Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Ittas antikerékpáros MÁV troll

 2009.10.08. 11:00

Olvasónk tegnap, mint minden munkanap vonattal és kerékpárral ment dolgozni. Hazafelé a vonaton nem talált kerékpárszállító kocsit, de a szabályzatnak megfelelően fel szerette volna tenni a kétkerekűt a vonatra, ám azt az utas szerint ittas kalauz nem engedte. Később a forgalmista kért bocsánatot. Olvasónk a blogján a következőket írta:

Jómagam igyekszem figyelni arra, hogy milyen földet hagyok magam után unokáimra. Lehet, hogy ez hülyén és naivan hangzik, de ezek nem nagy dolgok. Apróságok, amikre ha figyel az ember, sok ember, akkor talán könnyebb lesz az eljövendő generációknak. Ezen okból, hogy csökkentsem ökológiai lábnyomom, tömegközlekedem. Tömegközlekedem és kerékpározom a munkahelyemre Győrből Komáromba. Mindezt teszem úgy, hogy autóval sem lenne drágább.

Egy kerékpár a vonaton szinte bárhol elfér. Kerékpárszállító kocsit három hónapnál gyakrabban nem látok, így kénytelen vagyok az első vagy utolsó (kivétel nélkül dohányzó) kocsiba felszállni. Itt nem vagyok ugyan útban a többi utasnak, de nem a legkényelmesebb. Gyakran megpróbálom a felhajtható ülésekkel és egy babakocsit ábrázoló piktogrammal ellátott, „közös használatú térbe” elhelyezni bicajom, ahol a legkevésbé van útban az utasoknak. Ide akár három kerékpár is elfér, és több ilyen is szokott lenni a reggeli gyorson amivel járok. Sokat segítene a kerekező társadalmon, ha itt „legálisan” lehetne kerékpárt szállítani.

Az eddig leírtakból kiderül, hogy vannak fenntartásaim a MÁV kerékpáros politikájával szemben, de ma csurrant az utolsó csepp abba a bizonyos pohárba. Mai nap igazán sikerült megfáradni a munkában, nap végére összesűrűsödtek a teendők. Így fáradtan épp elértem a 17.55-ös gyorsvonatot (9306-os belföldi gyorsvonat, Budapest-Keleti pu. – Celldömölk). Készülök felrakni kerékpárom a vonat első kocsijába, mikor meglátom, hogy a kedves kék ruhás kolléga vadul csápol, hogy nem úgy van az ám. Nincs kerékpár szállító, így nem szállhatok fel a vonatra. Sokkot kapva próbáltam neki megmagyarázni, hogy de bizony lehet, persze eredménytelenül. Az ittasnak látszó kalauz megmagyarázta, hogy Ő nem fogja kifizetni, ha összekoszolom az utasok ruháját. Erre sajnos már nem tudtam mit reagálni, sípolt és a vonat tovaszáguldott.

Az ilyen felfogású, primitív emberektől kellene a MÁV-nak első körben megszabadulnia, hogy minőségi szolgáltatást nyújthasson, ha egyáltalán célja ez. A forgalmi irodában azért rákérdeztem, igazam van-e. Az egyöntetű válasz az volt, hogy természetesen igen. Sőt elnézést kértek tőlem a kolléga nevében. Erre azt mondom, hogy „na ez igen”. Teljesen pozitív ez a hozzáállás azonban ez nem boldogított, hisz én még jó darabig itt fogok dekkolni míg hazajuthatok.

Nem sok reménnyel, de tettem panaszt a vasúttáraság felé, hátha elolvassa valaki, s okul belőle. Ezzel sikerült úgy ahogy lenyugtatnom magam és a vonatra várva megszületett ez a post is. Remélem, egyszer elérkezik az az idő amikor a MÁV is versenyezni fog az utasokért, és rá lesz kényszerítve, hogy minden tekintetben minőségi szolgáltatást nyújtson. Jön is a vonat, elment ez az óra, tekerek is, hátha most szerencsével járok…

Címkék: közlekedés máv kerékpár vonat vasút utas szállítás panasz kalauz észrevétel


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr581435323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jim Raynor 2009.10.08. 11:43:28

nem kell szarozni, felrakni a cangát, oszt ha az idiótája nem indítja el a vonatot, csak kimegy a forgalmista, és helyrerakja....

Adani 2009.10.08. 11:58:15

Én is feltettem volna, úgyse tud mit csinálni, ha nem indítja el ezért akkor kapni fog érte.

Sőt működő trükk ,h az egyik kereket le kel leszerelni és akkor már nem bicikli hanem csak poggyász azt meg lehet szállítani.

Snake 2009.10.08. 15:13:04

@Adani: Akkor viszont kilóg a megadott méretből, így csak feladni lehetne, mint pogyászt. A poggyászfeladás viszont már pár éve megszünt.

Ákibard! 2009.10.08. 16:52:03

@Adani:
"Sőt működő trükk ,h az egyik kereket le kel leszerelni és akkor már nem bicikli hanem csak poggyász azt meg lehet szállítani. "

Ezt már annyiszor elmondtad, és annyiszor mondtam hogy ne mondd többet mert hülyeség, hogy az már fáj...

Kicsit gondolkozz el azon, hogy ha kiszereled a kerekét akkor vajon a kézipoggyász max méreteibe belefér-e... Nem. Innentől fogva a tuti trükköd egy tuti hülyeség.

Adani 2009.10.08. 17:46:50

@Ákibard!:

Én csak most 1x írtam le, de már sok bringás ( én nem vagyok az) is leírta ezt. Atomjaira kell akkor szedni ,h beleférjen avagy járjon mindenki összecsukható kempinggel. :))))

zozoli10 (törölt) 2009.10.08. 18:11:39

Én viszont azt nem értem hogy miért ilyen vonattal megy amikor van Flirt!!!
minőségi szolgáltatás!!!
ebben az a legviccesebb hogy az 1-es vonalon történt, mikor ott minden konfortosabb és jobb,szebb...stb

am nagyon helyes amit csinálsz!!!
több kéne csak hát nem vagyunk a nyugat!

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2009.10.08. 18:32:31

A bicikli+vonat környezettudatos, jó dolog sztem.
Ami különösen tetszik, h az egészséges életmód nevében nem koszol össze sem ülés, se nincs útban. Hogy miért pont őt nem engedik fel?

Honnan tudható h ittas volt a kalauz? Mozgásából? Hangjából, mert lassult a beszéde? Mert ha az utas közel áll és érzi, szó nélkül elhiszem, de ez távolból nem állapítható meg ha nem érzi rajta.

Murphistic · http://www.youtube.com/user/Murphistic 2009.10.08. 18:48:23

Hogyhogy dohányzó kocsiba kénytelen felszállni az utas? Azt hittem, hogy az EU-ban már nincs dohányzó kocsi.

ZBR 2009.10.08. 20:09:54

Namost ezt a látszólag ittas dolgot...
Ezt jó lenne vhogy igazolni, alátámasztani. A címben pedig másképp fogalmazni....

Adani 2009.10.08. 20:11:31

@ZBR:

Mégis hogyan lehet ezt igazolni? Nyilván szondát nem tartott magánál, h a pofájába nyomja. Vért sem vett tőle nyilván.

ZBR 2009.10.08. 23:16:41

@Adani:

Tudod Danika, igen, szondával és vérvétellel lehet igazolni. Pl. a poszt címét mindenképp át kell írni, ha erről ugye nem vagyunk megbizonyosodva....

Ha a kedvesutas úgy gondolja, hogy egy részeg kallerrel van dolga, akkor ne hagyja, hogy elmenjen úgy az a vonat.
Ha meg nem gondolja úgy, akkor meg ne irogassa, hogy "ja mer' kötsög és részeg volt a kaller".

Ébresztő, ez a vasút, itt emberéletekről beszélünk, nem babra megy a játék!

Adani 2009.10.09. 08:14:09

@ZBR:

Te biztos mindig hordasz magadnál injekciós tűt és szondát, h ha esetleg részeg kallerral találkozol akkor tudd mivel bizonyítani, de azért ez nem általános.

Egyik fórumon írta valaki, h jártak úgy, h az egyik kocsiban egy alvó kallert láttak egy laposüveget szorongatva. Az egyikük kaller volt régen így tudta mi a teendő felvette a sapkáját és minden állomáson kiintett mikor a vonat indulásra készen állt.

sütöde 2009.10.09. 12:04:17

-Ha ittasnak vélte ,miért nem kérte,hogy szondázzák meg,és ha a jegyvizsgáló nem ittas akkor feljelentheti a rágalmazót.

hegylako01 2009.10.09. 12:24:03

Gondolom azért mert a vonat ott meg elindították.
De a blog szabályzatába benne van, hogy az itt állítottakért a szerző a felelős. Ha ő esetleg valótlant állít az az ő felelőssége nem a blogé. Mindenki vállalja fel szépen amit kijelent.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2009.10.09. 14:02:36

@Murphistic: A 100 km-nél rövidebb távon közlekedő vonatokban nincs is. Az ember gyorsvonatra szállt. Ilyet 100 km-en belül nem indítanak. Mi is a baj?

@zozoli: Tudod, nem minden vonat FLIRT. Emberünk dolgozni ment, tehát nemigen válogathat, hogy na inkább az, mert az kényelmesebb/jobb/szebb/pirosabb.... ha később megy, akkor nem ér be, korábban meg minek menjen az ember dolgozni, mint amire muszály?

ZBR 2009.10.11. 18:08:37

@Adani:
Nem hordok magamnál, de addig a vonat sme megy sehova, amíg az urat meg nem szondáztatják....
süti beállítások módosítása