Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Pont 10 napja írtam egy rövid, bemutatkozó postot a MÁV blogra az érdi aluljáróról és az állapotokról. Akkor kiderült, hogy az aluljárót az előző városvezetés külön kérésére építették a terület fejlesztésekor, melyet a jelenlegi vezetés nem akart üzemeltetni, mert számára gazdaságtalan volt. Hónapok óta ment a vita arról, hogy kinek a feladata lenne üzemeltetni az aluljárót, és ki fizesse a költségeket, ezért még a lámpákat sem kapcsolták fel.

Ennek a vitának úgy tűnik, most sikerült véget vetettem, ugyanis a 10 napja publikált észrevétel után, úgy döntöttek, kitakarítják, kifertőtlenítik az aluljárót, és a lámpákat is felkapcsolták. Nem tudom, hogy az önkormányzatnak és a MÁV-nak szétküldött e-mail hatotta-e meg őket, vagy a működési engedély megtámadása miatt léptek-e, de a lényeg, több havi problémát sikerült elintéznünk.

Ha csak ennyivel is, de remélem segíthettem a MÁV utasokon, és az érdi lakosokon.

 

 

 

 

Címkék: blog máv képek válasz aluljáró észrevétel érd


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr13735472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Korrektor Látogató 2008.10.28. 08:14:40

"lámpákat is feloltották"

Helyesen: felkapcsolták.

Már csak újra kellene festeni a falakat és eltördelni a rongálók kezeit, hogy a gipszükre tudjanak firkálni, utána meg egy szemlencse gravírozásra kellene őket befizetni, akkor festékre sem kellene többé költeniük, mert mindenhol látnák a művüket.

dontals 2008.10.28. 08:28:12

Hogy néz ki ez az aluljáró... Látom, a graffitisek azért eddig is használták a lámpa ellenére. De gondolom nem azért sikerült ilyen undorítóra a festés, mert nem láttak...

Kellene nyitni egy külön weboldalt a firkálók ellen. Ezek a "nagyfiúk" úgyis a saját jelképüket firkálják mindenhova. Ezeket bárki lefotózhatná és beküldhetné. Ha pedig valaki felismeri netán, hogy kinek az aláírása, az bejelenthetné. A rendőrség kimenne a "nagyfiú" lakására (valószínűleg a szüleihez), aztán vagy eltakarítja 24 órán belül a mocskát, vagy fizet 50.000 Ft-ot. A bejelentő pedig kapna egy MÁV bérletet.

Na jó, tudom kicsit naív elképzelés.
De valamit csinálni kellene a firkálók ellen.
Sok vasutas mondta már nekem különböző fórumokon, hogy a váci vonalat azért nem igyekeznek rendbetenni,mert az itt élők nem érdemlik meg (t.i. erre a vonatok úgy össze vannak firkálva, és le vannak amortizálva mint sehol máshol az országban). Akkor ezek szerint Érd felé sem jobb a helyzet... Pedig arra legalább Flirtek járnak

titan 2008.10.28. 11:15:58

dontals: a cél szép, de az elgondolás sajnos kicsit gyenge lábakon áll. Nem nevezhető megalapozott bizonyítéknak az, hogy valaki azt mondja valakiről, hogy ő csinálta. Mellesleg ezek pont örülnének egy ingyenreklámnak, hiszen így bemutathatják, milyen tökös csávók (vagy csajok). Volt is már oldal, ahol utól lehetett érni a firkálókat, hiszen ők maguk töltötték fel rá a fényképeket...

Ashi Valkoinen · http://ashi.web.elte.hu/ 2008.10.28. 11:39:24

"Pedig arra legalább Flirtek járnak "

Az utazóközönség nem feltétlen egyenlő az állomásokat rongáló senkiházikkal. Sőt, gyanítom, hogy a vonatokat firkáló tetvek sem rendszeres utasok. Elvégre egy megálló erejéig felszállhat egy esti járatra és firkálhat kénye-kedvére.

ZBR 2008.10.28. 13:18:45

Sajnos igenis vannak favorizált vonalak... Ilyen a 70-71-es is. Az agglóba kiköltöző kis burzsuj gyerekek odakünn nem tudnak magukkal mit kezdeni, mennek hát firkálni...

Dani 2008.10.28. 14:31:01

Na igen. Az aluljáró is tisztán tartható lenne rendszeres őrzéssel vagy kamerákkal.

cickány 2008.10.28. 16:42:22

titan · www.punkportal.hu 2008.10.28. 11:15:58 -"Volt is már oldal, ahol utól lehetett érni a firkálókat, hiszen ők maguk töltötték fel rá a fényképeket..."

ez az oldal a www.harmlessmag.hu volt, de ez megszűnt, a graffitisek egymást oltogatták, stb..
kivan írva az oldalra, pontosan mért szűnt meg.
de van egy másik ilyen oldal: www.hungarianstreets.com

G.T. 2008.10.29. 00:10:04

Látom pár fasza csávó szarrá firkálta a zsír új aluljárót... azt nem értem, hogy miért nem a saját szobájukat, vagy házukat pingálják teli, egy újonan megcsinált, tiszta aluljáró helyett.? A sok kis firkászt el kellene csípni, ott van az aláírásuk, és levakartatni velük a falról, amit odaraktak, kötelező társadalmi munkában! Majd megtanulná a kis köcsög, hogy mennyire nehéz letakarítani a gányolmányát!

ildsisy 2008.10.29. 17:07:56

...és egész Budapesten ez megy, más városokban, országokban!

Dani 2008.10.29. 21:56:14

Főleg balkánon...

Kopi3.14 2008.10.31. 18:36:01

TAGes, grafittis ellen megodlas: rajtauteskor elkapni, sprayt elkobozni, majd rendeltetesszeruen hasznalni az illeto nemi szervein, kepen, felsotesten, majd elengedni egy jo forgalmas helyen, esetleg huirtelen befizetni egy dizsibe.

Mesteri Margarita 2008.11.01. 12:27:16

Komolyan nem találok rá szavakat, hogy néz ki! De nem csak ez az egy, hanem az összes felújított vasútállomás, aluljáró, stb.
Múltkor este láttam az immár kivilágított Érd-alsói aluljárót, tiszta sci-fi volt messziről :D
De lényegében semmi nem változott: a lift használhatatlan, a firkák ott vannak és a szemét is gyűlt odalent.
De a peronoknál lévő aluljáró sem jobb, Érd-felső meg... Egyébként úgy látszik, ideértek a Baross-telepi trendet követők, mert ki vannak törve a reklámtáblák, napokig a szilánkok is ott voltak a peronon, a padok már réges-rég óta össze vannak firkálva/vésve.

A BKV Figyelőn felmerült kamera vs ombudsman téma ide is el kéne. Nem vagyok Big Brother párti, de igenis kamerát minden ilyen helyre!

Aztán az ilyen kis g*ciket, mint ez itt www.hungarianstreets.ws/gallery/1775.jpg
beépíteni a falba! :@
süti beállítások módosítása