Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Olvasónk a Déli pályaudvaron érdekes eseménynek volt szemtanúja. Az egyik takarító egy gyanúsan barna WC-kefét abban az ivókútban mosott tisztára, melyből az utasok (így én is) inni szoktunk. Nincs külön hely erre? Vagy csak lusta volt elsétálni odáig?

Kedves MÁV-figyelő!

Kedden délután utaztam haza vonattal a Déli pályaudvarról. A vonat a 11. vágányról indult a peron felöli oldalon foglaltam helyet. Néztem ki az ablakon, amikor a közeli ivókútnál megjelent egy takarító láthatósági mellényben. A nála lévő vödröket kezdte mosni. Az egyikből egy furcsán barna, vélhetőleg szaros WC-kefét is beledobott a kút „tányérjába” majd nagy vízsugárral mosni kezdte, a csaphoz is hozzáérintette. Kikerekedett szemekkel néztem. Szerintetek mennyire higiénikus ez?

Miközben azon gondolkodtam, hogy a takarítóknak vajon miért nincsen külön csapjuk erre a célra, megjelentek a gyanútlan utasok akik inni kezdtek, és palackjaikat töltötték meg vízzel a nagy meleg miatt. Többjüknek tudtam szólni, hogy én inkább nem tenném, de miután kiállt a vonat már nem volt ott senki, aki látta volna velem együtt a WC-kefe mosást, biztos sokan ittak a csapból.

András

Címkék: budapest időjárás máv vonat vasút utas panasz takarítás déli észrevétel higiénia


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr341278768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyík (törölt) 2009.07.31. 08:42:42

Fincsi.


Mondjuk szerintem nyilvános csapból inni elég lúzerség.

Joindulat SC 2009.07.31. 08:46:34

De kiszáradni meg még nagyobb lúzerség.

Smacika 2009.07.31. 08:54:56

Juhé!Nincs is finomabb egx jó korty szaros víznél:-)
Broáf.
Asszem, ha én látom, megmostam volna vele a fogát.
Utána meg az ánuszrózsájába helyeztem volna.
Hogy az anyukáját ékelje fel az ilyen geci a ravatalozón.

Sierpe (törölt) 2009.07.31. 08:56:50

Muszáj volt ezt a címlapra? Épp ettem.

sanyix 2009.07.31. 09:07:17

aki vonaton, vagy városon belül nyilvános ivókútból iszik sikeres ember nem lehet.
Csakis külvárosban, lenyomós kútból.
A másik meg hogy lazán ki lehet bírni 1 napot ivás nélkül, a mégmásik meg hogy lehet venni a bótban valamit.

Cyric 2009.07.31. 09:15:52

Fincsi. >.>

Amúgy csatlakozom gyík véleményéhez hogy én nem innék nyilvános csapból ... nem pont ezért hanem mert lehet hogy előttem már 2 hete nem volt megnyitva és ki tudja milyen természetes rákfene burjánzott ki az alatt a csapon.

Vagy ha iszol akkor mosd le előtte alaposan.

Ami mellesleg ebben az esetben is használt volna. Ha ennyire érdekel hogy ki mit iszik akkor odamehettél volna és kimoshattad volna a csapot. Ami van olyan higénikus megoldás mint bármi más módszer egy nyilvános csap esetében.

De gondolom az jobb megoldás volt hogy elújságolhattad pár embernek mit láttál és közösen fikáztátok a MÁV-ot kb fél órán át. :D

Amúgy az szép dolog volt hogy legalább szóltál ...

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2009.07.31. 09:15:57

Kedves András!

Ha jól értem a helyzetet, annyit tettél, hogy egy-egy embernek szóltál az eset után, hogy ne igyon a csapból. Ez nagyon derék, de én azzal kezdtem volna, hogy úgy ordítok a takarítóval, hogy kiegyenesedjen hátrafelé a haja. Tanulja meg, hogy nem arra való a csap. Azért ez durva szerintem.

Aztán pedig nem ártana szólni a MÁV illetékeseinek is. Nem azért, mert ki akarsz szúrni a takarítónővel, hanem azért, mert ha ettől valaki megbetegszik és kórházba kerül, ami elég valószínű, az - gondolom egyetértünk - nagyobb baj, mint hogy egy takarítót lekapnak a tíz körméről. Ja és ne felejtsd el, hogy akár még gyerekek is ihattak a csapból.

Szerintem vannak esetek, amikor az embernek nem szabad csak bambán szemlélni az eseményeket.

citrix 2009.07.31. 09:19:39

Aki a MÁV szolgáltatásait veszi igénybe,ne lepődjön meg furcsának tűnő eseményeken.Eleve számítson rá,hogy:késni fog;lekési a csatlakozást;nyílt pályán cammog ill. megáll a vonat;a kocsik szutykosak;a wc szutykos és nincs benne víz,papír;az állomások igénytelenek és koszosak;érdekes népek lepik el a szerelvényt bűzt és koszt hozva magukkal.Ha ezzel számolsz,nagy meglepetés már nem érhet.A wc kefét öblítő emberke alapvetően jót akart,legyen tiszta az alkalmatosság.És kéznél volt az ivócsap...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2009.07.31. 09:19:56

@sanyix: "aki vonaton, vagy városon belül nyilvános ivókútból iszik sikeres ember nem lehet."

Magyarországon. Rómában pl. még sikeres ember is lehetsz. igaz, nem a csapból ivástól. :-)

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2009.07.31. 09:20:49

@citrix: Attól még hogy MÁV, még nem kell a szaros kefét a csapban mosni. Így is elég gázos.

blueeyed333 2009.07.31. 09:20:58

bírom az emberek hozzászólását

nem a takarítónő a lúzer, aki szarul (szó szerint) végzi a munkáját mások egészségét veszélyezteti, hanem az aki inni merészel az ivásra kijelölt kútból...szánalmasok vagytok
ezért tartunk itt, mert nem háborodik fel senki az ilyesmin

blueeyed333 2009.07.31. 09:21:43

hozzáállását, vagy hozzászólásait
így értelmes:)

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2009.07.31. 09:22:23

@Riboldo: Mert az a kurva egyszerű, homokba dugni a fejünket és lapítani, aztán meg csak dumálni.

balage28 2009.07.31. 09:22:43

Első körben jogos, valóban máshol kell mosni,
DE ugye víz a csapból jön, és a wc-s néni nem töltötte oda vissza a vizet ?

Cyric 2009.07.31. 09:30:26

@Riboldo: Szánalmas hogy így gondolod.

Tudod senki nem védi a takarítónőt ... nem hinném hogy láttál volna ilyen posztot az eddigiek között.

Viszont van amit az ember nem tesz meg a józan ész miatt.

Az hogy ivásra kijelölt kút még semmit nem jelent, többek között mert nem tudhatod hogy este nem hányt, hugyozott bele valaki vagy aludt éppen benne egy kóbor kutya/macska görénycsalád. Még ha a takarítónő nem is oda dugja a WC keféjét akkor is előbb vágnám le a bal karomat mint hogy pl. egy kisgyereknek onnan adjak innivalót.

@citrix: Nem igaz. Legalábbis nem mindenhol. Pl. a Szombathelyi állomáson olyan csilli-villi a WC hogy az szó szerint beszarás. :D Igaz el is kérnek 90 forintot a használatért de ha ebbe kerül hogy így nézzen ki akkor áldásom rájuk. :)

mirr murr barátja 2009.07.31. 09:34:51

mennyire jellemző hozzászólások (ez is Magyarország, nemdebár): hibás a szemlélő, mert miért nem ordibált, rohadjon meg kábé mindenki, aki csapból iszik, és a végén még b28 szerint "második körben" egyenesen jogtalan a felháborodás, mert nem töltötte vissza a csapba a szaros vizet a takarítónő. hát nem tudom, náluk mi a szokás otthon kefemosás-ügyileg, mindenesetre elgondolkodtató.A kiguglizható fekáliával terjedő súlyos betegségekről meg ne is beszéljünk. Meg az adódból és a jegyárakból megszponzorált szolgáltatás minőségéről.

Kutyakulak 2009.07.31. 09:35:24

1. En se innek nyilvanos kutbol.Plane amikor neha latom,h budos gyoker hajlektalanok mosakodnak ott.
2. A deli is tele van gagyi bufekkel,ahol azert vennek egy hideg asvanyvizet magamnak.Azt talan csak nem szaroskefeztek elotte.
3.Tenyleg belevagnam a pofajat a takaritonak,de ugy,h egy eletre elmenne a kedve tole.

Sákif za morro? 2009.07.31. 09:36:12

Ha az ivókútba mosta, attól mi baja lesz a kútnak? A csőből egyenesen a flakonba megy a lé. A szar meg lent van. Ami ettől is érdekesebb, hogy ugyan mitől lett volna az a kefe szaros? El tudja képzelni bárki azt, hogy a MÁV területén szarna valaki, ill. ha igen, akkor azt bárki takarítaná is? Életszerű hogy a MÁVnál szaros wckefével mászkáljon bárki is?

nyílméregbéka 2009.07.31. 09:42:15

MÁV és a WC! :-D

Balatonszárszó. Vasútállomás. WC ingyenes. Szép, felújított, csilivili.

Megyek be, de ugyanazzal a lendülettel már fordulok is kifelé: mindkét fülke WC-csészéje TELE van sz*rral, szó szerint színültig.

Ott nincs személyzet?? Nincs állomásfőnök? 50 méterre a vízparttól, 40 méterre József Attila emlékművétől; Szárszó tele külföldi turistával, és akkor a vasúti, vadonatúj WC tele sz*rral. Remek MÁV-imázs!! :-(

Sákif za morro? 2009.07.31. 09:46:13

@szcsongor: Ez elkerülte a figyelmemet. Mondjuk nem ismerem a kút kiképzését így lehet hogy picsányi. De azt akkor is tartom, hogy nem valószínű hogy a MÁVnál bárki is szart sikálna külön erre rendszeresített kefével. :-)

Cyric 2009.07.31. 09:46:50

@mirr murr barátja: Mennyire jellemző hozzászólás. Ez is a hülye magyar mentalitás nemde bár ...

Nem fikázza senki a szemlélőt azért amit tett. Csupán az egy még jobb megoldás lett volna, mert mint korábban is mondtam szép hogy szólt, de miután elment onnan mi történt?

Ne rohadjon meg, nem hülye aki nyilvános csapból iszik, hanem saját felelősségre tegye. Hidd el természetes úton százszor rosszabb dolgok kerülhetnek oda egy ivócsapra mint ami itt most történt.

"b28 szerint "második körben" egyenesen jogtalan a felháborodás, mert nem töltötte vissza a csapba a szaros vizet a takarítónő"

Ha az ilyen postokat tényleg komoly beszólásnak veszed akkor nincs is miről beszélni a te esetedben.

"Meg az adódból és a jegyárakból megszponzorált szolgáltatás minőségéről."

Bocs ez hogy jön ehhez a bloghoz.

Remélem ezzel már tisztábban látsz és legközelebb gondolkodsz egy kicsit.

Azért mert nem mindenki küldi el a büdös rákfenébe egy süncsaláddal a seggében a takarítót még NEM azt jelenti hogy egyetértünk vele ...

Cyric 2009.07.31. 09:50:22

@szcsongor: Eszed tényleg megállt. Felőlem meg is verheti a takarítót, vagy még jobb az ha azt tette volna hogy bemegy a MÁV irodába és elmondja hogy mit látott.

De ha komolyan érdekelte őt az emberek egészsége akkor marhára nem megoldás hogy 2 embert figyelmeztet miután elmegy utána meg jön egy másik akinek nem szól senki és az meg iszik belőle.

Ne kelljen már egy esszét írni egy posztban minden részletre kitérve hogy a magadfajta dilettánsok ne azt higgyék hogy a takarítót védem ...

Basszus alapfokú intelligenciáról hallottál már?

pakesz (törölt) 2009.07.31. 09:51:57

allandoan megy a MAV -al kapcsolatban, hogy hat alapszolgaltatas, meg hogy kozszolgaltatas, ami minden embernek jar...
na marmost az ivovizre ez hatvanyozottan all, hogy az kozszolgaltatas, hogy legyen ivoviz!!!

mirr murr barátja 2009.07.31. 09:53:48

kedves cyric, tévedés ne essék, nekem személy szerint senkivel sincs bajom, legkevésbé veled, vagy b28-cal,vagy a takarítónővel, de azt gondolom, hogy szubjektív megállapításokat tehetek (mint ahogy te is, és bárki is), max. nem értesz vele egyet (felőlem írhatsz még ide rengeteg tanácsot, hogy tisztánlássak, köszönöm). és btw, igen, én azt gondolom, hogy ha 1 forintot is áldoznom kell bármelyik szolgáltatónak is azért, hogy szolgáltasson, akkor az a minimum, hogy a szaros kefe nem a mosdóban landol.oldják meg. feltételezem te is megoldod, vagy tévednék?

Hozzászóló 2009.07.31. 09:55:53

Vajon a sün erre a kefére is rámászna?

balage28 2009.07.31. 09:56:11

@Cyric: azt hiszem, nem olvastad el amit írtam...
A lényege, hogy valóban gusztustalan, de eü kockázata nincs a dolognak. A cuccos víz NEM a csap felé távozik, hanem a lefolyó felé, ergó, ha a CSAPból iszol, akkor nem kerülsz kapcsolatba amivel nem kell. Nyilván, a kútból iszol, az más - de azt meg békeidőben sem egészséges csinálni.

balage28 2009.07.31. 09:57:28

Persze a mávnak nem lehet célja gusztustalan szolgáltatás nyújtása sem !!! (takarító kirúg...)

Píter 2009.07.31. 09:59:50

Undorító!! Mondjuk én is azok közé tartozom, akik nem isznak nyilvános helyekről, máv területen meg aztán végképp... De majd mindjárt jön a máv fizetett bérkommentelője Áki és gyorsan megmagyarázza, hogy az üzletszabályzat 5698. oldal c bekezdés alapján a déliben az ott nem is ivókút,hanem szaroswckefemosó alkalmatosság...

Cyric 2009.07.31. 10:01:49

@mirr murr barátja: Személy szerint senkivel. Csak a magyar mentalitással. Amit ugye általánosítottál az itt posztolókra, amibe személy szerint én is és személy szerint minden itt postoló beletartozik. :)

Szubjektív megállapításokat természetesen tehetsz, erről szól egy blog. De ha téves megállapítást teszel, mint jelen esetben hogy a takarítót védjük és a blog íróját fikázzuk azért mert nem az áll egy posztban hogy: Menjen el a jó k**** anyjába meg rohadt az egész MÁV is mellesleg ... ...akkor ne lepődj meg ha valaki kijavít.

Szolgáltatás egy szubjektív fogalom. Nem hinném hogy a vonatjegy árában benne van az ivókút használat, is vagy hogy egyáltalán bármi kötelezi e a MÁV-ot hogy kihelyezzen ivókutakat.

Na de ezt nem is feszegetem mert nem vagyok képben lehet hogy szerződés kötelezi őket hogy fenn/tisztán tartson egy ivókutat minden állomáson de az is lehet hogy nem.

szcsongor 2009.07.31. 10:01:52

@Cyric:
1. Bocs, intelligencia ott kezdodik, hogy ismeretlenul nem szemelyeskedunk. Irtam en olyat, amiben a te ertelmi kepessegeidet firtattam? Nem. Latom az onbizalmadnak jot tesz az internet nevtelensege...
2. Kurvara nem hittem "dilettans" modon, hogy veded a takaritot, de azert olyat ne irjal mar, hogy ha ennyire nagy volt a pofaja, akkor ki is pucolhatta volna az ivokutat... ja, vegulis ennyi erovel te is nekiallhatsz legkozelebb, ha arra jarsz.

Cyric 2009.07.31. 10:05:44

@balage28: Valóban nem. De szerintem te sem olvastad el amit én írtam mert nem neked válaszoltam hanem arra amit mirr murr idézett tőled. :)

Ha az eredeti postodban máshogy írtad és ő rosszul idézett nos akkor sorry. ^^

nyuffadék 2009.07.31. 10:08:53

Kedves Gyík!

Lehet, hogy lúzerség nyilvános csapból inni, de van, aki nem tud máshol. Mert nincs pénze a pofátlan 200 forintos fél literes ásványvízre,amit a pályaudvaron árulnak. Amúgy meg vicces, mert ha meg az ásványvizet veszed meg, abban hipó van. Na melyik a jobb? Inkább lennél elkeseredve, hogy a minimális higiéniát sem tartják be. Ja a vonat úgy néz ki, ahogy... De hogy még a csapból se lehessen inni, mert "fertőzött"a víz, az luxus.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2009.07.31. 10:12:19

Mi a baj Steve Stifler is evett már kutyaszart:) A pite 3 alkotásban:)

Ha tudnátok miket kaptok máshol is nem lennétek kiakadva...

Cyric 2009.07.31. 10:14:07

@szcsongor:

1., Hát bocs de szerintem elég személyeskedés volt az a hangvétel is ahogy e válaszoltál arra amit én írtam.

Mellesleg mit vársz egy blogban? Hogy bemutatkozunk, megisszuk a pertut és utána válaszolunk?

Húúú most jön az internet névtelensége ... a következő postodban akkor majd az lesz a válasz hogy na mi van nem merem megadni a címemet? :)

2., Nézd miért te mit javasolsz? Ha valakit tényleg érdekel mások egészsége akkor szerinted ez jó megoldás volt? Hogy figyelmeztetett 2 embert utána felszállt a vonatra elment másnap meg írt egy blogot?

Persze nem az ő dolga de ha tényleg érdekel valakit akkor odamegy és ha más nem megnyitja azt a kurva csapot és folyatja egy percig, meg letörli a fémfejnek a tetejét. Ettől még nem esik le valakinek a korona a fejéről ...

Na de kár is beszélni mert megint én leszek a hülye hogy ilyesmi megfordul a fejemben.

atesz 2009.07.31. 10:20:38

Bae... és mindig van lejjebb...

min 2009.07.31. 10:27:47

Lúzer az aki a vízért pénzt ad és a műanyag palackot még el is hajigálja....A csapból folyó víznek mitől lenne bármi baja? Ki kell engedni jól. Ezért ilyen tápos az ország lakosságának nagy része.

fakof 2009.07.31. 10:33:30

nemértem, hát az a víz nem lett sokkal rosszabb ám attól, hogy beleszartak..

M11an 2009.07.31. 10:37:27

Szeretem az ilyen hozzászólásokat :

Bezzeg én agyonvertem volna a takarítót, bezzeg én leordítottam volna a fejét, bezzeg én vagyok a János Vitéz.

Te ugyanúgy ott ültél volna a seggeden, és lestél volna ki a fejedből. Vagy esetleg leszállsz a vonatról és lefertőtleníted a csapot? Mert attól, hogy levered a takarítót nem lesz tisztább az a szaros csap.

Bessyke24 2009.07.31. 10:43:19

Legutóbb Szombathelyről utaztam Balatonfüredre ami kb. 2,5 óra út volt. A vonaton az összes WC le volt zárva.(a vonat végállomása egyébként Fehérvár volt)Biztos akkor is a WC keféket tisztították...
Gratulálok a MÁV-nak!

2009.07.31. 10:52:26

Én sokszor ittam ivókútból vasútállomáson - Székesfehérváron és semmi bajom nem lett tőle. Ja, és 200.- az ásvány(?)vízért, tényleg ótvar nagy pofátlanság!
@Píter: "De majd mindjárt jön a máv fizetett bérkommentelője Áki és gyorsan megmagyarázza, hogy az üzletszabályzat 5698. oldal c bekezdés alapján a déliben az ott nem is ivókút,hanem szaroswckefemosó alkalmatosság" - Mondasz valamit... :))))))

story (törölt) 2009.07.31. 11:08:09

Ennél már csak az a szebb, amikor az új motorvonatok wc tartályait a Déliben az utasok között ürítik. Az a kellemes illat, utascsalogató! Aztán ha szerencséje van a kedves utasnak, megússza az illattal, és nem lesz trutyis!
Ez a professzionális takarítás!
Hajrá! Csak így tovább! Nem vesztett még elég utast a MÁV!

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2009.07.31. 11:19:50

Az IC-n ki van matricázva, de asszm a gyorson is, h NE IGYÁL a csapból!
A szegedi gyorson van h nem is működik a csap! A WC lehúzható legalább.

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2009.07.31. 11:20:36

Mondjuk ettől még nem ott kéne mosni a szaros kefét.
Amúgy egy jótanács: sose sz..rj vonaton XD

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.07.31. 11:21:05

@bandeenator:

Már csak az az egyetlen kérdés, hogy ez hogy jön ide?

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2009.07.31. 11:22:59

@fakof: kezet mosnál abban a csapban, és még innál is. Fertőzöttebb leszel mint annak előtte, noha tisztálkodni akartál...

petya.bacsi 2009.07.31. 11:23:15

Szerintetek a takarítók miután kiürítik a kukát és esetleg a wc-t is megnézik, a kilincset kesztyű nélküli kézzel fogják meg?

Na ugye...

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2009.07.31. 11:24:15

@BKV figyelő: melyik :D?
Tényleg láttam kiragasztva h ne igyál onnan. Ha nem idevaló, moderáld, úgy legalább tudom melyik az :D

Énszóltam 2009.07.31. 11:39:16

Nem nyíkni kell hanem odamenni és kurvára beleverni a fejét a kútba.

Énszóltam 2009.07.31. 11:41:35

A takarítókkal és egyéb alja munkát végzőkkel az a baj hogy utálják miatta azokat akiknek végzik és szándákosan csinálják amit. A hajléktalan is ezért hugyozza össze a combinót és szarik a busz hátuljába hogy a rendes emberekkel DIREKT kibasszon.

nyuffadék 2009.07.31. 12:02:32

@mbazs: Ahha... Volt valami cirkusz nem is olyan régen, hogy a néni vett egy vizet az IC-n és asszem tán hipo vagy mi volt benne. Bekerült a kórházba, mert roncsolta a nyelőcsövét...

sasold csak:
www.propeller.hu/belfold/472120-hipo-volt-az-intercity-s-vizben-otthon-van-a-megmergezett-no

citrix 2009.07.31. 12:09:01

Embörök!Ez Magyarország,és attól hogy a vörös csillagos lobogót kék színű EU lobogóra cseréltük még nem változik semmi.A mentalitásnak kellene változni,igényesnek és igényességet követelőnek lenni.Ahol a BKV járművein vizelnek-kakilnak és senki nem lép semmit ám a balekkal megvetetik a 300 forintos jegyet,amíg 100 milliókat ajándékoznak végkielégítésként ám a cégnél alkatrészekre se futja,városnyi országunknak annyi képviselője és közalkalmazottja van mint máshol egy kontinensnek addig mit lehet elvárni a vonattakarítótól.Azt,hogy a csapban mossa a kakis kefét.

albert1 2009.07.31. 12:40:14

Csak azért írok be, hogy a normális érzületű kommentelők az eddigi látszatból ne higgyék, hogy olyan kevesen vannak...

Volt egy történet egy tipikus fórumos párbeszédről (hogyan cserél ki egy villanykörtét egy fórum), nos ilyen nagyon érik a bloghu-ra is: elsőzés, sikeresemberezés, románozás, és főkent a posztoló cincálása mindenféle lényegtelen körülmény miatt.

Vizsgáljuk csak objektíven a kutat és a WC kefét, független attól, hogy ki hogy írta be.

Az a kút pont azért van ott. Mi másért lenne ott? Szarmosó kút az állomás közepén? Egy palackot feltölteni nem tudom, hogy elviekben miért ciki. Lehet, hogy nem tesszük meg, de aki elvárja, miért azt kell gyepálni? Miért nem azt, aki lehetetlenné teszi a használatát?

Miért sikertelen (köze sincs a sikerhez), aki szerint nem normális, hogy a jegyből, adóból, állomáson felálított kút csöves- és kefemosó?

Lefelé folyik a szar, fentről jön a víz: ilyen alapon igyunk a WC-ből otthon. Ja hogy fröcsög az nem baj, gondolkodni nem kell, a kötözködés a fontos.

Szóval utazik az utas, de ha valaki belemos egy kefét a csapba akárhol, akkor mondjon le az utazásról, szálljon le, mossa ki vagy utolsó vonatig őrizze a kutat és szóljon midenkinek? Vagy hogy?

Kellett volna, lehetett volna, stb.: könnyű a gép elől befirkálni, de nincs értelme az ilyan kommentnek a konkrét helyzetre!

Ja és nem utazom vonattal, 100 ezer km fölött abbahagytam.

maguborka 2009.07.31. 12:40:31

a víz a csapból jön, s a mosdótál lehetett max szaros. nem halál mindegy, hogy mi van alatta? szomjas vagy iszol...

Helike13 2009.07.31. 12:57:15

@maguborka: "vélhetőleg szaros WC-kefét is beledobott a kút „tányérjába” majd nagy vízsugárral mosni kezdte, a csaphoz is hozzáérintette"

Tehát nem csak a mosdótál lett szaros.

Szövegértés egyes.

maguborka 2009.07.31. 13:02:47

:o) válallom az egyest. de ha szomjas vagyok , s nincs pénzem inni venni , akkor a gangeszből is iszom. te esetleg szomjanhalsz? vagy lopsz domestost a tenyeredben odaviszed, fertőtleníted a csapot, s utána iszol!? ez is jó megoldás... tegnap a csirke az udvaron a csirkeszarban tapickolt. ma megfőztük, megettük. a pék éjjel ki tudja, hogy beleverte e a farkát a kenyértésztába, esetetleg beleköpött e a szakács a levesbe!? szóval lehet sápítozni az élet ellen, meg a negatív dolgok ellen, max akkor fáj, ha tudsz róla. jó esetben akkor sem

Bedeko 2009.07.31. 13:43:08

Erről két sztori jut eszembe.

Az egyik az ismert reklám, mikor a kövér takarítónő izzadva suvickolja hosszasan a szállodai szoba klotyójára tapadt ezt meg azt - egy fogkefével. Melyet aztán dolga végeztével hanyag mozdulattal visszadob az épp távollévő vendég fogmosó poharába.

A másik az iskolai szori, amikor a nagykislányok azzal szórakoznak, hogy rúzsok ajakkal csókolgatják össze a tükröket a mosdóban. A takarítónő végül úgy tudta leszoktatni erről őket, hogy elmagyarázta nekik, milyen nehezen jön le a rúzsfolt a tükörről. Be is mutatta: a felmosórongyot megnedvesítette a WC-ben, és suvickolni kezdte a rúzsos tükröt...

okoska100 2009.07.31. 14:00:20

Mi a probléma ezzel?Örülj neki ,hogy nem a kagylóban végezet el a dolgát.
Mert hallottan olyanról is.
Az higiénikus amikor Bud Spenser a gőzös kazánjában főzi a kajáját?Mégis él még mindíg az öreg.

tomek_ (törölt) 2009.07.31. 14:10:50

Ez a takarító egy mocsok féreg, de ha valaki utazik, csak tanácsként mondom, vegyen előző nap (ne a büfé méregdrága büféit használva) olcsóbb ásványvizet, és messze elkerülheti az ilyen "csapokat".

Corzó (törölt) 2009.07.31. 15:41:23

Hát ez az eset is felháborító. Csak úgy megjegyzem,ha már látta a láthatósági mellényt, akkor azt is látni kellett,hogy azon nem MÁV felirat van, ugyanis a takarítónőnek semmi köze a MÁV-hoz. Nem baj, annyit megér,hogy ismét lehessen habzó szájjal a MÁV-ról kommentezni. Azért azt megkérdezném a kommentezők többségétől,hogy ha itt a tisztasági állapottal vannak elfoglalva, hányszor szóltak azoknak,akik felteszik a lábukat az ülésekre,szétköpködik a szotyit, vagy éppen a kiváló minőségű zsemlyét szétszakítva, utána a lábukkal az ülések alá "söpörve" hozzájárulnak a kocsik tisztaságához.Még mielőtt valaki kérdezné,igen,én szólok. A válasz mindig ugyanaz: mi közöm hozzá? Igaza van,de másnap biztos,hogy itt veri a nyálát,hogy milyenek a vagonok. A magyarok utazási kultúrája egyenlő a nullával.Írta itt valaki,hogy az egész vonaton be voltak zárva a kocsik WC-i.Azt nem írta le,hogy melyik állomáson szállt le, mert ha annyira kellett neki,akkor biztos,hogy 2,5 órát nem bírt ki. De én is hozzájárulok a bődületes baromsághoz, télen a legnagyobb hóban amelyik vonattal utaztam, nyári gumik voltak a vagonok kerekein. Azért jó ez a blog, itt lehet gyakorolni, hogy ki mekkorát tud mondani.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.07.31. 18:07:19

@Corzó:

Ki mondta, hogy MÁV felirat van rajta, vagy MÁV dolgozó? Nem írt ilyet se a beküldő, se én.

Mellesleg a MÁV területén a MÁV megrendelésére a MÁV vonatait takarítja, simán lehet MÁV-os takarítónak hívni.

kispista2 2009.07.31. 18:10:00

@Corzó: Mi az hogy nincs köze a takinéninek a mávhoz? Az alvállalkozó alkalmazottja, ugyanolyan felelősséggel tartozik a máv a munkájáért? Vagyis te vagy egy hazudozó féreg, aki ezt letagadja és úgy tesz, mintha nem lenne köze a mávnak ehhez!
A vonatokon meg nem morzsa szokott lenni, hanem 10 éve odarohadt kosz a padlón és ablakokon!
Az utasokra nem az én dolgom rászólni. És a wc-t sem az én dolgom megjavítani, ha az összes elromlott a vonaton!

kispista2 2009.07.31. 18:11:19

@Corzó: Ezért az egy hozzászólásért regisztráltál?

Ákibard! 2009.07.31. 19:29:26

@Corzó:
"télen a legnagyobb hóban amelyik vonattal utaztam, nyári gumik voltak a vagonok kerekein."

Legalább hólánc volt rajtuk?

Adani 2009.07.31. 22:26:16

@chipetke:

Na igen, vizet csak végszükség esetén vagy a sivatagban. Egyébként én szoktam nyílvános kútból inni, edzeni kell az immunrendszert ugye. :) Annyi mindenre el lehet mondani ,h ha tudnád mi van benne nem ennéd vagy innád meg, jobb nem is tudni ki mit csinált vele előtte. Van egy olyan mulatós szám ,h "ha nem tudom nem fáj"

kispista2 2009.07.31. 22:44:33

Tisztább egy ilyen ivókút, mint pl. egy dobozos ital doboza.

Alkotás mánia 2009.08.01. 12:01:25

Kicsit sajnálom figyelőt.Ő azért hozta létre ezt a blogot,hogy felhívja a figyelmet a MÁV hibáira.Hátha valami illetékeshez is eljut és intézkedik.Ehelyett egy fikázós blog lett ahol mindegy ki és mit ír csak nyafogni és panaszkodni lehessen meg elmondani mekkora lúzer.Szerintem egy kicsit mindenkinek magába kellene szállnia.Ha senki sem szemetelne és mindenki őrizné a tisztaságot aki itt előadja az "Ő bezzeg" akkor nem lenne ilyen koszos és szemetes az ország.Lehetne inni az IVÓ kutakból.Ha megnézitek kik takarítják a vonatokat akkor láthatjátok,hogy nagyon alul képzett egyének.Nagy részének talán még a 8 általánosa sincs meg.Vajon mit lehet az ilyenektől elvárni?Sajnos ez a kefe mosás nem a legdurvább dolog amit láttam tőlük.Senkinek sem tudom ajánlani,hogy a vasút területén bármilyen kútból is igyon.Inkább keressen otthon egy flakont és abban hozzon magával vizet.Legalább akkor tudja,hogy az a víz iható.Lehet,hogy azt cipelni kell és még meg is melegszik de még mindig jobb mint valami betegséget elkapni.Dicséretesnek tartom,hogy a posztoló legalább szólt pár embernek.Ja,hogy nem szaladt az állomásfőnökhöz panaszkodni?Őszintén szólva azt sem tudom ott van-e még ilyen.Az egyetlen illetékes az ügyben a takarítók főnöke de őt még mi sem szoktuk találni nem,hogy az utas.Papírt meg gondolom nem hord magával senki,hogy kiírja ne igyál a kútból.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.08.01. 12:10:26

@utazóbagoly:

Nem mondanám, hogy fikablog, mert a fenti panasz is valós, és igenis változtatni kell ezen. Örülök, hogy valaki felhívta rá a figyelmet.

A probléma azzal van, hogy sokak szerint mindig az utas a hülye. Lehet azért, mert MÁV alkalmazott van a nicknév mögött, lehet azért, mert ez neki örömet okoz, nem tudni, de ezek a kommentek sokaknak nem tetszenek.

Alkotás mánia 2009.08.02. 12:00:50

@BKV figyelő: Ne haragudj nem akartalak megbántani,csak nem értem miért bántották a posztolót aki szerintem mindent megtett ami az adott körülmények közt elvárható.Sajnos nagyon sokan szó nélkül tovább mentek volna.
Már más témáknál is tapasztaltam,hogy valaki a komentek elején talál egy bűnbakot aztán a hozzászólók jelentős része azt bántja.El sem gondolkodik a téma indító levélen.
A vonatok és állomások takarítása az egyik legégetőbb probléma jelenleg a vasúton és mihamarabb valami megoldást kellene rá találni.Fikázás helyett inkább ere írjatok értelmes ötleteket.
Mi vasutasok tényleg kicsit más szemmel látjuk ezeket a dolgokat.Lehet azért mert több tapasztalatunk van a témával kapcsolatban vagy talán mert jobban ismerjük a vasúti szabályzatot.Talán kissé elfogultak is vagyunk de úgy gondolom ennek ellenére még lehet pártatlan elfogulatlan véleményt írni bármilyen témában.Legalább is én törekszem rá.Remélem a többi kollégám is így van evvel.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.08.02. 12:18:27

@utazóbagoly:

Szia!

Nem haragudtam meg, értettem én, hogy mit akartál írni, csak nem biztos, hogy mindenki megértette. Kicsit olyan volt, mint ha azt írnád, hogy a blog, a bejegyzés a fikázás, nem mondtad, hogy a kommentek, de megértettem.

Igazad van abban, amit írsz. Örülök annak, hogy a vasutas is idejön és elmondja a véleményét, mert szükség van rá. Ha teheted mindig írd le, én elolvasom, reagálok. Írhatsz levelet is, ha van valami téma, amiről hosszasan írnál, akkor nyugodtan írj levelet, ki is tehetem.

Tomi324 2009.08.02. 13:11:55

Szerintem a probléma nem a takarítónál kezdődik, hanem ott, hogy miért nincs fenntartva külön csap a takarítóknak, ami nem a pályaudvar másik oldalán van? Elfelejtettem, ez túl nagy beruházás lenne..... de amikor az ember szomjas, nincs nála pénz, akkor csak iszik az ilyen csapokból... (én is egyszer azt hittem szomjan halok, kénytelen voltam KöKin, a I-II. vágány között lévő csapból inni..... VAgy egyszer volt, hogy nyáron a Balatonra mentem, de a mozdony lerohadt két állomás között, és a régebbi kocsikban (By, Bhv) nagyon meleg lett, mindenki menekült róla, és amikor behúztak minket a legközelebbi állomásra, akkor az egész vonat első dolga az ottani vízkút megrohamozása volt.(elvégre csak másfél órát kellett ott időznünk) De a fennt említett egy spec. eset, mert ott tudomásom szerint nincs, vagy csak alig van áthaladó forgalom.
De ilyenkor egyébként hol van az ÁNTSZ????

otirt 2009.08.04. 09:11:53

@utazóbagoly:
Szerintem lehetne rendezni tisztítási versenyeket, főleg az egyetemisták körében, mert így még egy-két takarítási ötlet, újítás is kisülhet a dologból, amúgy meg jó mókalehetne, sőt látványosságnak sem lenne semmi.

Alkotás mánia 2009.08.04. 14:58:44

@otirt: Tetszik az ötleted majd felvetem arra alkalmas helyen.Talán még lesz is belőle valami,bár sok esélyt nem adok neki.Azért majd megpróbálom hátha mégis vevő az ötletre valaki.Addig is jó lenne ha az utasok a szemetet a kukába és nem mellé dobnák.Külön csapot a takarítóknak sajnos nem tudok intézni de ha elég sok panasz érkezik akkor talán valaki felfigyel végre a problémára és tesz is valamit a változásért.Várok még ötleteket egyéb témákban is.

hülyekazemberek 2009.12.14. 20:13:57

Sziasztok!
1. vannak buta emberek, de szerintem vannak ostoba főnökök is , hogy nem gondolnakaz ilyen esetekre
2. néhányan egyből takarító néniztek, de mivan akkor ha történetesen egy takarító bácsi volt ilyen sötét, mert anyukájától az alaphigiéniát se leste el XD
3.nyilvános csapból meg eleve nem iszik egy olyan ember akinek egy kis esze van, akkor innkább méltóssággal szomjan halok, minstem valami retket összeszedjek.....
süti beállítások módosítása