Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



A pénteki, országosnak és általánosnak meghirdetett, ám kevesebb, mint tíz szakszervezetet megmozgató sztrájk hajnalban a vasúton kezdődött, és ott is ért volna véget hatkor. Ám a Gaskó István vezette VDSZSZ délben leállította a munkabeszüntetést. Az általánosnak szánt sztrájkban hét egészségügyi intézmény és a PDSZ szerint százas nagyságrendű iskola, országosan összesen néhány ezer ember vett részt.

Fél tizenkettő után néhány perccel a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) bejelentette, hogy délben leállítja az eredetileg este hatig tervezett munkabeszüntetést. A Gaskó István vezette szakszervezet volt a legmarkánsabb szereplője a péntekre a szintén Gaskó irányította Liga konföderáció által meghirdetett, általánosnak és országos szánt, de eddig csak néhány ezer embert megmozgató sztrájknak.

Gaskó a döntésről az MTI-nek elmondta, hogy a döntést a VDSZSZ sztrájkbizottsága hozta meg. A testület úgy ítélte meg, hogy a sztrájk elérte célját: a vasutasok részt vettek a munkabeszüntetésben, támogatva a többi ágazatban sztrájkolókat. Megjegyezte: lassan minden területen - köztük az egészségügyben, oktatásban, a GYSEV-nél - befejeződik a sztrájk, és a vasutasok is ehhez igazították munkabeszüntetésüket.

(Index)

Címkék: közlekedés máv vonat menetrend sztrájk vasút vdszsz


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr581109798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.05.08. 19:01:20

Valamelyik ferihegyi szakszervezet - igazából a reptéri alkalmazottak sem tudták melyik - is sztrájkot hirdetett, amelyből végül nem lett semm. Egyszerűen befulladt ez a próbálkozás, slussz passz. Gaskót pedig ütni kéne, továbbra is.

scooby doo 2009.05.08. 19:20:45

A MÁV így is, úgy is szar

2009.05.09. 10:06:44

Így jártál, Gaskóceleb! Már a saját "katonáid" is unják a hülyeségeidet, monnyá' le, de gyorsan ám!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.05.09. 18:17:42

szerintem csak épp a szokásos teszt volt, a következő sztrájkot megint 1-2 órával előtte jelentik be majd. törvénysértő persze, csak ez eddig se volt érdekes...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.05.09. 18:19:21

viszont speciel am egy dologra jó ez, érdekes módon a MÁV nem sztrájkoló részlegeinél csekély, de fokozatos hozzáállásbeli javulást látok. persze lehet csak szerencsém van, és elkerülöm a rosszabbját. viszont tény, hogy normálisabban viselkednek a keletinél is, ami azért elég nagy szó.

Kagai · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.05.19. 15:42:57

Gaskó elérte, amit oly kevesen - szinonimája lett valaminek.
Hogy minek, azt nem részletezem. Tudja mindenki, csak egy kicsit hosszú kifejteni...
süti beállítások módosítása