Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



A Vasutasok Szakszervezete, és a Mozdonyvezetők Szakszervezete már kijelentette, nem csatlakoznak a ballagás napjára (április 30.) kihirdetett sztrájkhoz. Úgy néz ki a VDSzSz ezt nehezen tudja feldolgozni. Arra kérik a tagokat, hogy ha egyetértenek a sztrájkkal, akkor egyénileg csatlakozzanak.

Részlet a közleményből:

Újgazdagéknál a ballagási ajándékok listája a hagyományos elemek mellett - úgy mint autó, lakás, satöbbi - mostanában újabb tétellel bővült. Ez pedig a plasztikai műtét. Nos, a vasutasok megtakarításait - már ha lenne ilyen - célszerű volna szájplasztikára költeni. Ugyanis olyan szopás várható, ami Geronazzo Mária - a nagyszájúvá átoperált nőimitátor - praxisában se sűrűn fordulhatott elő, és ha már meg is történt vele ilyesmi, az kétségkívül szakmai önéletrajza élére kívánkozna. Joggal.

A VSZ vezetése eközben csöndben kivár, energiájukat valószínűleg egy újabb szakácskönyv előkészítése köti le, ami egyébként rendjén is való, ha az egyelőre csak a növényvilág kiváltságának tekinthető fotoszintézis fortélyaira akarnák megtanítani a vasutasokat. Kenyérre ugyanis nem lesz pénz, pláne azoknak nem, akik a kormány - ezen belül pedig különösen Bajnai Gordon - ötletrohamának lesznek rövidesen áldozatai, és kerülnek tömegével az utcára.

[…]

A vasút újkori történetének gyakorlatilag legsúlyosabb katasztrófája előtti percekben a VSZ és a MOSZ becsületét csak egyvalami mentheti meg: a saját tagsága. Mégpedig azzal, hogy a szakszervezeti különbségeket félretéve VSZ, illetve MOSZ-tagként támogatják az általános vasutas sztrájkot. Nekik ugyanis nem kell felfelé "jelenteniük", és megengedhetik azt a luxust is, hogy saját lelkiismeretükre hallgassanak.

Ha a közleményből más nem is derül ki -az biztosan- hogy írója nagy Geronazzo rajongó, akinek munkásságát végigköveti. Arra nem térek ki, hogy mennyire komolytalanná tesz egy közleményt egy ilyen hasonlat. Tudjátok ezt Ti is.

De vajon mitől félhet A VDSzSz? Miért akarja minden áron sztrájkra buzdítani azokat, akik nem értenek vele egyet?

Címkék: máv közlemény sztrájk vasút mosz vdszsz vsz


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr721082172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gtamasl 2009.04.23. 16:28:53

Mintha Gaskó is ugyanolyan újgazdag lenne, mint a közleményben emlegetettek: a vasúti szakszerevzeti vezetőknek ugyanakkora a fizetésük, mint a MÁV vezetőinek, emellett ő még több helyről is kap fizetést (pl. Liga szakszervezet, nem tudom elképzelni, hogy ingyen, önzetlenségből dolgozna)

gery · http://gery.blog.hu 2009.04.23. 16:55:31

Jézusom, ennyire gusztustalan, hatásvadász, mókamiki szöveget rég láttam. Igaz, nem járok nagygyűlésekre, gondolom ott teremhetnek az ilyesmik.
Gaskó egy szánalmas, korrupt, pénz- és hataloméhes majom.
Miben fogadunk, hogy a fityesz hatalomra kerülése után elkussol, magára hagyja "bajtársait", végre nem áll a vasút racionalizálásának útjába, hanem elfoglalja bársonyszékét a minisztériumban? Mert erre játszik.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.23. 16:56:50

@gtamasl: Milyen jó, hogy ezt nem nekem kellett leírni:)

kenshikun 2009.04.23. 17:45:51

@gery: én inkább ennek örülök, hogy nem nekem kellett leírni, de az előzővel is egyetértek. Nem tudom mitől tarthatnak ennyire a VDSzSz-nél, de kíváncsi lennék rá.

mildi 2009.04.23. 17:56:50

hát nem jött be. bizti nem fogok sztrájkolni.
csendben megjegyezném, h nem biztos nyerő taktika úgy sztrájkra biztatni vkit, hogy közben gyalázod.....
{remélem Gordon olvassa, és szépen repülnek azok, akik a vdszsz-nek adják fizujuk 1%-át, ahelyett hogy jótékonykodnának (vagy legalább elinnák)}

Dr. Ákói Sz. Igor 2009.04.23. 19:41:52

A dagadt gaskó arra játszik a mávval közösen, hogy a sok sztrájktól tönkremenjen a vasút és lehessen privatizálni.
A máv adja pocsék "szolgáltatást" (vonatkésések, koszos szerelvények, modortalan kalauzok + tahó biztonsági/ellenőrök a pályaudvarokon), a vdszsz pedig a sztrájkokat, minimális, elégséges szolgáltatás nélkül.


G eci V eszett
A ljas D egenerált
S zarrágó Sz emét
K öcsög Sz arládák.
Ó tvarláda

Dr. Ákói Sz. Igor 2009.04.23. 19:45:15

@Dr. Ákói Sz. Igor: Úgy látszik, nem működik jól a szövegtördelés.

V eszett
D egenerált
SZ emét
SZ arládák

Adani 2009.04.23. 20:20:45

Vonakodva Dolgozó Szarkeverő Szemétládák :)

Manyizga (törölt) 2009.04.28. 12:07:31

Úgy tűnik nem sok hátszelük maradt a vasutasoknak. Már a szocik is ellenük fordultak:
nol.hu/belfold/szocialista_beszolas_a_sztrajkoloknak__ballagas_

Hehe...

gery · http://gery.blog.hu 2009.04.28. 14:51:35

érdeklődés hiányában egy héttel későbbre tolva. gaskónak eddig tartott felfogni, hogy rossz fényt vet rá, ha pont a csóró réteg ballagását cseszi el (gyk. akiknek nem telik kocsira). arra még nem gondolt, hogy a következő héten meg érettségik lehetnek (nem tudom biztosan, hogy most mikor vannak, de gyanítom a ballagás utáni héten). biztos azt hiszi, hogy mindenki a boltban veszi az érettségi bizonyítványt, ahogy ő is tette anno.

laszy001 · http://www.autostat.hu/ 2009.05.15. 12:58:32

Amit Gaskó művel, az már kés kabaré!
süti beállítások módosítása