Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Olvasónk a Komárom állomáson lévő WC-ről levelezik a MÁV-Starttal. Vagyis levelezne, ha a MÁV válaszolna, de egy év alatt egyszer sem kapott választ. Az utas arra panaszkodik, hogy a WC-t nehéz elzárni, ömlik belőle a víz feleslegesen.

Kedves MÁV-figyelő!

Gondoltam írok ide is,mert 1 év alatt már 4 alkalommal írtam a MÁV-Startnak, de eddig semmilyen választ nem kaptam.

Komárom állomásnál a WC-k rosszak. Minden hétvégén arra járok, és benézek a mosdóba- az esetek 80%-ában legalább az egyik WC-ben folyik a víz. Nyilván egyes utasok tehetnek róla, hogy nem zárják el maguk után a WC 'csapját' de az is tény, hogy a MÁV sem tesz sok lépést az ügyben.

Az egyik WC ajtajára ki van írva, hogy rossz-ennek ellenére az is mindig folyik, és iszonyat nehéz elzárni. Ha 'lehúzós' rendszer lenne, nem kellene zárogatni. Már egy hónapnyi feleslegesen elfolyó vízmennyiségen szerintem össze lehetne spórolni a szerkezet árát-nem beszélve arról a felesleges pazarlásról,hogy az ivóvizet literszám öntjük le a WC-n, és a víz előállítására,megtisztítására energiát fordítunk ugye.

Egyszer tettem egy kísérletet, kiírtam egy papírra, hogy "Kérlek zárd el a csapot magad után- tegyünk ennyit a környezetért és magunkért" a papír 3hétig kinn volt, és 3hétvégén csend volt a WC-ben. A papír aztán eltűnt, és a víz újra folyik.

Takarítónőnek, pénztárosnak nem inge, engem pedig iszonyatosan zavar, hogy akadály nélkül folyik a víz le a csatornába egész nap-miközben a helység használata egyébként minimális.

Szerintetek mit lehetne tenni? Levelekre nem válaszolnak, ugyanúgy, ahogy a Kelenföldi új perontető beázására se. Szereljek fel magam tartályt, vagy mégis? Kinek lehetne szólni, milyen fórumra írja, hogy legyen végre változás az ügyben? Tudom, hogy az utasok fejében kellene változást elérni, de hosszútávon nem lehet megoldás a 'cetlizés'.

Köszi: Eszti

Címkék: máv ügyfélszolgálat vonat vasút wc levél épület állomás észrevétel higiénia


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr421417676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Traktoros 2009.09.30. 13:07:05

Szerintem meg kéne próbálni a MÁV Ingatlankezelő Kft-t ez ügyben, ők a Start nem tud vele mit kezdeni.

Traktoros 2009.09.30. 13:07:46

@Traktoros: az "ők" szó pótlás nélkül törlendő. Úgy még érthető is lesz, amit mondani akartam :)

Ákibard! 2009.09.30. 14:20:04

@Traktoros:
Valóban, a MÁV Ingatlnkezelő kft-t kellene keresni ezügyben, de valójában az állomás személyzetének kellene ezt a hibát jelenteni.
Stop, itt nem állunk meg, haladjunk tovább, mielőtt valaki szidni kezdi a forglmistát és a pénztárost.
Ugyanis több mint valószínű, hogy ők ezt már régesrég, esetleg többször is bejelentették, de az IK nem csinált vele semmit.

Budapest-Zuglóban 2,5 éve betörték a pénztárablakot, ami ráadául nem is üveg volt, hanem 5 mm-es plexy. Kicsit több mint 2 év után idén tavasszal jutott el oda az Ingatlankezelő, hogy kicserélje. Igen több mint 2 évig télen-nyáron törött pénztárablakkal dolgoztak, belül alkalmanként millió feletti összeg, és egy hosszában végighasadt plexi védte őket.
Sajnos a váró ablakait is rendszeresen betörik, mesélte a pénztáros, hogy amint látják, bejelentik az IK-nak. Az ablakcsere 3hét-4 hónap intervallumban történik meg. Az ajtón egykor lévő, monstmár törött üvegtáblát július közepén láttam betörve, azóta is úgy van. A pénztárosok annyit megtettek, hogy kiverték a maradék szilánkokat, nehogy valaki belenyúljon, pont az ajtó nyíló szárnyán...

Úgyhogy ez az IK... Lehet a folyó WC csap is éve be lett jelentve,azóta is fel van véve javításra...

Adani 2009.09.30. 16:06:03

@Ákibard!:

Olyan legenda is keringett, h mikor Fábiánsebestyént felszedték kijött az Ik a felszedés előtt 1 nappal, h jöttke elvégezni a megrendelt festést ( évekkel korábban rendelték meg). Valószínűleg nem igaz legalábbis a környékbeli informátorok nem tudtak róla.

Az viszont igaz, h egy rossz izzó kicserélése több mint egy hónapba és vagy 30 ezer ft-ba került.

sütöde 2009.09.30. 18:46:00

Te büdös görény a libajnaiék szétlopják az országot, te meg mindennap csak a komáromi wc-t kukkerolod ?

Tomi324 2009.09.30. 22:46:02

@Adani: Én akkor megeggyezek a MÁV-al, én elvállalom 25 ezerért is, és 1 héten belül az izzócserét egy normális állomási várakozoban :) De pl hogy a NYugatiban felmásszak a legtetejére, nem lenne az az Isten :DD

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.01. 08:38:13

@sütöde: neked is érdemes volt ma felkelned. Látom magadénak érzed a társadalmi közösséget, és Földünk jövőjének sorsát. Inkább örülni kéne, hogy Eszti észreveszi az ilyeneket. A Te pénzed is lefolyik azon a WC-n.

sütöde 2009.10.01. 10:42:20

...Rajkán kellett volna izzót cserélni (a vasúti váróteremben) ami régebben a győriek feladata volt,de ma már Szombathelyé ez a feladat.Miután megkapta a feladatot Szombathely,ketten "autóval" elmentek Rajkára megnézni,hogy valóban cserélni kell-e az izzót. A jegyzőkönyv felvétele ...stb. után már csak pár hét telt el a javításig. Ez csak egy ici-pici nyianc a jelenlegi Magyar valóságból.

esef 2009.10.02. 08:25:40

Javaslom a poszt írójának, hogy a komplett levelezést küldje meg az ÁNTSZ-nek is. Utána garantáltan ki lesz nyalva a WC, a mi szempontunkból lényegtelen, hogy az ellenőrök érkezése előtt, vagy után...

Ákibard! 2009.10.02. 11:33:18

@esef:
Szerinted az ÁNTSZ-t mennyire érdekli, hogy folyik a víz a wc-ben?

A levélben nem látok még csak utalást sem arra, hogy a tisztasággal lenne gondja, az a baja, hogy folyik a víz orrba-szájba le a tartályból.

Traktoros 2009.10.02. 11:33:31

@Ákibard!: Az a baj szerintem, hogy az IK túl sok mindennel foglalkozik. Többek között az épületek "teljeskörű" üzemeltetésén felül pl. a váltófűtés karbantartása és üzemeltetése is hozzájuk tartozik.

Ákibard! 2009.10.02. 11:35:38

@Traktoros:
Igen, tipikus sokat akar a szarka, de nem bírja a farka eset. Bár, ha azt nézem jobban járunk így mintha minden feladatra külön cég lenne... De amúgy igen.
Vajon miért volt rossz az a megoldás, amikor a MÁV-on belül megoldották az izzócserét, és a folyó WC-hez szabadjeggyel kijött MÁV-os Pistabá' aki a saját fizetéséért megcsinálta a folyó WC-t, vagy épp kicserélte az izzót. Jah, hogy azzal nem tömtünk meg 3 zsebet izzónként 30 ezerrel...

kalauuz 2009.10.02. 18:14:01

Nem tudom mit lázadoztok?Szerintetek miből fogják ezek a "Gordoni"eberek majd jövőre megkapni a végkielégítésüket?Szerintem azokból a mocskos milliárdokból amiket rajtunk megspóroltak.Szartakarítás,izzócsere,sepregetés..minek?A magyar szereti a szart mert már hozzászokott!Minek azt még fel is takarítani?

u.i.:vonatbudit láttatok már?
süti beállítások módosítása