Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Parasztnak Hi-Tech I.

 2009.04.03. 17:20

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én még sosem éreztek késztetést aziránt, hogy a sínek közül felkapott kővel unalomból vagy idegességből bármit is megdobjak az állomáson. Főleg nem a kijelzőket. Érd felsőn a kijelzőt bámulva mindig elgondolkodom, vajon kinek okozhat ez örömet? Miért jó ez?

Címkék: kép máv vonat vasút állomás tájékoztatás rongálás érd


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr521044328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KRT 2009.04.03. 17:36:32

Elég nagy tahóság rongálni.Én tegnap kaptam el 5, 10 év körüli gyereket, akik kővel dobálták a vonatot amin utaztam.Betörték egy nagy ablak külsö rétegét.Sajna nem tudtam rendört hívni.Apropó, mi van kökin a bemondó rendszerrel? Se kijelzö nem megy, se gépi bemondás.

ZBR 2009.04.03. 18:02:42

Kijelzőt LESZERELNI. Kijavítani, majd Mágocs-Alsómocsoládon üzembe helyezni.

Így kéne működjön, érdi népek...

ropi21 2009.04.03. 18:49:30

barosstelepen a "kijelzőt leszerelni" lépés megvolt már
érdligeten meg pont tegnap szúrtam ki, hogy az egyik kijelzőből az _óra_ tünt el (?)
kamerát mindenhova!

Budafuck 2009.04.03. 21:33:23

Ezeket akik ezt csinálták, peronra gugoltatni,követ a kézbe és a fejüket bebaszni vele vagy 5ször!!!!
Érdre nem is értem minek fejleszteni,mindent tönkre tesznek a suttyok.Akik meg szeretnék hogy javuljon a kinézet azok meg szivnaka sok taholáda miatt!
Elszomoritó.
Minen pénzemet feltenném rá hogy vagy cigányok vagy firkás köcsögök tették eztis!!

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.03. 21:39:13

@Budafuck: Nem akartam cigányozni, de ha már így belelendültél akkor leírom ide amit a bejegyzésbe is akartam.

Volt egy nő meg egy fiatalabb cigány srác beszélgettek. A srác mondta, hogy börtönbe fog kerülni valami miatt, lényegtelen.

Fényképezek tök békésen, direkt figyelek, hogy senki ne legyen rajta a képen aki nem szeretne, erre beszól nekem, hogy hagyjam abba a fényképezést, mit képzelek magamról. Erre mondom, hogy mi köze van hogy fényképezek, stb. Folytattam tovább. Kussolt, aztán mondta, hogy legközelebb szétbassza a fejem, ha fényképezni merek. Aztán hagytam békén, nem akartam, hogy gázspray elővételig falujjon a helyzet.

Nem tudom, hogy a gépemre volt-e irigy, vagy csak szimplán köcsög volt-e, de belőle kinézem, hogy egy ilyen kijelzőt megdobál kővel, annyira nem érdekelte semmi

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.03. 21:40:48

@ZBR:

Ezeket általában nem az érdiek cseszik tönkre, azok valamennyire vigyáznak rá. Jön Pestről a sok szerelmi bánatos kiskölök bulizni, azok cseszik szét...

Ákibard! 2009.04.03. 23:16:56

@BKV figyelő:
Tudom te blogod, azt csinálsz amit akarsz meg minden, de nem lehetne már hagyni ezt az érdiek szentek köcsögbuziszemét budapestiek meg jönnek le rongálni szöveget? Tudom szidod az érdieket is, de minden rongálós posztodnál ez a hsz-ek lényege: Biztos a köcsög érdi rongál. Nem, a köcsög budapesti.
Lényegtelen ki rongál nem az a fontos. Az a fontos, hogy rongál, és tenni kellene valamit ellene.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.03. 23:21:56

@Ákibard!:

Ha a te városodba járnának át rongálni, te is ideges lennél, főleg akkor, ha a MÁV 20 évente fejleszt valamit az ittenieknek, és azt is más cseszi tönkre. Tudom, az érdiek se szentek, de amit itt lát, hall az ember, az már hihetetlen.

Igazad van, hogy lényegtelen, de már nem lehet mit tenni. Nincs kamera és nem is lesz. És a MÁV nem tanul, mert máshova se tesz.

Ákibard! 2009.04.03. 23:28:24

@BKV figyelő:
Jó-jó, légy ideges, de mégis hány rongálót igazoltattál már, hogy tudod ki honnan jött?
Én mindig sznetül vallom, hogy ilyen szarparasztok mindenhol vannak. Nem fog csak azért utazni kilómétereket, hogy ott rongáljon. Aki rongál itt, az rongál máshol is.

A MÁV pedig nem így van ahogyan mondod. Ferihegy szarrá van gyalázva, pedig van térfigyelő dómkamera.
Rongálás van Hatvanban is, pedig minden peront kamera figyel.
Keletit teljesen bekamerázták, Nyugati is be van kamerázva. Állapotokat nem kell bemutatnom ugyebár.

Nyíregyháza ellenben szöges ellentét: Kamerázva van, és magas a MÁVőrök koncentrácija is.
Amikor ottvltam betévedt egy üvöltöző részeg. Nem szaroztak, felpattantak, egyszer felszúlították, a részeg elkezdett hadonászni. Megfodták, dirr, kipakolták a túloldali járdára. Az meg jött volna vissza, de nem hagyták neki.
És szép tiszta a váró, kultúrált, rendezett.
Amúgy hozzám is odajöttek először, hogy a fozótásra van-.e engedélyem mondtam, hogy van. Ok, elmentek. Majd visszajöttek, hogy mégis megnéznék az engedélyemet, mert a főnök kéri. Megnézték, bediktálták a sorszámát, megköszönték, elmentek. A peronokat is rendszeresen ellenőrizték, ott cirkáltak.

Tehát csak felfogás kérdése.

És rendszeresen emlegetve van a Nyugati tároló védelme.
A Nyugati tároló is végig be van kamerázva....

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.03. 23:33:07

@Ákibard!:

Az a baj, hogy mióta megnyílt itt a Spaten a szélső kerületek, a vidékiek és az érdiek ide járnak szórakozni. A Spaten Érd felsőnél van.

Buli után berúgva mennek haza vonattal, reggel az elsővel. Addig ott szórakoznak, és viccesnek látják berugdalni a táblát, betörni a kijelzőt amíg várnak a vonatra.

Ezt mesélték többen is, és magam is látom, kik jönnek a vonatokon erre...

lurkó 2009.04.04. 00:37:06

Mindenhol vannak ilyen szarháziak! Nálunk is a megállóban csináltak egy kis fülkét csővázas, van teteje és MÁV emblémás ragasztott üveg oldala, hátulja. Az üvegek kb. 6 hónapot értek meg amikor valaki úgy gondolta hogy kipróbálja hogy törhető-e. Évek óta ugy áll üveg nélkül. Rosz időben főleg télen nagyon jó lenne de nincs. Pedig BP.-től 172 km tehát nem valószinű hogy ők tették volna. A faluban a telefonfülkék és a szomszéd faluban a buszmegálló ugyanigy járt.

scooby doo 2009.04.05. 00:16:48

@BKV figyelő: Ez szar duma. Megmondtam. 11 évi ittlakás után tudom mi a helyzet. Pestiek IS és érdiek IS csinálják

scooby doo 2009.04.05. 00:19:22

Ne hidd hogy érden szentek laknak. Mert kurvára nem igaz

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.05. 08:29:19

@scooby doo: Hol írtam, hogy Érden szentek laknak? Sehol. Ugyan azt csinálják, mint a Pestiek, meg lehet nézni, de nem véletlen, hogy a vasútállomáson kívül kevés a rongálás a városon belül. Sehol nincs ennyi graffiti és tag, és ez nem véletlen.

Ezt a 19 évi itt lakásom miatt mondom.

Pettyes Zebra 2009.04.05. 15:34:57

@BKV figyelő: A felsői vasútállomáson kívül is bőven van rongálás, csak kevésbé szembetűnő, mert nem jársz arra. :) (Érdliget pl. mókás lehet éjszaka, legutóbb sötétedéskor igen érdekesen felszerelt csapatot láttam arra...)

Bár kétségtelenül Érd Felső a leggázabb, de az a korcsmák közelsége és nem a vendégek eredete miatt van inkább. (Szvsz ugyanilyen lenne, ha csak a helyi köcsögök lennének, legfeljebb valamivel lassabban jutna el a mai színvonalra...)

Az érdi állapotok sajnos nem fognak javulni amíg összesen kb. 2 darab járőröztethető rendőr van az egész városban, és azok is nagyon gondosan kerülik a macerás helyeket. :(

jack o'neill 2009.04.05. 22:26:01

Lehet hogy az érdiek nem szentek. DE, Figyelőnek igaza van, hogy sok rombolást a nagyfaluból jött "emberek" csinálnak. Sajnos nem1szer láttam mikor kisebb társaságok tökig elázva rugdosnak/törnek/zúznak. Budafok-Belváros/Campona hogy néz ki? Végig kell menni éjszaka Dél-Budán, régen nem volt rossz városrész, de már itt is elég sok a rombolás. Kamera nincs, a rendőrök kevesen is vannak és motiválatlanok is...

töröttszárnyú angyal (törölt) 2009.04.06. 10:04:31

kérhetem, így 3 nap után, hogy cseréld le a címet.
Tudniillik paraszt ilyet nem csinál.
a paraszt az reggel 5kor kel, megeteti az állatokat, utána kimegy a földre kapálni, amikor sötétedik, akkor hazamegy elvégzi a ház körüli teendőket és lefekszik este 10kor. Majd másnap ugyanezt
7/24-ben.
és mindezt a városi béleteknek....

köszönöm

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.06. 10:13:30

@töröttszárnyú angyal:

Istenem... Ennyire buta nem lehetsz...

Tudod mi az a parasztnak hi-tech? Egy mondás, hogyan mint a "szagolgatja, mint tóth a pnát".

Arra utal, hogy ne adj valamit olyannak, aki nem tud vele mit kezdeni. Hiába adsz egy parasztnak egy macbook airt, nem tud vele mit kezdeni. Hiába adsz az érdieknek új kijelzőt, nem tudnak vele mit kezdeni, betörik, stb...

Érted? Erre utal a mondás. A felesleges kötekedésről leszokhatnál, mert már nagyon unalmas.

töröttszárnyú angyal (törölt) 2009.04.06. 11:57:08

@BKV figyelő: ez nem felesleges kötekedés.
és igenis a parasztok is tudnak a Hi-Tech--el mit kezdeni.
Élő példám van rá.
Ha érdekel megosztom veled....

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.06. 12:04:08

@töröttszárnyú angyal:

Ez így van, de ez attól még egy mondás marad.

Budafuck 2009.04.07. 00:13:59

@Pettyes Zebra: @scooby doo: @BKV figyelő:
Ha valaki nem hinné el @BKV figyelőnek akkor szeretném alátámasztani!
Én itt lakom budatétényben.28éve élek itt,és ez a kerület közbiztonságilag a legjobb!Már évtizedek óta.Amiben jeleskedik az a firkálás,rongálás,autólopás,bicajlopás!Ennyi.
És tudni illik rengeteg helyi (parasztot nem irok, mert még valaki félreértelmezi)firkás köcsög banda megy le szórakozni spatenbe (érd alsó)agárdi disco és erőszeretettel firkálnak,törnek zúznak ott is!De persze hozzá tartozik a dologhoz azis hogy Érd híres a cigányokról és a bűnözési statisztikáiról!Rosszabb mint ózdé,és a legkevesebb rendőr található ezen városban.Mikor 2001ben ott jártam haverokkal bulizni volt velünk egy rendőr srác az állomáson és elmesélte van olyan hétvége hogy összesen 1rendőr kocsi van és kb:4rendőr!ÉRDEN!
És ez szinte semmit sem változott.
Feltenném azért a kérdést hogy csak a tüntetéseknél tudnak 3000rendőrt álig beöltözve,millirdos kocsiparkal kivezényelni mikor az emebrek nyomorukat okozó miniszter ellen tüntetnek békésen?Vagy mikor a Magyar Gárda levonul a cigánybűnőzés ellen tüntetni egy 300fős faluba és oda 1200rohamrendőrt küldenek(persze a cigányok védelmére)akkor megkérdezném holvannak mikor a milliárdos vonatokat,felújitott állomásokat(érd,Baross telep,stb)törnek szét,firkálnak tele,gyújtanak fel!?
Merre kávéznak?
Érd szerintem kezd felnőni ,probálják felhozni polgáriasabb szintre és sajnos rengeteg suttyó ezt egy 5perc alatt tönkre is teszi!És ezeknek nagyrésze tényleg nem ott lakó.De persze vannak ottaniak is!
Remélem mihamarabb változás lesz ezen a téren,és a rendőreink nem bohockodnak a mc'donaltsban egész este, hanem az ilyen tetveket gyűjtik be esténként!

scooby doo 2009.04.07. 02:27:41

Budatétény? Hát, furán hangzik, én nem tartom vmi jónak a közbiztonságot ott. Lehet, h Budatétény okés, de a Leányka, Töth József, na meg kint, a Dózsa György út, és azon túl, az borzalom. Az a Bartók Béla úti ltp., hát ott kevesebb normális arcot látok, mint rosszat.
Én közbiztonságilag a XII. kerületet tartom a legjobbnak. Ott a Városmajor, ami kerülendő, Moszkva sem egy szép hely.
De ott még soha semmilyen balhém nem volt, pedig sokszor vagyok este is az utcán.

scooby doo 2009.04.07. 02:45:49

Egyébként nem hiszem h érd rosszabb mint ózd. De a rendőri állapotokról én is hallottam

kékféltégla 2009.04.07. 08:35:46

én szerencsés vagyok, elég kultúrált faluban élek, sajna vasútállomás nincs, de a buszmegállók üvegét egyszer sem láttam még betörve.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.04.07. 09:41:46

azt én sem értem, hogy a zsaruk, meg a polgárőrök hol vannak felsőről a spáten zárásakor, hiszen egyértelműen összeköthető a kettő. sajnos néha szombat-vasárnap kell az 5 órás vonathoz mennem és láttam, ahogy a hazafele menő csapat mindenkinek beszól, köpköd, szétdobálja a maradék sörösdobozokat és üvegeket, majd kövekkel a vonatot.
mit tehetek? menjek oda hozzájuk, veressem meg magam, vagy kérjem hogy szúrjanak hasba ahelyett h a táblákat basszák szét?

Budafuck 2009.04.07. 23:12:57

@scooby doo:
Sajna de!Jóval nagyobb területen fekszik,nagyobb sokkal a lakossága és rengeteg az ingatlan.ÉS rengeteg a betörés,lopás,erőszakos büncselekmények,stb
És erre a nagy területre szinte semmi rendőr!Közben a fogarasi úti készenléti laktanyában üldögélnek százával.
ut:Bartók lakcsi tényleg borzalmas!Meg mostanában rengeteg cigány megy át a kerületen meg jönnek ide camponába.És költöztek sokan ispiláng környékére,nagytéténybe.Sajna.

scooby doo 2009.04.09. 22:17:39

@Budafuck: Igen, az igaz lehet amit Érdről írsz! De Ózdnak szerintem rosszabb a híre. A rendőrök meg szarnak az egészre, személyes tapasztalat, csak unalomból járőröznek. Veszik a feljelentéseket és annyi (azt hallottam)
A 22. kerület kezd megtellni velük. Barosstelep, az a környék tényleg tele lett velük (osztálytársam lakik ott, ő mondja), na meg Nagytétény

Londoni Buszsofor Srac 2009.04.19. 19:11:14

VAJON IDOBEN JOTT AZ A VONAT??
VAGY JOTT EGYALTALAN???????

nincs okozat ok nelkul, mondjak...
bar sokan ok nelkul is tahok.

rrroka · http://hosszutav.blog.hu 2009.04.19. 20:05:42

@Londoni Buszsofor Srac: elmész te is a picsába, mi az hogy ha késik a vonat akkor szétverhetik az állomást?!

scooby doo 2009.04.19. 21:26:39

@Londoni Buszsofor Srac: Hülyegyerek, azért, mert nem jön a vonat, az feljogosít arra, hogy bekúrd a kijelzőt? Ne idegesíts már! Tudod hány kijelzőt, vonatot vagy akár BKV-buszt verhettem volna szét azért mert nem jöttek pontosan? És mégse tettem. Gondolkodj már egy kicsit mielőtt baromságokat írsz!
Én már többször késtem el a suliból a vonat miatt 20-30-40-50 (!!!!) perces késések miatt (bár hogy őszinte legyek nem bántam:-)) És mégse jutott eszembe, hogy beverjem az üveget vagy a kijelzőt.
Sőt, amikor este vártam 40 percet a BAH-csomópontnál, akkor se jutott eszembe, hogy kiszúrjam a busz kerekét, vagy összekarcoljam, összefirkáljam, pedig akkor épp elég ideges voltam. (Bár engem speciel annyira nem zavarnak a késések ha nem sietek, de akkor épp este volt és siettem)

Ákibard! 2009.04.19. 22:58:35

@scooby doo:
De. Ha nem jön a vonat, az feljogosítja őt, hogy beverje a kijelzőt. Ha viszont jön a vonat, feljogosít téged arra, hogy szétrúgd a pofáját ennek a kö.....ögnek...

Ezért tartunk ott ahol. Nem jön a vonat? Majd jól szétverem az állomást. Attól biztosan jönni fog...

scooby doo 2009.04.20. 22:01:23

@Ákibard!: Na ja. Mintha ez megoldás lenne bármire is...

kszabo 2009.05.22. 06:37:16

Kulturált utazáshoz kulturált utas is szükségeltetik. Ameddig a közmunkák közé nem veszik be az aknaszedést és nem lesz alapvető bírósági gyakorlat az arra ítélés, addig minden marad így. Az ítélkezés pedig nem zajlik le 30 nap alatt, addig a bazaltagyú réteg nem is fogja fel, mivel játszik.
süti beállítások módosítása