Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Tegnap a déliben feltűnt, hogy a külső vágányokon állt 2 csatolt Flirt. Este amikor mentem hazafelé, akkor is ott állt, és az egyik utasterében (új, start logós) rendőrök voltak. Jegyzeteltek, mérőszalaggal mérték az ablakot. Valószínűleg ismét rongálás történt, és a MÁV feljelentést is tett, nagyon helyesen. Ha a rongálás még új, akkor a videó felvételekről rá lehet jönni, hogy ki volt a tettes. Én bízom benne, hogy a MÁV a javaslatomra sűrűbben ellenőrzi majd a vonatok állapotát, mert a kamerák képeit csak 1 hétig tárolják, 1 hét után pedig lehetetlen megtalálni a rongálókat. Így legalább egy kis esély van arra, hogy a vandálokat megtalálják.

Ezeknek a fiataloknak sajnos semmi sem szent. A most átadott MÁV-Start logós vonatot is „felavatták” már. Ezek a vonatok a rongálás után kiállnak a forgalomból, ezzel megelőzik azt, hogy további karcolások, tagek legyenek rajta. (Ha az első felkerül a többi vérszemet kap, és sajnos jön a többi is…)

Címkék: máv rendőrség start vonat vasút rongálás flirt


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr651030966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budafuck 2009.03.28. 13:33:06

Gyönyörű.
Itt nem lenne elég csak az hogy felmérik a kárt azt csokolom,hanem kinyomtatni a fotóját a rongálónak/rongáloknak és kitenni a vonatokon.Münchenben pont igy szünt meg a metrók belső firkálása hogy a Tegeket lefotózták és vérdijat irtak ki ellenük!Levolt színesen fotózva,kiragasztva matricákon és 3000euro vérdíj!
Szerintetek a pénztelen kamaszok nem dobják fel egymást?Főleg ezek a gyökér szemig letolt sapkában firkálós faszfejek?Ennyi pénzért?Rögtön meglett mind!
Ide is ilyen megoldás kéne.Nem mérőszalaggal mérni,stb.Sosem lesznek meg a felelősek.Máv tulajdonát rongálták joguk van kitenni az arcképét a rongálónak!
Már bekéne fejezni végleg azt hogy 20gyökér miatt nem marad meg semmi újnak,szépnek,tisztának,igényesnek.
Érden van amugy a legtöbb rongáló.Érdi állomást érdemes megnézni.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.28. 13:39:50

@Budafuck:

Én meg azt mondom, hogy nem Érden van a legtöbb, hanem Pesten. Érdemes megnézni a Barosstelep megállót. Ég és föld...

Akik itt Érden rongálnak, azok általában pestiek, csak ide járnak szórakozni. Mióta a Spaten megnyílt a közbiztonság a béke segge alatt van. Az utóbbi időben is több rablás volt a játszótéren.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.28. 13:45:15

@Budafuck:

A képek közzétételét én is jó ötletnek tartom, de az ombudsman biztosan belekötne ebbe is, hisz az ilyen kis férgeknek "JOGUK VAN" amit nem szabad megsérteni még akkor sem, ha ilyet tett.

Gondolom ez attól is függ mekkora a kár. (Szabálysértés, bűncselekmény).

De rákérdezek majd az ombudsmannál, lehet-e ilyet csinálni.

Budafuck 2009.03.28. 14:04:22

@BKV figyelő:
Ebben igazad van.Már csak amiatt is hogy pár éve mi is a spatenbe mentünk le szórakozni,vonttal.De mi nem rongálni hanem szórakozni mentünk le.Továbbá Fehárvárra.De mióta televan cigányokkal már nem járunk oda.
Tudom hogy sok pesti jár oda le és sajnos rongálni.De azért Érd is megéri a pénzét.Mert van két nagy Grafitys brigád akik ott laknak.
Jólenne ha egyszer az ombudsman nem a bűnözőket védené hanem azokat akik normálisan akarnak élni,lakni,felnőni,stb.
Már az előre lépés lenne, ha a firkák fotóját kirakná a máv!Mert az ellen firka csapat örömmel dobná fel a másikat!hisz ezek a gyökerek utáják egymást.
Jólenne ha rákérdeznél.Továbbá azt sem értem hogy Fehérváron hajnali 4kor vagy még elötte miért áll bent sokszor a vonat az álomáson és miért lehet rá felszállni.Ugy hogy se kaller ,se senki a vonaton?

Budafuck 2009.03.28. 14:07:50

@BKV figyelő:
Még egy példa.Melóhelyemen kamera rögzitette a tolvaly gyereket,a legjobb képet kinyomtattuk színesben,és kitettük a kasszákhoz,kávézóhoz,bejáratra.Meg is lett!Senkit nem érdekelt az ombudszman hisz minket kárositott meg!

Közlekedésguru · http://kozlekedem.blog.hu 2009.03.28. 20:08:17

Nem a településekhez, de vonalhoz kötném azért a dolgot. Az 1-esre a 30-as és a 40-ről romokban kaptuk a Flirtöket, pl. a WC-ket.

Az 1-esen a Talenteken semmi rongálás sem volt az oroszlányi vonalon.

Az újabb Flirtöket meg azért rakják a 30-asra és a 40-esre, hogy ha már 30-ból 20-at sikerült megrongálni (saccoltam), akkor az új 30 se legyen már szebb, legyenek összhangban megrongálva.

Ez olyan, hogy a Desirokra rossz ránézni. Igaz, azokból hiányzott a kamera. Viszont nem is fejlesztenék azokon a vonalakon, ahol mindig tönkre vágják, egy sorozatot raknák oda, ha szétszedik szétszedik.

Nem is az újabbakat raknám oda, míg a szétszedetteket más vonalakra, mint fejlesztés. Lényegében ennyi.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.28. 20:31:00

@Közlekedésguru:

Nem minden vonatot itt tettek tönkre szerencsére. Az 1-es vonalon is volt rongálás szép számmal. Itt azért lehet több, mert erre olyan szép városok vannak, mint Tárnok, Ercsi, stb. (remélem nem kell bemutatnom őket).

Az 1-es vonalon is járnak az új Flörtök. Az a különlegességük, hogy Start logó van rajtuk, és a kabátakasztók az üléseknél szürkék, nem fehérek ;)

scooby doo 2009.03.28. 23:03:02

@Budafuck: Ocsmány. Törött üvegek, okádás, szar alakok, szétvert, összefirkált táblák...mi kell még?
Sajnos gyakran kell bejönnöm ezzel a szarral suliba, de hála istennek van Budán lakó nagyanyám, úgyhogy szerencsém van. Már rosszul vagyok ha ki kell menni.

scooby doo 2009.03.28. 23:04:35

@BKV figyelő: Egy faszt. Érd tele van velük. Ne mondd már, hogy majd a Pesti lejön, és itt firkál, ahelyett, hogy a Gyöngyösi utcában vagy a Rákóczi téren tenné

scooby doo 2009.03.28. 23:08:52

@BKV figyelő: A Spatenbe jár Érd összes hányadék alakja.
A játszótérre még általánosba jártunk ki. Hát volt ott minden (nem a mi jóvoltunkból): késelési kísérlet, bunyó, balhé, beszólogatás, lopás, betörés... Engem eddig 2X akartak kirabolni, csak Érden, Pesten még soha.
Ritka ocsmány ez az érdi lakótelep. Sőt, egész Érd úgy szar ahogy van (ezt 11 évi itt lakás után mondom, aminek remélhetőleg nyáron vége lesz).
Most néztem a helyi újságot: betörés, autófeltörés rengeteg van, de a rablás, lopás is szép számmal van. Most volt tömegbunyó is.
Szóval: GYŰLÖLÖM ÉRDET!

scooby doo 2009.03.28. 23:10:17

@BKV figyelő: Barosstelepet megszállták a cigányok. Sőt, az egész XXII. kerületet. Látom, hallom tapasztalom. A 33-son is olyan arcok ültek, hogy csak na. Még jó hogy a haverom volt a sofőr.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.28. 23:57:45

@scooby doo:

Én nem azt mondom, hogy ezért jön ide, de ha már itt jár, akkor megteszi. Spátenbe jönnek a külső kerületek suttyói is. Látom, tapasztalom. Itt lakom mellette, és nem egyszer kérdezték már meg, hogy a Spátennél hol kell leszállni. Hidd el, nem hülyeségből írtam.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.29. 00:01:48

@scooby doo:

Mi autónkat is innen vitték el. Még "szerencse" hogy előző hétvégén a benzint lopták el belőle, így nem jutottak vele messzire.

A játszótér amire gondoltam az nem a "nagyjátszó" ahogy az érdi mondja, hanem a kicsi itt mellettünk. Itt eddig semmi ilyen nem volt, de mióta felterelték az alja népet ófaluból a központ felé, és a lenti iskolát is bezárták, hát...

Ehhez jön hozzá, hogy Érd túl közel van a fővároshoz, és sajnos nagyon könnyen megközelíthető, vonattal is, ezért a sok rongálás. És eddig Pestről menekültek ide az emberek (nem véletlenül lakik itt több "celeb"), most meg menekülnek vissza Pestre.

Adani 2009.03.29. 10:49:52

Pár éve keringett, egy levél a neten az érdi harcos címmel, akkor persze többen is mondták ,akik ott élnek ,h ez nem igaz, illetve így ilyen formában nem, valóban sok C kategóriás van és van is baj velük, de nem ennyire súlyos a helyzet.

Viszont könnyen lehet, h valósággá válik ha így folytatódik.

2009.03.29. 11:59:24

Elképesztő módon gyűlölöm a graffitiseket. Nem részletezem mennyire, mert Figyelő kimoderálja és igaza van. Ezek a... valamik az én szememben nem emberek, igaz a dzsipók sem különbek. Engem nem érdekel, hogy csak tag-el, vagy Michelangelo-t megszégyenítő módon rajzol, számomra ugyanaz a kategória: irtani valóak! Naná, hogy láttam Barosstelepet, mintha egy szerb tüzérdandár ment volna végig rajta...

Budafuck 2009.03.29. 18:21:33

@BKV figyelő:
"Spátenbe jönnek a külső kerületek suttyói is"
Kössz!:):)Jópár éve én is jártam ott haverommal.Még asszem a foci világbajnokságot néztük ott.Budáról mentünk oda, mert barátunk ott lakik.De suttyók se vagyunk meg rongálni sem rongáltam még életemben semmit!Pont az egész baráti társaság elitéli a firkálásokat,rongálást.

scooby doo 2009.03.29. 21:02:47

@BKV figyelő: Igen, ez is igaz valószínűleg. Mindegy. Én messziről kerülöm, az fix.

scooby doo 2009.03.29. 21:04:46

@BKV figyelő: Hát Ófalu....kész életveszély. Haverommal bringával mentünk le a Duna partra. Én be voltam fosva rendesen, de szerencsére megúsztuk. Az egész kb. olyan, mint a VIII. kerület (vagy rosszabb)

scooby doo 2009.03.29. 21:06:37

@BKV figyelő: Barosstelepet (ezt 2 haverom), meg úgy az egész 22. kerületet teljesen ellepték a cigók. Tegnap voltam 33-son a haverommal (sofőr). Hát amilyen arcok vannak rajta időnként. AZ a Bartók Béla út, meg az ott levő lakótelep, az tragikus, normális arcú embert ott nem láttam

scooby doo 2009.03.29. 21:07:59

@Budafuck: Nem is azt mondta, hogy mindenki

holex20 2009.03.31. 15:24:21

Magyarország rulez :)
süti beállítások módosítása