Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Hiába hajtogatták az utasok, hogy nekik nem kell jegy, tegye csak el a pénzt, a kalauz azt mondta, vagy kifizetik a teljes árat vagy leszállnak. Olvasónk beszámolója alant:

Szia MÁV-figyelő!

Nem negatív, egy pozitív sztorit osztanék meg veletek. Sokat olvasok különböző fórumokon a kalauzok viselkedéséről, és arról, hogy a pénzüket zsebbe kapják, nem adnak jegyet. Én minden nap ingázok Agárd és Székesfehérvár között, és úgy veszem észre, hogy a kalauzok többsége becsületesen dolgozik. Itt több vonatban kamera van, nem tudom, lehet ez riasztja vissza őket a zsebre dolgozástól, mindig előre köszönnek, és további jó utat kívánnak. Március 17-én egy reggeli vonaton utazott egy barnás bőrű család, akik nem akartak jegyet venni, csak egy 200-ast adtak a kalauznak, ami a 2 felnőtt jegyre sem elég.

„Papírt nem kérünk” ezt mondta. A kalauz mondta, hogy kell, nem tehet mást, és ha nem fizetik ki a teljes jegy árát, le kell szállniuk. Végül fizettek. :-)

Üdvözlet: R. D.

Címkék: máv vasút utas jegy mutyi kalauz észrevétel dicséret


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr821015994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesteri Margarita 2009.03.21. 13:37:16

A kamera tényleg sokat javított a helyzeten. Egyszer véletlenül Érden szálltam le Érd felső helyett, de szerencsére 5 percen belül ment egy vonat visszafelé. Jegyet venni nem lehetett az állomáson, a kalauz pedig mondta, mikor mutattam a bérletemet és elmondtam, hogy mi a helyzet, hogy adott esetben nem ragaszkodna, hogy fizessek, de hát a kamerák...

Amúgy ez pont olyan helyzet, amire azt mondom, hogy a kamerák ellenére is lehetett volna bliccelni, hiszen az látszódhatott csak, hogy mutatom a bérletemet. Vagy tuti olyan jók ezek a kamerák, hogy még az is látszik, hol csöppent el a tinta az igazolványszám felírásakor? :D

Ákibard! 2009.03.21. 16:01:24

Nemhiszem, hogy a kamerák hatása lenne.
Aki ilyen az ilyen a régi szerelvényeken is. Nagyon sok ilyennel találkoztam régen, és most is.

Egyre többször ellenőrzik a diákigazolványomat is (persze ez betudható az egyetemi diáknak) hiába bérlet, kérik mellé megmutatni a diákot, igazolást...

Aki eddig sem mutyizott, hanem korrektül dolgozott, az továbbra is így fog tenni, ebben bárki biztos lehet. Kamera ide vagy oda.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.03.21. 16:44:41

Lehet hogy csak rasszista volt és mindenki mástól elfogadta volna a kétszázast ;)
Komolyra fordítva: éljenek a becsületes Startosok!

Közlekedésguru · http://kozlekedem.blog.hu 2009.03.22. 16:46:24

Ez csak szöveg.

A kamerákat ha felfedeznek rongálást, talán akkor ellenőrzik.

Egyébként ezeken tényleg kevésbé fogadnak el zsebre. Tegyenek a Desirokra is kamerákat...

(Győr felé két év alatt nem találkoztam zsebre dolgozó kallerral).
süti beállítások módosítása