Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Dávid havi 12 ezer forintot fizet a MÁV-nak, amiért késő, koszos vonatokat kap cserébe. Olvasónk annyira elkeseredett, hogy a MÁV-nak ultimátumot adott. Amennyiben nem takarítják ki a vonatokat, az ÁNTSZ-hez fog fordulni. MÁV-nak írt levele alant:

Tisztel MÁV  Zrt!

Ezúton szeretném felhívni figyelmüket arra hogy a MÁV-Start Zrt. által üzemeltetet Veresegyház-Vác-Budapest útvonalon indított személyvonat a mai napon ismételten jelentős késéssel érkezett a Fótfürdői állomásra(30perc).

Ezen panaszt azért írom le önöknek , mert úgy érzem úgy hogy a MÁV-nak erre az útra megfizetett havi bérletért (12.000 Ft) NEM kapom meg a minimális szolgáltatást (pontosság, tisztaság, alapvető utazási körülmények), ezzel nagyon sok utastársam is azonos véleményen vannak.

Jelen levelemmel a célom, hogy záros határidőn belül szeretném hogy a MÁV Zrt. vezetősége tartós és rendhagyó változtatásokat eszközöljön a menetrendben és a vonathigiéniában, ellenkező esetben kénytelen leszek a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez fordulni a panaszommal!

Tisztelettel: Balogh Dávid

Címkék: máv vonat késés kosz vasút utas panasz takarítás észrevétel


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr881000803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n.t 2009.03.14. 14:20:10

Én is ezen a vonalon utazom minden nap, és a vonatok tisztasága még nem is olyan zavaró, azonban az, hogy szinte nincs olyan hét, hogy ne késsen jelentősebb időt a vonat az eléggé idegesítő.

Mozvez 2009.03.14. 14:30:46

Kedves Dávid!

Tudnám javasolni akkor, hogy kedves utastársaidhoz is fordulj, hogy a vonat wc-jét és magát a vonatot olyan állapotban hagyják, ahogy legközelebb Te is szeretnéd látni. Hiába van ilyen felirat egyes wc-kben kiirva nem használ. Az üvegtörö kalapácsok életet menthetnek... Gondolod érdekel valakit is? Úgyan úgy lopják.
Az is igaz, hogy a takaritók sem tesznek meg mindent a tisztaságért, de erre a múlt héten láttam az orvosságot: ellenörizték a fönökeik a munkájukat.
Pontosság: a késésnek több fajta oka van. Műszaki hiba, kedves utas, időjárás és a csatlakozás miatti. Valamennyire változni fog a helyzet, ha Vác állomás végre átépitik (tervek szerint 2013). De ez csatlakozás miatti késést nem fogja megszüntetni, hiszen Te is ideges lennél, ha pl B.gyarmat vagy Aszód felöl utazva nem várna meg a vonat. Vagy ha futnál a vonathoz és nem várna meg.
Az alapvető utazási körülmény?
Erre mindenki mást mond: a törvény alkotók: örülj, hogy van vonatod, a vasút: van vonat, van télen fütés (ha nem hibásodott meg vagy nem tették tönkre).
Mellesleg ha az ÁNTSZ jön akkor nem lesz vonat:), mert kivonják az összeset a forgalomból akkor pedig számolhatod a késést:).

Budafuck 2009.03.14. 14:32:25

@Trimo:
Tisztasággal nincs gond??Hát érdekes igényességgel elátott emebrek laknak eme országban!

Kolegám is ezen a vonalon jár.Ő is hányingert kap reggelente milyen vonatok vannak ezen a vonalon.

emzéperiksz 2009.03.14. 15:02:23

@Mozvez: Hogyne, az utas tehet mindenről, hogy koszos a vonat meg hogy késik. Örüljön, hogy a 7 ezerért elviszitek Miskolcra meg vissza másodosztályon.
Bunkókám! Te mit szólnál, ha az étteremben mocskos lenne a pohár, a terítő, az evőeszköz, és a pincér azt mondaná, hogy reklamálj az előző vendégnél, az evett belőle? Mert kb. ilyen köcsög faszság, amit mondasz.

Az ilyen MÁV-os gyökereket, mint te, jól meg kellene fingatni, nevelni, amíg le nem szálltok a földre, és meg nem tanuljátok, hogy az utas fizet, nektek meg kötelességetek szolgáltatni, és a pofátokat befogva süllyedni el szégyenetekben, ha panasz van a minőségre.

Mozvez 2009.03.14. 15:35:44

@emzéperiksz: Kedves jó ember olvastad az egészet amit irtam?
"kedves utastársaidhoz [b]is[/b] fordulj, "
"Az is igaz, hogy a takaritók sem tesznek meg mindent a tisztaságért,"
Tehát "Bunkókám" elöször olvasdd végig amit irok aztán járjon a szád.
Szívesen elvinnéle egy körre, hogy lásd mi is megy. Én nem MÁV-ot védem, mert ott sem 100% semmi.
De belegondolsz: grafitti, hogy kerül a vonatra? A kalauz szarja össze a vonatot? Ne adj isten a forgalmista az az ember aki az ülést késsel szét vágja? Vagy esetleg a mozdonyvezető menetközben hátra rohan a világitásból az izzót kilopni ami máshová nem is jó.
A kocsivizsgáló pedig útközben kidobálja a az asztalokat és fejtámlákat. Egy evőeszközt gyorsan el lehet mosni, de takarits ki egy kocsit útközben vagy javitsdd meg. Gyere megnézem, ahogy a javítást elintézed 40 perces forduló idő alatt.
[b]Mind a kétfél[/b] tehet a jelenlegi állapotról.
Az esetleges pénzeket pedig az Andrássy úton és a Kerepesi úton keresd.

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2009.03.14. 15:38:52

Fogyasztóvédelemmel való fenyegetés mindig hatásos... persze:DDD
Annyira mint a fejfájásra az fájdalomcsillapító, nem az ok gyógyítása, már ha lehet.

Daniel M. 2009.03.14. 15:59:55

Sajnos sok jóra ne számíts.
A MÁV ugyanúgy, ahogy a BKV csak azt vállalja, hogy A-ból B-be elvisz, hogy milyen színvonalon, az sehol sincsen megkötve.
Tehát ha hétfőn az eddigi vonat helyett nyitott 1910-ben épített marhaszállító vagonokkal jönnek akkor azzal visznek el az úti célodhoz.
Nem helyeslem ezt, mielőtt még valaki félreérti, csak próbálok a csúfos magyar valóságra rámutatni.
A fogyasztóvédelem pedig semmit sem ér addig, amíg van az a vastagságú boríték, aminek hatására azonnal sarkon fordulnak.

emzéperiksz 2009.03.14. 16:01:35

@Mozvez: nézd, nagyon sokat utaztam már a vonattal, de sosem rongáltam, loptam, mocskoltam össze, viszont fizetek, mint a katonatiszt európai árakat, ha használom, mert Bp-Kbarcika odavissza cca. 7 ezer Ft.
Szóval engem, baszki ne vádolj, hogy miattam van mocsok.
És az utasok 99%-a így tesz.

Amelyik meg nem így tesz, az azért rongál, mert hagyjátok. Mert az ilyet nem nagy ívben kerülgetni kellene a kajalnak, hanem feljelenteni rongálásért, és a házat is elárverezni a feje fölül, ha nem téríti meg a kárt. Ennyi. De a kalaj, ha meglát egy részeg randalírozót, nagy ívben kikerüli, rá nem szólna. Bezzeg, ha egy megszeppent 10 éves otthon hagyta a diákot, már nagy a pofája. Talán fordítva kellene.

A graffitiről: japán vonaton nincs ilyen, de amikor a magyar hülyegyereket elkapták, hogy pingált a vonatra, a fogdára vitték egyből, és három év sittel fenyegették. Itt meg mi van? Semmi. Az éjjeliőr le se szarja a rongálót, tévézik meg horpaszt, miközben összefirkálják a rábízott szerelvényt. Azt kellene csinálni, hogy ha egy rábízott szerelvényt szétírnak, vele téríttetni meg a kárt, és kész. Ha kell, árverezzék el a házat a feje fölül. Akkor majd vigyáz rá. Ugyanezt csinálni a kalajjal is. Akkor majd megnő a pofája az ülésszétvagdosó, rongáló részegekkel szemben is, nem csak a nála kisebbeket fogja mószerolni.

petya.bacsi 2009.03.14. 19:47:21

"Olvasónk annyira elkeseredett, hogy a MÁV-nak ultimátumot adott."

Ha-ha-ha!!! Szinte látom, hogy a MÁV székházban mekkora pánik és fejetlenség lesz a hír hallatán, és sokan zokogásban törnek ki.

A Fogyasztóvédelem nem fog tenni semmit sem, ezt előre borítékolhatom. Mert mindenre van válasz.

Kapni fogsz egy szép választ, hogy köszönik a leveledet, ctrl+c ctrl+v meg majd jól rákenik az időjárásra a késéseket(nincs mese, olyan országban élünk, ahol az időjárás direkte kibabrál a MÁV-val, legyen tavasz, nyár, ősz, vagy tél, késés szinte mindig van), vagy az utasokra, de az is szóba jöhet, mint magyarázat, hogy a pályaudvarak annyira zsúfoltak, hogy csak így tud közlekedni. A vonat tisztasági állapotát is az utasoknak köszönhetjük (részigazság van ebben!).

De köszönöm neked az elmúlt 5 percet, nagyon jót szórakoztam a leveleden, mivel magamat véltem felfedezni a felháborodásodban (hidd el, én is végigjártam ezt az utat, azt hittem, hogy történni fog valami, ha ír az ember... semmi nem változott. Én kiikattam a napi ingázást, nem kellett volna sok, hogy újra kinyissák a kedvemért a MÁV által okozott ideg miatt a nemrég bezárt Lipótot).

Amíg vonattal jártam, hiába volt frissen mosott a ruhám, mikor leszálltam a vonatról - amire mikor felszálltam kis híján elhánytam magam akkora bűz volt -, a plüssülés bebüdösítette a ruhámat, így az ideg mellett még büdös is voltam. Szeretnék gratulálni annak a magasan képzett személynek, aki ilyen üléssel rendeli a vonatokat, vagy ha már ilyet rendel, mert a monitoron szépen mutat (és valószínűleg valóságban már nem is látja a vonatot), akkor tisztítani kéne, sok helyen a kék fejtámla FEKETE!!!!

Azért ha válaszolnak, feltétlen oszd meg velünk, hátha nem lesz igazam, és a késés után a MÁV tejelni fog a személyvonattal utazóknak, mint a Milka tehén.

petya.bacsi 2009.03.14. 19:50:51

@emzéperiksz: ne személyeskedjünk! Nem minden vasutas olyan, mint a vasutasokról kialakult kép (milyen szépen fogalmaztam, mi? :D), mint ahogy nem minden utas szarja össze a wc-t és fest freskókat a vonatra.

énvagyok 2009.03.14. 19:53:44

Balogh Dávid helyében én ezzel a levéllel párhuzamosan máris értesítettem volna a Fogyasztóvédelmet.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.14. 20:04:15

@petya.bacsi:

Azért ez nem mindig így van. A BKV-figyelő blogon publikált nyílt levelem is hatásos volt. Addig rágtam az ÁNTSZ fülét, amit a BKV-t rávették a takarításra, és az összes Volvo busz hátulját kipucoltatták velük. Ennek köszönhető, hogy a Volvók hátsó ülései (csöves fészek a motor mellett), mára többnyire tiszták.

énvagyok 2009.03.14. 20:04:42

@Mozvez:

"Az is igaz, hogy a takaritók sem tesznek meg mindent a tisztaságért, de erre a múlt héten láttam az orvosságot: ellenörizték a fönökeik a munkájukat."

Valamiért olyan érzésem van, hogy nem csak egy-két hete dolgozol a mávnál, hanem talán évek óta. Mégis csak a múlt héten fordult ez elő. Hogy van ez? Máskor miért nem ellenőrzik a főnökök a beosztottaik munkáját??? Ha ennyire egyszerű orvosság létezik a bajra, akkor miért nem ellenőrzik a főnökök a beosztottaik munkáját minden nap akár napjában többször is, hogy tisztá(bba)k legyenek a vonatok??? Véletlenül (többek között) nem pont ezért kapják a fizetésüket???

dr. Oláh Péter Balázs (törölt) · http://www.bkv.hu 2009.03.14. 20:14:11


"Ha-ha-ha!!! Szinte látom, hogy a MÁV székházban mekkora pánik és fejetlenség lesz a hír hallatán, és sokan zokogásban törnek ki.

A Fogyasztóvédelem nem fog tenni semmit sem, ezt előre borítékolhatom. Mert mindenre van válasz"

Kicsit bátrabb kifejezés, de *****:)

Azt kell meglátni, hogy egyes esetekben az ilyen fenyegetés lehet szükséges más esetekben nem. A századik ember írja, onnantól semmit nem ér, mert olyan gyakori problémáról van szó vagy éppen működés béli jellegzetesség. De ennek átlátásához több bölcsesség kellene.

petya.bacsi 2009.03.14. 20:28:12

@BKV figyelő: persze, ez nyilvánvaló, a nyilvánosság a legnagyobb fegyver, de normális esetben nem kellene ilyen eszközökhöz nyúlni az utasoknak, ha már fizetnek valamiért, akkor van egy elvárási szint is.
Az ÁNTSZ-es sztoridat ismerem, olvastam, de azóta volt rajtaütésszerű ellenőrzés? Szerintem nem. És továbbra sem merek leülni - holott van bérletem! - az ilyen plüssüléses borzalmakra.

Normális helyzetben nem kéne fenyegetőzni az utasnak, mivel alapból takarítani kéne. És itt nem csak a padlóra gondolok, mert ott úgy ahogy van nyoma, hanem bizony azokra a nem is tudom milyen szagot árasztó plüssülésekre is. Érdemes volna egyszer megkérni a Fókuszt, hogy nézze meg, hogy a MÁV plüssülésein milyen icipici csodalények élnek. Scully sikítva rohanna Mulder után, ha látná!

Eleve nem értem a logikát, hogy miért plüssüléssel kell tömegközlekedési járművet rendelni. Én sokra tartom a sokak által szidott hannoveri csodákat, mert oda elég egy hipós rongy, és máris meg van oldva a letörlése az ülésnek.

2009.03.14. 20:48:02

@Mozvez:
"Pontosság: a késésnek több fajta oka van. Műszaki hiba, kedves utas,"

Nem hinném, hogy fél órás késés a kedves utas számlájára lenne írható. Az, hogy 30 másodperc késés van, az o.k. (mert pl. megvárják a banyatankos nénikét a peron végéből). Az, hogy harminc percet késnek, mert megvárják a későn ébredt Józsi bácsit a kertvárosból, nem életszerű szvsz.

Ákibard! 2009.03.14. 20:55:45

@énvagyok:
"Máskor miért nem ellenőrzik a főnökök a beosztottaik munkáját???"
A "Startolás" óta (Gy.k. :2007 júl 1.) a start részéről is, és a takarítócégek részéről is folyamatos az ellenőrzés. A Start részéről sokszor találkoztam átvevővel, és volt, amit újra kitakaríttatott.

Ákibard! 2009.03.14. 20:57:38

@tff:
"Az, hogy harminc percet késnek, mert megvárják a későn ébredt Józsi bácsit a kertvárosból, nem életszerű szvsz. "
Valóban nem. AZ viszont sajnos ésszerű, mert naponta előfordul, hogy a hatóságot kell várni egy renitens, vagy épp nemfizető, de leszállni nem akaró utashoz. És az nem 30 mp de nem is 5 perc.

petya.bacsi 2009.03.14. 20:57:57

@Ákibard!: ugye az ellenőrzéseket nem vezetik pontosan a vonatokon kiragasztott papíron? Ha igen, akkor szomorú vagyok...

Ákibard! 2009.03.14. 23:06:53

@petya.bacsi:
Azt a papírt nem érdemes nézegetni, mert az utasoknak sajnos szokásuk lekapargatni...

Láttam már olyat, ahol egy mosolygós fejet raktak ki a matricákból.

Amúgy valahol van egy fotó olyanról, ahol kétnaponta van ellenőrzési matrica.

emzéperiksz 2009.03.15. 10:31:06

@Ákibard!: Elnézést, de ehhez a fizető utasnak mi köze? A koszhoz a fizető utasnak mi köze? Tejelt, szerződött a MÁV-val, úgyhogy a MÁV szolgáltasson, az egyéni szocproblémáit pedig a nemfizető, rongáló stb. utasokkal pedig rendezze le úgy, hogy az a rendes, fizető utas érdekeit ne sértse. Ha nem bírja leszállítani a nemfizető utast, akkor ne szállítsa le, de ezen a címen, hogy hülye lúzer a kalaj, ne szívassák meg az egész utazóközönséget. Rúgják ki inkább a kalajt, és vegyenek fel jobbat.

Ákibard! 2009.03.15. 10:50:54

@emzéperiksz:
Mondj egy olyan megoldást, amivel úgy tudod leszállítani, hogy nem sértesz törvényt, de le is szállítod. + Nem késeted meg a vonatodat.

Sajnos jelenleg a törvényi háttér csak ezt teszi lehetővé, hatósági segítséget kell kérni. Ha a jegyvágó hozzányúl, lerángatja vagy lepakolja a vonatról azzal törvényt sért, amit nem fog bevállalni.

Szerinted ezért "hülye lúzer" a jegyvizsgáló?

Tudod az a baj, hogy a magyar fejekben kellene rendet tenni. Undorodok az ilyenektől mint te, akik folyton csak azt hangoztatják, hogy "Én fzettem meg igy tejeltem meg úgy tejeletem" és ha van egy bliccelő, aki meleltt elmegy a jegyvágó, akkor azért anyázik, mert nem szállította le, nem verte agyon, és nem bűntette meg, de ha a bliccelő ellen szabályosan fellép a jegyvizsgáló, hatóségi segítséggel leszállíttatja, akkor azért anyázik, mert klséik a vonat.
Undorító ez a magatartás. Döntsd el: Mit szeretnél, drága fizető utas, ha a pénzeden még 3-4 ember utazna, vagy szabályosan hatósággal fellépnének a bliccelők ellen?
Az egyiket választani kell ha tetszik ha nem...

Amúgy egy ideje parancskönyvben van adva, hogy csak indokolt esetben kell hatósági segítséget kérni, mert a sok kis köcsög mulya utas mint te, rnyált hogy huuu megkésik a vonat. És ezután meg csodálkoznak, hogy a jegyvizsgáló beleszarik az egészbe, ha nincs jegye nem akar leszállni otthagyja, mert ha fellép ellene, akkor a főnökei+utasok is meghurcolják.

Normális társadalomban ez úgy menne, hogy ha nem száll le, akkor odalép 2-3 meglett férfi, és lepakolja a renitenst a vonatról. De addig, amig a társadalom is a beleszarok, nem nézek oda, nem is hallok nem látok elvet gyakorolja, ne várjon senki előremozdulást.

n.t 2009.03.15. 15:16:18

@Budafuck: Úgy értettem előző hozzászólásomban, hogy a késésekhez képest a vonat tisztasága az elhanyagolható.
Elég finnyás lehet amúgy a kollégád amennyiben hányingert kap a vonaton, mert a wctől eltekintve egyáltalán nem hányingerkeltő a kosz. WCről mondjuk inkább ne beszéljünk, az szerintem a legtöbb vonalon undorító állapotban van.

gyik-680 (törölt) 2009.03.15. 17:45:09

@BKV figyelő: Na arra nem vennék mérget hogy ez a Mávnál,hatásos lesz.Bár proba szerencse,meg kell probálni.Amúgy,Én nem hasonlitanám a Mávot a Bkv-hoz.Hol van anyi járműve a Bkv-nak mint a Mávnak...A kevesebett könyebb takaritani,főleg ha jármü üzemeltetö alvállalkozoi is vannak a cégnek.

veresi... 2009.03.16. 06:45:02

A késésre van pár magyarázat:
-Ha megy valaki veres felé, akkor Rákospalota vagy nem enged be, vagy beenged, viszont a semmiért állunk kb. 10 percet...
(Utasvédelmi szempontok miatt nem engedik be a vonatot!)
-Lassújelek, valamiért megint sok van (Nyugati-Rákosrendező: 60 km/h ; Rákosrendező kijárat-Istvántelek-Rákospalota bejárat: 80 km/h ; Rákospalota 5. vágány: 40 km/h, 6. vágány: !20! km/h ; Rákospalota kijárat: 40 km/h, az első útátjáró 40 km/h ; Fót-Fótújfalu: !20! km/h, Fótujfalutól egy kicsi 40 km/h ; Fótfürdő utáni első ív: 40 km/h ; Csomád után az első ívben valamiért megint lelassít {Tavaly csinálták meg...} ; Veresegyház 4. vágánynál kis !20! km/h ; Vicziántelep utáni első útátjáró: 40 km/h ; Őrbottyán 2. vágány: !20! km/h ; Vácrátóttól: 80 km/h ; Vác Alsóváros előtt egy kis 40 km/h)
Röviden ennyi lassújel van a vonalon!
-A tisztaság: A takarítok szinte semmit nem csinálnak. A kukát kiürítik, már ha van kedvük, a port a lépcsőre seprik, semmi tisztítás...

eversmann (törölt) 2009.03.16. 18:36:47

Azt kedves Dávid tudja esetleg miért késett a vonat?

Mozvez 2009.03.17. 19:26:49

@emzéperiksz: Kinek nem inge ne vegye magára. Nem azt mondtam, hogy Te rongálsz. És elárulnád nekem a 30 kg-os vjv néni mit tud tenni egy részeggel? Segitesz esetleg neki, ha a részeg esetleg ütlegelni kezdi? Stb. Nem tehet semmit max közeget hivhat, de Te sem mész addig sehová. Egymásra vagyunk utalva utas a vasutasra és a vasutas az utasra valamint utas az utasért. Ha ezt elfelejtjük sz*rhatjuk az egészet. Van aki megköszöni, ha mondom az állomásokat, van akit zavar.

@tff: nem erre gondoltam, hanem a nem fizetek, de utazni akarok emberekről.
De ebböl is 2-3 állomáson megállóhelyen 5 perc összejön. A nagyobbak müszaki hiba és csatlakozás miatt vannak.

@énvagyok: Az ellenörzés ritka. Nekem 1x sikerült elérnem, hogy a vezérlőkocsi szélvédöröl a graffitit 5 perc alatt leszedték. Mondjuk ehhez több, 30 ercig kellet fenyegetöznöm, hogy körbejárok miatta, ha nem lesz leszedve.

emzéperiksz 2009.03.17. 20:10:18

@Ákibard!:
Egyszerű: ne engedd fel jegy nélkül az utast a vonatra, máris nincs bliccelő. A peronra sem kell odaengedni, akinek nincs jegye, és kész. Ne kifogásokat keress, hanem oldd meg a problémát. És ha már annyira undorodtok az utasoktól, akik fizetnek, akkor talán nem kellene annyit sztrájkolnotok, meg lóvét követelni folyamatosan.

emzéperiksz 2009.03.17. 20:14:27

@Mozvez: Ha ütlegelni kezdi segítek neki 50 kg-os nő létemre is, sőt a rendőrt is megvárom, de kalauzt ritkán ütnek, a vonat meg mégis gyakran késik.

gyik-680 (törölt) 2009.03.17. 23:22:51

@emzéperiksz: Ha enyire derogál a koszos vonat,akkor járjál buszal!Vagy vegyél kocsit,és akkor nem kell a késéstől reszketned vazze :)) Kár itt a nagy észt osztani,a Mávot sajnos nagyon nehéz lesz megváltoztatni.Itt dolgozom,látom belülről.Őket igazán semmi se érdekli...

Ákibard! 2009.03.18. 23:01:17

@emzéperiksz:
"Egyszerű: ne engedd fel jegy nélkül az utast a vonatra, máris nincs bliccelő. A peronra sem kell odaengedni, akinek nincs jegye, és kész"
Nahát ezaz, hogy amikor ezt bevezették akkor azért ment a rinya, hogy vaze, huuu jegyet kell mutatni meg egyebek... Ideje lenne eldönteni mit is akarunk??? Meg azt e sem gondoltad komolyan, hogy minden bokornál jegyellenőrzést fognak tartani...

"És ha már annyira undorodtok az utasoktól,"
Én nem az utasoktól undorodok ámblokk, hanem az olyanoktól, mint te. Akinek csak a szája nagy, de ha lépni kellene akkor kussol, és ül a helyén... Meg ha van sapka azért sír, ha nincs sapka azért...

"akkor talán nem kellene annyit sztrájkolnotok, meg lóvét követelni folyamatosan."
Hehe. Gondoltam már, hogy sztrájkolok, de az egyetemen leszarják, hogy bemegyek-e órára vagy sem, tehát bátran sztrájkolhatok ha akarok. Lótát nem követelek, kapok a tanulmányi eredményem után :-))))))))))

Amúgy van nekem is bérletem, diákként is 9000.-re rúg havonta. Tehát legalább 2x olyan mesziről vonatozom mint te, ezt most leírom neked. Akkor? (140 km)
Az én pénzemen ne utazzon bliccelő, én igenis türelmesen megvárom, ha rendőrt kell hívni.

Ákibard! 2009.03.18. 23:04:14

@emzéperiksz:
" Ha ütlegelni kezdi segítek neki 50 kg-os nő létemre is,"
Na azt bizony megnézném, ekkora szájtépés után... Max odamész segíteni a támadónak agyonverni a jegyvágót, hogy megint késik a vonat...

"sőt a rendőrt is megvárom,"
Drágaságom. Elveszted a hiteledet azzal, hogy egyik hozzászólásod megcáfolod a következővel...

Fent ezt írtad:
"utasokkal pedig rendezze le úgy, hogy az a rendes, fizető utas érdekeit ne sértse. Ha nem bírja leszállítani a nemfizető utast, akkor ne szállítsa le, de ezen a címen, hogy hülye lúzer a kalaj, ne szívassák meg az egész utazóközönséget. Rúgják ki inkább a kalajt, és vegyenek fel jobbat. "

Tehát téged ne szopasson senki te ne várj más miatt most meg azt írod, hogy megvárod a közeget?
Döntsd már el mit akarsz :-)))))))

gyik-680 (törölt) 2009.03.19. 23:02:09

Hülye pics@!Ezzel a stilussal menj blogolni a kötöttpályára.Ott ezzel te leszel a sztár.

Mozvez 2009.03.20. 10:35:15

@emzéperiksz:
A késésről nem is vitatkozom. De annak több oka van. Az alap a műszaki hiba, ehhez még jön a csatlakozás miatti késés. És úgye te sem örülélnél, ha a vonatod késne és a másik ott hagyna.
süti beállítások módosítása