Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Körülbelül 2 hete nem működik az utastájékoztató rendszer Érd-alsón. A kijelzőkön a „Figyelje a hangos utastájékoztatást!” szöveg olvasható, de a hangos tájékoztató sem mond be minden információt, így a vonat késéseiről sem tájékoztat. Pedig ha bemondanák, az utasok átmehetnének Érd-felsőre, kevesebbet késnének a munkahelyükről. Bár az állomásfőnök tudott a hibáról és a késésről, mégsem szólt az utasoknak:

Szia!

Ma  reggeli életkép Érd alsóról.

Negyed 8 körül értem ki Érd alsó állomásra, hogy a szokásos 7.24-kor Martonvásárról érkező  vonattal induljak munkába. A néhány éve több száz millió forintért felújított állomás digitális  kijelzőjén az a felirat fogadott, hogy "Figyelje a hangos utastájékoztatást!". Ez most nem volt gyanús, hiszen a héten már többször is ez volt kiírva, de a vonat mindig érkezett. Most azonban  még fél 8-kor sem jött. Ekkor már azért kezdett elfogyni a türelmem. Erre bemondja az automata, hogy vonat érkezik a Déliből az 1-es vágányra. Döbbenet ült ki utastársaim arcára, hiszen ide a Martonvásárról érkező vonatnak kellett volna jönnie. Előre mentem az állomásépülethez, hiszen  kijött az állomásfőnök meneszteni a vonatot.

- Elnézést, mikor jön a martonvásári vonat? - kérdeztem. - Majd jön valamikor, azt mondták nekem, hogy 35-40 perces késések vannak. - ??? És erről miért nem lehetett tájékoztatni az állomáson várakozó 80-100 embert? - Mert nem működik az utastájékoztató. - De jó lett volna, ha szólnak mégis, mert akkor nem várunk feleslegesen, hiszen Érd felsőről  emgy ezután néhány perccel később két vonat is. - Miért, ki kellett volna állnom a peronra és kiabálnom, hogy nem jön a vonat? A XXI. száézadban? - válaszolta flegmán az állomásfőnök. - Igen, én arról nem tehetek, hogy rossz a kiejlző. - Majd adunk igazolást! - szólt ki erre a vonatvezető a Flirt ablakából... - És ha a munkahelyet ez nem érdekli? - kapcsolódott bele egy másik utas a párbeszédbe. - Akkor vegyen egy vastag újságot! - szólt vissza a vonatvezető.

Ezek után átmentem Érd felsőre a 7.49-es vonathoz. A történethez azért hozzátartozik, hogy nem igaz, hogy nem működött az utastájékoztatás Érd  alsón, hiszen ahogy feljebb is írtam, szólt az autoamta, hogy jön vonat a Déliből. Egyszerűen csak  lusta volt teljesíteni a feladatát a MÁV-alkalmazott, ami miatt ismét mintegy 100 emberrel toltak ki,  akik elkéstek munkahelyükről.

A levelet elküldtem a MÁV-Startnak is.

Üdv: Fricy

Címkék: máv vonat vasút utas panasz kijelző állomásfőnök tájékoztatás észrevétel érd


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr301308422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2009.08.14. 08:23:52

Nem kellett volna kiabálni csak szólni a legközelebbi embernek ,h késik, adja tovább a többieknek.Elég ha 1 embernek szól.

Bamba Barack 2009.08.14. 09:07:48

Vagy esteleg hangósbemondón közölni a néppel,nemde?

Adani 2009.08.14. 09:34:29

@Bamba Barack:

Dede, de ha az is rossz akkor marad a szóbeli közlés, szépen kisétál és a legközelebbi emberrel közli ,h bocs, késni fog, de nem működik a hangos lenne szíves ezt továbbadni a mellette állónak majd ő is a következőnek? A riadólánc pedig kiépülne és eljutna mindenkihez.

Azért a veszély fennáll, h mire az utolsó emberig elér már megváltozi ka jelentése.

Van egy vicc ami úgy szól, h egy cégen belül utasításba adja a főnök ,h a holnapi teljes napfogyatkozást minden dolgozó munkaruhában megnézheti az udvaron, mert ez ritka esemény ha rossz lesz az idő és nem látszik akkor majd az ebédlőben előadást tartanak erről a természeti jelenségről.

Miután sok emberen keresztülment már úgy szólt, h holnap délben az igazgató munkaruhában lesz az ebédlőben, ami nem mindennapi látvány.

Fricy · http://epitos.blog.hu 2009.08.14. 09:55:28

A 17.45-ös martoni vonattal akartam hazamenni Kelenföldről tegnap. A várótermeben ki is volt írva, hogy jön a 2-es vágányra, késés nélkül. Azonban 17.42-kor befutott egy vonat Tapolcáról (késve) erre a vágányra, így egyértelmű volt, hogy oda nem jön a martoni. Nem is jött, de nem is mondtak be semmit, hogy késne. Azt bezzeg igen, hogy a 15-ös vágányon gép közlekedik. Végül 6 után pár perccel mondták, hogy a martoni vonat 30 percet késik, az utána jövő fehérvári meg 40-et. Megint nem tájékoztattak időben...

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.08.14. 12:31:33

@Fricy:

Szerintem én ugyan erről írtam egy bejegyzéssel lentebb, olvasd el.

scooby doo 2009.08.15. 22:55:48

@BKV figyelő: Ez a baj, hogy ez gyakori. Én még a régi, 6:57-s battaival jártam így. Mondta h 10 percet késik. Jó. Közbe elment a 7:02-es Fehérvári. Mondom hadd menjen, elviszi a tömeget. Várunk. 7:10 semmi. 15 semmi. 20 semmi. Valami 7:23-sal mehettünk el, ami 5 percet késett.

Máskor meg egyáltalán nem mondta be pl a 17:24-es martonvásárival a szitut. Elérkezik az idő, bemondó néma mint a sír, kijelző sötét. 10 perc után átmentem felsőre, megnézni ott mi van. (50 perce vártam már, mert a 16:49 4 perccel előbb elment). 50 perc várakozás után jött egy vonat, amit épp elértem, merthogy 3 perccel előbb elment. A Déliben meg azt mondták, rendesen jött a martonvásári. Mondom fasza, és Érd alsót kihagyta?

HerrDoom 2009.08.18. 18:03:39

"...hiszen kijött az állomásfőnök meneszteni a vonatot."

XD

csak_egy_utas 2009.08.19. 12:26:27

Hát az, hogy nem szólnak, Albertfalván sem meglepő. Van egy rendkívül szimpatikus fiatalember, aki ellen panaszt is tettem. Hát továbbra sem mond be sem késést, sem érkezést kijönni is csak csoszogva hajlandó meneszteni. Az meg, hogy nem tudjuk, hova érkezik a vonat, igen kínos. Ugyanis ha nem jó peronon állsz, akkor buktad....
süti beállítások módosítása