Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Kik olvassák a MÁV-figyelőt?

 2009.08.02. 20:20

Pár napja arra kértelek titeket, hogy töltsetek ki egy rövid kérdőívet, hogy többet megtudhassak az olvasói összetételről. Igazából 100 teljesen kitöltött űrlapra lett volna szükségem, hogy pontos képet kaphassak, ehelyett  közel 200 lapot kaptam (173) nagyon szépen köszönöm! Pontonként elemezzük akkor az eredményeket:

1,) Nemed

Olvasóink 81 százaléka férfi, 19 százaléka nő, ezt azt jelenti, hogy itt a blogon is férfi uralom van jelenleg. Íme a kördiagram:


2,) Életkorod


A BKV-figyelővel ellentétben -sajnos- nincs 60-évesnél idősebb olvasónk. A blogot legtöbben a 22-24 közöttiek olvassák (21%), utánuk jön a 25-29 (19%) és a 30-34 (18%) majd a 18 alattiak (11%). A többit az oszlopdiagramon megtalálod:


3,) Legmagasabb iskolai végzettséged?

Ezzel nem szabad viccelődni, inkább csak írom sorba: befejezett főiskola, egyetem (38%),  megkezdett főiskola vagy egyetem (24%), középiskola és érettségi (17%), befejezett általános iskola (12%). Többit itt is a diagramon találod:


4,) Tartózkodási helyed?

Ide csak a kördiagramot szúrom be, ezt nem igazán lehet elemezni:


5,) Lakóhelyed jellege?

A MÁV-figyelő a BKV bloggal ellentétben az egész országnak szól, tehát mindenkinek akinek köze van a vasúthoz. Éppen ezért teljesen más képet kapunk a lakóhelyekről:


6,) Mivel foglalkozol?

Elvileg a „Blogolsz?” volt a 6-os kérdés, de azt engedelmetekkel kihagyom most. Olvasóink 28 százaléka alkalmazott (diplomás, szellemi). Őket követik a főiskolai, egyetemi tanulók a maguk 14 százalékával, majd az "Egyéb" 13 százalékkal. Többiek a csíkokon:

7,) Olvasod-e rendszeresen az alábbi oldalakat?

Nem meglepő, hogy a BKV-figyelő lett az első (98%), hisz a MÁV-figyelő erre a blogra épül, így jött létre a brand. Ez is azt igazolja, hogy a pár hónappal ezelőtti induláskor igazam volt, amikor arról beszéltem, hogy a BKV blogra építve több tömegközlekedési blog létrehozható. És a MÁV-nál még nem álltunk meg! ;)


Volt egy javaslatok doboz, ahová bárki leírhatta észrevételét a kérdőívvel, vagy a bloggal kapcsolatban. Negatív visszajelzés nem érkezett, a legtöbb a „jó a blog, csak így tovább!” tartalmú „javaslat” volt. Köszi a pozitív visszajelzést, és a rengeteg kitöltött űrlapot!
 

Címkék: blog statisztika máv máv figyelő felmérés szolgálati közlemény


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr911283804
süti beállítások módosítása