Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Tájékoztatás MÁV módra

 2009.01.05. 12:01

Sajnos a MÁV rendszerébe is kerülnek hibák (mostanában egyre több). Olvasónk az Elvirán próbált meg tájékozódni, ahol nem járt nagy sikerrel. Olyan vonatot választottak, ami az adott napon nem közlekedett, csak az Elvira és az ügyfélszolgálat szerint. Panaszlevél, MÁV-válasz lent:

Kedves MÁV direkt / ügyfélszolgálat!

Nem gyakran szoktam tollat, illetve billentyűzetet ragadni ha számomra érthetetlen dolgok történnek ebben az országban, de a mai események teljes mértékben kiverték nálam a biztosítékot.

A történet előzményei röviden: szüleim (édesanyám, és 78 éves nagymamám) szeretettek volna lejutni ma reggel Budapestről Szekszárdra. Barátokhoz, rokonokhoz mentek volna látogatóba, és úgy volt, hogy én leviszem őket autóval, de sajnos nem tudtam megoldani a dolgot. Lévén csúszósak az utak reggel, és a buszok eléggé zsúfoltak, azt javasoltam nekik, hogy menjenek inkább vonattal…

Mint minden átlagos ember és in rögtön az ELVIRA-hoz fordultam, hogy meglessem milyen lehetőségek vannak. A legújabb menetrend visszásságait most hagyjuk figyelmen kívül, azt már kitárgyalta az index.hu oldal is. A leginkább elviselhető átszállásos és várakozásos megoldásnak a reggeli 6.58-kor Bp. Déli pu.ról induló Dunaújvárosig közlekedő vonat jelentette: azzal el lehet menni Pusztaszabolcsig, és onnan mintegy 20 perc várakozás után a 8.21-kor induló közvetlen vonattal (Pusztaszabolcs – Bátaszék) Szekszárdig. Ez így szép is lett volna…

Mivel az utolsó pillanatban dőlt el, hogy szüleim a reggeli vonattal mennek, ezért a déliben kellett jegyet venniük. Ott kiderült, - amikor a menetjegyet kérték – hogy NINCS pusztaszabolcsi csatlakozásuk, az a vonat annak ellenére, hogy fenn van az ELVIRA-n, nem közlekedik!!!

Jobb híján édesanyámék első kétségbeesésükben felhívtak, hogy próbáljak valami infót szerezni. Felhívtam a MÁV Direkt-et, ahol is közölték velem, hogy biztosan jár a vonat, és hogy miért kérdezek ilyet. Elmondtam, hogy a Déli pu. szerint nincs ilyen vonat, mire közölte velem a MÁV Direktes hölgy, hogy ezzel ő nem tud mit kezdeni, a Déli pu-t nem tudja megkérdezni, hogy miért vélekednek másként, és hogy biztosan jár a vonat.

Biztam a MÁV direktben, és visszahívtam anyukámat (aki már a vonaton ült a nagymamámmal), hogy mehetnek, elvileg van vonat, de még igyekszem megkérdezni Pusztaszabolcs, vagy Szekszárd állomást. Pusztaszabolcs nem vette fel a telefont, Szekszárdon pedig közölték velem, hogy fogalmuk sincs jár-e a vonat, mert még nem kaptak nyomtatott menetrendet!!!! Több mint két hete van érvényben az új menetrend…

Visszahívtam édesanyámat – időközben már elindult a vonat - aki megkérdezte a kalauzt, hogy van-e csatlakozás. Neki is azt mondta a kalauz, hogy nem tudja biztosan, mert nincs menetrendje, de úgy rémlik neki is, hogy nincs ma olyan vonat…

A történet vége: Pusztaszabolcson leszálltak, majd felszálltak a P.szabolcs – Pécs vonatra, és Sárbogárdig utaztak, ahonnan a Sárbogárd – Baja IP-vel kellett tovább menniük. Mint kiderült, nem voltak egyedül ezzel a problémával, másokkal is hasonló módon kibabráltak….

Az eredmény: sok felesleges izgalom, plusz pótjegy vásárlás, felesleges átszállás a nehezen közlekedő nagyinak…

KÉRDÉSEIM:

- Hogy lehet az, hogy az ELVIRA / MÁV direkt nem tud arról, hogy nem közlekedik egy vonat (az ELVIRA-ból látszó menetrendet csatolom a levelemhez)

- A MÁV Direkt miért nem hívhat vissza abban az esetben, amikor hasonló problémára hívom fel a figyelmüket, vagyis miért nem próbálnak segíteni azon kívül, hogy közik: "ők csak ennyit látnak a rendszerben…"

- Hogy lehet az, hogy a vasútállomásokon és a kalauzoknál még mindig nincs hivatalos menetrend, noha az több mint két hete érvényben van???

- Hogy lehet, hogy egy olyan vonat, ami naponta közlekedik a menetrend szerint, mégsem jár????

- Szeretném tudni, hogy ki a felelős ezért az esetért, és mi okozta a problémát?

- Miként szándékoznak kárpótolni a szerencsétlen embereket, akik szerettek volna lejutni Szekszárdra???

A fenti dolgokkal kapcsolatban azért annyit mindenképpen el szeretnék mondani, hogy menet közben anyukámék és jómagam is segítőkész emberekkel beszéltünk a MÁV részéről, akik igyekeztek segíteni. Ezúton is köszönöm az általam ugyan személyesen nem ismert kalauzok, illetve szekszárdi állomásfőnökség segítségét, valamint a jegypénztárosok információit és javaslatait. Ők csak a végpontjai ennek a kusza történetnek, de sokszor rajtuk csattan az ostor....

Jelen levelemet elküldöm a Megint Állunk Vazze internetes topic-hoz is.

Mielőbbi szíves válaszukat várom!

Üdv, Soós Károly

Tisztelt Utasunk!

Köszönjük megkeresését!

Tájékoztatjuk, hogy az említett vonat a Sárbogárd és Bátaszék közötti szakaszon naponta közlekedik, azonban Pusztaszabolcs és Sárbogárd között csak munkanapokon. Emiatt sajnos ünnepnapokon ez a vonat valóban nem közlekedik Pusztaszabolcs és Bátaszék között. Az ELVIRA kereső folyamatos fejlesztés, feltöltés alatt áll. Sajnos a programban előfordulnak hibák, pontatlanságok. Kollégáink igyekeznek ezeket kiküszöbölni, javítani. A MÁVDIREKT munkatársai a gyors ügyintézés érdekében az ELVIRA keresőt használják. Az új menetrendi könyvek és adatok sajnos még nem minden állomásra és kollégához érkeztek meg. Ezek eljuttatása folyamatosan történik meg.

Az Önt és családtagjait ért kellemetlenségekért elnézést kérünk.

Üdvözlettel: XY, ügyintéző

Tisztelt XY!

Köszönöm a gyors választ. A pontatlanság megesik, bárkivel előfordul. De azt továbbra sem értem, hogy több mint két hét alatt miért nem tűnik fel senkinek, hogy hibás az adatbázis (amikor a Déli pu-on is tudtak róla, illetve a kalauz is emlékezett rá, hogy nem jár a vonat...). Ettől függetlenül javaslom tegyék egyértelművé a menetrendben ezt az apró eltérést, valamint azt is, hogy hétvégén a Pécsre közlekedő vonatot kell igénybe venni Pusztaszabolcs és Sárbogárd között.


Három kérdésem azonban továbbra is lenne:

•A MÁV Direkt-nél miért nem ajánlják fel, hogy utánanéznek a problémának, és esetleg visszahívnak? Szerény véleményem szerint ez is a szolgáltatás része lehetne (ha már legalább 4.580 Ft a retúr teljesárú jegy ....).


•Mikortól lehet az ELVIRA-t megbízhatóan használni?


•Hasonló problémák esetén kihez kell fordulni segítségért és gyors információért?

Újabb válaszait előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Soós Károly

Címkék: máv ügyfélszolgálat utas panasz válasz tájékoztatás elvira észrevétel


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr12858071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sikitomi 2009.01.05. 13:59:38

Ez a tipikus esete annak, hogy milyen nagy belesz..ás megy otthon... Erről nem nagyon még mit mondani, viszont sajnálom a kedves Nagyit, nem lehetett egyszerű az ő korában így utazni. :(

mnmnbkhj 2009.01.05. 14:02:21

Holnap mit kaptok tőlem kedves mávosok :D

Manyizga (törölt) 2009.01.05. 14:05:35

Na ja... tegnap (sokadjára) megnéztem a Végveszélyben c. filmet esti programként. Hogy jön ez ide? Mert ott amikor elcsesznek egy-két titkosnak szánt műveletet, akkor a felelősök már előre izzadnak, hogy jajj, NE derüljön ki, mert ha kiderül, mit csinálnak?!

A MÁV-nál pont fordítva van. Minden szar kiderül, de semmilyen felelős nem repül a cégtől, AKÁRMIT, AKÁRMEKKORÁT hibázik is.
Lásd a tavalyi hófrász "megbüntetett" felelősei.
Na itt a hiba.

5341 008-0 flirt 2009.01.05. 14:34:29

www.mav-start.hu/res/2008_09_menetrend.pdf

Ez a menetrendkönyv online változata. Viszont az rossz hogy nincs hozzá a jelmagyarázat.

1116001 2009.01.05. 14:40:39

Mi a pontos dátum, mert én nem találom!

dancegirl26 2009.01.05. 15:05:16

egy valamit nem értek.....a bp-baja vonat átszállás nélkül is átmegy szekszárdon... tök fölösleges körözgetni. ennyire xar az elvira????

dancegirl26 2009.01.05. 15:06:54

most csekkoltam, már csak átszállásos vonat létezik Bajára... :(

átlátó 2009.01.05. 15:20:36

Annyira, de annyira pofán kéne vágni már valakit...

wiseguy 2009.01.05. 15:28:11

a mozodnyvezető úgy gondolta, hogy neki éppen nincs kedve dolgozni!

a minap a vasúti átjáróban ácsorogtunk mintegy 20 percet mert az alkoholista sínbohócok bent piáltak, és a tahója rágorult a vonattal az érzékelőre. ja, az utasok meg a vonaton vártak...

PTibor (törölt) 2009.01.05. 15:43:40

"De azt továbbra sem értem, hogy több mint két hét alatt miért nem tűnik fel senkinek, hogy hibás az adatbázis"

hogy vették volna észre? abból a két hétből másfelet sztrájkltak, a maradék meg karácsony volt.

bravo 2009.01.05. 15:44:52

"Emiatt sajnos ünnepnapokon ez a vonat valóban nem közlekedik Pusztaszabolcs és Bátaszék között."

Pusztaszabolcs es Sarbogard kozott, es nem Pusztaszabolcs es Bataszek kozott. Nyilvan elirta XY, ügyintéző a valaszleveleben. Ha meg minden nap kozlekedik Sarbogardtol, akkor az 'eredeti' vonattal is tudott volna utazni a nagymama helyjegy nelkul.

Snake 2009.01.05. 17:08:36

A jegyvizsgálók nem hogy nem is kaptak, de nem is fognak menetrendkönyvet kapni.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2009.01.05. 17:33:43

Elég gáz hogy a MÁV Direk előtt az elvírával szöszölnek...

a konkrét esetben felhívja a panaszos a MÁV-ot hogy az Elvira ezt mondja, majd a MÁV az elvíra alapján tájékoztatja arról, amit kérdez.

Ez aztán az információs társadalom.

Ez kb olyan mintha felhívnám a UPC-t hogy nincs kábeltv, az ügyintéző bekapcsolja a TV-t, és megállapítja hogy tényleg nincs.

...haladunk

Kelenfke 2009.01.05. 20:13:01

ELVIRA, az intelligens - ugyan már! Immár háromhetes az új menetrend és a Lehár Ferenc EuroCity még mindíg egyirányú, csak Bécs felé megy, vissza nem jön! Az EC 968 benne van az ELVIRA-ban, az EC 969 nincs! Nekem ez gyanús - csak nem valami fekete lyukba futnak be a vonatok?

Ákibard! 2009.01.05. 22:29:30

@wiseguy:

Náladnál nagyobb tahót nem hordott magán a Föld.
Ha tetszik ha nem oka van annak hogy lezáródik a sorompó hamarabb. Mondjuk hogy a tapló kis fejed ne loccsanjon szét a mozdonyon.

A 20 perc kamu ennyi idő alatt elmegy zavarba a sorompó. Hülyíts mást :-)

Ákibard! 2009.01.05. 22:31:07

@Kelenfke:
Az Elvira adatai a Start tulajdonában vannak. Őket érdemes ezügyben zargatni.

Kelenfke 2009.01.06. 11:09:21

@Ákibard!: Engem, mint Kedves Utast, piszokul nem érdekel, hogy van Start, Trakció, Cargo meg stb.- én, ha vonattal akarok utazni (szoktam is), akkor veszek egy jegyet, amiért elvárok egy megfelelő szintü szolgáltatást, a többit intézzék el egymás között a MÁV-os cégek, semmi közöm hozzá! Ezért nem zargatok senkit, csak ha már nem bírom cérnával, kommentelek itt, ezt legalább elolvassa vki (pl. te!)

Adani 2009.01.06. 13:03:40

Ákibard! 2009.01.05. 22:29:30

Hogyan lehet zavarba hozni egy sorompót? Disznó vicceket mesélsz neki? :))))

Ákibard! 2009.01.06. 13:26:55

@Kelenfke:
Jólvan. Én javasoltam valamit ha érdekel, ha oda írsz hogy baj van, valami változni fog. Itt lehet anyázni, nyilván változni fog bármi is...

mildi 2009.01.06. 15:23:16

@Adani: elkezd kegyetlenül berregni a berendezés, ami zavarja az fszt-t, sztem innen a neve :) a zavarban lévő sorompó egyébként közút felé sötét.

@Ákibard!: tahóságban igazad van
de kézzel lezárt sorompó sokkal tovább is csukva maradhat anélkül, hogy zavarba menne.

Ákibard! 2009.01.06. 17:13:28

@mildi:
Igazad van, a kézzel való lezárását nem vettem figyelembe.

Adani 2009.01.06. 19:38:57

A kézi sorompó gondolom addig marad csukva, ameddig fel nem nyitja a bakter.

2009.01.11. 09:14:11

Szekszárd, LOL... Most mit csodálkozol? Ez Katanga fővárosa, ahol az a kép fogadja a kedves utazót, hogy az állomást elfoglalták a csövik. Minden mennyiségben.
süti beállítások módosítása