Főoldal | 2.oldal | 3.oldal | 4.oldal | 5.oldal | Archívum | Blog-szabályzat
Vasúti szakmai topic | BKV-figyelő | Gál M.
 



Pozitívan csalódott a vasútban

 2009.04.06. 08:40

Szerencsére nem megint nekem kell jót írnom a vasútról, megtette ezt egy olvasóm, aki pozitívan csalódott a vasútban. Eddig kerülte a vasutat, mert csak rossz tapasztalatai voltak vele. Április 3-án viszont ez sokat változott. Egy felújított, tiszta vonaton utazott, aminek úgy megörült, hogy megfogadta, legközelebb is vonattal utazik:

Tisztelt MÁV-figyelő!

Rendszeres olvasója vagyok a blognak, és sajnos (jogosan) rengeteg panaszt lehet itt olvasni. Ám most egy pozitív kritikát szeretnék írni, igaz nem a MÁV-ról, hanem a CFR egyik szerelvényéről.

Békéscsabán élek, elég ritkán utazok vonattal a fővárosba, tekintettel a Budapest fele közlekedő szerelvények állapotára. Viszont a mai tapasztalatomból kiindulva, lehet, hogy többször fogom igénybe venni a kötött pályát, ha a Fővárosban lesz dolgom! Ma, azaz 2009. április 3.-án elkerülhetetlen volt a vonattal utazás. Kinéztem az Elvirából egy vonatot magamnak, ez volt a Transilvania IC, ami 14:15-kor indul tovább Békéscsaba állomásról. 14:10-kor a hangosbemondó (sajnos a csabai nemzetközi állomáson egyéb utas tájékoztatás nincs) közölte, hogy a vonatom a harmadik vágányra érkezik. Az első meglepetés a vonat megérkezésekor ért.

Egy CFR oldalfeliratú, nagyon szép vonat (a MÁV itteni szerelvényeihez képest szép, meg egyébként is) fogadott. Felszállás után lepődtem igazán csak meg. A vonat pontosan elindult 14:15-kor. A belső tér gyönyörűen le volt festve, a kocsikon mindenhol nyomógombos ajtók voltak. (igaz a jegyvizsgáló rendszeresen elfelejtette a kocsiba ki és belépéskor a „térelválasztó” ajtó gombját megnyomni, szóval elég gyakran kellett nekem ,vagy az utastársamnak felállni, bezárni azt (ha nincs bezárva elég gyakran sziszeg, meg akkor a külső zajok is bejönnek)) Ettől eltekintve a mosdó rendkívül kulturált, tiszta volt, volt rendesen folyóvíz, szappan. A kocsi pedig egy légterű, de nagyon kényelmes ülőhelyek voltak, (2-2 kiosztásban) a teret pedig kis asztal választotta el. Rendkívül pozitív volt számomra az, hogy elég sok konnektor állt rendelkezésemre, (amivel MÁV vonatokon még nem találkoztam) így a laptopomat nyugodtan tudtam használni az út során, (így egyből elrepült az a 2,5-3 óra út) valamint az, hogy az összes szeméttároló edény ki volt ürítve, és mindegyikre oda volt helyezve egy kis nylonzacskó. Mindezen felül pedig elég jól le volt hangszigetelve a vonat, így utazási zaj nagyon minimális volt csak.

Személy szerint engem nagyon meglepett ez a dolog, tudom, hogy a CFR sincsen könnyű helyzetben (sőt…), de mégis tud ilyen vonatot küldeni errefele. Ezek után ha Budapesten lesz dolgom, biztos, hogy ezzel a vonattal fogok feljárni, igénybe véve a CFR (MÁV) szolgáltatását, és nem az autómat fogom koptatni.

Üdvözlettel: egy utas :)

Címkék: kocsi máv vonat vasút utas észrevétel dicséret cfr közlekedést


A bejegyzés trackback címe:

https://mavfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr721048924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2009.04.06. 10:03:49

Persze, pozitív példák is vannak. :) Jó ilyet is olvasni.

bumbi09 2009.04.06. 15:55:47

Igen, jó ilyet olvasni, és még wc-s kép sincs :)

uzsidoboz vigyáztam 2009.04.06. 21:02:19

@bumbi09: Hahahahahahah :) Ugyanezt akartam írni. Mostanában minden nap új WC-s képet láthattunk :) De azért szeretünk Figyelő! :) Tényleg!

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.04.06. 21:05:37

@uzsi1:

Pont most írom a holnapi bejegyzés bevezetőjét, amiben kiemelt szerepet kapnak a WC-s képre "gerjedő" olvasók:)

"De ezért szeretünk..." Nagyon szépen köszönöm! :)

Budafuck 2009.04.06. 23:50:05

@BKV figyelő:
Szia.
Zamárdis írásom+meg nem kapott ajándék bónt+lehányt vagonos képeimmel tarkított levelem már sosem látom itt viszont a blogodon?:)
üdv.

Mozvez 2009.04.07. 08:13:26

Azért, ha megnézitek a külföldre közlekedő MÁV kocsikat azok is ki vannak nyalva:).
Amúgy meg a wc-hez néha a víz kevés:). Kéne a budi kefe is:), de az szerintem csak órákat lenne maximum a wc-ben, mert valakinek szüksége lesz rá.

Kopi3.14 2009.04.21. 14:36:45

Egrészt, ezek a kosik és állapotuk nem a MÁVot dícséri, hanem az SNCFR-t. Másrészt, ezek is tudnak leromlani, a nyomógomb múltkor az ajtón pont nem működött, így azt kézzel kellett hurcibálni. Harmadrészt, a kis asztalokon levő szemet bár ötletes megoldás, de kicsi. A 3G IC kocik sokkal jobb minőséget nyújtanak, azoktól letettem a hajam, mikor volt hozzájuk lehetőségem.

Békéscsabára az utastájékoztatás annyira nem jellemző, amikor a határállomás tájékoztatása szerint előreláthatólag egy órát késik és hasonló remek dumákat közölnek (határállomás a nemzetközi vonatoknak kb háromnegyed óra menetidő, vagy akkor még lövésük nicns semmiről), vagy az induló lapon meg vna hirdetve egyik vágányra, majd nem modnanak be semmit, csak bejön másik vágányra, esetleg jön egy vonat, a felüljáró alatt van már- kb bejáraton túl, és akkor sem jelzik mi jön meg hova, stb. nagyon jellemző. Ahogy a szegedi vonatok random induló vágánya, teljes utastájékoztatási és belső információáramlási hiánya is. Az ottani vasutasokból sütő sötétség a forgalmi irodán meg sokszor tényleg rémes.
süti beállítások módosítása