15. 12:16:26

Mozvez: azért az nevetséges, hogy egy váltó átállítására senki más nem képes, csak a váltóállító. Tényleg, ez miért nem automatizált?? Ez is egy pénznyelő poszt csak..

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.12.15. 12:17:31

Péntek,szombat,vasárnap dolgoztam egyenként fele létszámmal,igen durván húzós 12 órát.Vasárnap délután már csak vonszoltam magamat a fáradtságtól,a munkahelyemet 17:30-kor elhagyva.Esélyem sem volt este 6 előtt vonatra szállni.
Felháborító,hogy ez a csúszómászó geciputtony gaskó már több,mint egy éve szórakozik velünk,utasokkal és nem rúgja fejbe senki.Jól megszopatta az embereket és az az érzésem,hogy 24-énél előbb most nem fogja feladni.Karácsony előtt így kibaszhat egy csomó emberrel igazán keményen.Egyik barátom mondta,hogy a köcsög vdszsz fegyverei mi vagyunk,vagyis az utasok elégedetlensége.
gaskó fordulj fel.

Dr Borivoje Surdilovics 2008.12.15. 12:34:10

Valaki homályosítson föl: hová tűnt a mavinfo.hu?
Miért nem lehet megnézni sehol hogy milyen járatokat töröltek,mikor mi megy, mennyit késik?
(az hogy éppen merre jár a vonat az már futurisztikus lenne)

Nagy költséget jelentene 1-1 webkamera a főbb állomásokon?
(Most utazhatok egy órát, hogy megnézzem hogy feleleges volt-e a vasútra kimenni vagy sem.)

Mozvez 2008.12.15. 12:36:52

flimo13: van ahol az de van ahol nem volt pénz felújítani a rendszert és néha bizony a 80 éves vonóvezetékes rendszer jobb, mint a 3-4 éves S*****S. Nem csak a váltókezelő állíthatja van ahol a forgalmista teszi.
Viszont mi van ha... nincs áram, félúton megáll... stb. a vasúton minden vonat mozgáshoz engedélyt kell kérni.
És mondjuk mig az az egy ember kirohan váltót kezelni visszaér addig is ketyeg az óra ideges az utas stb. na ezért jó ha van valaki pluszba.
De itt is mint mindenhol megy a sporolás... van ahol egy ember végzi 5 ember munkáját a saját fizetéséért.

Mozvez 2008.12.15. 12:45:57

Jernee:
Ne adj hülye tippeket, hogy a sztrájkolokból munka nélküli legyen, így is ember hiány van...

Kopi3.14 2008.12.15. 12:52:11

Mozvez: egyreszt: amennyiben mondjuk a bejaraton az egyebkent is kesesben levo nemzetkozi ovnatot nem ultetik meg tiz percet pl Szajolon , hanem csak valoban par perces alldigalasok vannak, azert meg senki nem lazadozik. Masreszt tessek lezavarni a vizfejet a palya melle, aztan had szoljon a szolnivalo. kisebb vonalakra, ahol motorkocsi rohangasz eleg lenne egy rugos kitero minden allomasra, es az egy vagany is megodlhato szepen, plusz ember nelkul.

Mozvez 2008.12.15. 13:00:12

Kopi3.14:
Szajolon addig jártam mig tanultam:).
Ott akkor vékony peron volt kellett az utasvédelem, akárcsak néhány igen forgalmas állomáson.
Most nem tudom mi ott a helyzet, de régen az volt a szabály mig az egyik vonat nem ment el addig a másik nem jöhet be.
Rugós váltó: tudod mennyibe kerül az:)? És még egyik vezető rokona sem gyártja.

Sheldrake (törölt) 2008.12.15. 13:26:55

m2-n a parlamenti közvetítésekben a vasút és menetrend napja van ma... Most vonattal sosem vagy csak ritkán utazó politikusaink vitatkoznak... De minek?

streamer.carnation.hu/mtvonline2

Sheldrake (törölt) 2008.12.15. 13:40:38

Azért arra kíváncsi leszek, hogy a sztrájk után mennyire lesznek tiszták a vonatok.

A takarítást ugyanis nem a VDSZSZ-es dolgozók, hanem külsős alvállalkozók végzik (Budaber, Prekop) és sokszor állítólag csak azért nincsenek kitakarítva rendesen a vonatok, mert a gyors fordulók miatt nincs rá idő... Most van rá idő, tessék tisztogatni! (Valószínűleg a Start meg pont mos nem rendeli meg a nagytakarítást.)

Kopi3.14 2008.12.15. 14:10:44

Mozvez 2008.12.15. 13:00:12

Nem mitn szabalyrol filozom, hanem a helyi "munkaero" okos megodlasa, miszerint a bejaraton fogta a negyed ora kesesben levo vonatot, megvarta amig Szolnok felol bejott a szemely, ami amugy is megall ott, a nemzetkozi nem allt volna meg, majd igy engedte tovabb, miutan a teljes szemelymenet lezavarodott.
Erdekes modon ugyanazon vonatot elotte a nagylaposi szolgalattevo normalisan meg tudta odlani, hogy kitette kiterore, majd az allomason lassu athaladassal elengedte a szembol jovo IC-t, s utana a gyorsabb sinparon mehetett a szerelveny Mezoturra. A jelek szerint o tudott gondolkodni. A szajoli meg nem.

Pöttyös Bálna 2008.12.15. 14:22:15

Kopi:
Oké, nem adok hülye tippeket, DE: úgy hallom, sztrájk ide vagy oda, egyre jobban mennek a vonatok. Ha ennyi emberrel is meg lehet oldani a közlekedést, szívesen lemondok pár járatról, feltéve ha a többi normálisan közlekedik.

MÁS: oké, hogy sztrájk, de hogyan? Nincs rá jogalap, így jogellenes tevékenységet folytatnak... Ha én tennék így, jönne a zsernyák, és bevinne, majd indulna az eljárás!

Több ponton is hibádzik itt a mese, és ezt nem én találtam ki, hanem hozzáértő emberek. A bibi ott van, hogy mindenki magasról és nagyívben!

Én nem a vasutasok ellen vagyok, hanem a főkolompos ellen, meg a behülyített követői ellen...
Hihetetlen, de igaz, a vasutasoknak is a tökük kivan ezzel a baromsággal!!! Én azt mondom, hogy aki dolgozni akar, az dolgozzon, az ilyen munkaerőt meg kell tartani. Aki viszont akadályozza a céget, söpörjük ki a francba, mennyen utcát söpörni 300as órabérért, mert megérdemli!!!
Nincs kedvem ahhoz, hogy majd a sztrájk miatt keletkezett veszteséget az én bérletemen akarják behozni!
Újra fel kéne mérni a létszámszükségletet, és újratervezni a létszámkeretet. Szerintem olcsóbban kijönne a máv, mint a sztrájkokkal. Ha meg valakit vezető beosztásba teszünk horror összegű fizetésért, nézzük már meg, hogy mennyi iskolája és IQ-ja van, mert ez a G. I. nem normális! Szerintem át kéne nézni a kórlapjait is, tuti, hogy annó Lipótról szökött!!!

Lehet engem támadni, mert ha bekerülnék a máv hr-re, fix, hogy repülne jópár ember... De az vesse az első követ, akit nem idegesít, hogy ebben az országban bizonyos emberek bármit megtehetnek.

Freesign 2008.12.15. 15:04:03

Tény, hogy az emberek többsége csak azzal szolidáris, ami nem érinti. De.... Könyörgöm. Még nem is teljesedett ki a gazadasági világválság, még el sem jutottam én sem odáig, hogy ne tudjam kifizetni a lakásom törlesztőjét- de abszolút a határán vagyok!...-bevallom nőiesen, sírva fakadtam reggel a telibe tömött buszt láttán, hiszen én csak annyit kapok fizetségül a munkámért, amennyit dolgozom, és most nem tudtam bemenni dolgozni, tehát fizetést sem kapok erre a napra. Én akkor sem mernék sztrájkolni, ha jogosan lenne miért, hát még úgy, hogy csak és kizárólag a fizetésemért dolgozom.
Vajon az miért nem érdekel senkit? És miért tőlem és a többi utastól kérnek türelmet, amikor türelem az van dögivel, de egyre több embert rúgnak ki, és egyre többen kerülnek utcára, mert nem tudnak valamit kifizetni? Ha valaki elissza a pénzét, meg is érdemli, de én csak nem tudok bemenni dolgozni, mert olyan böszme nagy összegekért sztrájkolnak, ami az én majd fél éves fizetésem nettóban. Nos kérdem én; szemét vagyok-e, mert fel vagyok bőszülve, hogy egyeseknek nem elég, hogy van munkájuk, én pedig még dolgozni sem jutok be, akinek mondjuk az pusztán elég lenne? És szintebiztos, hogy józan paraszti ésszel is belátván, soha nem fogják azt a pénzt megkapni, hiszen a MÁV veszteséges. Ha jól tudom. Ugyan kordont építettek, új táblát raktak ki, de azokra szükség volt. De éntőlem sztrájkoljanak csak, ameddig a kedvük tartja, de ne az én kontómra. Ha valamelyik mávos bevisz minden reggel dolgozni, és haza is hoz munka után, nem szólok egy szót sem. De mekkora esély van erre, mondjuk az én, és még pár száz ezer vonattal dolgozni járó ember esetében?

useless · http://www.useless.hu 2008.12.15. 15:40:11

Sziazstok!

Annyi komment érkezett, nem volt erőm végiglesni mindet, de ha nem lett volna még: www.vdszsz.hu .
Lehet regisztrálni és véleményt kifejteni. Szerintem ha az anyázások száma eléri a 2-300at már talán elgondolkodnak arról, hogyan is kéne normálisan, megszervezve sztrájkolni. Nem csak úgy bele a vakvilágba...a qrvannyukat!

Kopi3.14 2008.12.15. 16:19:53

egy nev, akit szinten lehet basztatni erte:

Bárány Balázs Péter érdekvédelmi
alelnök 06/30-949-7732

Pentek a hatarido, delutan lehet kirandulok felejuk...

Kopi3.14 2008.12.15. 16:21:48

Ja, a szavazas: hova koltozzon a MAV szekhaz. Buntetesvegrehajtasi intezet es tarsai. De a sok faszfej nem akarja magat is odakoltoztetni. Pedig megerne szamukra.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.15. 16:56:32

useless 2008.12.15. 15:40:11 >>>

és gondolod, hogy az őket aprító hozászólást ott is hagyják? a sztrájk kezdete óta 1 azaz egy db nyavalyás propagandakomment van ott...

Mozvez 2008.12.15. 17:13:01

Jernee 2008.12.15. 14:22:15
A helyi munkaerőnek le van írva szabályban, hogy hogyan kell eljárni. Jah és ez valószínüleg nem mostanában írodott. Láttam olyan ÁVU-t (Állomási Végrehajtási Utasítást) ami 1974 óta ugyanaz...
Az állomás azóta megújult... És van ami fölösleges.

Mozvez 2008.12.15. 17:14:30

Olvasom a VDSZSZ honlapját. Mintha egy túszháború leírását olvasnám.

Kopi3.14 2008.12.15. 17:35:19

mozvez: remiszto, mi?
De a megfogalmazasok, mitnha micsoda nagy hostett lenne az egesz. Meg a kitartunk es tarsai. Mintha valami komunista propagandaanyagot ovlasnek a sotet otvenes evekbol, esetleg megkorabbrol Csak az Eljen Rakosi szoveg hianyzik a vegerol.

Pöttyös Bálna 2008.12.15. 18:24:00

Mozvez, persze, 1974 óta nem változott semmi, felesleges lenne hozzányúlni és aktualizálni. :)

Kopi3.14 2008.12.15. 18:34:34

Jernee 2008.12.15. 18:24:00

Lehet az akkori menetrenddel az utzasok jobban jarnanak.

Pöttyös Bálna 2008.12.15. 18:42:39

Kopi, és az akkori személyzettel és vezetéssel is talán. :) A vonatok többsége végülis arra az állapotra utal. (rakjunk tüzet a vonat közepén, meg lesz oldva a fűtés és fényprobléma) :D
Engem már csak az aggaszt, hogy fogok bejutni holnap meg holnapután vizsgázni...

Pistie 2008.12.15. 19:12:39

Nem vitaindítónak szánom, csak néhány véleményt szeretnék hallani. Van egy gondolatom.. Ne értsetek félre, nem akarok politizálni, nem is fogok vitatkozni a válaszaitokkal, csak pár véleményre vagyok kíváncsi: Szóval én nem nagyon figyeltem eddig a politikai életet, mivel nem érintett olyan formán hogy nem volt beleszólásom a dolgokba (koromnál fogva pont lemaradtam a legutóbbi választásokról). Viszont mostmár az vagyok, és valaki írta korábban, hogy Gaskó majd közlekedési miniszter lesz az következő Orbán kormányban (gyaníthatóan az lesz, mármint Orbán kormány). Namost, az a gondolatom, hogy ez a sztrájk igazából kinek az érdeke? Érdeke a mostani kormánynak? Szerintem nagyon nem, mivel csak az marad meg az emberekből hogy szarul élünk, sztrájkol mindenki (mégha ígyis van, akkor sem lenne az az érdekük hogy ilyen legyen a közhangulat, ez egyértelmű) Viszont igazából a dolgokzóknak sem érdeke, mert egyértelmű hogy nem fogják megkapni a 250.000-et, de ha megkapnák mégis, Gaskóék utána szolidalitásból fognak sztrájkolni ferihegyiek mellett. Tehát mindenképpen sztrájk van. És se nem érdeke a kormánynak, se nem érdeke az utasoknak, senem a dolgozóknak (mivel igyis-úgyis sztrájkolnak). Tehát akkor az ellenzék érdeke, ami végülis logikus is lenne valahol, mert a rossz közhangulat több embert billenthet át hozzájuk. Szóval lehet ez egy ilyen nagy összeesküvés, vagy nemtom :) Lehet túl sok krimit olvasok.. Szóval, mit gondoltok, hülyeség ez?

Kopi3.14 2008.12.15. 19:16:27

Pisti: lehet politikai oldala, de hogy ezt a tetu csak szavazatokat fog elvinni az ot valaszto oldaltol, az biztos. Vagyis aki ezek utan meg bedobja orszagos politikaba, az biztos bukni fog midnent.
Ja, es az eg mentsen minket gasko miniszterkedesetol. Roszabb lenne, mint torgyandoktor a mezogazdasagnak.

dontals 2008.12.15. 20:18:45

Pisti:
Lehet, hogy gaskó urasága szeretne politikai babérokra törni, viszont nem hiszem, hogy bármely politikai erő közösséget vállalna vele.

Ő a saját pecsenyéjét sütögeti, mindig is tudta, hogy aktuálisan hova kell puncsolni igazi érdekember. De kétségtelenül jól csinálja, a mávtól szolgálati lakást szerzett - lehetett róla olvasni - potom pénzért, miközben olyan házat épített magának, amibe liftet is szereltetett.

Egy jövőbeli kormányban - legyen az bármilyen szinezetű - nem fog szerepet kapni ez a dilettáns végtelenül cinikus alak, akinek amúgy semmi köze és fogalma sincsen a közlekedésről - úgyhogy leendő közlekedési miniszterként emlegetni legalább annyira képtelenség és legalább annyi köze van hozzá, mint hogy ő lesz a következő pénzügyminiszter

timikee 2008.12.15. 20:21:50

Szolnokról délután 3/4 3kor indult Záhonyba menetrend szerint, illetve egy IC Romániába, és egy személyvonat Békéscsabára. emberek nem nagyon lézengtek, de ahogy hallottam, elégséges szolgáltatás volt. lehet megoldható ennyi emberrel is a közlekedés?

SzILvA 2008.12.15. 20:41:23

És az mennyire korrekt ha az ember megkérdezi a vonaton a kalauztól, hogy biztos hogy ez a vonat elmegy Bp.-re, azt feleli igen igen 100%.Majd 19.17kor Zamárdi Felsőn megáll, közlik, hogy na ez innen sehova nem megy a sztrájk miatt és 10 perccel később a már fennt említett T. kalauz Úr a képembe röhög és azt mondja ágyazzak meg magamnak.A cukorbetegnek meg azt, hogy ha a mentősök nem sztrájkolnak akkor neki hívnak orvost ha esetleg rosszul lesz.....ennyit az emberségről!!!!!
Hol élünk?????
Az utasokat otthagyni a 7es főút és egy sétány között ahonnan az utolsó busz is du-án 2 kor elment????????????????
Vonatpótló busz sehol....
Mi utasok akik a pénzünket az úgynevezett szolgáltatásért adjuk kihez mehetünk, hogy kérem nem tudok innen sehova elmenni....EZ KIT ÉRDEKEL????

kottyika 2008.12.15. 21:18:01

Éljen a sztrájk! tegnap elindult a 16:53-as vonat Nagykanizsáról és azt ígérték, hogy meg fog érkezni Budapestre, mert ugye 18 óra előtt indult. A sztrájk 18:05-kor lett országos szintű. a vonatot 18:10-kor elindították Balatonszentgyörgyről és senki nem mondott semmit, a kalauz a kérdésekre annyit felelt, igen persze, odaérünk. Majd megállt a vonat... Zamárdi felső állomás, hallhattuk. Majd: "a Budapest-Déli pályaudvarig közlekedő vonat a MÁV sztrájk miatt határozatlan ideig nem közlekedik tovább". Mi ez kérem? A semmi közepe. És mit mondott a kalauz a kérdésekre? "Ágyazzanak meg maguknak!" és eltűnt. Nem láttuk utána. Most mi legyen? Ilyenkor mi van? Se egy busz, a vonat áll! Se jobbra, se balra. Információt senki nem tudott adni. Aki tudott, telefonált. Aki tudott, fuvart szervezett magának. És mi van azokkal, akik senkit nem találtak, hogy elvigye őket?
Arról volt szó, hogy a vonat Siófokig megy állította az ellenőr, hogy ő ezt megmondta Balatonszentgyörgyön. Érdekes, hogy senki nem hallotta... Aki tudott elment a szerzett fuvarral, aki nem, az nyugodtan várakozott...

Belzeboszi 2008.12.15. 21:40:53

Ez egy vicc. Már csak azt kellene kiderítenem, hogyan tudok hazajutni. Ugyanis Székesfehérvárról Nagykanizsa felé busz nem közlekedik ( vagyis, ami közlekedik az megkerüli a fél világot, 1000x átszállhatok, kidobhatok az ablakon több ezer forintot). Komolyan sajnálom, hogy nincs autóm, nincs jogsim, tanulok és kedves G.I. tetűkomcsiszdszes barátunk több 10millió forintos autóval közlekedik. Nem hiszem el, hogy nem találnak valami kiskaput, amivel ezt a sztrájktörvényt kilőhetik. De sebaj, majd ha egyszer elindul innen egy vonat én is bejelentem a kallernak, hogy sorry, sztrájkolok, nem vettem jegyet.. Kezd ez az ország nagyon csúnyán elfajulni. Azon se fogok csodálkozni, ha egy-két sztrájkoló vasutassal focizni fognak a feldühödött utasok.

Kopi3.14 2008.12.15. 23:18:27

Zsebramob: és miért nem basztad pofán úgy emberesen, különösen a cukorbeteges megjegyzésekor? Asszem lehet mentő kellett volna hozzá, ha iylet mond.

Többi fiúk, irány pest, gaskót agyhelyenverni. mivel nem ember, ezért nem számít gyikosságnak megölni, ha meg mégis, akkor nem votlatok beszámíthatóak. elítéálés esetén megyek látogatni, egy részét átvállalom, és viszek reszelőt. :) De ha valaki tényleg pofánveri előttem, akkor vendégem minimum egy sörre.

Pöttyös Bálna 2008.12.15. 23:24:35

Kopi, én már elgondolkodtam ezen... Ha valaki C vágányra tenné a főkolompost, minden bizonnyal nemzeti hős lenne! :) De minimum gazdag ember! Én simán adakoznék neki! :P Sok-sok 10 forintosból azért már lehet vagyont csinálni. :D

macsek007 2008.12.16. 00:21:37

Végülis igazatok van!
Minden csóri dolgozónak úgy kell ugrálni, ahogy fütyülnek neki!
A vasutasok, a Bkv-sok, a reptériek meg szemetek, mert nem ezt teszik, és ki mernek állni azért, ami jogosan megilleti őket.
A Starosoknak január óta tartozik a Máv 4%-os béremeléssel. Mai napig egy fillér nincs belőle.
A Cargo pénzről bírósági határozat van, hogy jogos. Eddig az volt a kifogás, hogy nincs rá pénz. Most van, de a veszteséges, romokban álló Hévet akarja megvenni a cég. Vajon miért?
Én 25 év munkaviszony után keresek 95 ezer forintot, míg a vezérkar milliókat.
De ebbe szépen bele kell törődni, mert így helyes!
Egyszerűbb a sima melóst szidni nektek is, mint a felelős vezetőket.
Hogy vacak a menetrend? Bezárnak vonalakat? Nincs pénz fordítva olyan dolgokra, amik szükségesek lennének? Ugyan.... nem számít. Kicsit szidja mindenki a vasutasokat, és rendben van.
Akik felelősek érte, azoktól senki nem meri számonkérni...
Vajon miért vállalt szolidaritást sok bezárásra ítélt mellékvonal polgármestere, meg lakossága?
Ti naponta szidjátok a vasutat, de az nem érdekel benneteket, hogy a kisvonalakon élők el vannak zárva a külvilágtól. Ti pár napig nem tudtok utazni, ők soha!
Így is kell.... nem összefogni, emberek egymásért, inkább egymás ellen fordulni. Ezért is tart ott az ország, ahol. Mert itt nincs összefogás, csak önös érdek. Aki meg tenni mer érte, az szemét.
Gratulálok nektek!!!!

Kopi3.14 2008.12.16. 02:01:34

macsek007 2008.12.16. 00:21:37

nicsak? gaskó elvtárs kiküldte láncos macskáját kicsit vertyogni? mondd már, eddig merre éltél, hová dugtad a fejed? Ez a blog, meg a kötöttpálya vajon mivel van tele? Vagy csak hirtelen most tanultál meg olvasni?

A bírósági határozat pont azt modnja ki, hogy ahhoz neked és a többi hasonlóan magasan kvalifikált kollágádnak semmi köze nincs. mielőtt leírsz valamit, ne csak a drágalásot gaskó szájából tájékozódj.

Szerinted most, amikor aztrájkoltok, akkor a kis falvakban élőknek több eljutási lehetősége van bárhova is, mint amikor méltóztatok dolgozni? illetve imitálni valamit, ami munkának van csúfolva, és jobb helyeken az azonnali munkakönyvfelvételt vonja maga után a bemutatása?

Sima melósként menj el a versenyszférába, 25 év munkaviszonnyal, és nem fogsz kapni 95 bruttót sem, mellé meg végképp nem lesz utazási kedvezményed. Versenyszférában örülni fogsz, hogy van béred, meg munkád, nem még patogni, hogy de kell a 4%, meg a 10, meg a toronyóra de a lánc is hozzá.
De tudod mit? Találkozzunk pénteken a Keletiben az eredményjelző alat, mondjuk tízkor. És beszéljük meg. Kettesben.

Szerinted az helyes magatartás, hogy előzetes bejelentés nélkül kedetek sztrájkolni, kibaszva párezer úton levővel, aki sem étellel, sem itallal, sem ruhával nem arra készült, hogy a sok iq-isten vasutas miat vaalhol pusztarettentőnt kénytelen meghatározatlan ideig tölteni az idejét? mikor dolga lenne, és egyáltalán nem a rohadt, mocskos, karbantartást évszázadonta látó kocsiban ragadni bele az ülésbe, amit basztok rendbehozni, kitakarítani, egyáltalán emberi minőségben kiadni hogy forgalomba álljon?
tudod mit? Remélem hamarosan munka nélkül leszel, és sírhatsz akkor, hogy neked jár a 10 %, meg a 250k.

Kopi3.14 2008.12.16. 02:03:04

Ja, és még valami. Ha a VDSZSZ oldalán komolyan veszitek a máv új épületének, székházának kiválasztását, remélem midnannyian beköltöztök a vezéreitek mellé. Mert ti is megérdemlitek, szépen sorban, kb 75%-ban.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.16. 04:45:47

Arra tovabbra sem kaptunk magyarazatot Gaskotol, hogy a tehervonat az miert mehet.

Az villamos, kamion vagy mi a tosz?

Mas:

Tuntetest, alairasgyujtest mar szervezi valaki?

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.16. 05:21:50

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX >>>

Gaskótól hiába is várnál magyarázatot.

myloh 2008.12.16. 06:04:11

Na, idefigyeljen minden IQ-bajnok, aki besajnálja a vasutasokat:

-amíg a vonatok úgy néznek mint, egy huszadosztályú szeméttelep,
-amíg a vasutasok modora ilyen észbontó, és
-amíg ők sokkal fontosabbnak tartják magukat a kedves utasnál,

addig - tőlünk - utasoktól milyen jogon várnak szolidaritást és megértést, főleg így, Karácsony előtt!

Nincs ebben a tetves országban még egy olyan állami struktúra, ami annyi támogatást ad a bér mellé a dolgozóknak, mint a MÁV! Javaslom, minden egyéb és plusz juttatást vonjanak meg tőlük és akkor aztán majd lehet nézelődni, és legalább lesz miért sztrájkolni....

Mellesleg - ahova járok (most nem a rohadt sztrájk miatt) vagont feladni - kocsivizsgáló mesélte (iga cargo-s, de gondolom olyan nagy diffi nincs a Máv-val): "olyan bosszantó, má' megint 134000! forint adót vontak a novemberi fizumbó'!
Kérdem én akkor: MI VAN?? HOVA SZTRÁJKOLNAK??

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.16. 07:00:30

myloh>>> hehe... akkor amit kézhez kap az alaphangon is kb ugyanannyi, de inkább több...
Egyébként ha jól tudom, van nem kis különbség a starthoz képest. Valószínű a cargo-s nem is sztrájkol...

Hellisfitar 2008.12.16. 07:21:31

Volánnal "utazó" vasúti bérletes sorstársam mesélte, hogy tegnap a jászberényi buszra nem engedte fel a vasúti bérlettel utazókat a sofőr (Stadionok, 15:30 körül. Sajnos rendszám nincs, de ma ismét megtapasztalhatja ezt a kedvességet). Pontosabban sorbanállás után (nyolcadik volt a sorban) leparancsolta őt és a többi, nem volános bérlettel rendelkezőt a buszról, és arrogánsan közölte, hogy legelőször a volánosok szállhatnak fel, csak utána a mávos bérletesek. Így ötvenediknek jutott fel, persze hely sehol, volt, aki fel sem fért. De legalább ő utazhatott. Más "áldozat" mesélte, hogy egy pesti megállóhelyen egyszerűen nem engedték felszállni a mávos bérleteseket.
Hát ennyit a Volán korrektségéről. Nem hiszem, hogy a sofőr magától találta ki ezt a lépést, ha mégis, akkor - divatosan - sz@rjon süncsaládot garázsmenet közben.
(Arról is van hírem, hogy egy volán sofőr a vasutas dolgozókat nem engedte felszállni. Ezt sem tudom vigyorogva fogadni, mert lehet, hogy pont olyanokkal szúrt ki, akik nem álltak be a sztrájkoló terroristák közé).
Részben megértem, hogy a volánosok a saját utasaikat (akiket ismernek már, de megkockáztatom, azokat is, akiket jegy nélkül, féláron elszállíthatnak a nyugis időkben, ahogy az olyannyira jellemző ezekre a zsebre dolgozó senkiháziakra) helyezik előtérbe, azt viszont már nem, hogy ha amúgy is kár ér egy (vasúti) fizető utast, akkor a bajban miért cseszik ki vele az is, akinek amúgy A MEGEGYEZÉS SZERINT KÖTELESSÉGE LENNE ELSZÁLLÍTANI, MINDENFÉLE DISZKRIMINÁCIÓ NÉLKÜL!!!
Ha ma is lesz ilyen sztori, akkor már rendszámot is tudok írni (szerencsére autózom, de lesz honnan informálódnom).

myloh 2008.12.16. 08:06:14

chipetke 2008.12.16. 07:00:30

A sztoriban az a pláne, hogy a fene tudja milyen összefonódások és fordulatok után - állítása szerint - a Start-os kollégái is hasonló juttatásban, izé bérezésben részesülnek pár év munkaviszony után. Nem tudom, mi az igazság, de nagyon könnyen el tudom képzelni.
Mindez 12-24-12-48 órás munkaidő keretein belül, ahol effektíven 2-3 órát dolgozik egy nap, a többi holtidő!
Észrevételem és tapasztalatom alapján "aki sír, attól el kell venni" nézetet alkalmaznám minden sztrájkoló mávos honfitársunkkal szemben.

lurkó 2008.12.16. 08:47:04

A cargo és a máv már különvált nagyon régen. A különvállás pillanatában a cargos dolgozók bére nagyon megugrott. Most hogy valóban el lett adva kapnak nem kevés juttatást. Vagy részvénycsomag vagy kp.-ben. 600.000Ft kp vagy 1.500.000Ft részvény csomag. A mávos dolgozóknak meg a befolyt bevételből 250.000 sem jár. Ki ne legyen felháborodva? Nemrég még egy csapat voltunk ugyanannál a cégnél. Miért ez a megkülömböztetés? De a sztrájk habár ti a sajtóból informálódva igy is gondolnátok nem 250.000 Ft-rol szól. Hanem a bérkorrekciókról. A bértábla viszahozásáról.

lurkó 2008.12.16. 08:51:04

Ja és januárban készüljetek a legroszabbra mert onnantól csatlakozhat a többi szakszervezet is. A mozdonyvezetők is. És akkor egy vonat sem megy sehova.

myloh 2008.12.16. 08:54:45

lurkó 2008.12.16. 08:51:04


És Te erre büszke vagy?
Szégyelld el magad..., észre kéne venni, hogy nem az államot, nem a Mávot szívatjátok, hanem azokat, akikből éltek!!!!

lurkó 2008.12.16. 08:59:01

myloh!
A te elméleted alapján magyarországon még kommunizmus lenne de keményen! Mert a rendszerváltás is az elégedetlenségnek köszönhető. Mert ha mindenki olyan hüde elégedett lett volna semmi értelme nem lett volna változtatni. Csak azóta tele lett ez az ország gyáva emberekkel akik reszketnek kiálni a jobblétért. Megelégszik azzal ami jut. Miközben a már amugyis milliárdos gazdagok a verejtékükön gazdagodnak jobban.

burok008 2008.12.16. 09:07:53

szerintem egy valamit el fog érni a sztrájk. ha megkezdődnek majd a válság hatására a közszférában az elbocsájtások, mindenki elsőre a lusta vasutasokra fog gondolni, akik olyan dologért harcolnak, amit a bíróság egyszer már jogellenesnek ítélt... (és nem mellékesen elég nagy kárt okoznak az ország gazdaságának a sztrájkkal.) Ja és ma már veres is kijelentette, hogy nem tudja a kormány a követeléseket teljesíteni. hvg.hu/itthon/20081216_veres_sztrajk_vasutasok_vdszsz.aspx

lurkó 2008.12.16. 09:16:18

A Veres úr egy milliárdos szinesfém felvételben érdekelt bunkó. Miniszternek csak csúfolni lehet. Sajnálattal közlöm hogy a vasutasok nem közalkalmazottak,sosem voltak azok. A biróság a 250.000Ft-ra azt mondta hogy jogos és csak elsőfokon az 1,1% -ra mondta hogy jogszerűtlen követelés. Másodfokon már az is stimmelt. Jobb lenne ha nem csak a balliberális sajtóból informálodnátok. Halgattasék meg a másik fél is alapon. A kettő között van az igazság. Egyik fél sem irja le azt.

Mozvez 2008.12.16. 09:22:42

Tegnap esti híradó:
Megkérdeztük G.I.-t aki sejtelmesen elmondta, ha közelebb kerülnek a megállapodáshoz bejelentik szolidáris sztrájkjukat a Ferihegyen dolgozokkal.
Ergo: Ha meg is állapodnak vonat nem lesz mig Ferihegyen nem állapodnak meg.
Hogy is van? Eddig erről szó sem volt.
Tegnap éjjel dolgoztam. Ami tehervonat Ferencvárosban volt elküldték. A nyugati országrészből szívárogtak lassacskán a vonatok.
A nyugatiból este 8 felé egyre több vonat ment el. Lehet kezdenek rá jönni az emberek ez nem is igazán róluk szól?
Amúgy szívem szerint G.I. sorsát szeretném elcseréltetni az utolsó igazi MÁV vezér sorsával, akit sajnálok. Ő sajnos egy ilyen tárgyalás után éjszaka az irodájában lett rosszul és meghalt:(. Azóta nem is megy úgy a vasút. Mindenki azt hiszi ért hozzá és csinálja.
Észrevehető egyébként, hogy az utasok és a MÁV-Start egymásra van utalva: mig nem javul az utaskultura addig nem javul a kocsik állapota, mert nincs az a pénz amit karbantartásra, javításra lehetne költeni. Nem javul a karbantartás, mig nem javul az utaskultura, mert minek holnap úgy is szétbarmolják újra. Viszont addig nem biztos, hogy bárki is szívesen ül vonatra...

Mozvez 2008.12.16. 09:29:45

A miniszterek könnyen beszélnek...
Költségtérítés amiről nem kell számla, ha igen akkor -gesztus értékü- 15%-os adót vonnak. Bizottsági pénzek, egyéb juttatások. És ebből össze jön neki min. havi 3-4 milla. Keres itt valaki annyit? Ö nem azért "dolgozik", mert meg kell élnie, hanem hogy harácsoljon... És bárki kerül oda ez lesz.
Az osztrákok már egyszer rájöttek, hogy a vasút kiszervezésével hibát követtenek el és uttánna újra jött az államosítás. A magyarok miért is nem tanulnak más hibájából?

myloh 2008.12.16. 09:38:06

lurkó 2008.12.16. 08:59:01

Míg világ a világ, lesznek szegények és gazdagok. Ezen te sem tudsz és senki nem tud változtatni.
Hány sztrájkon vagytok túl ebben az évben? 5.? Milyen konzekvenciát tudtok levonni? Megérte? Mit kaptatok? Segítek... egy nagy semmit!
Gaskó vezéretek szórakozik csak jókat, ezzel is dagasztjátok az ő zsebét és mint a jó birkák, követitek is.
Nem baj, egyszer elfogy a sztrájkalap, kíváncsi vagyok utána sztrájkolnátok-e 0, azaz nulla forintért....

Pistie 2008.12.16. 09:39:32

video.szon.hu/video/35080/sztr--jk-ny--regyh--z--n-is------b---ny--llal-kapj--k-be----/?origin=newsletter15-12-2008

Egyébként abban igazatok van, hogy Mo-n nem veszik észre a vasútban rejlő lehetőségeket. Van olyan szomszédunk, aki azért ver minket GDP növekedésben (bár ki nem, hehe) mert évi x*100 km vasutat építenek. Itthon is szépen meg lehetne húzni ezt a fejlesztést. Viszont ezt meg a vasút fejlesztését feljebb kellene lejátszani. Hiába b*sznak ki az emberekkel, nem rajtunk múlik.. És ha szolidaritást várnak akkor ne 6szor sztrájkoljanak évente könyörgöm... Volt az a mese arról, aki mindig farkast kiáltott, rohantak segíteni de persze nem is volt ott farkas. ám mikor tényleg jött a farkas senki nem jött segíteni, mert azt hitték még mindig szórakozik - hasonlít szerintem ehhez a történethet..

myloh 2008.12.16. 09:41:30

Ja, és én is állami struktúrában dolgozom, tisztában vagyok a jelenlegi bérekkel. Örülni kellene, hogy van munkahelyetek...

lurkó 2008.12.16. 09:52:59

Na igen ezt mondom hogy ez már sokadik sztrájk a vasúton. De máshol eddig elégedettek voltak az emberek. Személy szerint nekem az első de pont itt a blogon dolgozó mocskolódók győztek meg arrol hogy érdemes. Mert ha betojok akkor sem értékelik a munkám és utálnak a buta álltalánositás miatt. Bocsánatot kérek ha bántok ezzel valakit és ha kellemetlenséget okozok. De ezt magam és munkatársaim érdekében teszem. A megegyezésig kitartok! Tényleg bocs!

wowww 2008.12.16. 09:57:16

hülye, hülyébb, vasutas...

lurkó, te egy igazi sötét vasutas vagy, és a legszebb, hogy a karácsonyelőtti szivatásért cserébe az ilyen majmokat mi, adófizetők tarjuk el (nem ám a Veres, mert az nem a saját, hanem a mi pénzünkből fizet téged feleslegesen, de ez már neked magas)
háromszorosan fizetünk azért, hogy aztán rendszeresen kiszúrjanak velünk: adó+ bérlet
+az elmaradt munkák/programok egyéb károk

a bíróság meg csak azt mondta ki, hogy ezért lehet sztrájkolni, azt nem, hogy ez jár is
nem jogi, hanem erkölcsi kérdés és szimpla tahóság, hogy az ilyen gaskótuskó visszaél a hiányosan szabályzott sztrájkjoggal (mert az jóhiszeműséget feltételez fel naívan, ami itt abszolút hiányzik)

jelzem vannak értelmes vasutasok is, lásd mozvez - de úgy látszik, a nagy vízfej szervezet sajnos inkább az előbbieknek kedvez

wowww 2008.12.16. 10:08:43

ja és ha máshol szerinted elégedettek az emberek, menj ki reggel a sínbohóc ruhádba az egyik állomásra, ahol már órák óta fagyoskodnak vagy kérdzed meg azokat, akik nemhogy többet ne mkapnak, hanem kevesebebt mint tavaly vagy épp nemrég rúgtak ki a válság miatt, és kérdezősködj, elégedettek-e (csak legyen a közelben elsősegélycsomag)

dontals 2008.12.16. 10:10:12

lurkó
Akkor addig kell sztrájkolnotok, míg a lepukkant szolgálati helységetekben meg nem rohadtok sztrájkolva.
Meg lett mondva nektek, hogy nem fizetik ki a pénzt, abból egyetlen fillért sem és ezt a társadalom többsége is így látja helyesen. Akkor miről kell még beszélni. A vasút immár egy éve akkor áll le, amikor Gaskó uraságnak sztrájkolhatnékja támad, felsorolja a követeléseit, a lista végét még Mancika írja a kisszobában.
Ti alaposan meg lettetek vezetve ezáltal a cinikus alak által.

"lurkó 2008.12.16. 08:47:04

És miért fáj nektek, hogy a Cargósok bére "nagyon megugrott"? Nem a szocializmusban élünk ember, ahol egy szinten kell tartani mindenki fizetését! Ha már valaki antiszociálisnak nevezte az ide irogatókat, akkor én ezt hagy nevezzem IRIGYSÉGNEK! Azt a céget eladták, más a tulajdonosa! Ergo az ottani alkalmazottak a jogutód társaság (MÁV Cargo alkalmazottai, ők részesedhetnek munkavállalói részvényben). Ti nem, mert annyi közötök van most már ahhoz a céghez, mint a sarki fűszeresnek!

dontals 2008.12.16. 10:16:00

"a vasutasok nem közalkalmazottak,sosem voltak azok" Hát akkor mik?

lurkó 2008.12.16. 10:17:55

wowww ! Nézd én is tapostam azt a szart! Amikor elegem lett akor jöttem a vasútra. Tarthattok sötétnek vagy bárminek!!! Nem bántam meg. Az utasaim szeretnek kivétel nélkül és megértenek ha elmondom nekik miröl van szó. Épitőipar tejüzem faipar mezőgazdaság kereskedelem húsüzem autójavitás. Enyi helyen tudtam megfelelően végezni a dolgom. Sosem volt panasz a munkámra. De a pénzéhes válalkozókat meguntam gazdagitani. De ez más! Gyere probáld ki!

lurkó 2008.12.16. 10:22:13

dontals: sötétek! Hisz olvashattad. :) De tényleg nem vagyunk közalkalmarottak. Aki nem hiszi járjon utána.

lurkó 2008.12.16. 10:27:15

És szerinted ha még nem vette át az új cég akkor ki és miből adja a pluszt? És nekem semmi közöm hozzá mert ritka tehervonaton a jvezetőjegyvizsgáló. A kocsivizsgálók akiknek jogosan csipi a csőrét. Akik ott kocsivizsgálók ugyanabból a csapatból emelték ki.

dontals 2008.12.16. 10:32:58

lurkó:
Ha nem lennének közalkalmazottak, akkor nem a köz vagyonából tartanának fenn benneteket. Ezt lehet még ragozni tovább, de felesleges.

Amíg magatoknak akartok még többet összeharácsolni a köz vagyonából, addig ne várjatok megértést a társadalom részéről. Mert a társadalom tisztában van a ti szolgáltatásaitokkal és sok kollegátok munkamoráljának is szemtanuja lehet.

dontals 2008.12.16. 10:37:20

"És szerinted ha még nem vette át az új cég akkor ki és miből adja a pluszt?"
Mit nem vett át az új cég?
Nyilván a jogutód (MÁV Cargo) fizetett nekik az átlépésért, ez amúgy nem olyan szokatlan kezdő gesztusként.

"És nekem semmi közöm hozzá mert ritka tehervonaton a jvezetőjegyvizsgáló."
Nalátod erről van szó. Akkor valójában miért is szrájkolsz, ha semi közöd hozzá?

"A kocsivizsgálók akiknek jogosan csipi a csőrét. Akik ott kocsivizsgálók ugyanabból a csapatból emelték ki."
Akkor ők irigyek, mert így jártak.

Kopi3.14 2008.12.16. 10:44:46

Lurko, mitn modnottam, elobb tisztessegesen dolgozzatok, utana lehet beszelni arrol, mit szeretnetek. Tisztesseges munka. utastajekoztatas az allomasokon, telviz idejen letakaritott peron, es nem rataposott, odafagyott ho csuszkalni, persze alacosny, hogy jo nagyot kelljen lepni, ha a menetrend egy kibaszott allomason allando naprol napra, akkor a vonatokat onnan isi nditsak, ahol meghirdetik, es midnen nap ugyanonnan, ne egyszer innen, masszor onnan, Beerkezo vonatokrol legyen informacio, kesesekrol adjanak informaciot, ne csak majd jon, nem tudjuk allapotokat. allomasok: Keleti, Pecs, Sarbogard, Bekescsaba. Hogy a jv nincs informacio birtokaban, azt megertem. O is a vonaton rohad. De az allomason segget meresztok dolgozzanak is mar valamit, mert a nepnek rettento elege lett beloletek az idei evben. Remelem talakozunk penteken vonaton, majd en is sztrajkolok neked, had orulj. De jegyet tolem nem fogsz kapni.

lurkó 2008.12.16. 10:50:10

Heicinger úr egy havi fizetéséből (prémium nélkül) az én négy éves fizetésemet lehetne kifizetni. És az igazgatóságban sok van még aki több 10%-kal többet keres mint én. Amig igy van addig hgy követeljek magamnak több munkáért többet!!!

lurkó 2008.12.16. 10:56:03

Kopi sajnálattal közlöm hogy nem valószinü hogy pénteken arra jársz amerre én.(Komló-Sásd) De őszintén mondom hogy szivessen beszélgetnék veled személyesen. Addig is légyszi hidd el hogy ez a sztrájk többről szól mint amit a sajtóban hallasz.

dontals 2008.12.16. 10:59:45

Heicinger megközelítőleg annyit keres mint a Gaskó törzsfőnökötök. Azért is sztrájkoljatok!

Ím' egy másfél éves cikkből:

"Gaskó István például 1.289.000 forintot keres, mint a MÁV Zrt. munkavállalója. Ez az összeg nem tartalmazza a Liga szakszervezeti szövetség elnöki honoráriumát. A Liga jóvoltából egyébként egy szolgálati Volvo személygépkocsi is jár neki személyi használatra. A szorgos kis Gaskó további két elnöki tisztet és két bizottsági tisztséget is betölt. A csoda tudja mennyiért...

Egy biztos mindössze: a MÁV csőd szélén áll, Gaskó pedig felépítette négyemeletes luxusvilláját, melyben lift is található - azért mégse képzeljük, hogy majd lépcsőn fáradozik annyi munka mellett."

forrás: velemeny.ma.hu/tart/rcikk/k/0/171965/1

Pöttyös Bálna 2008.12.16. 11:05:11

Nah hát akkor én is egy kicsit bele...
A vasutas jogilag valóban nem közalkalmazott, viszont a közalkalmazotti bértábla vonatkozik rá.
Valamint a sztrájkjog nem azt mondja, hogy a közalkalmazott nem sztrájkolhat munkaidőben, HANEM!!!!! állami és szolgáltató cégeknél (pl közmű, pl vasút) addig nem sztrájkolhatnak, amíg az elégséges szolgáltatásokról meg nem állapodtak! Mivel ebben a formában alkotmányos jogokat sért a kedves felbújtó és a kedves sztrájkoló is! Lurkó, kérlek olvasgasd a sztrájktörvényt és a híreket is! Jelen pillanatban alkotmányjogot sértesz...
Az már más kérdés, hogy ebben az országban a jog csak a polgári bűnösökre vonatkozik... Engem pl simán lecsuknának, te (+ G.I.) megúszod retorzió nélkül!
Nem téged akarlak lecsukatni, mert te (minden sértés nélkül) "nem értesz hozzá", csak félre vagy vezetve, és sajnos ilyen a magyar birkaszellem...
Arról meg, hogy tapostad a gazdasági szférában is a szart... Miből gondoltad, hogy az államiból több szart taposol ki? Az állam veszteségesebb, mint bármely gazdasági cég Mo-n!
Az a nagyon nagy probléma, hogy ebben az országban vezető pozícióba csak tanulatlan sunyi parasztok juthatnak be! Kínomban sírok G.I. követelésén is legalább úgy, mint kampányidőszakban a politikusok ígéretein! Egyik hülyébb, mint a másik, a jog pedig csak irányelv, a közgazdaságtan pedig csak mese...

Pistie 2008.12.16. 11:14:07

Kopi: ahogy az sem fair hogy a vasutasok az utasokat szivatják mert rossz nekik, úgy az sem jogos hogy lurkónak rovod fel hogy nincs jó utastájékoztatás az állomáson, meg hogy havasak a peronok stb! Ez nyilván nem az ő hibája!
Egyébként szerintem nicns azzal gond hogy véletlenszerűen indulnak a vonatok mindig más helyről, azért a legnagyobb magyar pályaudvarokon van 15-20 vágány.. átgyalogolni egyik végéből a másikig 5 perc! Alacsony peron ugyancsak nem az ő hibája. Azzal egyetértek viszont hogy elég rossz az információ eljutása az utasokhoz, és ezt meg lehetne oldani szerintem, 32000 emberből csak van 1-1 aki a nagyobb állomásokon ráér begyűjteni és kiirogatni ezeket..
egyébként azon a vonalon ahol én járok kb 15 percenként megy vonat (személy meg zónázó is jár ami jó nekem, illetve ferihegyen az összes gyors +ic is megáll, de most a sima személyről a továbbiakban mert többnyire azzal megyek), mindig fűtött, és 99%-ban pontosan indul max +2-3perc. És max +5 perc pontosan is érkezik. Sőt, sosincs rajta csöves, mindig van kaller aki kéri is a jegyet, de nem túlbuzgó hogy a nem ráírt diákszám miatt pótdíjat fizettessen. A vonatkocsik felújjítottak, a kukákat a nyugatiban ürítik és a folyosókon felsöprik a port ugyanitt. Én alapvetően elégedett vagyok a mávval és a szolgáltatással. Így járok haza délutánonként.
Viszont reggelente például nem mennék Máv-al, mivel egy kis állomáson tudnék felszállni, ahol nincs se váróterem, se semmi. se olyan információ hogy mikor jön a következő vonat, csak papiron felnyálazva valami a kocsma ajtajára, de reggelente sinte mindig késik a vonat. egy bakter van, aki már a vonat érkezése előtt 10percel lecsukja a sorompót had örüljenek az autósok, de szar bele hogy csomóan várják a vonatot.. miután már 10perce itt kellene lennie bemondja hogy késik még 10 percet, ami reggelente amikor igyekszik pontosan beérni az ember, elég baj! Mikor jön egy a vonat meg bemondja hogyaz első vágányon vonat HALAD kérem vigyázzanak. Tehát ez nem az a vonat, a tudatlanok át is futnak a buszhoz hogy elég a várakozásból, erre a vonat nem halad, hanem megáll :) Ezt hívom én "utasbarát" rendszernek, a végén még poénból át is bassza az embereket :):) Ha csak iylenkor kéne vonattal járnom, szerintem én is utálnám! (nem beszélve hogy reggelente akkora a tömeg hogy volt már hogy nem tudtam felszállni a vonatra és mire 2 kocsival hátrébb értem volna hogy körülnézzek a kaller fügyült és elment a vonat:))

Végezetül annyit, hogy szerintem sokan megérdemelnék a végzett munkájukért hogy több fizetést kapjanak. Nem csak mávnál, de más cégeknél is. Ha többet fizetnének a rendőröknek akkor valószínűleg egy-egy igazoltatásnál nem lennénekanynira elnézőek egykis susmus iránt, vagy ha az útlevélkezelők nem rohadtul alacsony béren dolgoznának a reptéren, akkor nekik sem érné meg elfogadni különböző adományokat, hanem többet érne megfogni a csalókat.. Sajna ez a helyzet itthon, de ez nem új dolog, már sok -sok év óta ez van..
Viszont itt ti ne egymást öljétek, mert az nem segít!

petya.bacsi 2008.12.16. 11:14:36

Mennyit keres? Anyám. Megyek vasutasnak, szakszervezetet alapítok, és sztrájkolok.

Mozvez 2008.12.16. 12:01:14

dontals: Végre valaki aki érti amit irtam:).
GI lehet a vezérigazgatóságra tör: úgyan is, ha a MÁV fizetne, akkor ő, mint felügyelő bizottsági tag megkérdezheti mire fel? Aztán, hogy a vezérigazgató mondjon le....
Az összes szakszervezeti vezető közül Ő az egyetlen az aki magasbeosztáást tölt be annál a cégnél ami ellen lázítja a tagjait.

Kopi3.14 2008.12.16. 12:13:49

Pisti: a problema jelentos resze olyan, hogy emberi okok adjak. Azon nem a szervezetnek kene valtoztatnia, hanem az egyes embereknek. PL rendszeres votl Bekescsaban, ahol osszesen van 7 vagyan utascserere, ebbol az 1-es, 4-es, 6-os egyik oldalan valamint az 5-os midnket oldalan magasperon, hogy elobb regi megsozkasbol varja a nep a voantot egyik vaganyon, amjd amikor mar a bejaraton is atjott akkor kozlik, masikra megy. Vasarnap delutan, lehessen rohanni midnenkinek. Vagy IP a peronnal sem biro 7-esrol indult, nem egyszer. nesze neki szolgaltatas. Utastajekoztatas rendszeres votl itt, hogy semmit nem bofogtek be, hogy vonat honnan, hova indul, apam joparszor ment faggatni a sok lehutot a forgalmi irodaban. Sokszor kapott uveges, ertetlen tekinteteket, meg ertetlenkedest. vagy vonat indulas elott ot percell az innnen indulo vonat meg nicns benn az allomason, es nem azert, mert nem erkezett be.

Kopi3.14 2008.12.16. 12:16:27

Lurko, Sasdon esetleg osszefuthatnank, bar meg nem tudom lesz-e kozlekedes, es ha igen hogy, mint. majd valami IC-re kapaszkodj fel, megbeszlehetjuk szemelyesen is.

dontals 2008.12.16. 12:49:24

Láttátok a MÁV-STOP új reklámfilmjét? Ha-ha-ha

www.youtube.com/watch?v=8tBXleVdgrQ

BKV Figyelő rakd ki légyszi új post-ba ha gondolod :)

petya.bacsi 2008.12.16. 13:00:27

Dontals: még most is a könnyeimet törölgetem :D

dontals 2008.12.16. 13:30:37

de remélem nem azért, mert olyan rossz:D

Mozvez 2008.12.16. 13:39:37

Dontals: Nem rosszak a videoid:)
Viszont azt is bemutatod amit az utazóközönség is tesz/tesznek. Merre utazol?
Amúgy rendszeresen lehet látni a váci oldalban a sinek mellett kidobott ülést, letörött asztalt, kitörött ablak szilánkjait. A desirok is egy darabig birták rongálás nélkül: aztán egyszer csak jött egy berepesztett ragasztott(!) tükör, amit csak a simenstől lehet megrendelni, kövel megdobált utasszélvédők és az egyik legdurvább egy vasanyaggal megtömött hóember (Borosjenöi téglagyárnál éjjel) ami a 3-as Desiro alját szó nélkül összetörte.

wowww 2008.12.16. 13:53:18

lurkó, nem téged akartalak én se sértegetni -csak ha órákat fagyoskodnál, lehet te se lennél túl türelmes. még elhiszem azt is -bár sok vasutasra nem illik -, hogy te jól dolgozol és többet érdemelnél. sokan mások is többet érdemelnének, ők meg még ennyit se kapnak meg tehetnek

több pénz meg nincs. ami van, azt is mi, állampolgárok pumpáljuk ebbe a kócerájba -így mint "tulajdonosok" teljes joggal feltehetjük, mire fel.

az a szerencsétek, hogy a mai bírói gyakorlat szerint nem jogszerűtlen attól egy sztrájk, hogy nincs elégséges szolgáltatás. ha palancsintasütős csinálja, az sztrájk, ha civil, az közérdekű üzem megzavarása

szóval sztrájkolni lehet, csak értelmetlen
azaz ne lepődj meg, ha ettől nem kapsz többet
viszont még kevesebbre fognak tartani - ennyi

Pistie 2008.12.16. 13:55:44

dontals jók a videóid ;)

www.youtube.com/watch?v=Jfjg8gzQooQ&feature=channel_page

February 06, 2008 --- változott valami azóta? :)

dontals 2008.12.16. 13:57:07

Mozvez:
Köszönöm. Igen, az utazóközönség is sokmindenben hibás, a 40 éves sokszor fűtetlen szerelvények azonban nem az ő hibái. Szerencsére van összehasonlítási alapom, a máv a béka s.gge alatt van még sok szomszédos ország vasútjához képest is.

Én amúgy a 70-es vonalon utazom, illetve lassan már csak múlt idő, mert ebben a hónapban vettem utoljára MÁV bérletet. Elegem volt a hitegetésből, a sorozatos magyarázkodásból, hogy mi miért nem működik. Megoldom máshogy a bejárást.

Mozvez 2008.12.16. 14:07:37

Megkaptam az új 70es szolgálati menetrendkönyvemet:). Isteni számot láttam benne... 41 perc Vácig... amit nem lehet tartani:).
Egyébként Váctól Nyugatiig nem tudom miért is van az, hogy mindenki egy ajtón szeretne felszállni. Csíkos szerelvényen külön sértödést okozott, mikor be mertem Vácon mondani: "A gyorsabb utascsere érdekében szíveskedjenek az összes ajtót igénybe venni."
Amúgy tény és való, hogy néha a kocsi rossz, néha a full szerelvény és van mikor a t. utas jön szólni, hogy elnézést nem lehetne kikapcsolni...
Az is jó kérdés hová tünik annyi pénz a vasúton, bár már kezdem megérteni:
-Forgalmista általi felhatalmazás indulásra 10.000 Ft,
-irásbeli rendelkezés, írása kézbesítése 6.000 Ft
A személykocsi javító mühelyek a szabad ég alatt vannak, dolgozók a szerszámot néha otthonról hozzák.

Mozvez 2008.12.16. 14:08:57

Tehát mind a két oldal híbás:).

Jetta13 2008.12.16. 14:12:34

Huh eltartott egy ideig mire végig olvastam a kommenteket. Hozzá teszem én is Pesten dolgozom/dolgoznék amíg a vasút/vasutasok engedik és a főnököm elviseli a kiszámíthatatlanságát a bejutásomnak.
Azt hiszem ebben a formában nem kellene talán sztrájkolni,hogy így csökkenjen a bérfeszültség a MÁV dolgozói között. Mert ez mostanság több okból is kivitelezhetetlen. A ráadás pedig az, hogy mostanra már inkább elítélik az emberek a sztrájkot és nem mondják azt, hogy igen igazuk van.

DE ÉS EZT TALÁN ÉSSZERŰBBNEK TARTANÁ MINDENKI SŐT A TÖMEGEK MÉG LEHET TÁMOGATNÁK IS, HOGY JÓ VESZTESÉGES A CÉG NEM MEGY AZ EMELÉS, DE AKKOR CSÖKKENTSÜK A KÖLTSÉGEKET ÉS MINDENKI KERESSEN REÁLISAN. VAGYIS AZÉRT MERT G.I. GASKÓ ISTVÁN AZÉRT NE KAPJON HAV 1,2MILL+ ÉS A MÁV VEZÉRIGAZGATÓNAK IS KICSIT SOK AZ A HAVI 3MILL+.

Legyen inkább a felső vezetésnek havi 400e Ft a fizuja egységesen, és amit most év végén így megtakarít a MÁV 2009 első 3 hónapjában azt kapják meg mint jutalom a dolgozók.

Jetta13 2008.12.16. 14:13:57

AZT LE MERNÉM FOGADNI, HOGY EZT NEM TÁMOGATNÁ G.I.

Mozvez 2008.12.16. 14:34:53

dontals:
Még adalék jövöre a váci oldal kap FLIRT-et az opciós megrendelésből.

Tommeeca · http://napimerites.blog.hu 2008.12.16. 14:52:25

Szeged-Kkdorozsma-Kecskemét IC elsőosztály 525Ft-ért, kevesebb mint 1óra alatt, sztrájk után mikor lesz ien szolgáltatás? :)

hard 2008.12.16. 14:55:40

15:30-ra van kiírva Kelenföldön egy vonat Győrig, ha jól láttam hazafelé.

NGabor 2008.12.16. 15:00:46

Első héten össze lesz fújva az összes. Lásd Margit hídhoz járó Desirok.

GI meg nem is akar megállapodni, csak cirkuszolni.

A VDSZSZ bejelentette: most már a reptéri dolgozókkal való szolidaritásból akkor is sztrájkolnának, ha a MÁV teljesítené a követeléseiket.

Én most küldeném el az összes szakszervezeti képviselőt a MÁV-ban betöltött funkciójából. X-létszám felett a szakszervezet kötelező. Törvény írja elő. De azt nem, hogy őket a cégnek kell fizetnie.

A legtöbb volt állami vállalatnál az új (általában külföldi) tulajdonos megkérdezte.
- Csókolom önnek mi a munkája?
- Szakszervezeti vezető.
- Ó örülünk, de félre értette a kérdést. Mi cégnél betöltött pozíciója?
- Ja, az nincs.
- Köszönjük, a felmondási időt nem kell ledolgoznia, viszont látásra.

wowww 2008.12.16. 15:01:50

Jetta, de ha Gaskó kevesebbet kapna: kevesebbért tudod kinek lenne kedve sztrájkot szervezni, strapás egy meló az! Ha nem lenne szolg. gépkocsi, be se érne vonattal időben, hogy elindítsa:)

(amúgy az a vezetői pénz hiába magas, szétosztva sajnos kevés embernek lenne elég)

petya.bacsi 2008.12.16. 15:29:33

Mozvez: ezen utasként én is gondolkodom. Mindenki a vonat elejére száll, teszik a megjegyzést, hogy nincs hely, a hátulja meg kong az ürességtől :D

Kopi3.14 2008.12.16. 15:34:47

Valaki mar emlegette valahol, kerne a sztrajkolo vasutasoknak a kovetkezo szamot:
Rihanna: Shut up and drive

Jetta13 2008.12.16. 16:35:55

WOWW
Az tény és való,hogy Gaskó és MÁV vez.ig. fizumegtakarítása nem lenne sok, de szerintem, nem csak ők kapnak ekkora pénzeket a MÁV-nál. Szóval az előbbi kijelentésem a többi ilyen nagyon dolgos, milliókat kereső kollégára is érvényes. Úgy elég nagy az összeg, de legalább eltűnnének az irreális összegek a dologból.Talán...

Jetta13 2008.12.16. 16:49:47

www.vdszsz.hu
A VDSzSz Szolidaritás által több mint 60 órája ismételten megindított sztrájkot egyre több szervezet támogatja szolidaritásáról. Így a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete, a Rába Rt. Munkavállalók Szakszervezete, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Villamos Független Szakszervezet, a Független HÉV Szakszervezet, a Metró észak-déli motorkocsivezetők Független Szakszervezete, és a lista folyamatosan bővül.

Ez most komoly, vagy az embereknek akik tagjai ezen szak.szerv.-nek nem szóltak a dologról?

zee83 2008.12.16. 16:51:09

Hali
Nem tudja vki meddig tart még abból a sztrájk alapból?

Kopi3.14 2008.12.16. 17:00:41

Jetta13: lehet az ottani vezetok tamogatjak gaskot, mert mar nem bir tobb tisztaszeszt magaba tolteni nagy oromeben a sztrajk sikeret latvan. ( Neki a sztrajk celja mint iden mar tobbszor kdierult az, hogy kaoszt okozzanak).

Mozvez 2008.12.16. 17:32:06

petya.bacsi:
Esztergomi oldal pázmáneum megálló hely 3 egység desiro az összes egyetemista az első egység első ajtajához:
kolléga a 1,5-ik percnél megunta:
"Tisztelt felszálló utasaink! Felhivom szíves figyelmüket, hogy a szerelvénynek 6 ajtaja van és mind a 6 egy helyre megy. Kérem vegyék igénybe az összeset."
Másnap szönyeg széle és nem dicséretért.

Megpróbáltam beregelni a VDSZSZ.HU-ra:
Megadandó kötelező adatok:
Felhasználó név, e-mail cím, vezeték- és keresztnév valamint mobiltelefonszám.
Miután megadtad majd az adminisztrátor eldönti ad e jogot.

macsek007 2008.12.16. 17:57:46

Kopi3!
Először is idézlek:
"Szerinted az helyes magatartás, hogy előzetes bejelentés nélkül kedetek sztrájkolni, kibaszva párezer úton levővel, aki sem étellel, sem itallal, sem ruhával nem arra készült, hogy a sok iq-isten vasutas miat vaalhol pusztarettentőnt kénytelen meghatározatlan ideig tölteni az idejét? mikor dolga lenne, és egyáltalán nem a rohadt, mocskos, karbantartást évszázadonta látó kocsiban ragadni bele az ülésbe, amit basztok rendbehozni, kitakarítani, egyáltalán emberi minőségben kiadni hogy forgalomba álljon?
tudod mit? Remélem hamarosan munka nélkül leszel, és sírhatsz akkor, hogy neked jár a 10 %, meg a 250k."
A válaszom:
Először is, nem vagyok hajlandó a szintedre lemenni.
Az Iq-val kapcsolatban csak annyit, hogy írásaid alapján nem állhatsz a magyar nyelv ismeretének tetőfokán, ha még arra sem voltál képes, hogy a saját anyanyelved helyesírási szabályait megtanuld.
Azt pedig én kérdezem, hogy ugye nem gondolod, hogy a kocsik tisztításáért én, egy kocsivizsgáló vagy egy forgalmista a felelős? Vagy nekünk kellene új kocsikat is venni?
Szerintem ez a felsővezetés dolga lenne.
Elég rég olvasgatom az oldalt, de most jutottam el odáig, hogy írjak is ide.
Itt mindenki olyan okos a témában, holott sok embernek fogalma nincs, mi folyik a Mávon belül. Ez már szinte olyan, mintha én magyaráznám meg egy sebész professzornak, hogyan kell egy szívműtétet megcsinálni.
Sok hozzászólás jelzőkkel van teletűzdelve. Elismerem, senkinek nem jó a sztrájk. DE!
Ezek a jelzők sztrájk nélkül is ott vannak, a mindennapi életben. A vasutas tahó, bunkó, sötét, stb. És a "kedves utas"? Aki odajön érdeklődni, de sem a Jónapot kívánok, sem a Legyen szíves szót nem ismeri. Csak odaveti a kérdést, és néz értetlenül, mikor ráköszön az ember válaszképpen, hogy Jó napot kívánok!
A másik, hogy én ma egyenruhában mentem ki reggelit venni magamnak. A boltban, az utcán, emberek állítottak meg, hogy fel ne adjuk a sztrájkot! Ami jogos, az jogos. És már nem csak VDSZSZ tagok sztrájkolnak, hanem más szakszervezethez tatozók is, sőt, szakszervezeten kívüliek is.
A vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy milliárdos a veszteség. Elkerülhető lett volna. Elég lett volna megegyezni, és az utasok is utazhatnának. De inkább a milliós veszteség, de a dolgozók akkor sem kapnak egy forintot sem. Ez lenne a vezetőség helyes hozzáállása? Mert semmiféle tárgyalásra nem hajlandóak.
Ja és még csak annyit: Mindenki azt mondja, hogy milyen jó nekünk vasutasoknak. Sok a munkanélküli, örüljünk, hogy nekünk van munkahelyünk.
Van felvétel a vasúthoz, mégsem jönnek az emberek. Vajon miért?

SzILvA 2008.12.16. 18:01:21

Szegény csóri vasutas dolgozók....nehogy megsajnáljam őket. 95 bruttó egy hónapban?????
Hát hogy merik kiszúrni ennyivel egy jegyellenőr szemét mikor éjt nappallá téve robotol, azt akinek sötét a bőrszíne meg sem bünteti aki fehér azt leszállítja egy többezres csekkel...voltam már egy-két ilyen esetnek szemtanúja...
De nem érdekel ha megyek haza rohadtul nem fogok jegyet venni, mert úgy döntöttem én is sztrájkolok, kiváncsi vagyok erre mit lépnek...
Diplomával örülök ha ennyit fogok keresni amiért éveket tanultam....
Lehet elmegyek vasutasnak hisz' itt még a szakszervezet is védeni fog...

macsek007 2008.12.16. 18:05:15

Zsebrambó!
Gyere! Meglepődnél, ha tudnád mennyi diplomás vsutas van.Mi tart vissza?

hard 2008.12.16. 18:10:04

"A vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy _milliárdos_ a veszteség. Elkerülhető lett volna. Elég lett volna megegyezni, és az utasok is utazhatnának. De inkább a _milliós_ veszteség, de a dolgozók akkor sem kapnak egy forintot sem."

most akkor mennyi?

Amúgy minek van felvétel? 37000 ember mire nem elég?

SzILvA 2008.12.16. 18:10:15

Szegény csóri vasutas dolgozók....nehogy megsajnáljam őket. 95 bruttó egy hónapban?????
Hát hogy merik kiszúrni ennyivel egy jegyellenőr szemét mikor éjt nappallá téve robotol, azt akinek sötét a bőrszíne meg sem bünteti aki fehér azt leszállítja egy többezres csekkel...voltam már egy-két ilyen esetnek szemtanúja...
De nem érdekel ha megyek haza rohadtul nem fogok jegyet venni, mert úgy döntöttem én is sztrájkolok, kiváncsi vagyok erre mit lépnek...
Diplomával örülök ha ennyit fogok keresni amiért éveket tanultam....
Lehet elmegyek vasutasnak hisz' itt még a szakszervezet is védeni fog...

macsek007 2008.12.16. 18:15:43

Hard!
A valóban dolgozó létszám már minimum alatt van. Sokkal több az ilyen-olyan vezető, meg irodai dolgozó, mint a forgalom lebonyolításában résztvevő. Szerinted én miért dolgozok szinte állandóan egyedül 7 kocsis vonatokon, és nem csak nappal, de éjjel is, nő létemre?

Mozvez 2008.12.16. 18:17:03

Macsek007:
igy van. A kollégák között van matek tanár, közlekedés mérnök stb.
Tölem is tegnap csak annyit kérdeztek mikor egyeznek meg.
Azért senki nem háborgott mikor a légiforgalmi irányányítók sztrájkoltak 5x annyi pénzért, mint amennyiért a kollégák. Tény és való ott ember életekről van szó. Itt is: van aki a sajátját (kocsirendező, tolatásvezető) van aki a kedves utasét kockáztatja 65-70e Ft-ért.

zee83 2008.12.16. 18:17:33

Kicsit visszaolvasgattam, nem vagyok teljesen otthon a témában.
Amit láttam, h az intelligencia kérdése sokszor felmerül. Ez szerintem egyén függő, mindkét oldalon vannak jó és rossz példák is, nyilván mindenki a rosszra emlékszik jobban...
Egyébként én bejárós vagyok egy 'elővárosból' és személyes véleményem, h miután az elégséges szolgáltatásról sem született megegyezés (ugye jol emlékszem?) igy nem igazán támogatom a sztrájkot, mint emlitettem bejárós vagyok és nincs / nem volt még elégséges szolgáltatás sem.

Kopi3.14 2008.12.16. 18:26:37

macsek007 2008.12.16. 17:57:46
A szintedre en mentem le, az elozo kommentedet tekintve.

Na, akkor vedd elo a helyesirasi problemaimat, ha mar ennyire okos vagy. Az eluteseket vondd ki belole. A modnatkezdo karaktereknel is rendre hasznalom a ashiftet, neha nem jon ossze a megfelelo pillanat. Szoval ami tenylegesen sulyos helyesirasi hiba, tetelesen sorold oket.

Te most vajon mit csinalsz, ha nem altalanositol? Az utas nem koszon, csak odaveti a kerdeset. Rednszeresen koszonok, kallernek is, aki csak bebofogi, hogy jegyeket kerem, esetleg meg sem nyikkan. Sot, elkoszonok tole. De akkro sem kapcsol.

Kocsik tisztitasa: felelos erte valaki, midnig csak mutogattok masra, hogy ki a felelos erte. akrbantartasert miert nem ti dolgozok vagytok a felelosek? muszaki hibas kocsit miert engedtek TI dolgozok a forgalomba? Csak nem az utas a felelos ezekert?

Tamogatottsag: megkerdeztel olyanokat is a tagmoatottsagot tekitnve, akik neadjisten fizeto utasaitok lennenek, nem kibicek? Mert mitn tudjuk kibicnek semmi sem draga.

Egyebkent a vezetes helyeben ennek a sztrajknak en sem engednek: mikor jelentettetek be, hogy sztrajk lesz? Mennyi lehetoseget hagytatok az embereknek flekeszulni ra? Mennyire torodtok a minimalis szolgaltatassal? gasko(ez direkt kisbetu) miert szokott olyanokat nyilatkozni, hogy teljes a kaosz, a sztrajk elerte celjat? miert nam vagytok kepesek normal munkanapokon tajekoztatast adni az utasnak a vonatok keseserol, indulasarol, gyakorlatilag semmirol, ami a dolgotok kellene legyen?(tobbek kozott) Miert hallani rendszeresen mar indulaskor, hogy xy IC muszaki okokbol elorelathatolag n perc kesessel indul. Akkor, amikor az n keses is letelt mar. Mi az, hogy muszaki okok iundulaskor, egy fejpalyaudvaron? Valaki nem kepes mukodokepes jarmuveket kiadni? Rendszeresen? Valaki ennyire lelkesen vegzi a munkajat, torodik vele? Nem akarom belemosni a dolgokat, mert midnenki hibazhat, es ennek lehet sulyos kovetkezmenye, de lelkiismeretesen dolgozott a mozdvez Monorierdonel vajon? Megerdemelte volna a beremelest ilyen hozzaallassal?


Egy kis pelda egy nyugati vasutnal bekovetkezett sztrajkrol: Elore meghirdettek, ekkor es ekkor lesz, ilyen idotartamu, mozdonyvezetok nem doglzonak, csak minimalis szolgaltatassal.
IC-k, tehervonatok nem mennek, RE-k nem mennek, RB_k sem mind, nem midnen fele.
Vasutallomason vasutasok alltak kinn, frissitot osztogatni, vizet, kavet, gyumolcslevet, informaciot adni a szokasos ket fon kivul plusz emberek voltak, akik naprakerszek voltak, es kulturaltan tajekoztattak az utasokat mikor megy merre vonat, a menetrendi tabla mukodott pontos informaciokkal, es volt kiszamithato kozlekedes emellett. Ami mo-n sok esetben nem valosul meg normalis esetben sem.


Mozvez 2008.12.16. 17:32:06
Csatlakozom, en is megkisereltem. Kisse sokat akarnak tudni az emberrol. Kommentek is elegge cenzurazottnak tunnek, es folottebb kevesen vannak.

SzILvA 2008.12.16. 18:33:17

Szegény csóri vasutas dolgozók....nehogy megsajnáljam őket. 95 bruttó egy hónapban?????
Hát hogy merik kiszúrni ennyivel egy jegyellenőr szemét mikor éjt nappallá téve robotol, azt akinek sötét a bőrszíne meg sem bünteti aki fehér azt leszállítja egy többezres csekkel...voltam már egy-két ilyen esetnek szemtanúja...
De nem érdekel ha megyek haza rohadtul nem fogok jegyet venni, mert úgy döntöttem én is sztrájkolok, kiváncsi vagyok erre mit lépnek...
Diplomával örülök ha ennyit fogok keresni amiért éveket tanultam....
Lehet elmegyek vasutasnak hisz' itt még a szakszervezet is védeni fog...

Mozvez 2008.12.16. 18:34:01

Kopi3.14 2008.12.16. 18:26:37
Kolléga és vjv észlelte a 3 desiro egyetlen budija sem jó. Kolléga közölte nem viszi sehová a szerelvényt erre az irányító felhívta, hogy vigye akinek pisilne kell azt meg kell várni az állomáson. A parancsot nem lehet megtagadni.

Pistie 2008.12.16. 18:39:01

mozvez: nem akarlak bátani, de én légiirányítónak készülök így képben vagyok és nagyobb a felelősség ott egy emberen, mint a mávnál! Mert itt legrosszabb esetben kisiklik a vonat, de valószínűleg könnyebb sérülésekkel megússzák (kivéve ha egymásba mennek hátulról a vonatok, ami mellesleg emberi hiba volt). Viszont ha a levegőben két gép összeütközik, az sok vonat árával ér fel, nembeszélve arról hogy 2-300 ember TUTI meghal. Plusz még ha nem pusztába zuhan le a gép hanem lakott területre akkor több100 méteres részeket tarol le a családi házakból.. És ennek következményei is vannak, főleg presztizskérdés, mivel manapság ez a legbiztonságosabb ágazat. Ráadásul míg egy irodai munkát például bárki meg tud tanulni és kereshet vele havi 100.000-et, addig egy légiir. munkához szigorú pszichológiai meg egészségügyi alkalmassági van, szigorú vizsgák és folyamatos ellenőrzések. Nem azért írom mert lebecsülöm amit csinálsz, régen mozvez akartam lenni én is, és szerintem egy fantasztikusan jó dolog lehet alapvetően! És nekem/nekünk itt nem azzal van a baj hogy Te kapjál-e többet, vagy azok akik tényleg dolgoznak, mert megérdemelnétek hogy többet kapjatok! De mért mások rovására kell ezt megcsinálni azt nem értem! Egyetemen pótlási hét van, ennél jobban nem lehetne beszopatni a vidékieket például.. Nem elég koncentrálni ezekre még szívjanak is a közelekdéssel :(
Macsek007: Én is láttam már pár "kedves utast", részvétem! :( De azért valami csak itt tart, miért csinálod?

macsek007 2008.12.16. 19:06:57

Tudod Kopi, te neveztél Gaskó láncos kismacskájának, aki csak vertyog, holott én is csak a saját véleményem írtam le, mint te, vagy bárki más itt.
Helyesírásban a "t" neked nem tetszik, mert pattogni, alatt, meg a miatt, az szerintem tt, és nem t. De mindegy...És kérésedre a melléütést nem számolom.
A szinten pedig azt értem, hogy jó lenne nem trágár szavakat használva véleményt nyilvánítani. Vagy ez már túl nagy kérés?
A másik, hogy pont én nem általánosítottam. Én úgy írtam: A kedves utas. Nem többesszámban. De a vasutasok, ami már többesszám, az minden vasutast jelent.
Kocsitisztítás: Míg nem adta ki a vasút vezetése maszek cégnek, sokkal nagyobb tisztaság volt. Arról nem beszélve, hogy talán az utasok is tehetnének a tisztaságért annyit, hogy nem dobálják szét a szemetet, koszos, sáros cipővel nem teszik a lábukat az ülésre, nem firkálják össze a vonatokat. Vagy ez nagy kérés?
Vagy úgy gondolod, hogy a takarítás az én felelősségem, mint kalauznak, és a kalauztáska mellé csatoljak seprűt, felmosóvedret?
Hogy kik állítottak meg a boltban, meg az utcán, fogalmam nincs. Nem ismertem őket. Abban vagyok csak biztos, hogy a nő aki kiszolgált a pultnál, még biztos nem utazott velem, mert emlékeznék rá.
Az utastájékoztatásról csak annyit a pályaudvarokon, hogy sokszor vonatindulás előtt 5 perccel még én sem tudom a saját vonatomról, hogy honnan fog indulni. Ez pedig szervezési hiba, és nem a végrehajtó szolgálaté. Ne gondold, hogy ez is egymásra mutogatás, ez tény. Az pedig, hogy műszaki ok miatt késik valamelyik vonat, csak egy szabvány-szöveg, ami a vezetőség hülyesége. Ezt mondatják be, ha gázol a vonat, ha felsővezeték szakadás van, de sorolhatnám. Holott egy vonatkésést jobban tudná tolerálni az utas, ha konkrétan bemondanák, hogy az pl. gázolás miatt történt.
Csak egy kérdés így a végére:
Eszedbejutott már valaha, hogy vonatkésés, koszos kocsi, stb miatt ne egy kalauzt, vagy forgalmistát, vagy vezért tégy felelőssé, hanem azokat, akiknek dolga lenne ezt megszervezni?
Nekünk még a nevünk is az, hogy végrehajtó szolgálat, ami azt jelenti, hogy amilyen utasítást kapunk fentről, azt kell tennünk. Ha azt mondják vigyük el a vonatot fűtés nélkül, hát vinni kell. A gond csak az, hogy ezért is mi kapunk az utasoktól, nem pedig az, aki elrendeli.

macsek007 2008.12.16. 19:22:06

PistiKSK!
Hogy miért csinálom több, mint 18 éve?
Édesapám 42 évet húzott le a vasútnál, és nekem már akkor is tetszett. Szeretek emberekkel foglalkozni, bár vannak nehéz esetek. De én úgy gondolom, hogy nincs lehetetlen. Lehet nagyképűen hangzik, de én nem sorolom magam a bunkó kalauz kategóriába, mert elismerem, hogy olyan is van. Én egy nagyon öreg nyugdíjas kalauztól tanultam a szakmát, aki azt tanította, hogy: Gyerekek, ezt úgy kell felfogni, hogy ti a vonaton otthon vagytok, és az utas a vendégetek, hát bánjatok úgy vele, mintha otthon fogadnátok vendéget. És ez így is van. Ha mindkét részről lenne annyi tolorancia, megbecsülés, hogy a másikat EMBERKÉNT TISZTELNÉ, töredéke ennyi konfliktus nem lenne. Lehet hihetetlen, de tőlem mosollyal szállnak le az utasok, elköszönnek, jó utat kívánnak.
Talán mondhatom, hogy engem "megcsapott a mozdony füstje", én szeretem a munkám, most is jobban örülnék, ha inkább dolgozhatnék nyugodtan, mint sztrájkoljak, és ezzel sok kolléga is így van. De egyszer az a bizonyos pohár betelik... Egyszer elég az ígérgetésekből, elég a hazudozásokból, és akkor szakad a cérna.
Én boldog lennék, ha tiszta, rendes vonatokon vihetném az utasokat az úticéljuk felé, de ez nem rajtam múlik. És ott a másik oldala, hogy jó szóból nem lehet megélni. Ettől függetlenül én a gyerekeimnek is azt tanítottam, hogy ne csak a pénzt nézzék, hanem olyan munkahelyet válasszanak, ami érdekli őket, szeretik csinálni. Lehet rossz döntés volt ezt tennem, mert mindkettő egy másik sikerorientált cég dolgozója, egészségügyben dolgoznak.
Én pedig azért maradok, mert ezt szeretem, ehez értek, itt érzem jól magam. Az pedig, hogy a munkámért megfelelő bért kapjak, azt hiszem nem egetverő kérés.

Pöttyös Bálna 2008.12.16. 19:36:04

Macsek drága, itt a gond csak azzal van, hogy ebben az országban sok más ember is szeretne a megélhetési szintnek megfelelő bért hazavinni, Te pedig, mint sztrájkoló vasutas, abban akadályozod, hogy az akár rosszul fizető állását megtartsa...
De ha már így elbeszélgetünk, Te mint szakszervezeti tag megkoppinthatnád vezetőd fejét, és elmagyarázhatnád neki, hogy barominagy hülyeséget csinál! Ha a béremelésetekért sztrájkolnátok (infláció szerintire gondolok), akkor még azt mondom, hogy oké, persze. Ha mindezt normálisan (morálisan, etikailag és jogilag helyesen) tennétek, akkor sem lenne semmi problémám.
De itt fejétől bűzlik a bizonyos halacska! Nem fogom ismét leírni, hogy ez mitől jogszerűtlen, úgyis felesleges! Akit meg kellett kenni, azt megkenték, és most szépen hallgat, az a dolga...
Személy szerint örülök, hogy vannak aranyos, kedves máv dolgozók, a mi vonalunkon dolgozókat is szeretem. Szerintem én sem épp a bunkó faja utas vagyok, nem ezt érdemlem!

macsek007 2008.12.16. 19:49:01

Jernee!
Mint írtam, én is jobban szeretnék dolgozni. Hogy nincs elégséges szolgáltatás, az nem a mi hibánk. A vezetőség tárgyalni sem hajlandó róla, amit ő ajánl, az az lenne, hogy 10 vonatból ne menjen 2, ami nevetséges. Az már nem lenne sztrájk, mert fel sem tünne. Azaz, adnánk egy nagypofont a semminek, mert max azt eredményezné, hogy telezsúfolt vonatok lennének, ami aztán a vezetőséget nem érdekelné. Hónapok óta megy a huzavona, az elmaradt bérek kifizetése tárgyalás alatt a bíróságon, de semmi konkrét lépés nincs. Januártól járna az elmaradt 4%-os béremelés, amit a Startosokon kívűl mindenki megkapott.Egy éve nem történik semmi, hiába kérjük szép szóval.Szerinted ezekután maradt más választás? Vagy még évekig kell könyörögni azért, ami jogosan megilletne minket?

Pöttyös Bálna 2008.12.16. 20:00:22

Macsek, én ezért nem Titeket hibáztatlak vagy okollak! Itt egy ÓÓÓÓRIÁSI probléma van, amit úgy hívnak: gaskó istván (direkt kisbetű). A vezetőség talán azért nem hajlandó tárgyalni, mert a Ti vezetőtök lehetetlent követel! Váltassátok le G.I.-t! Le kell ülni a MÁV vezetőséggel, és a béremelést kérni, horror nélkül, majd tárgyalni az elégséges szolgáltatásokról, ugyanis nem sztrájkolhatnátok az elégséges szolgáltatásokról való megállapodás nélkül - ezt a jogszabály mondja ki!

Mégegyszer mondomm, nektek sem és senki másnak sem a MÁV vezetőséget kell okolnotok, hanem csak és kizárólag G.I.-t! Mert ő NEM A TI ÉRDEKEITEKET VÉDI(!!!), csak káoszt akar, és nem mellesleg kijelentette, hogy ha meg is kapnátok a horror követeléseket, a sztrájk akkor is folytatódna! Kérdem én, akkor miért adna bármit is a MÁV?

Kopi3.14 2008.12.16. 20:00:40

macsek, pont a jv az, aki a muszakilag nem megfelelo kocsit kihuzhatja. Jv modnta, amikor lerohadt a orman kocsi a Keletiben klimailag, hogy most rantsa ki, es az sem lesz akkor? Igen, tegye azt. EGyebkent a MAv majd midnen teruleten ,ahol utas megfordul rendszeresen tapasztalom a beleszarast, jegyvizsgalotol kezdve penztaroson at, forgalmi irodan ulokig. mintha nem is a ceghez tartoznanak. Tegye midnenki rendesen a dolgat, majd utana sztrajkoljon.

macsek007 2008.12.16. 21:32:05

Kopi!
A válasz végén amit neked írtam, van egy kérdés. Arra elfelejtettél válaszolni.

lurkó 2008.12.16. 21:52:37

Kár hogy rosz ajtókat kopogtatsz. Ha 6 kocsiból 4-et az indulási állomáson hagynánk elképzelheted hogy a legtöbbszőr 200-400 utas hogy fog megosztozni 160 ülőhelyen. Akkor arrol lehetne itt irogatni ha meg nem közlekedtetném le a vonatot akor meg arrol. Másik kocsit nem adnak mert nincs miből elvenni. Ha melegben ha hidegben is az utas eljut a-bol b-be. Nehéz eldönteni melyik a jobb megoldás.

Pistie 2008.12.17. 00:11:31

macsek007 te egy jó kalauz lehetsz, és tök jó hogy szereted a munkád :) Remélem egyszer énis olyant dolgozhatok majd, amit hivatásnak érzek
melyik vonalon dolgozol?

Tommeeca · http://napimerites.blog.hu 2008.12.17. 00:12:48

" lurkó 2008.12.16. 21:52:37
Kár hogy rosz ajtókat kopogtatsz. Ha 6 kocsiból 4-et az indulási állomáson hagynánk elképzelheted hogy a legtöbbszőr 200-400 utas hogy fog megosztozni 160 ülőhelyen."

El tudom képzelni és még velem együtt jópár egyetemista, aki vasárnap szegedi IC-re szeretne szállni Cegléd után bárhol.

Mozvez 2008.12.17. 07:59:49

PistiKSK 2008.12.16. 18:39:01
Én sem azt mondtam, hogy egy szinten van. Bár volt egy német baleset aminek a helyszíne egy repülögép katasztrófához hasonlitott. És csak egy autópálya híd tünt el. Magyarországon pedig csak egy állomás épület fele.
De lehet Te is sztrájkolnál a helyükben, ha 70e-t kapnál nettóban 12 óra munkáért (macsek007-nál néha 16) amikor néhány ember a saját életét is kockáztatja.
Mozdonyvezetőnek szintén szigorú orvosin kell résztvennie és 2 évente vizsgázni újra és újra..
Az orvosi vizsgálat 4 nap: Alap orvosi, szemészet, fülészet, neurologia, pszichologia, tüdöszürés. És ezek nagy részét másoknak is végig kell mennie (váltókezelö pl.)
Ha a légiirányitók sztrájkolnak nem más rovására megy?:)
Én mindig azt mondom ezt nem igy kéne csinálni és nem ezeknek az embereknek. Ez nem a dolgozokról szól már régóta.

Kopi3.14 2008.12.17. 10:31:32

macsek: a mávot teszem felelőssé. Olvastad azt a kommentem, amelyikben egy szajoli esetet hoztam elő? Nem a kallert, vezért tettem felelőssé. Azt szidom, aki nem végzi a munkáját. Évek óta. Azt szidom, aki nem biztosítja a megfelelő karbantartást, aki forgalomba enged műszaki problémás kocsikat, aki trehányul végzi a munkáját, aki pénztárosként szarik az utasra, aki vasránap délben nem tudja megmondani mennyi és milyen kocsival megy Bp-re a reggel már lejött kocsi, aki utastájékoztatást nem tud adni, stb. Azt midn szidom, aki nem végzi el a munkáját. Aki elvégzi, azt nem szidom. És akikkel jv-kkel beszéltem eddig, vezérekkel, a pénzre nem panaszkodtak. A cég egyéb dolgaira igen.

Riese 2008.12.17. 10:47:11

Sziasztok!

Bár én nem vagyok érintett a vasúti utazásban, azonban felháborítónak tartom, amit a VDSZSZ megenged magának sztrájk címszó alatt.
Nem elég, hogy más emberek munkahelyét veszélyeztetik a kiszámíthatatlan sztrájkukkal, de emellett teljesen ellehetetlenítik az emberek életét is. Érdekes, ápolónők, orvosok miért nem sztrájkolhatnak így, amikor ezek a vasutasok lélegeztetőgépre vannak kötve?

Eleve már az érthetetlen számomra, amilyen követeléssel előállnak.

1., Magyarországon az elmúlt években nagyon sok állami céget privatizáltak: de ki hallott arról, hogy az ott dolgozók ebből bármit is kaptak volna??

2., És ha már szétosztásról van szó, nem lévén a dolgozóknak részvényük, ugyan annyi jogom lenne ebből részesedni, mint bármelyik másik magyar állampolgárnak, (pl aki e blogot olvassa) hiszen állami tulajdon lévén bárki nyújthatná a markát.

3., Miért csak a nyereségből akarják a részüket kivenni? Ha úgy gondolják, hogy részesedésük van a nyereségből, akkor lesznek szívesek az évek alatt felhalmazódott veszteséget is a magukénak érezni, és azt szétosztani maguk között. Ennek megfelelően, kapják meg a 250,000 Ft-ot úgy, hogy ezt az összeget levonva a veszteségből máris csak fejenként 1,900,000 Ft-ot kell megfizetniük a MÁV-nak… Kaphatnak részletfizetési kedvezményt...

4., Ha az adófizetők, vagyis a mi pénzükből folyamatos támogatásra szorul egy állami vállalat, szerintem roppant nem méltányos, ha ennek a bevételét szétosztogatnák, úgy hogy erre semmilyen jogalap nincsen.

Én úgy látom, hoy már bármit kitalálnak, csak dolgozni ne kelljen. Mint hétfő reggel Gaskó az M1 Este műsorában nyilatkozta, ha sikerülne is megegyezni a MÁV vezetőségével, akkor is sztrájkolnának, mert szolidaritást vállalnának a Ferihegyi dolgozókkal. Most úgy tűnik, Ferihegyen rendeződtek a dolgok. Ezek után a BKV-s dolgozókkal vállalnának szolidaritást??

Utolsó gondolatként csak annyit jegyeznék meg, hogy a sztrájk törvénynek megfelelően nem kellene bért kapniuk (még a sztrájk alapból sem) a kiesett időre. Megfontolnák, hogy meddig sztrájkolgassanak. És ha továbbra is így folytatják, akkor a dolgozók egy részét elküldeni (a most munkanélkülivé vált néhány ember biztosan szívesen kapna munka után) és a másik felét megkérdezni, hogy sztrájkol vagy dolgozik. Nagyon sokan jóval kevesebb pénzért dolgoznak, mint ők és jóval több felelősséggel a nyakukban, gyakran az életüket kockáztatva. Én elgondolkodnék a helyükben, meddig feszíthető a húr..

Mozvez 2008.12.17. 11:44:27

Kopi3.14:
Van egy olyan "elméletileg", hogy szvör (SzemélyVonatok Összeállítási Rendje). Nem mindenkinek van hozzá jogosultsága és elméletben évente, gyakorlatban meg állandóan változik.

Kopi3.14 2008.12.17. 12:21:50

Mozvez: na, ez is egy baj, ha állandóan változik midnen, menetrend, miegymá. Évente variálni kell a menetrendet, nem képesek egy olyan vázat adni neki, amibe be lehet iktatni vágányzárakat, egebeket, de nem kell évente újrakarmolni. :(

Mozvez 2008.12.17. 12:40:26

Kopi3.14
Tudod milyen a magyar ember?:)
Mindegyiknek más kell:). Semmi nem jó. Ha végre jó akkor több kell neki:).

E-one 2008.12.17. 12:50:28

Mozvez
"Ha végre jó akkor több kell neki:)."
Például biztos langyos állami munkahely van, miközben a világválság két kontinenst sodort bizonytalanságba, akkor legyen 250 000 plusz, meg 10%, ugye?

Mozvez 2008.12.17. 14:19:29

E-one 2008.12.17. 12:50:28
Hány mozdonyvezetőt láttál sztrájkolni a 250e-ért?
Vagy a 10%-ért?
Én a tegnapelött éjjelemet végig dolgoztam.
Megkérdezhetem mit dolgozol?

E-one 2008.12.17. 14:43:06

Kérdezd meg gaskót, ő tudja, hányan vannak...

Mozvez 2008.12.17. 14:52:34

E-one 2008.12.17. 14:43:06
Akkor, ohgy képben legyél:
1 cég sok szakszervezet
VSZ
VDSZSZ
MOSZ
GSZ
stb...

Ebből egy sztrájkol a VDSZSZ akinek tagjai:
vezetőjegyvizsgáló, forgalmist, váltókezelő, karbantartó személyzet.

A MOSZ vagy is a mozdonyvezetők nem sztrájkolnak, csak a fentiek hiányában nem tudnak sehová menni max tehervonattal.

E-one 2008.12.17. 16:53:40

Tehát segíts, jól értem, ugye.
Elhatárolódsz a VDSZSZ sztrájkolóitól, akiknek nem elég semmi, csak irreális követeléseikkel megbénítják a fél Magyarországot. Továbbá szeretnéd elmondani, hogy a magad részéről vállalnád a munkát. Ugye?

Mozvez 2008.12.17. 16:58:25

E-One:
Ha olvastad volna korábbi írásom:
Én dolgoztam/dolgozom.
De mivel a VDSZSZ dolgozói nem dolgoznak ezért elég nehéz elindulni.

Mozvez 2008.12.17. 17:18:34

www.mosz.co.hu/mosz.co.php?PHP_id=111&sernum=388&arr_num=20

Mozdonyvezetők Szakszervezetének Közleménye

A Mozdonyvezetők Szakszervezete növekvő aggodalommal figyeli, hogy a VDSZSZ jelenleg is tartó részleges sztrájkja egyre nagyobb társadalmi elutasítást vált ki, sőt a mai parlamenti vitában az egyik képviselő javasolta, hogy módosítani kell a sztrájktörvényt. Az emberek nem különböztetnek szakszervezet és szakszervezet között, ezért egy kalap alá vonják az összes vasutas szakszervezetet, a már említett szerveződéssel. Ez mérhetetlenül igazságtalan és méltánytalan kollégáinkkal szemben. A MOSZ eddig sem, most sem és a jövőben sem ítél el sztrájkoló munkavállalót, vasutast. Mint erős és sztrájkképes szakszervezet azonban nem tud egyetérteni azokkal az eszközökkel és módszerekkel, amelyeket a VDSZSZ alkalmaz.

dontals 2008.12.17. 19:23:27

Mozvez:
Jó látni, hogy a mozdonyvezetők legalább értelmesek.

Amúgy egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a kedves sztrájkoló szarháziak, mert az ország csak nem bénul meg miattuk. Nocsak, nocsak. Szóval évi több mint 1o0 milliárdot meg lehetne spórolni, ha nem csak akkor állna a vasút, amikor a sztrájkolók hőbörögnek?

Elővárosból járok be most éppen busszal. Nagy ugyan a tömeg, de majdnem mindenki meg tudja oldani a bejutást.

Amúgy érdekes adataim vannak:
Spanyolország: 42 millió lakos
32000 vasutas
15000 km pálya

Magyarország: 10 millió lakos
35000 vasutas
7500 km pálya.

Érdekes...

Mozvez 2008.12.17. 20:14:24

A 35.000-ből kb 3000 dolgozik az irodában legalább.
A spanyoloknál bejött az egy központos forgalom irányítás egy ember számítógéppel 10-12 állomást "ural".

hard 2008.12.17. 20:52:19

Jól gondolom, hogy mivel elég 1-2 ember sztrájkja, hogy az állomás másik 40-50 embere ne tudjon dolgozni, ezért pár naponként cserélődik, hogy ki sztrájkol? Mivel így nem olyan nagy a fizetéskiesés, dolgozni meg ugyan úgy nem kell, mintha sztrájkolna.

dontals 2008.12.17. 21:18:25

Értem, szóval szervezés kérdése az egész.
Amúgy akkor Mo-on 16 ezer vasutas elég lenne? Végül is fele annyi pálya van. A színvonalbeli különbségről nem is beszélve.

Ákibard! 2008.12.17. 21:29:33

Dontals!

Azért gondolkozz egy kicsit, Spanyolhonban úgy gondolom nem lehet túl sok hely, ahol kézzel állítják a váltókat, vagy épp helyben, ahogyan azt írták fentebb is, egy ember ural 10-12 állomást!
Náliunk meg rosszabb esetben egy állomáson egy FSZT, és a két toronyban 1-1 váltókezelő. Ez 3 ember per állomás, 12 állomáson 36 ember.
Nyilván ki lehetne váltani központi irányítási rendszerekkel őket, csak az pénzbe kerül, méghozzá tetemes pénzekbe ... :(

Amúgy a 36.000 magyar "vasutas" azért jóval kevesebb, bár kérdés mit értünk vasutas alatt? Ha odaszámojuk pl. az IK-sokat is akkor tényleg ennyi a szám.

üvöltő dervis 2008.12.17. 22:06:58

Üdv mindenkinek!

Megpróbálok kedves és kulturált lenni. De nahéz, nagyon nehéz. A VDSZSZ elmehet a búspi@@ába a sztrájk miatt, több mint 15 ember vesztette el a munkáját és komolyan gondolják még mindig a 10 %-os béremelést meg a 250e FT-ot? Mindeközben a mav-start.hu-n az az infó, hogy a Nyugati indít vonatokat. Lehet azt mondani, hogy indít, de kinek, minek?
KB 2 óránként megy egy vonat bármilyen irányba...
ki várja ki.... na mindegy, ott rohadjon meg az összes bakter, már bocsánat.

Tommeeca · http://napimerites.blog.hu 2008.12.17. 23:07:35

Lehet, hogy a Nyugatiból össze-vissza indulnak a vonatok, de az biztos, hogy Szeged-Kkdorozsmáról ennyi idő alatt, ilyen kevés pénzért IC I. osztályon még sosem értem haza. Mikor nincs sztrájk miért nem megy minden ilyen gördülékenyen?

petya.bacsi 2008.12.18. 08:51:33

MozVez: hát igen, ilyenkor értem meg, amit ex-vasutas ismerősöm mondott: a mozdonyvezetők egy külön "kaszt" a MÁV-on belül. Ha ők sztrájkolnak, akkor nagy eséllyel megáll minden.

De amikor a a Gombos Gyuri bácsi (VDSzSz plakátboy) és a krampácsolók (abszolút hallással rendelkezők), kalauzok, váltókezelő, toronyőrök, akkor csak részleges a sztrájk. Viszont akik dolgoznak, azok előtt továbbra is le a kalappal, ahogy olvasom a VDSzSz oldalon a beszámolót, nem lehet könnyű a dolguk...

A közlekedés megy a legtöbb helyen, de a meglepi majd januárban jön a fizetéskor. Továbbra is tartom azt, hogy ha nem tetszik, lehet keresni más munkahelyet. Mindenki más ezt teszi...

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 10:53:34

Sziasztok.
Régóta csak olvasgatom a hsz-eket itt. Eléggé durva, sértő kifejezéseket is lehet találni. Mindegy. Minősíti magát a bloggoló.

Én személy szerint elutasítom a 250e Ft-os követelést. Nem kell. Nekem az elmaradt bérem kell. A 4% amit minden más vasúti ág dolgozója megkapott csak a Start Zrt dolgozói nem. Továbbá a 10% kiszervezési pótlékot is hiányolom. Mindenki más megkapta csak a Startosok nem.

Tisztelt Mozvez.
Még jó, hogy ti nem sztrájkoltok, amikor ti megállapodtatok már 35%-os műszakpótlék (a többi vasutasnak maradt a 30%, igazságos ez?), béremelés.

Mellesleg ne a vasutasokat szidjátok a sztrájk miatt, hanem az államot! A Start már rég aláírta volna a béremelésünket, de a kormányzat nem engedte. Erről ennyit.

Az elégséges szolgáltatásról sem a VDSZSZ tehet, hanem a MÁV, mert olyan tervezetet nyújtott be, ami elfogadhatatlan. 7-11ig minden vonat, amúgy minden irányban 2-2 vonatpár. Ez azt jelenti, hogy a vonatok 90% közlekedne. Ez nem sztrájk szerintem.

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 11:17:46

Egyébként a legjobb, hogy amikor azt mondjátok, hogy a vasutas nem dolgozik. Ez tetszik. Átgondolva ti tényleg azt látjátok, hogy nem dolgozik, mert a saját munkámból kiindulva (Kocsivizsgáló) egy induló vonatnál, amit ti láttok az a fékpróba. Ez az utolsó dolog, ami a vonatnál történik, hogy meneszthető legyen. De! Ott van még az elővizsgálat. Azt ti nem látjátok, mert nem közvetlenül előttetek történik.
Aztán ott van még az egyéb vizsgálatok. Érkező vonatvizsgálat, ezt szintén nem látjátok, mert nem az utas előtt történik, és nem utolsó a sorban a Vonatfuttatás. Az utas megint csak azt látja, hogy a Kocsivizsgáló csak áll és les ki a fejből a vonat felé. Az áthaladó vonatoknál ez az előírás.

A felelősség kérdése?!
Tetszik, amikor mondjátok, hogy nincs felelősség a vasutasokon. :-)
Rajtam hatalmas felelősség van, hogy az a vonat meg tudjon állni ahol, kell. Ne essen ki a sínről.
Esetemben még belép a Teher vonat is, mert a magán vonatot a Start Zrt Kocsivizsgáló vizsgálják. Szerintetek egy ilyen tehervonatban mekkora értékű áru van? Nem 4 forint. Én viszont 4 Ft, azaz NÉGY forintot kapok km-ként, ha kimegyek és megvizsgálok egy vonatot, fékpróbázok. Ergo van felelősség.

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 11:20:04

Kedves Kocsivizsgáló!
Továbbra is állítom, hogy nem az állam és nem is a MÁV a Ti ellenségetek, hanem a vezetőtök! Át kéne gondolnotok, hogy megfelelően vezeti-e a szakszervezetet azzal, hogy Titeket hoz lehetetlen helyzetbe, hiszen a követelései irreálisak, és ezen az álláspontján nem is hajlandó változtatni! Fel kéne ismernetek, hogy fel- és kihasznál Titeket, a munkavállalókat! Nem a követeléseket akarja érvényesíteni, hanem káoszt okozni!
Így ő már most elégedett, viszont Ti még mindig szívjátok az utasokkal együtt!
A szakszervezetnek melletted, a munkavállaló érdekéért kéne kiállni, de miből gondolod, hogy azzal a kijelentéssel, hogy ha a MÁV meg is adja, amit akar, akkor is folytatódik a sztrájk a ferihegyi szolidaritás miatt??? Egyértelműen nem Titeket képvisel, de erre már nagyon rég rá kellett volna döbbeni, és új vezetőért sztrájkolni!!!
Amennyiben lemondanátok a net250ezerről, és csak a béremelésért sztrájkolnátok, biztos vagyok benne, hogy a MÁV is vidámabban ülne le tárgyalni!
Az a helyzet, amíg Gaskó lehetetlent követel, én is az elfogadás ellen vagyok, de a sztrájk ellen is, mivel az az egy darab bazári majom terroristaként tartja kezében az országot és a közlekedést! Szerintem fel kéne írni Osama mellé a fekete listára!

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 11:20:24

És még egy dolog, ami eszembe jutott. A Magyar államnak a legjobban adózó cég az a MÁV és a leányvállalatai. Nálunk minden egyes fillér meg van adózva. A maszek pedig mindenféle dolgot le tud írni az adójából.

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 11:24:27

Kedves Jernee.

Én, mi itt Miskolcon már ezerszer mondtuk, nem Gaskónak, mert ő nem jön ide, hanem a területi képviselőnek, vegyék ki. Nem történt semmi.

Arról, hogy kiállunk a Mávon kívüli dolgozókért pedig annyit, hogy NEM. És ezt biztosra mondhatom, hogy a mi túrunk nem fog másért sztrájkolni. Kivéve a Tűzoltókért. Ez megbeszélt TÉNY!

macsek007 2008.12.18. 11:33:41

Jernee, idézlek:
Amennyiben lemondanátok a net250ezerről, és csak a béremelésért sztrájkolnátok, biztos vagyok benne, hogy a MÁV is vidámabban ülne le tárgyalni!

Nemhogy béremelést nem ad a cég, de egy éve tartozik azzal a 4%-al, amit Kocsivizsgáló is említett... És azt az összeget a Máv vezetősége adta, nem sztrájk útján, csak épp a Startosok közül egy ember sem kapta meg.

Ezekután szerinted hitelesnek tartható egyetlen kijelentés is tőlük?

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 11:36:25

Nah ennek nagyon örülök, végre valaki, akivel el lehet értelmesen beszélgetni! :)
Szóval, ha a sztrájktól várjátok a megváltást, sztrájkkal kell gaskót is eltávolítani, csakhogy ehhez őt meg kell kerülni, ugyanis most ő diktál! Nem tudom, hogy néz ki nálatok a rendszer, DE a gaskó alatt álló közvetlen beosztásban lévő emberkének kéne sajtóközleményben kijelenteni, hogy a sztrájk új követelése gaskó eltávolítása! Hidd el, már egy jó pont! :)
2. Akkor mit csináltok, ha gaskó bejelenti, hogy immáron a ferihegyi dolgozókkal szolidaritási sztrájk is van? Munkábaálltok? Vagy hogy tiltakoznátok?

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 11:44:09

Macsek, én elhiszem, hogy pipa vagy, és ebben igazad is van, DE ennek így bazira nincs értelme! Ti nem fogtok kapni semmit, mi nem tudunk utazni, a MÁV a haját tépi, és most jön a POÉN: gaskó örömtáncot jár és tapsol!!!

Ez a sztrájk kinek jó? gaskónak... Miért? Elmélet következik: talán azért, mert valaki (ellenzéki) megkente, hogy csináljon káoszt, mert így talán a kormányt akarják meneszteni (de ez csak elmélet...)
Macsek, a kenőpénzből pedig Ti nem kaptok!!!
Viszont ha a béremelést kisztrájkoljátok, abból gaskó részesedik... Megint ki jár a legjobban???
Szóval kedves Macsek, én csak annyit kérek, hogy álljatok fel gaskó ellen, tüntessétek el, mutassátok meg NEKI, hogy erősek vagytok, és ha már nem a káosz elmélet uralkodik, lehet újragondolni a dolgokat! Erőszak erőszakot szül, ide okos ember kell, nem az a bazári majom!
Most akármeddig is sztrájkolhattok, kapni BIZTOS nem fogtok semmit, viszont a buta utas meg Titeket szid, és belétek rúg... Igen, ahogy van buta vasutas, úgy van buta utas is!!!
Nektek, dolgozóknak ez az állapot sehogy sem jó... Lépéseket kell tenni, ami nem egy-két nap!
Ha gaskó eltűnik, és sztrájkolni kezdtek a béremelésért, eskü még én is a sínekre ülök! :)

macsek007 2008.12.18. 11:45:05

Kocsivizsgáló!
Ne lepődj meg, hogy azt gondolják a civilek rólunk, hogy nem dolgozunk. A jegyvizsgálói munkáról is azt tartja mindenki, hogy csak integet a vonat mellett, meg lyukasztgatja a jegyeket. Ezeket az embereket úgy elvinném magammal egy jó kis 16 órás szolgálatra.
De egyébként lényegtelen, nekem nem a munkával van bajom, nem is az utasokkal, hanem a sok eszement rendelettel, és a rengeteg erkölcsi megalázással a vezetőink részéről.

petya.bacsi 2008.12.18. 11:46:34

Kocsivizsgáló80: csak pár észrevétel.

"A Start már rég aláírta volna a béremelésünket, de a kormányzat nem engedte. Erről ennyit."

Melyik béremelést? Amit a Gaskó akar? Vagy melyiket? Mert amit Gaskó akar, az enyhén szólva is arcpirító. Miért kapna a MÁV dolgozó nagyobb béremelést, mint mondjuk egy BKV-s, vagy egy Postás? Állami cég mindhárom...

Jernee megemlítette, hogy a legnagyobb ellenségetek a vezetőtök. Ebben mondjuk van valami, mert Ti vagytok az ő kis sakkfigurái a sakktáblán. Ha nem tudjátok leváltani, ki kell lépni a szakszervezetből, és át kell lépni egy másikba. A MÁV-nál egy vagonnyi szakszervezet van.

Én nem vagyok szakszervezeti tag a munkahelyemen, mert az ottani szakszervezet úgysem védene meg, ha oda kerülne a sor, a fizetésemből meg ne vonjanak le pénzt, hiszen nem csinálnak semmit sem. Érdekképviselet. Kinek az érdekét képviselik? Ez volt az legelső dolog, amit megnéztem. Nos, nem az enyémet, innentől meg elmehetnek a sóhivatalba.

Tetszik, hogy a VDSzSz honlapján ez van: "Az ország egyre több pontjáról jelzik a sztrájkolók, hogy a szolgálati helyeken rendőrök jelennek meg(...). alkalmas a az alkotmányos jogukkal élő munkavállalók megfélemlítésére is."

Hát igen, csak a sztrájkolóknak vannak jogaik, alkotmányos jogaik, az, hogy az utazóközönség jogai, esetleges alkotmányos jogai sérülnek, az senkit sem érdekel.

petya.bacsi 2008.12.18. 11:47:34

Macsek07: semmivel sem hitelesebb a MÁV vezetése a szememben, mint a VDSzSz vezetése...

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 11:49:39

Köszönöm szépen. Akkor velem nem lehet ezek szerint értelmesen beszélgetni.

Én most szabadságon vagyok, holnap már megyek dolgozni, remélem nem sztrájkolni. Meg fogom említeni a dolgot Gaskó eltávolításáról, mert már nekünk is piszkálja a csőrünket, hogy nem egyezkedik, hanem követel.

A Szolidáris sztrájkról pedig annyit, hogy szerinted miért Észak-keleten volt mindig a legnagyobb a sztrájk támogatottsága? Azért mert Borsodban mindenki minket figyel. Értsd úgy, hogy a Mozdonyvezetők mellett a Kocsivizsgálók a legösszetartóbbak. Tehát úgy van a Kocsivizsgálók között -és volt már rá példa, hogy messzebbről telefonáltak a véleményünkért-, hogy ha Miskolc áll, akkor áll: Hidasnémeti, Bánréve, Füzesabony, Eger stb. Gondolom ez fordítva is igaz lenne.

petya.bacsi 2008.12.18. 11:50:47

"Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 10:53:34
Az elégséges szolgáltatásról sem a VDSZSZ tehet, hanem a MÁV, mert olyan tervezetet nyújtott be, ami elfogadhatatlan. 7-11ig minden vonat, amúgy minden irányban 2-2 vonatpár. Ez azt jelenti, hogy a vonatok 90% közlekedne. Ez nem sztrájk szerintem."

Hát én a mostanit sem hívnám sztrájknak...

macsek007 2008.12.18. 11:53:12

Kocsivizsgáló!

Üdvözlet a Tiszai dolgozóinak!
Visszahúz a szívem közétek!

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 11:54:26

Petyabácsi.

Arról nem tudok, hogy melyik béremelést írta volna alá de biztos, hogy egy artelnatívát. Számokat nem tudok. De ezt megbízható forrásból tudom, nem a szakszervezettől.

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 11:54:37

petya.bacsi, itt már rég nem jogokról van szó, azok ebben az országban nem léteznek!
Indítványozom, hogy fogjunk össze utasok, és menjünk el felnyitni a vasutasok szemét, mert a legtöbbjüknek fogalma sincs, miről van szó!!!
Meglátásom szerint három vasutas van jelen pillanatban:
1. aki nem sztrájkol, mert átlát gaskón, vagy félti a munkahelyét...
2. aki sztrájkol, mert beveszi ezt a maszlagot, és hisz gaskónak (őket kell felvilágosítani)
3. aki nem akar dolgozni, mert kényelmes... (na ők mehetnek a levesbe)

Persze, fel kell lépni az elnyomás ellen, már kapitalizmus van! Csakhogy jelen esetben nem az állam, és nem a MÁV az elnyomó, hanem gaskó!

Az meg, hogy rendőrök... hát kérem szépen, ennek az éremnek is két oldala van: ha nekimegy az elborult agyú utas a vasutasnak, majd a rendőr rendet tesz. Erre ki gondolt?

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 11:56:41

Macsek

Mikor mentél el és hová is. Lehet, hogy ismerjük egymást.

macsek007 2008.12.18. 11:58:48

Kocsivizsgáló!
90 óta vagyok a cégnél, 8 éve pedig Pest.

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 11:59:20

Kocsivizsgáló, megítélesem szerint Te értelmes vagy! Örülök, hogy ilyen emberek (is) dolgoznak a MÁV-nál!
Nekem jelen helyzetben a butákkal van gondom, meg a kétoldali gennyes munkaundorban "szenvedőkkel", és sajnos - ahogy látom - jelen helyzetben ezek vannak többségben...

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 12:01:46

Még egy gondolat: gaskót eltávolítani nem lesz egy egyszerű menet... Gondolom, a Ti béreteknél sokkal több pénz van a dologban, ami szintén nem hozzátok folyik be! Nah ahhoz kell erő és kitartás, hogy a terrorizmust megszüntessétek... De szerintem ebben bőven kapnátok támogatást az utazóközönségtől is! :)

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 12:04:21

Jernee.
Te még mindig tévedésben vagy. Ki az aki munkaundorban szenved? A jelenlegi sztrájkoló? Vagy akit látsz és éppen nem dolgozik?

Macsek.
Akkor nem ismerjük egymást mert én még csak 2002ben jöttem a céghez.

macsek007 2008.12.18. 12:06:01

Jernee, ezt látod nem hiszem...
Míg az utasok nagy része a butaság olyan szintjén áll, hogy a kalauzt hibáztatja, hogy miért egy ócska, lepusztult kocsiban utazik...Mintha nekünk nem lenne jobb egy kulturált, normális környezetben dolgozni, ahol nem kellene 5 percenként a vezetőség trehánysága miatt elnézést kérnünk olyan dolgokért, amik nem a mi hibánk.

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 12:10:41

Kocsivizsgáló, személyesen ismerek ilyet... Kétpofára röhög, hogy legalább nem kell dolgozni, de hogy miért van a sztrájk, arról fogalma sincs! Ne mond, hogy ilyen 100%-ra nincs!

Macsek, általánosítasz... Pedig pont Te mondtad, hogy ne legyen általánosítás! Persze, van idióta, hülye, buta utas, de miből gondolod, hogy ők vannak többségben? Ha a gaskó verziót kipróbáltátok, mi veszteni valótok lenne, ha ezzel is próbálkoznátok?
Én támogatom gaskó leváltását, 1 szavazatotok már van! :)

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 12:16:52

Az a baj, hogy ez nem csak úgy működik, hogy zavarjuk el. Lehet olyan is, mint a képviselőknél, nagyobb cégek vezetőinél, hogy olyan szerződést írt magának, hogy csuda. Gondolok itt a végkielégítésre, egyéb záradékokra.

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 12:24:11

Kocsivizsgáló, igen, igen... De abba gondolj bele, hogy utána nyugi lenne... Kapnátok egy fasza vezetőt, aki valóban a Ti érdekeiteket képviseli! Vagy amit petya.bacsi írt: lépjetek át másik szakszervbe... Ha eltűnik a tábor, a vezér is elbukik...
Nézd, én csak azon gondolkodom, hogyan lenne jobb mindenkinek, mert így nem jó, sem neked, sem nekem, sem senki másnak... Egy embernek jobb, ez tény, csak az ő jóléte engem speciel bazira nem érdekel...
Ha tudsz jobb megoldást, nosza rajta! Akkor én nem okoskodom!

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 12:27:57

Plusz akár milyen szerződése van, nem hiszem, hogy lenne benne olyan záradék, ha elzavarják a védencei, mert nem megfelelően látja el a munkáját, akkor is megilletik a milliók! :) Okosan kell csinálni, hogy fedhetetlen legyen a buli... Ehhez meg biztos ki lehet kérni valami okos ember véleményét, segítségét!
G. ön a leggyengébb láncszem, viszlát!!! :) Egy perce van, hogy elhagyja a földrészt... :)
Amint lelép, visszük a rohadt paradicsomot meg a záptojást. :D

(Wow, sziporkázom) :)

macsek007 2008.12.18. 12:31:55

Jernee!
Dehogy általánosítok!
De az tény, -és valamilyen szinten értem is-, hogy az utasok nagy része velünk veszekedik, mert velünk találkozik. Én már számtalanszor mondtam, menjenek, és mondják el ezt a vezetőségnek is. A válasz az volt, hogy az én dolgom, hogy jelentsem, és oldjam meg.
Csak épp én írhatok bármit felfelé, az a döglött macskát is jobban érdekli, mint azt akire tartozna...

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 12:40:34

Macsek, és a sztrájk hat? Úgy érzed?
Persze, csináljunk botrányt! Csak ne olyan emberek rovására, akiknek az egészhez semmi köze.
Annyi pénzből, mint ami a sztrájkra elment, már olyan propagandát lehetett volna verni, hogy csak na!
Szerintem nem az utasnak meg a vasutasnak kellene küzdenie egymással, hanem pont, hogy össze kell fogni!
A gond az, hogy mivel a magyar birka nép, ehhez is kéne egy "vezető"... Amíg nincs irányítás, addig káosz uralkodik. gaskó esetében irányítás alatt is káosz van, ezért vezetésre alkalmatlan.
Lehet itt okoskodni, meg feltételezéseket gyártani egész nap, csak addig nincs értelme, amíg a terrorizmust támogatjuk. Ha meg sem próbálunk a helyzeten javítani, hogy várhatjuk el, hogy javuljon?

macsek007 2008.12.18. 12:49:16

Jarnee!
Itt Gaskó eltávolítása kevés lenne. Az életben nem lesz normális vasúti közlekedés, míg nem olyan emberek lesznek a vezetők, akik valóban vasutasok, tisztában vannak a sínek közt uralkodó dolgokkal, az utasok igényeivel, akik tudják milyen körülmények között dolgozunk, min kellene változtatni.Akiket "jut is, marad is" elven nem csak a saját zsebük megtömése érdekelné, hanem anyagi és ERKÖLCSI megbecsüléssel az összes dolgozót arra ösztönözné, hogy szívvel-lélekkel tegye a dolgát, és ne attól rettegjen, hogy egy túlképzett manager mikor, milyen idióta ötlettel jön elő, ami sokszor értelmetlen, és kivitelezhetetlen.

E-one 2008.12.18. 13:18:02

Hurráhurrá.
Végre valami értelmes párbeszéd alapból nem egyetértő felek között - szükség lenne erre még pár témában Magyarországon.
Teljesen jogos, nem minden vasutas ellen kéne fordulnia a közharagnak. Csak tudjátok, amíg olyanokat olvas az átlagutas a vdszsz.hu-n, hogy "A munkabeszüntetők két asztalnál kártyáznak, a háttérben megy a DVD. Erről az idillről csak egy sztrájktörő maradt le, aki most valahol az országban épp egy vonattal szív", addig nem csoda, hogy felmegy a pumpa.

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 14:06:33

E-one.

Egy kérdés. Te ha az ő helyükben lennél mit csinálnál? Komolyan! Meredten bámulnál magad elé?

Egyébként a nyílvánosság felé mindig eltorzul az információ. mindkét irányból. igaz ez a Tv-re, újságra, stb.

E-one 2008.12.18. 14:22:44

Nem, félreértettél.
Nem az a bajom, hogy kártyáznak/dvd-t néznek, hanem az a pökhendi, lekezelő stílus, ahogy lesajnálják azokat, akik úgy döntöttek, nem sztrájkolnak.

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 14:24:42

Ebből a szemszögböl is értem a dolgot. gondolj bele. Mi van ha megadják amit kérünk. Ők is megkapják akik nem tettek érte semmit, és nem utasítják vissza a pénzt.

E-one 2008.12.18. 14:28:23

Mellesleg szerintem nem kapják meg, ahogy ti sem. Előbb ürül ki a sztrájkalap. De oké, te sem vagy jós, én sem, majd meglátjuk, mi lesz, ezen hiába vitázunk.
Mondom, a stílus a baj. Olvasod a VDSZSZ hnlapján a tudósítást, éppen hol mi történik a sztrájkkal? Engem nagyon dühít az, hogy szerintük aki nem sztrájkol, az egy szerencsétlen hülye. De még akár ezt is el tudnám fogadni, csak mondanák intelligensen.

macsek007 2008.12.18. 14:41:41

E-one!
Akkor egy sztori. De igaz. Egyik kollégánk nem sztrájkolt. Viszont ott ragadt éjszakára az egyik állomáson. Senki nem törődött vele. Egész éjjel az ottlévő vasútőrökkel dideregte át az éjszakát, túllépte a 16 órát. Nem volt érte küldve szolgálati gépkocsi, hogy hazajuttassák, ha már a munkáltató és az utasok érdekeit szolgálta.
Következő szolgálatában bejelentette, hogy sztrájkol.
És azt hiszem, érthető miért.

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 14:47:42

Macsek, összességében az országnak valóban nem ez lenne a legnagyobb lépése, viszont nagyon fontos lenne! Itt elég sok helyen kéne vezetőket cserélni, létszámot csökkenteni stb stb... Erről is lehetne naphosszat beszélni. De valahol el kell kezdeni! Azzal, hogy most mutogatunk, itt is-ott is ezt meg azt kéne csinálni, egyáltalán nem haladunk előre!
Nézd, valószínűnek tartom, ha Te vagy én olyan poziba kerülnék, tuti nem utasítanánk vissza a zsebünk tömögetését! Viszont én speciel, a saját gesztenyém mellett végezném a dolgomat is!
A MÁV-nál azért is van probléma, mert állami! Nézd meg a parlamentet! Tiszta cirkusz! Ha Ti már elkezdtétek "felborítani a rendet", miért nem fejezitek be? Menyjek be én a parlamentbe asztalt veregetni?
Hidd el, ha nem csak egy pici porszem lennék a gépezetben, vagy legalább annyi támogatóm lenne, amennyien Ti összefogtatok, nem csak itt jártatnám a pofámat!

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 14:52:04

"Egész éjjel az ottlévő vasútőrökkel dideregte át az éjszakát, túllépte a 16 órát. Nem volt érte küldve szolgálati gépkocsi, hogy hazajuttassák, ha már a munkáltató és az utasok érdekeit szolgálta."

Macsek, és hol volt a szakszervezet? Meg a gaskó a céges autójával? Hm? A szakszervezet dolga a munkavállalóit védeni! A cég a saját érdekeit védi, ezt hívják kapitalizmusnak! A rendszerben mindenkinek megvan a dolga, csakhogy ezt elfelejtik egyesek...
Ki okozta azt a következményt, hogy a vasutas ottrekedt? gaskó! Pedig neki van céges autója, sőt, annyi fizetése is van, hogy buszt rendeljen, hamár sztrájkot hirdetett, sőőőőt 4 emeletes palotája is van, ahol vendégül láthatná az így járt vasutasokat... Szakszervezet rulez...
Mi a fenétek tartjátok a szakszervezetet, ha nem végzi a dolgát?

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 15:07:20

Ha már annyira az összefogásról van szó.

Itt egy link. Lehet tenni a dolgok ellen:

www.seresmaria.hu/index.php

Dreon 2008.12.18. 15:08:18

Nem tudom volt e már róla szó, öszintén szólva nem sok kedvem van végigolvasni a összes hsz-t de én szerintem Gaskó- nál nem erre megy ki a játék. Van egy olyan tippem hogy csődbe akarja vinni a válalatot, de hogy ez neki miért éri meg azt nem tudom, talán hogy a máv többi részét is áron alul el lehessen adni külföldi cégeknek amiből neki is cseppen egy "kevés" pénz.

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 15:15:27

Kocsivizsgáló, igen, már tudok róla...

Dreon, ebben is lehet igazság... Szerintem gaskó már kapott pénzt, nem is keveset, és valószínűleg folyamatosan pumpolják hátulról. Ha végiggondolod: MÁV->Állam->Kormány... Orbán valahol azt nyilatkozta egyszer, hogy gaskó lenne a közlekedésügyi miniszter, ha megválasztanák. Jesz, jesz, jesz! Terrort a parlamentbe is! Khm, köszönjük szépen Emese...

E-one 2008.12.18. 16:38:40

Jernee, erre én azért nem játszanák a helyükben...
Lehet, hogy a Fidesz embere Gaskó, de ha bejelentenék, hogy őt tennék közlekedési miniszterré, valószínűleg olyan gyorsan olvadna el az előnyük, amilyen tempóra tíz szoci kampányfőnök együtt nem lenne képes.

petya.bacsi 2008.12.18. 16:47:46

Egy jó szakszervezeti vezető sztrájk idején leereszkedik azok közé, akikkel együtt sztrájkol, meglátogatja őket, jelenlétével biztatja, erősíti őket.

Vajon Gaskó úr miért nem megy pl. a Keletiben vagy a Miskolcon/Debrecenben sztrájkolókhoz?

Nos? Kedves sztrájkolók?

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 16:50:17

E-one, már nem is hangoztatják... Csak van, aki még emlékszik, van, aki már nem...

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.18. 16:57:13

petya.bacsi >>>

Ha gaskó megjelenne valamely helyen, ahol utasok is vannak, a minimum, hogy úgy járna, mint Bush Irakban. (Cipőt a képébe.)

petya.bacsi 2008.12.18. 16:58:20

Chipetke: oké, de nyilván nem nagy dirrel-durral jelenne meg, hanem csak úgy tipp-hopp rózsagyörgy-szerűen.

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 17:00:18

petya.bacsi, már úgy gondolod, hogy letenné a cégesautót, és vonattal menne, mint az egyszerű prolik? Ugyan már, ezt nem várhatod el tőle! :)

E-one 2008.12.18. 17:00:50

Jernee: Képzeld el, ahogy bejelentené a Fidesz, hogy Gaskó a közelekedésiminiszter-jelöltjük. Gyanítom, a népszerűségi indexük új vonaláról elneveznék a Gaskó-görbét:)

petya.bacsi 2008.12.18. 17:09:27

Én komolyan nem tudom felfogni, hogy tényleg elhiszik, hogy megkaphatják, amit követelnek?? Eltelt egy év, semmit sem értek el - vagyis egy valamit elértek.

A legtöbb utas mikor meghallja, hogy MÁV vagy vasutas erőteljes gyűlölet, undor és hányinger fogja el...

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 17:18:03

E-one, oh oh oh, Fideszék ennél sokkal okosabbak és sunyibbak! A kampányban még azt fogják emlegetni, hogy ááááá, ez hülyeség, ha meg valamilyen furcsa véletlen folyamán megnyerik, hoooooppp! :) A legutóbbi kampányukban is olyat ígértek, hogy közgazdaságtanilag teljesen lehetetlen. Komolyan mondom, meg kellett volna őket választani, kíváncsi lettem volna, hogy a közgáz törvényeket hogyan hidalják át, odaítéltem volna a közgáz nobel-díjat! :D
"Merj nagyot hazudni" mottóval ezek (az összes) már a csillagokat is lehoznák.

De szerintem a gaskó-görbét már most is fel lehetne találni. :)

Pöttyös Bálna 2008.12.18. 17:21:34

petya.bacsi, sok ember sokmindent elhisz... Főleg, ha nem csak tanulatlan, de emberileg is hülye. (nem konkrét embercsoportokra értem, hanem általánosságban az emberiségre!) Az még egy dolog, hogy mondjuk nem volt pénze/kedve tanulni, de ha már a józan paraszti ész is hiányzik...

Hányingerre pedig: Daedalon! Ebből is csak a gyógyszeripar fog gazdagodni. ;)

hard 2008.12.18. 17:35:46

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 14:06:33

Mondjuk kicsit söpörnék a portám körül. És most ezt értheted szó szerint. PL unalmamban rendet raknél az irodában, forgalmiban, toronyban, nem tudom milyen helységeitek vannak. Aztán lehet sokat segítene a rossz megítéléseteken, hogy kimerészkednétek az állomásra és kicsit rendet raknátok. Összeszednétek sínek közé dobott palackokat, egyéb apróságok. Nem lenne unalmas a nap, nem menne továbbra sem vonat, jobb lenne a környezetetek és az utasoknak is bejönne ez a hozzáállás.
De gondolom ilyenekre nem gondoltok.

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 17:55:49

Kedves hard.

Ilyet nem lehet tenni mert az valakinek a munkája, felelőssége. Ha én csinálnám helyette akkor már az munka lenne. Akkor pedig már nem sztrájkolnák.

hard 2008.12.18. 18:20:03

Ez aztán a jó kis állami céges hozzáállás.
Mitől nem lenne sztrájk? Tán járnának a vonatok?
Akkor további jó dvd nézést. Csak nehogy kiderüljön, hogy az is vkinek a munkája, felelőssége, mert akkor már azt sem csinálhatjátok majd.

petya.bacsi 2008.12.18. 18:28:35

Hard: megnyugtatlak, nem minden állami cégnél van ilyen hozzáállás...

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 18:37:47

Nem értitek.
A vasútnál semmit sem lehet csinálni valakinek az engedélye nélkül.
Nem véletlenül nevezték régen félkatonai szolgálatnak.

Mellesleg elég gáz az, hogy ott van a sok szemét. Elhiheted nem én teszem a vágányok közé a használt tampont, pelenkát, fél grillcsirkét stb. Rengeteg a szeméttároló a tiszain. Mégse oda dobálja a kedves utas. Sőt, volt olyan is, hogy leugrott az emberke és az oszlop tövébe akart vizelni. Szerinted?
A takarításra egy KÜLÖN cég van.

Mozvez 2008.12.18. 20:43:20

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 10:53:34

Tudod ha a szakszervezti vezető az emberekkel törödik, akkor ez az eredmény. Szerintem, ha a többiek is szereték volna, akkor ők is elintézik.
Erre tudnám azt mondani ismét, ha Gaskó úr nem lenne egyszerre munkáltató és érdekképviselő akkor esetleg...
www.mav.hu vezetőség menüpont.
És még valamelyik mav cégben szintén felügyelő bizottsági tag, akinek feladata a megszorítás...

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 21:10:14

Mozvez.
Egy dolgot elárulhatnál nekem. Miért van az, hogy némelyik mozdonyvezető annyira isteníti magát. A többi vasutas már nem is ember. Pl. a saját munkáját nem akarja elvégezni. konkrétan amikor nincs kocsirendező akkor neki kell akasztani a gépet a vonatra. Vitatkoznom kellett vele, hogy kinek is a dolga.
De végülis ha belegondolok akkor ti csak fuvarosaok vagytok. :-)
Megmondják mindig, hogy mikor, merre menjetek. Sőőőőőt. Ha én azt mondom, hogy ezzel a vonattal te sehová sem mész akkor biza te nem mész. :-)
Leegyszerűsítve miért van némelyik mozdonyvezetőnek akkora arca? Tisztelet a kivételnek!!!!!!!!!!!

lurkó 2008.12.18. 21:36:52

Leginkább azok akiknek vannak IC vonatuk azok vannak elszálva maguktól. Mifelénk Pécsieknél jellemző és meglepő módon bátaszék a másik de azok szerintem azért mert az istem háta mögött élnek 60 Km-rel. Kicsit a múlt században vannak.

lurkó 2008.12.18. 21:43:50

De ott is csak kb. 4 embert érint. De hál istennek a többség jó fej. És nagyon sokan egyetértenek a sztrájkkal. Mert ők tudják igazán mi is az. Csak sajnos ők kihasználják hogy velük megegyeznek külön a többi vasutastol. Ha nyögnek egyet megkapják mert ha ők sztrájkolnak akkor minden vonat áll! És hogy reagáljak az MVSZ közleményére abba hogy fér bele az elégséges szolgáltatás hogy nem megy egy vonat sem?

Blue88 2008.12.18. 23:24:10

Hmmm... :) Tényleg, ha már ennyire hatalmas az összefogás a dolgozóknál, még így az irreális követelések (250e juttatás) ellenére is (amit ők sem gondolhatnak komolyan, márpedig ha nem gondolják komolyan Gaskó bácsihoz kéne fordulni, nem pedig bológatni hevesen hogy jóezígy, és sztrájkolni szakadatlanul) akkor mi utasok - akik ezzel közvetlenül a legnagyobbat szívunk - is összefoghatnánk. Most nem azért, de Gaskóék egyáltalán nem egyezkedni akarnak (ezt már nem lehet annak nevezni), követelőznek. Míg a MÁV már próbált kompromisszumot ajánlani a mai este folyamán (elégséges szolg.), addig ők ugyanazt szajkózták amit hónapokkal ezelőtt, sőt azóta csak bővült a követelések listája. Ergo eszük ágában sincs megegyezni. És miért pont most sztrájkolnak, hónapok óta miért nem volt rá példa? Egyszerű, itt a karácsony, most még az is vonatra száll(na!) hogy hazajusson a szeretteihez, aki egész évben a közelébe sem megy a vasútnak, így sokkal nagyobb nyomást tudn(nán)ak gyakorolni a MÁVra, csak azt teljes mértékben le**ják, hogy az utasnak ez mennyire felel meg.

De ha így állunk, ahogy mondtam fogjunk össze mi is. Megnézném Gaskó képét, ha befejezik a sztrájkot és továbbra is totál üresek lennének a pályaudvarok, mert az utasok megelégelnék a helyzetet és összefogással CSAK AZÉRT SEM választanák a vasúti közlekedést! ;) Egy pár dolgozónak megszűnne a munkahelye... pont ahogy most a sztrájk miatt jópár embernek :) Ez így fair végülis, és ráadásul így G.-nak sem lenne oka örülni....

TantóNéni 2008.12.19. 13:41:53

off- apám megy december 21-én vasárnap Pécsről Esztergomba, és jön vissza még aznap. Ha valaki ismer egyetemistát/nagymamát/utazót aki a sztrájk miatt nem tud utazni kérem jelezze a tigerlilly028 kukac hotmail. com emilre. Felfelé 3 hely van, vissza kettő mivel jön unokaöcsi is.

Mozvez 2008.12.19. 16:10:50

Kocsivizsgáló80 2008.12.18. 21:10:14
Ezt szeretném én is tudni:). Erre még nem jöttem rá, de szeretnék rá jönni. Mondjuk 1-2 ember lehet nagy arcú, mert eszméletlen tudás van mögötte, de volt olyan ember aki nem volt nagy arcú, rettegtek töle, de mögötte óriási tudás volt, sajnos már nincs köztünk. Dehogy a többiek mire azt nem tom...

lurkó 2008.12.18. 21:43:50
Lurkó a MOSZ nem tud mit csinálni. Én felülök a vonatra, de ha nincs jegyvágó, nincs kocsivizsgáló, nincs forgalmász én el nem indulok.
A szabály az szabály

Solyacyp 2008.12.20. 12:34:30

Ha valaki 23-an este 5 korul éppen Nyíregyházára tartana Budapestről, és el tudna vinni, kérem jelezze ezt a so-lya@freemail.hu címen.előre is köszönöm.

Solyacyp 2008.12.20. 12:49:34

(vagy ha nincs autó, indítanátok csak egyetlen egy icike-picike kis vonatot???csak egyet, nekem, meg még aki felfér, vagy a tetején is ülhetnek, mit bánom én, az se érdekel, ha kis piros csigavonat.hihihi!)

Solyacyp 2008.12.20. 13:04:11

Azért az faszán érdekes (és egyben vicces)hogy kb. 1 hete meg azért kellett kunyiznom, hogy hogyan jutok el Pestre, nos, most meg azért, hogy hogyan jutok vissza.Mar több mint egy hete állnak a vonatok!!!Nincs értelme, nem látják?????????A szolidaritás meg elmehet a vérbe.

veronyy 2008.12.22. 13:57:05

Akit érint a hazajutás problémája, az biztos, hogy nem tud azonosulni a sztrájkoló máv dolgozókkal. Nagyon együttérzek minden embertársammal, aki emiatt jelenleg bizonytalanságban van. Kérem az autós társaimat, hogy akinek van szabad hely a kocsijában és közlekedik valamerre az ünnepek előtt/alatt/után, ajánlja fel a szabad helyeket. Megteheti ezt a www.utazzunkegyutt.hu oldalon. Én is ezt teszem.